- Konu Sahibi endoplazmik_tosbik
-
adet düzensizliklerinin tedavisinde doğum kontrol hapları çok etkili.tedavi devam ettiği sürece düzenli adet görüyorsun ama bırakınca herşey eskisine dönüyor.hormonlarınıza mutlaka baktırın.belki yükseklik vardır.
ilerde evlendiğinizdede korunmayın direkt bebek düşünün.çünkü bendede aynı sorun var ve hamile kalamıyorum
benım adetlerım 13 yasından berı düzensiz düzensiz düzensiz....
yumurtalıklarım tembelmiş...
evlendıkten sonra 1 kere adet gördüm. sonrasında hamıle kaldım.
dogum yaptım hala duzensız.
onceden 2-3 ayda bir oluyordum sımdı 5-6 haftada bir.
lıseden bır arkadasımda benım gıbıydı o küçük bi tedavı gordu hamıle kalmak ıcın..
kilon varsa kılo ver. kilo da bayagı problem yaratıyor. ben 16 kılo verdım bayagı kısaldı aralardaki süre.
Ben de çok tecrübeli değilim ama kısaca yaşadıklarımı yazabilirim.
Bendede yumurtalıklarda tembelleşme var.pko hastasıyım.ultrason ve hormon tahlilleriyle kesinleşti.bekarken başlamıştım doktorlara gitmeye.deneme tahtası olduk.
prolaktin sorunumda vardı önce dostinexle düşürüldü.2 ay kullandım.söktürücüyle regli oldum.ve 1 yıl boyunca diane 35 kullanmamı iztedi.neyse kullandım belki dizelir diye.o aralar evlendim ve tedaviye devam ettim. 1 yıl sonra dr a gittim.tahlil istedi ilaçsız kendi kendime olmamı önerdi.ve ben 5 ay dan fazla regli olmadım.neyse yine söktürücülerle regli olup hormon tahlillerimi tekrarladım.prolaktinim tavan yapmıştı normal değeri 25 veya bazılarına göre 29 ken bende 100 çıktı. Mr istendi hipofizde iyi huylu tümör(mikro adenom tespit edildi ve doğum kontrol haplarıda tetiklemiş olabilir.çocuk istiyordum fakat olmuyor.tekrar dostinex içtim 2 ay. bu seferde çok düştü.normale döndürdük.ama ben hala uğraşıyorum. ve hala hamilelik yok.
Rabbim tüm isteyenlere nasib etsin. Senin böyle olacak diye bişey yok ama anlatıyım dedim.Doğum kontrol hapları sadece geçici bir çözüm.bırakınca Herşey aynen devam ediyor.böyle olacağını bilseydin asla 1 sene katlanmazdım o haplara.belki başka bir yöntemi vardır araştır istersen.
Rabbim şifa versin..
öncelikle uzun uzun anlatmışsın teşekkür ederim
üniversitede cinsel sağlık eğitimi dersi almıştım ve doğum kontrol haplarının etkilerini öğrendikten sonra bu tür haplara soğuk bakan biriydim.her bünyede farklı etki yapabilir belki ama ben kullanmaktan yana değildim ama doktor bu tanıyı koyunca korktum ve kullanmam gerektiğini düşündüm ama sanırım sadece 1 aylık olarak kullanacam ben yine
dediğin gibi etkisi yok denecek birşey değil kimyasal sonuçta.
başka yollar bulmakta fayda var galiba :44:
bu arada dieane 35 e dikkat diye bir konu açılmış yeni.
http://www.kadinlarkulubu.com/sivilceli-ciltler-cozumleri/595288-diane-35-kullananlar-dikkat.html
hayırlı akşamlar
canim gecmis olsun ayni sorun bende de vardi. evliligim 10. ayinda faln doktora gittim yumurtlama tembelligi oldugu icin dogum kontrol hapi veremem kisirligi yol acabilir demisti. sonra 3 ay primolut kullandim ve 40 gunu gecen adetlerim 34-35 gunde bit olmaya basladi. gecen hafta da hormon testi yaptirdim prolaktinim yukek cikti o da yumurtlamayi etkiliyomus. bence hormonlarina da baktir
merhaba kızlar
35, 38 ve hatta 46 günü bulan düzensiz adetlerimden şikayetçiydim.
doktor yumurtalık tembelliği var dedi.
47 gün olmasına rağmen hala reglim olmadığı için önce olmasını sağlayacak bi hap verdi.
sonrası içinde diane35 doğum kontrol hapını kullanmamı söyledi.
ama ben bu durumdan bişi anlamadım. :26:
nişanlıyım ve doğum kontrol hapları ile korunmaya soğuk bakan biriydim fakat doktor bunu yazmış.
ileride çocuk sahibi olmak istediğimde sıkıntı yaratacak bişi mi bu,
aynı şeyleri yaşayan yada bilgisi olan var mı ? :44::44::44:
merhaba kızlar
35, 38 ve hatta 46 günü bulan düzensiz adetlerimden şikayetçiydim.
Doktor yumurtalık tembelliği var dedi.
47 gün olmasına rağmen hala reglim olmadığı için önce olmasını sağlayacak bi hap verdi.
Sonrası içinde diane35 doğum kontrol hapını kullanmamı söyledi.
Ama ben bu durumdan bişi anlamadım. :26:
Nişanlıyım ve doğum kontrol hapları ile korunmaya soğuk bakan biriydim fakat doktor bunu yazmış.
Ileride çocuk sahibi olmak istediğimde sıkıntı yaratacak bişi mi bu,
aynı şeyleri yaşayan yada bilgisi olan var mı ? :44::44::44:
geçmiş olsun basıma gelmedi ama gelen kişilerden duyduğum ilk çocuk olmadan kesinlikle ne ilaç ne baska hiç bir şeklde korunmayın ve o hapları içmeyin diyorlar çocuğu gerçekten engelleyebiliyormuş.. Fakat onu kullandığı halde hamile kalanlar bile oluo.. Yani birazda bünyeye mi bağlı artık kader kısmet mi bilemicem geçmiş olsun bitkisel otlar al aktardan adet düzeni için :)
tüm yorumlardan sonra kullanmamaya karar verdim fakat dün ilaçlarımı almıştım acaba sadece aldığım 1 kutusunu kullansam mı acaba :44: Yani sadece 1 aylık kullansam bi düzen olur mu acaba :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?