Popüler Konu Yumurtalık Rezervinde Azalma Olupta Tüp Bebekte Başarılı Olanlar

Merhaba arkadaşlar,
herkese hayırlı cumalar...

Duss merhaba, ben seni hikayeni az çok biliyorum, mesajlarının çoğunu okudum, bana ümit veriyorsun okudukça. Kaç deneme yaptığını vs. inceledim, sadece fsh kaçtı? amh kaçtı? regl olabiliyor muydun, bir de kaç yaşındasın cevaplar mısın?
ben 33 yaşındayım, amh 0,1, fsh değişiyor en yüksek 30 oldu, arada 18, bir kere 8, şimdi drum tedavide fsha bakmıyor, östrojen ve progesterona göre tedaviye başlıyor. 1 ya da 2 yumurta oluşuyor bende, ama genelde 1. 1 tane dölleniyor ama tutmadı denememde. Birçok şey yapıyorum kan akışını hızlandırmak için, beslenmeme çok dikkat ediyorum, ümidim çok, okudukça kendime benzer birilerini bulmaya çalışıp ümidimi arttırmaya çalışıyorum. Vitaminler kullanıyorum, akupunktura da gidiyorum. Sağda yumurta hiç görülmüyordu, geçen ay görüldü. Ocak ayında başladı bu durum, Ocak'dan beri uğraşıyorum.
 
Merahba arkadaşlar bir kaç kez yazım buraya.Ben kasımın üçünde adet oldum doktora gittim beş tane folükül gürüldü doktorum femara verdi adetin üçüncü günü başladım içmeye beş gün sabah akşam içtim adetin beşinci günü günde 300 doz gonal f yaptırdım dün kontrole gittim yumuetalardan sadce biri biraz gelişmiş diğerlei hiç gelişmemeiş.e2 ise 5 çıktı tabi teadvi iptal oldu.Dünden beri çok kötüyüm hani derlerya insanın yüreği acıyor resmen öyleyim beş folükülle çok umutlanmıştım tam bir fiyasko oldu.Doktor iki ay doğum kontrol ilacı kullan bir de öyle deneyelim dedi.Böyle bir tedavi uygulanan var mı?

canım üzülme, biliyorsun belli olmuyor burada çok okuduk defalarca böyle olup, sonunda bebeğini kucağına alanlar. yumurtan büyümedi ama var iyi yanından bak ve belki sonraki tedavinde olumlu olacak. biz kendi kendimizin doktoru olduk artık ben tüp bebeğe başlayacaktım temmuz sonu kürtaj oldum 3 ay geçsin diye bekledim hemde bu arada da ay ay kontrollerimi yaptırıyordum doktor bana rahmin ince diğer ay bir daha bakalım demişti tekrardan gittim diğer ay gene aynı şeyi dedi, moralim bozuldu kasım da bayram araya girecek diye aralıkta tüpe başlayacaktım, tabii ki bu 3 ay içinde kendimce birşeyler yaptım vitaminler kullandım, incir kürü yaptım, böğürtlen kökü, bal tarçın çörek otu, arı sütü bal polen probolis karışımı, hayıt civan perçemi aslan pençesi içtim. rahmin ince deyince tekrar bari aralığa kadar da nar suyu iyi geliyormuş onu içeyim dedim, soğan kürü yaptım. ve bu ay regli günümde regli oldum gelme şeklinde bir gariplik olunca test yaptım ve hamile olduğumu öğrendim.
yaklaşık 4 yıllık evliyim ve şimdiye kadar soğan kürü ve arada civanperçemi içme dışında başka bitkisel kullanmamıştım. bu benim 4. hamileliğim inşallah bunun devamı gelir, ama bu son 3 hamileliğimde soğan kürü yaptığım ay oldu. hamileliklerimin arasında hiç bu kadar kısa süre olmamıştı bu yaptıkalrımın etkisi olduğunu düşünüyorum. bende rezerv sorunu yok ama yaşa bağlı kalite sorunu olduğunu düşünüyorum çünkü 3 aşılamam ve 1 tüp bebeğimde negatifle sonuçlanmıştı. tüp bebekte sayım iyiydi ama 11 yumurtadan 2 tanesi döllendi sadece alel acele 2.gün transferi yapılmıştı. o kadar kötü bir tabloydu.
 
canım çok sevindim. Allah inşallah tamamına erdirir. bende hamileyim. tüp bebeğe başladık başlayacağız derken hamile olduğumu öğrendim. Gerçektende çok sevindim.

çok sevindim senin için..allahım kucağımıza almayıda nasip etsin...isteyen dileyen herkese nasip etsin...bu mutluluğu...
 
Herkese günaydınlar ve hayırlı cumalar.Hamilelere de hayırlı olmasını ve Allah tamamına erdirmesini dilerim.Bize de nasip eder inşallah.Bizede dualarınızı eksik etmezsiniz. Bizde aralıkta tedaviye başlayacağız inşallah..
Topraksu sana özelden yazmıştım galiba gitmedi mesajların doluymuş.Umarım ilk üç ayı tamamlarsın çünkü düşüklerin oranı bu ayda çok.Bol bol dinlen.
 
Herkese günaydınlar ve hayırlı cumalar.Hamilelere de hayırlı olmasını ve Allah tamamına erdirmesini dilerim.Bize de nasip eder inşallah.Bizede dualarınızı eksik etmezsiniz. Bizde aralıkta tedaviye başlayacağız inşallah..
Topraksu sana özelden yazmıştım galiba gitmedi mesajların doluymuş.Umarım ilk üç ayı tamamlarsın çünkü düşüklerin oranı bu ayda çok.Bol bol dinlen.

sağol canım. bir kontrol edeyim mesaj kutu mu.
 
Batty cim,güzel haberlerini alırız inşallah.Bugün ararlar seni mutlaka,Sen nerde tedavi görüyosun.

Bahçecide. 4 yumurtadan 2'si olgun çıkmış. 2'sine işlem yapıldı biri orta kalitede döllenip bölünmüş.ama benim son kontrolümde progesteron yüksek çıkıtğı için transferim bu ay olmıycak. 1 tanecik orta kaliteli embriyoyu da dondurdular, gelecek ay trasfer edecekler:(( hasarsız çözülüp çözülmeyeceği bile belli değil yani... hiç ümüdim yok:((
 
Batty senin kac cikti progesteronun cnm, benimde hep yuksek cikiyor 1.6_1.9 gibi, tedavide drum e2 ve progesteronu 2 gunde bir yaptirtiyor bana. Canini sikmamaya calis ins bir sonraki sefere kaliteli yumos gelir
 
son kontrolümde 2.1çıktı. sanırım yüksek dozda iğneden oldu, vücudun tepkisiymiş. e2 de en son 4 yumurta için 700'dü. bu tedavimde 450 menagon kullanmıştım. bir öncekinde 300 merional kullandım ve progesteron yüksek değildi. normali en fazla 1,5 müş. 2,1 değeri regl öncesi değermiş.doktorum transfer etsek de tutmaz gelecek aya dondurduğumzla transfer yaparız dedi.o ay içinde ilaç kullanılmadığı için gebelik şansı daha yüksek oluyormuş.hakkımızda hayırlısı...
 
Batty senin kac cikti progesteronun cnm, benimde hep yuksek cikiyor 1.6_1.9 gibi, tedavide drum e2 ve progesteronu 2 gunde bir yaptirtiyor bana. Canini sikmamaya calis ins bir sonraki sefere kaliteli yumos gelir

senin tedavin noldu progesteon yüksek olunca??iptal mi edildi, ertelendi mi benim gibi?
 
Benim tedavimde en son progesteron 1.6 ydi, dr 2 ve ustu olursa olmaz dedi, 1.5 alti olsa ideal dedi, e2 251 di, 2 folukul vardi, tutmadi, rahim de 11mm ydi. Nasil dusurecegiz biz bu progesteronu? E2 iyi ama progesteron hep sinirlarda, 1.3 altina dusmedi benim hic, yumurta rezerv azliginda sik goruluyormus bu durum. Bana dr ilac vermedi baslarda folikul kendi buyudu 13 mm oliunca, 1 gun 2 doz menogon, 1 gun 3 doz menogon verdi, karindan ve koldan buyume hormonu enjekte etti.
 
aslında senin kullandığın doz da yüksek değilmiş. bana yüksek dozdan denildi. bana söylenen progesterona müdahale edemedikleri. belki bir dahikene sen de dondurur denersin. benim dondurulmuş düzgün çözülürse ki söylenen %95 başarılı çözüleceği, bu durumda şansımız hala var. orta kalite bile olsa formda okuduklarım umut oldu. orta kalite de tutabiliyormş. benim aralıkta transfer olacak tutarsa sen de denersin. ialç kullanmadığın için progesteronunda daha düşük olur. bu yöntemi birkaç kez deneyip tutmazsa mini tüp deneyeceğim ben. son çare o kaldı.sen nerde tedavi oluyorsun hayatcım??
 
Ins cnm, donmuslarla mutlu sona alisirsin. Cok az yumurta oldugu icin dondurmak mi mantikli, hemen transfer mi benim durumumda kararsizim ben. Bu sefer ki denemede ilk gunden ilaca baslayacagiz, bende 1 yumurta oluyor, birkac gun sonra 2.cisi geliyor, ayni anda buyumuyorlar, dr sayi ve kaliteyi arttirmamiz lazim dedi, IVI tup bebekte tedavi goruyorum, bahceciden memnun musun?
 
aslına bakarsan dondurma olayını duyunca ben de çok üzüldüm, beklemediğim bir şeydi. ama progesteron sebebiyle transfer etsek de tutmaz denilince başka seçenek kalmadı. eğer aynı canlılıkla çözülürse şansımızda artar. mantıklı geldi bana.kısmet nasip.. sana da haber veririm sonucu.bahçeciyi ben bayağ araştırarak gittim. deneyimli olamalrı, labratuarlarının kaliteli oluşları sebebiyle tercih ettim. ama ne kadar bilebiliriz ki, okuduklarım ettiklerimden işte.. diğer yandan bayağ kalabalık bi merkez. doktorumla çok az iletişim kurabiliyorum. ama işini düzgün yaptıktan sonra bana açıklamasa da olur diyorum bi yandan. sorularıma cevap alamadan bebek sahibi olabileceksem benimle konuşmasa da olur, yeterki işinin iyi yapsın:)) ama bu kez olmazsa kliniği değiştirmeyi düşünüyorum. senin gibi düşük dozla az sayı ama kaliteli yumurta için uğraşacağım.
 
ben şaşırdım artık bu progesteron nasıl düşecek, rezerv az, amh 0,1 herhalde ondan diye düşünüyorum, sen yaptırmış mıydın amh testi, bir de dr tedavi öncesi fsh baktı mı? kaç çıktı. benimki fsh bakmıyor, e2 ve progesterona sürekli bakıyor. Uzman olduk artık bu değerlerde nerdeyse.
 
:)) vallaa uzman olduk benim bi önceki doktorum asistanlık teklif etmişti bildiklerimi gördükten sonra:))formları okuya okuya bayağ bi şey öğrendik. AMH testini bir sene önce yaptırdığımda 0,4, çıkmıştı, FSH da 7,5. bir daha bakılmadı. gerek de yok zaten. nasıl olsa tedavi oluyoruz. zamanımızı değerlendiriyoruz. AMH zaten geri döndürülemeyen bir değer, FSH da dolaylı belirteç yumurta rezervinde. önemli olan ultrasondaki yumurta sayısı.o yüzden baktırıp da moralimi bozmuyorum açıkçası.ben rezerv artsın diye soğan kürü, incir kürü, tarçın bal çörekotu denedim. hiç biri etkilemedi. hatta daha çok psikolojim bozuldu uğraşmaktan bunlarla. artık sadece omega 3,elevit kullanıyorum.
 
Merhaba arkadaşlar,
herkese hayırlı cumalar...

Duss merhaba, ben seni hikayeni az çok biliyorum, mesajlarının çoğunu okudum, bana ümit veriyorsun okudukça. Kaç deneme yaptığını vs. inceledim, sadece fsh kaçtı? amh kaçtı? regl olabiliyor muydun, bir de kaç yaşındasın cevaplar mısın?
ben 33 yaşındayım, amh 0,1, fsh değişiyor en yüksek 30 oldu, arada 18, bir kere 8, şimdi drum tedavide fsha bakmıyor, östrojen ve progesterona göre tedaviye başlıyor. 1 ya da 2 yumurta oluşuyor bende, ama genelde 1. 1 tane dölleniyor ama tutmadı denememde. Birçok şey yapıyorum kan akışını hızlandırmak için, beslenmeme çok dikkat ediyorum, ümidim çok, okudukça kendime benzer birilerini bulmaya çalışıp ümidimi arttırmaya çalışıyorum. Vitaminler kullanıyorum, akupunktura da gidiyorum. Sağda yumurta hiç görülmüyordu, geçen ay görüldü. Ocak ayında başladı bu durum, Ocak'dan beri uğraşıyorum.


hayat2011 ben fsh amh hiç baktırmadım bilmiyorum ki,doktorlardan öyle bir talep gelmedi .ben 28 yasındayım
regl oluyordum ama çok yogun olmazdı fakat ben 3 tur incir kürü yapmısdım tedavi öncesi ondan sonra çogaldı.
insallah sonunda emeklerinin karşılıgını alıcaksın sonuna kadar git sakın pes etme ,ben hayatımda asla kabul etmedim
bebeksiz olacagıma hep inandım sabırla bekledim yaşadıgım tüm olumsuzluklara karşı ................
 
Back
X