Canım ben 35 mm yumurtalık kistiyle 1.5 yıl önce hamile kalmıştım.Yaklaşık 6 aydır çalışmama rağmen hamile kalamadım.Kist hamile kalmayı engellemiyor zorlaştırıyor biliyorum...
Canım ben 35 mm yumurtalık kistiyle 1.5 yıl önce hamile kalmıştım.Yaklaşık 6 aydır çalışmama rağmen hamile kalamadım.Kist hamile kalmayı engellemiyor zorlaştırıyor biliyorum...
canım ben son 8 aydır düşünüyorum bebek geçen ay kimyasal gebelikten düşük yaptım. kürtaj olmadım rahim tertemiz kist flan yok dedi sonra ilk adetimi oldum işte yeni. ikinci gün bu günde 33mm kist var hamile kalmanıza engel olmayabilir ama yumurtaların olgunlaşma seyrini bozabilir 13. adet günün de tekrar bakıcaz dedi.
arkadaslar bende yenı katılıyorum aranıza bende 1 ay once falan doktora gıttım ultrasona gırdım cok sıkısık bı halde bısı cıkmadı sonra doktor bılgısayar gıbı bısıden alttan baktı bısı sokarak akıntın ıltıhapmıs yanı sonradan sordum ıltıhapmı dıe o var dedı fazla yok dedı neopenotron forte l dıe vitil verdı bırde bakarken hızlıca sol yumurtalıktamı ne 20mm oda 2 cm mı ne gelıomus sanırım kıst var dedı hıc onemı yok dedı bı kacjere sordum herkeste olur dedı engelmı dedım hayır dedı ama bılmıyorrm kafama taktım bu sene ocaktan berı denıyruz olmuyo ama ılıskımız acıkcası tam bı sekılde duzenlı olmuyo bazen ıslerımzden dolayı,bırde ılıskıden 1-2 yada enfazla 3 saat sonra wc ye gıdıyorum acaba spermler gıdıomudur etkılermı ?
kist hamile kalmayi zorlastirabilir gercekten ama engel degil.Bende iki tane buyuk kistle hamile kaldim cok sukur,insallah sende kalacaksin.Allahim isteyen herkese saglikli bebeler versin insallah.Klomen vermeme nedeni kistten dolayi olabilir,tam olarak nasil bir ilactir bilmiyorum ama benim doktorum da kist oldugu surece dogum kontrol hapi disinda ilac veremem demisti,belki kistleri arttirabilir ondan.
evet canım doğum kontrol hapıyla eridi hepsi şükürki ilk doktora gidince kist var diyince o kadar üzülüp ağlamıştım ki sonra anladım ki korkulacak gibi bişey deyil tedaviyle eridi iyice araştırdım bayanların :/90 gibi çoğunluğunda hayatlarının belli dönemlerinde olabiliyomuş bide kistin boyutu önemliymiş çikolata kisti tedavisi biraz daha zormuş galiba internette araştırdım doktorumada sorduğum kadarıyla
problemin sadece kistse eyer tabiki kalırsın hamile rabbim herşeyi hayırlı zamanda veriyo sende zamanı gelince kalırsın tedavi gerekiyosa tabi olmalısın ablam ilk bebeyinde kistle kaldı doktor kistin geçti demiş doğumda bi girdiki doktor kistin duruyo doğum zor olcak demiş velhasıl doğumu kistle yaptı doğumdan 6 ay sonra portakal kadar büyüyen kisti alındı yumurtalığıyla beraber bebeyin olmaz artık yumurtalığın yok dediler çevresi sanki çok biliyolar gibi sonrada bi kızı oldu engel olmadı yani inş sende en yakın zamanda anne adayı olursun:)
problemin sadece kistse eyer tabiki kalırsın hamile rabbim herşeyi hayırlı zamanda veriyo sende zamanı gelince kalırsın tedavi gerekiyosa tabi olmalısın ablam ilk bebeyinde kistle kaldı doktor kistin geçti demiş doğumda bi girdiki doktor kistin duruyo doğum zor olcak demiş velhasıl doğumu kistle yaptı doğumdan 6 ay sonra portakal kadar büyüyen kisti alındı yumurtalığıyla beraber bebeyin olmaz artık yumurtalığın yok dediler çevresi sanki çok biliyolar gibi sonrada bi kızı oldu engel olmadı yani inş sende en yakın zamanda anne adayı olursun:)
arkadaslar bende yenı katılıyorum aranıza bende 1 ay once falan doktora gıttım ultrasona gırdım cok sıkısık bı halde bısı cıkmadı sonra doktor bılgısayar gıbı bısıden alttan baktı bısı sokarak akıntın ıltıhapmıs yanı sonradan sordum ıltıhapmı dıe o var dedı fazla yok dedı neopenotron forte l dıe vitil verdı bırde bakarken hızlıca sol yumurtalıktamı ne 20mm oda 2 cm mı ne gelıomus sanırım kıst var dedı hıc onemı yok dedı bı kacjere sordum herkeste olur dedı engelmı dedım hayır dedı ama bılmıyorrm kafama taktım bu sene ocaktan berı denıyruz olmuyo ama ılıskımız acıkcası tam bı sekılde duzenlı olmuyo bazen ıslerımzden dolayı,bırde ılıskıden 1-2 yada enfazla 3 saat sonra wc ye gıdıyorum acaba spermler gıdıomudur etkılermı ?
burdan aldığım ve doktorumun da söylediği kadarıyla kist sadece biraz zorlaştırabiliiyomuş. ama engel değilmiş.1-2 saat sonra wc ye gitme işine gelince bana doktor ilk korunmayı bıraktığımda korunmadan sonra minimum 6 ayda toplar kendini yumurtalıklar demişti.ilişki anında da bittikten sonra hemen ayrılmayın bir iki dk öle kalıp sonra ayrılın dedi.hemen banyo yapma sabahı bekle demişti.wc ye en az 2 saat sonra çık 40 dk sürüyomuş yumurtalıklarla spermlerin buluşması sen işini garantiye al 2 saat bekle demişti...hakkında hayırlısı olur inşallah canım
kist hamile kalmayi zorlastirabilir gercekten ama engel degil.Bende iki tane buyuk kistle hamile kaldim cok sukur,insallah sende kalacaksin.Allahim isteyen herkese saglikli bebeler versin insallah.Klomen vermeme nedeni kistten dolayi olabilir,tam olarak nasil bir ilactir bilmiyorum ama benim doktorum da kist oldugu surece dogum kontrol hapi disinda ilac veremem demisti,belki kistleri arttirabilir ondan.
güzel dileklerin için çok teşekkür ederim bitanem.klomen yumurta çoğaltıcı bi hap.ama en büyük yan etkisi kist yapması sanırım dediğin gibi kist oluşturur die vermedi.bana doğum kontrol hapı veremez ben bebek istiyorum çünki.bide beniim vücudum kist yapmaya çok elverişliymiş.geçen ay düşükle tertemiz olan rahim.33mm büyüklüğünde nurtopu gibi kist oluşturdu bu ay vatana millete hayırlı olsun :)):dance:
kızlar o kadar çok kist türü var ki!ne tür kistlere sahip olduğunuzu yazmamışsınız.mesela bende 4'er cm lik iki yumurtalığımda da çikolata kistlerim mevcut.doktorların çoğu ameliyat olmadan hamile kalamazsın diyor ama kistleriyle hamile kalanlar var.benim aynı zamanda yumoşlar gelişmiyor.klomen kullanınca da büyüyor.ne yapacağımı bilemedim.hamile kalanlar hangi tedavileri uyguladınız?inşallah Allahım her isteyene dileğini versin....