- 2 Ocak 2022
- 3.064
- 4.523
- 83
Adet öncesi lekelenmeniz oluyormu?Kizlar FSH 4.69
lLh 5.18
Estradiol 19
Prolaktin 22
Adetlerim düzensiz diye geçen ay doktora gittim bir sorun olmadığını söyledi bu değerlerle. Ama 40 günde felan oluyorum yumurtlama testi yapıyorum ama bir türlü yumurtlayamiyorum yumurtlama geç olunca gebelik gerçekleşmez mi sizce 27 yaşındayım. İlk gebelik olucak. Ovülasyon twsyi bugün 23.gun ama hala yok ya.
Hayir olmadıAdet öncesi lekelenmeniz oluyormu?
30 yaş öncesi yılda bir defa bir ay yumurtlamadan geçer. Bu ay yumurtlama olmazsa birdahaki ay olur. Birdahaki ay da olmazsa doktorunuza tekrar danışın. Ateş ölçme yöntemini biliyormusunuz? Yumurtlamayı ve luteal fazı gösterir. Luteal faz 12 günden az olursa bir sorun var demektir. Genelde 12-16 gün sürer. Bu arada yumurtlama erken de geç de olabilir, gebeliğe etki etmez.
Peki teşekkür ederim
Benimki de böyle canım olmuyor yumurtlamaBöyle testlerim. Son 4 aydır adet döngüm 23- 33günde bir bu ay da eğer adet olduysam 31.gün oluyor ama ne ara yumurtladım?
Adet gören her kadın yumurtluyordur diyollaaaa ama bende bilemedim.Benimki de böyle canım olmuyor yumurtlama
Yumurtlamadan 12-16 gün sonra adet olunur, yumurtlama olmadığında vücut ne zaman adet olacağınu bilemez ve bu yüzden adet epey gecikir.Adet gören her kadın yumurtluyordur diyollaaaa ama bende bilemedim.
Buna göre benim 22-26 Aralık yumurtlama dönemimdi. Peki ovulasyon da neden görmedim acabaYumurtlamadan 12-16 gün sonra adet olunur, yumurtlama olmadığında vücut ne zaman adet olacağınu bilemez ve bu yüzden adet epey gecikir.
Bu tarihlerde akıntınız yumurta akı gibimiydi? Eğer öyleyse yumurtlama olmuş olması lazım veya vücudunuz yumurtlama için hazırlık yaptı ama yumurta çatlamadı.Buna göre benim 22-26 Aralık yumurtlama dönemimdi. Peki ovulasyon da neden görmedim acaba
21 aralık da az bir akıntım oldu normalde geçen ay ve ondan önceki aylarda daha fazla akıntım olurdu. O zaman yumurtlama olmaya çalışmış ama sağlıklı olmamış. 1 kilo bile alsam vücudum hemen tepki veriyor. Biraz kilo vermiştim bir kısmını geri aldım..ateş ölçe hakkında daha ayrıntı yazarmısınız?Bu tarihlerde akıntınız yumurta akı gibimiydi? Eğer öyleyse yumurtlama olmuş olması lazım veya vücudunuz yumurtlama için hazırlık yaptı ama yumurta çatlamadı.
Benim size tavsiyem bir de ateş ölçme yöntemiyle yumurtlamayı tesbit etmeniz. Veya adet sonrası doktorunuz ile yumurtlama takibi yapmak.
Adet olduğunuz gün başlayın, adet olana kadar devam edin.21 aralık da az bir akıntım oldu normalde geçen ay ve ondan önceki aylarda daha fazla akıntım olurdu. O zaman yumurtlama olmaya çalışmış ama sağlıklı olmamış. 1 kilo bile alsam vücudum hemen tepki veriyor. Biraz kilo vermiştim bir kısmını geri aldım..ateş ölçe hakkında daha ayrıntı yazarmısınız?
Ay çok teşekkür ederim baya uzun yazmışsınız Allah razı olsunAdet olduğunuz gün başlayın, adet olana kadar devam edin.
Adet olduğunuz gün ilk gününüz.
Her sabah uyanır uyanmaz daha yataktan dahi kalkmadan, ateşinizi ölçün. Ama koltuk altından değil, vajinal veya makattan olmalı. Ağızdan da ölçebilirsiniz ama vajinal veya makat daha doğru gösterir. Her sabah ateşinizi not edin. Ve her sabah aynı saatte uyanmaya gayret gösterin yoksa bu metod işe yaramicak.
Yumurtlama olana kadar ateşiniz düşük olur. Yumurtlama gününde ise ateşiniZ en az 0,2 derece düşer ve ertesi gün tekrar cıkar. Ve çıktıktan sonra ateşiniz adet olana kadar birdaha ilk günler ölçülen düşük derecelere düşmez. Herkesin vücut ısısı farklıdır bu arada. Adet olacağınız zaman adetten bir gün önce veya adetin ilk gününde bir düşüş meydana gelir. Gebelik varsa ateş düşmez hatta çıkmaya devam eder, sadece BAT tarihinde hafif bir iniş gerçekleşir fakat ertesi gün tekrar yükselir. Böylece yumurtlama gününü, adet olacağınız zamanı ve lutel fazın kac gün sürdüğünü anlarsınız.
Size iki örnek ekliyorum. Birinde adet birinde gebelik gerçekleşmiş.
İki örnekte de yumurtlama 15. Gün görünüyor. Burada fahrenhayt termometresiyle ölçüm yapılmış o yüzden sayılara takılmayın, sİz celsius termometresiyle ölçüm yapınca 35-38 dereceler çıkacaktır, buradaki gibi 90lar değil. Umarım anlatabilmişimdir
Hayır psikolojinizi bozmayın siz ne kadar sakin olursanız yumurtlama döneminizde o kadar rahat geçer. Malesef stres yumurtlama döneminide adet döneminide çok etkiliyor lütfen biraz sabır.Ay inşallah canım benim ama bugün 24.gun hala yumurtlama olmadı psikolojim bozuldu ya artık
Konunun üstündwn gecmis. Acaba sizdə yumurtlama oldumu ocak ayında?Merhaba kızlar ben 28 günde bir adet oluyorum ne hormon ve başka bir sorunum yok son 4 aydır ovülasyon testiyle de takip ediyordum ilk iki ay günü gününe yumurtlama ve çatlama gördüm Aralık'ta anestezili hsg çekildim ama ne Aralık ayında ne bu ay günü gelmiş olmasına rağmen hala yumurtlama yok anestezi veya hsg çekimi etkilemiş olabilir mi
Merhaba ben Ocak ayında da yumurtlama göremedim ama şükürler olsun ki bu ay yumurtlama gördüm inşallah siz de en kısa zaman da görürsünüz o stresi çok iyi biliyorumKonunun üstündwn gecmis. Acaba sizdə yumurtlama oldumu ocak ayında?
Devam ediyorMerhaba arkadaşlar ovulasyon testini bu ay ilk defa kullanmaya başladım dün ikisini de koyu gördüm şimdi tekrar test yaptım ama anlayamadım yumurtlama devam mı ediyor yoksa çatlama olmuş mu yardımcı olurmusunuz lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?