- 4 Ekim 2012
- 5.975
- 10
- 108
- 46
selamlar.. başlığı görünce bikaç bisey de ben yazayım dedim ..
gerçi ben basarısız olanlar grubuna dahil oluyorum ama neyse bakalım ..
yaşım 33 , yaşla ilgisi var mı bilmiyorum ..
bizim de 4. tüp denememiz.. ama maalesef islem yarıda kaldı bizim bu kez..
((
1. tüpte 7 yumurtam vardı.. 3üne islem yapıldı . 3 embriyom vardı 8 hücreli
2. tüp te.. 5 yumurtam vardı.. 3üne islem yapıldı yine 8 hücreliydi..
3. tüpte, 3 yumurtam vardı..1ine islem yapıldı .. 6hücreli transfer yaptılar.
ama maalesef hiç birinden sonuç alamamıs olduk..
4. ise, bu geçen subat-mart ayında yapıldı..
FSH değerim 15 di.. HOMOSİSTEİN olan kan değerim de.. 30.3 tü.. normalde 0-12 arası olması gerekiyormus..
bu kez ki dr um.. ikisi birbirini dengeliyor tarzında birsey dedi..
yumurta rezervimde azalma olduğunu, ultrason muaynesinde doğustan yumurtalarımın normalden biraz küçük oldğnu söyledi..bu yüzden de hep iğne dozlarım yüksek tutuldu..yani normal bir kisinin iğne kullanması ücreti 1500 iken.. benim 2500 oldu..sadece birtek iğne bu..
ve az olan yumurtalarımdan sükür 8 tane elde ettik..
bunlardan 4 üne islem yapıldığını ancak, 1 tanesi döllenmeye basladığını söylediler..
oysa yumurtanın çapları gayet güzeldi..
birde, döllenme islemi sırasında yumurta anomalisi görüldü dedi.. yani 1. kalite olmadığını ima etti sanırım..
çarsamab yumurta toplama islemim olmusdu.. persembe konustuk embriyolgla, bölünme 2 hücreli dedi..
cuma konustuk yine aynı, bgün için çoğalmasını bekliycez dedi.. ki, cmartesi gününe 11buçukat gelin transfer islemi için demisti..
ve bizde epey bi hayal kırıklığı olmusdu.. 4 taneden 1 tanesine islem yapıldı, ya O birtaneyi bile kaybedersek diye..
ve ben cmartesi sabahtan merkezimize gitmek için bin heyecanla hazırlık yaparken, 9 da tel geldi..bende sandım, zamanınad gelin demek için arıyor.. bir bakdım ki.. embriyolg bölünem islemimiz durdu, ve transfer islememiz iptal edilid dedi.. ve ben şokk oldum.. inanamadım ressmenn... bütün hayat enerjim , herseyim gitti o an için ..ağlamaya basladımm :'((((
hiç böyle olur diye aklıma getirmemistim..onceki 3 tüpte böyle birsey olmamısdı..
suan 1 ay oldu bu acı haberi aldığım, alısmaya çalısıyorum ama..
o günü dr umla konusutğumda.. bana yaptığı açıklama..
--- eş den dolayı yani sprem konusunda.. sıkıntımız var en büyük etken bu dedi.
--- benim ise yumurta anomalisi görüldüğü bu da bi etken dedi.
--- ve FSH değerim yüksek olması dedi..
yani bütün bunları enn başta biliyordu.. ama bunları önliycek birsey yapılmadı..
dedim bu saatden sonra ne yapabiliriz ?
bana kendini biraz topla, eğer istersen bizim merkezde, istersen baska yerde..
eğer buraay gelirseniz dey, FSH değerini düsürecek ilaç veririz 2aylık dedi..
madem bunu diyecekdin en basta neden demedin ??
----kk da arastırdım okudum.. milletin FSh değeri 45 olanla normal yoldan hamile kalan varmıs..bu çok fazla bi engel değilmis hamise kalabilmeye...!!!
en büyük etken, eş den dolayı diyor bana ..
eşim için verilebilcek bir ilaç olmadığını söylüyor
--- net de arastırdım, kk da bir kaç topik okudum.. eşler için bir ilaç veriliyormus, proxeed plus adı altında.. sprem güçlendirici ve hızı ve kalitesi artıyormus..2-3ay içinde.. anlattığına göre esimin sıkıntısının benzeri.. neden verilmiyor bu ilaçta.. en sonunad bu engel diyorlar ??
hani yumurnta konusunad sıkıntımı biliyordu enbasta...
yumurta anomalisi için de, en sonunda birsey diyecekdi.. neden bska tür bir islem yapılmadı..??
bütün bunlar soru isareti kafamad simdi..
insan yaşadıklarıyla yaşyanıyor sadece.. yine mi dr bana bizden kaynaklanan engelleri söylüyor.. acaba diyorum.. hiç mi kendilerinden yana eksik, yada yapılmayan birsey olmadı şu yaptıkları, uyguladıkları tedavide ????
ve her günüm smdi ates basmasıyla geçiyor..yüzümden, boynumdan fln..bu yumurta rezervi azlığında tüp ten sonra böyle olanlar var mı aranızda ?? bunu nasıl geçirebilirim ?? sabah kalvaltısında özellikle çayı çok severdim.. smdi 1. bardağı zor içiyorum birseyler yemeye basladığımda.. ve gün içerisinde de arada bir ağır basıyo ates halim ve sıkıntı yapıyo..
alnıma atesim var mı diye arada bir bakdığımda, hep hissediyorum var olduğunu
gerçi ben basarısız olanlar grubuna dahil oluyorum ama neyse bakalım ..
yaşım 33 , yaşla ilgisi var mı bilmiyorum ..
bizim de 4. tüp denememiz.. ama maalesef islem yarıda kaldı bizim bu kez..
1. tüpte 7 yumurtam vardı.. 3üne islem yapıldı . 3 embriyom vardı 8 hücreli
2. tüp te.. 5 yumurtam vardı.. 3üne islem yapıldı yine 8 hücreliydi..
3. tüpte, 3 yumurtam vardı..1ine islem yapıldı .. 6hücreli transfer yaptılar.
ama maalesef hiç birinden sonuç alamamıs olduk..
4. ise, bu geçen subat-mart ayında yapıldı..
FSH değerim 15 di.. HOMOSİSTEİN olan kan değerim de.. 30.3 tü.. normalde 0-12 arası olması gerekiyormus..
bu kez ki dr um.. ikisi birbirini dengeliyor tarzında birsey dedi..
yumurta rezervimde azalma olduğunu, ultrason muaynesinde doğustan yumurtalarımın normalden biraz küçük oldğnu söyledi..bu yüzden de hep iğne dozlarım yüksek tutuldu..yani normal bir kisinin iğne kullanması ücreti 1500 iken.. benim 2500 oldu..sadece birtek iğne bu..
ve az olan yumurtalarımdan sükür 8 tane elde ettik..
bunlardan 4 üne islem yapıldığını ancak, 1 tanesi döllenmeye basladığını söylediler..
oysa yumurtanın çapları gayet güzeldi..
birde, döllenme islemi sırasında yumurta anomalisi görüldü dedi.. yani 1. kalite olmadığını ima etti sanırım..
çarsamab yumurta toplama islemim olmusdu.. persembe konustuk embriyolgla, bölünme 2 hücreli dedi..
cuma konustuk yine aynı, bgün için çoğalmasını bekliycez dedi.. ki, cmartesi gününe 11buçukat gelin transfer islemi için demisti..
ve bizde epey bi hayal kırıklığı olmusdu.. 4 taneden 1 tanesine islem yapıldı, ya O birtaneyi bile kaybedersek diye..
ve ben cmartesi sabahtan merkezimize gitmek için bin heyecanla hazırlık yaparken, 9 da tel geldi..bende sandım, zamanınad gelin demek için arıyor.. bir bakdım ki.. embriyolg bölünem islemimiz durdu, ve transfer islememiz iptal edilid dedi.. ve ben şokk oldum.. inanamadım ressmenn... bütün hayat enerjim , herseyim gitti o an için ..ağlamaya basladımm :'((((
hiç böyle olur diye aklıma getirmemistim..onceki 3 tüpte böyle birsey olmamısdı..
suan 1 ay oldu bu acı haberi aldığım, alısmaya çalısıyorum ama..
o günü dr umla konusutğumda.. bana yaptığı açıklama..
--- eş den dolayı yani sprem konusunda.. sıkıntımız var en büyük etken bu dedi.
--- benim ise yumurta anomalisi görüldüğü bu da bi etken dedi.
--- ve FSH değerim yüksek olması dedi..
yani bütün bunları enn başta biliyordu.. ama bunları önliycek birsey yapılmadı..
dedim bu saatden sonra ne yapabiliriz ?
bana kendini biraz topla, eğer istersen bizim merkezde, istersen baska yerde..
eğer buraay gelirseniz dey, FSH değerini düsürecek ilaç veririz 2aylık dedi..
madem bunu diyecekdin en basta neden demedin ??
----kk da arastırdım okudum.. milletin FSh değeri 45 olanla normal yoldan hamile kalan varmıs..bu çok fazla bi engel değilmis hamise kalabilmeye...!!!
en büyük etken, eş den dolayı diyor bana ..
eşim için verilebilcek bir ilaç olmadığını söylüyor
--- net de arastırdım, kk da bir kaç topik okudum.. eşler için bir ilaç veriliyormus, proxeed plus adı altında.. sprem güçlendirici ve hızı ve kalitesi artıyormus..2-3ay içinde.. anlattığına göre esimin sıkıntısının benzeri.. neden verilmiyor bu ilaçta.. en sonunad bu engel diyorlar ??
hani yumurnta konusunad sıkıntımı biliyordu enbasta...
yumurta anomalisi için de, en sonunda birsey diyecekdi.. neden bska tür bir islem yapılmadı..??
bütün bunlar soru isareti kafamad simdi..
insan yaşadıklarıyla yaşyanıyor sadece.. yine mi dr bana bizden kaynaklanan engelleri söylüyor.. acaba diyorum.. hiç mi kendilerinden yana eksik, yada yapılmayan birsey olmadı şu yaptıkları, uyguladıkları tedavide ????
ve her günüm smdi ates basmasıyla geçiyor..yüzümden, boynumdan fln..bu yumurta rezervi azlığında tüp ten sonra böyle olanlar var mı aranızda ?? bunu nasıl geçirebilirim ?? sabah kalvaltısında özellikle çayı çok severdim.. smdi 1. bardağı zor içiyorum birseyler yemeye basladığımda.. ve gün içerisinde de arada bir ağır basıyo ates halim ve sıkıntı yapıyo..
alnıma atesim var mı diye arada bir bakdığımda, hep hissediyorum var olduğunu
Son düzenleme: