Aile Planlaması Yumurtlayamamak ??? 🤦😢

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Adet öncesi lekelenmeniz oluyormu?

Yumurtlamadan 12-16 gün sonra adet olunur, yumurtlama olmadığında vücut ne zaman adet olacağınu bilemez ve bu yüzden adet epey gecikir.
Buna göre benim 22-26 Aralık yumurtlama dönemimdi. Peki ovulasyon da neden görmedim acaba

Buna göre benim 22-26 Aralık yumurtlama dönemimdi. Peki ovulasyon da neden görmedim acaba
Bu tarihlerde akıntınız yumurta akı gibimiydi? Eğer öyleyse yumurtlama olmuş olması lazım veya vücudunuz yumurtlama için hazırlık yaptı ama yumurta çatlamadı.

Benim size tavsiyem bir de ateş ölçme yöntemiyle yumurtlamayı tesbit etmeniz. Veya adet sonrası doktorunuz ile yumurtlama takibi yapmak.

21 aralık da az bir akıntım oldu normalde geçen ay ve ondan önceki aylarda daha fazla akıntım olurdu. O zaman yumurtlama olmaya çalışmış ama sağlıklı olmamış. 1 kilo bile alsam vücudum hemen tepki veriyor. Biraz kilo vermiştim bir kısmını geri aldım..ateş ölçe hakkında daha ayrıntı yazarmısınız?

Adet olduğunuz gün başlayın, adet olana kadar devam edin.
Adet olduğunuz gün ilk gününüz.
Her sabah uyanır uyanmaz daha yataktan dahi kalkmadan, ateşinizi ölçün. Ama koltuk altından değil, vajinal veya makattan olmalı. Ağızdan da ölçebilirsiniz ama vajinal veya makat daha doğru gösterir. Her sabah ateşinizi not edin. Ve her sabah aynı saatte uyanmaya gayret gösterin yoksa bu metod işe yaramicak.

Yumurtlama olana kadar ateşiniz düşük olur. Yumurtlama gününde ise ateşiniZ en az 0,2 derece düşer ve ertesi gün tekrar cıkar. Ve çıktıktan sonra ateşiniz adet olana kadar birdaha ilk günler ölçülen düşük derecelere düşmez. Herkesin vücut ısısı farklıdır bu arada. Adet olacağınız zaman adetten bir gün önce veya adetin ilk gününde bir düşüş meydana gelir. Gebelik varsa ateş düşmez hatta çıkmaya devam eder, sadece BAT tarihinde hafif bir iniş gerçekleşir fakat ertesi gün tekrar yükselir. Böylece yumurtlama gününü, adet olacağınız zamanı ve lutel fazın kac gün sürdüğünü anlarsınız. Luteal faz yani yumurtlama gününden BAT tarihine kadar olan süredir ve 12 günden az sürüyorsa bir sorun var demektir. Doktorunuza söylersiniz böyle bir durumda.

Size iki örnek ekliyorum. Birinde adet birinde gebelik gerçekleşmiş.
İki örnekte de yumurtlama 15. Gün görünüyor. Burada fahrenhayt termometresiyle ölçüm yapılmış o yüzden sayılara takılmayın, sİz celsius termometresiyle ölçüm yapınca 35-38 dereceler çıkacaktır, buradaki gibi 90lar değil. Umarım anlatabilmişimdir

Eklentiler

• 3A77956B-126E-4089-9F77-F61C66D57E8C.webp
    25,8 KB · Görüntüleme: 57
  • D6648EAD-1A07-4128-83E9-B44624EF3075.webp
    10,8 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleme:
KOENZIM Q10 kullanin Omega3 kullanin bunlar yumurta hücrelerini yeniliyor esinizde kullansin hic bi zarari yok sperm kalitesini arttirir kadinlardada yumurta kalitesini

Ay çok teşekkür ederim baya uzun yazmışsınız Allah razı olsun anladım aslında. Hafta içi aynı saatte kalkıyorum o yüzden rahat olcak

Ay inşallah canım benim ama bugün 24.gun hala yumurtlama olmadı psikolojim bozuldu ya artık
Hayır psikolojinizi bozmayın siz ne kadar sakin olursanız yumurtlama döneminizde o kadar rahat geçer. Malesef stres yumurtlama döneminide adet döneminide çok etkiliyor lütfen biraz sabır.

Merhaba kızlar ben 28 günde bir adet oluyorum ne hormon ve başka bir sorunum yok son 4 aydır ovülasyon testiyle de takip ediyordum ilk iki ay günü gününe yumurtlama ve çatlama gördüm Aralık'ta anestezili hsg çekildim ama ne Aralık ayında ne bu ay günü gelmiş olmasına rağmen hala yumurtlama yok anestezi veya hsg çekimi etkilemiş olabilir mi

Merhaba. Bəndə də aynı sorun var. Anastezili HSG çəkildimamma adetim in 21ci gün olmasına ragmen hala ovulasyon testi de pik yakalayamadim. Bu ay pek umutluydum. Bundan iki ay öncə 17ci gündə piki görmüştum.

Konunun üstündwn gecmis. Acaba sizdə yumurtlama oldumu ocak ayında?

Konunun üstündwn gecmis. Acaba sizdə yumurtlama oldumu ocak ayında?
Merhaba ben Ocak ayında da yumurtlama göremedim ama şükürler olsun ki bu ay yumurtlama gördüm inşallah siz de en kısa zaman da görürsünüz o stresi çok iyi biliyorum

Merhaba arkadaşlar ovulasyon testini bu ay ilk defa kullanmaya başladım dün ikisini de koyu gördüm şimdi tekrar test yaptım ama anlayamadım yumurtlama devam mı ediyor yoksa çatlama olmuş mu yardımcı olurmusunuz lütfen

Eklentiler

• B25A6C4B-57CD-4104-AEFE-46C080ABC16E.webp
    41,6 KB · Görüntüleme: 45
  • 1EA483EF-EFA9-4F3D-9140-10761C6A4D6C.webp
    42,9 KB · Görüntüleme: 46
Devam ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…