Yumuşayan mandalinalar

Felix_Felicis

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2011
4.514
7.491
358
Merhaba hanımlar, dogru yer burası mı bilemedim. Değilse özür dilerim. :)

Ben baya önce. 1 ya da 1 bucuk kilo kadar mandalina almıştım. Bekleye bekleye yumusadilar iyice.

Nasıl değerlendirmek iyi olur acaba? Reçel vs işine hiç girmek istemiyorum, daha önce hic yapmadım ve öğrenci evinde ne kadar yapılanilir bilmiyorum. :)

Siz maharetli hanımlardan yardım bekliyorum, yazık bozulup israf olmasın onca mandalina.

Küf görürseniz atın hepsini.

ögrenci evindeyseniz.. küf yoksa mandalinalarda.. güzel bi yas pasta yapin .. kaynatip nisasta sekerle kivamlandirarak hic yapmadim ama olur herhalde :)

şuan burnumun dibinde mandalina torbamda 3 adet var ve ekşimiş

sık suyunu iç :)) yemeden kolay valla

Ya hic mandalina suyu denemedim ki, emin olamadm o yüzden de. Hem de bi pratik tatlı falan var mıdır diye de merak etmistim. :)

Hic bilmiyorum ki onu

Küf görürseniz atın hepsini.
Yok yok küf yok dikkatli baktm hepsine. :)
ögrenci evindeyseniz.. küf yoksa mandalinalarda.. güzel bi yas pasta yapin .. kaynatip nisasta sekerle kivamlandirarak hic yapmadim ama olur herhalde :)

Uvv ben bunu ancak tarifi varsa yapabilirim ki onda bile emin degilim

şuan burnumun dibinde mandalina torbamda 3 adet var ve ekşimiş

Bizimkilerin durumu hic belli degil, yumusak yumusaknolunca tadasm da gelmiyo

yukarıda da yazmışlar

sık suyunu iç

bir kilo mandalinadan 2 bardak bile çıkmaz muhtemelen

Daha once denediniz mi? Portakal suyuna gore nasıl tadı acaba?

daha hafifi

oğluma küçükken sıkardık

daha tatlımsı bir tadı var ama o mandalinasına göre değişir

yumuşayıp böyle tadı da kaçmış olabilir

o tadı tarif edemem ama yiyince anlaşılır yani

o zaman ne yaparsan yap o tad kaybolmaz zaten

En kolayı suyunu sıkmak. Bunun haricinde veya kurabiye yapabilirsiniz. Salataya katabilirsiniz.

Salataya nasıl katılıyor? Limon gibi mi?

Hmm illa tatmak gerekecek
Peki az biraz yemeklere katsam kötü mü olur? Ben portakalli kerevizi cok severim mesela. Herhangj kaldirabilecek birbyemege az katsam hos bir tat verebilir mi?

valla canım ben kışın hasta olmayayım diye dayıyorum mandalinayı. portakal sevmiyorum yemesi zor geliyo. sabah aç karnına işe gidene kadar 2 3 tane tüketiyorum serviste. akşam da baya gidiyo ama bazen evde var mı yok mu unutuyorum o yuzden alayım diyorum bi bakıyorum baya mandalina olmuş. zorlaya zorlaya bitiriyorum. hasta olmamak için yapıyorum butun bunları :/

Salataya nasıl katılıyor? Limon gibi mi?

Hmm illa tatmak gerekecek
Peki az biraz yemeklere katsam kötü mü olur? Ben portakalli kerevizi cok severim mesela. Herhangj kaldirabilecek birbyemege az katsam hos bir tat verebilir mi?

ya sanki bir kasa mandalina

iki tanesini sık iç

ikisini ye

biter gider

kerevizde de olur sanki

portakallı yapıyorum ama mandalinalı yapmadım

bir de internete sor o da tarif bile verir

ya sanki bir kasa mandalina

iki tanesini sık iç

ikisini ye

biter gider

kerevizde de olur sanki

portakallı yapıyorum ama mandalinalı yapmadım

bir de internete sor o da tarif bile verir

Bian annem yazdı zannettim, onun üslubu. :) özlemisim keratayı.
Ya ben genellikle unutuyorum da boyle meyveleri pek sevmedigim icin.. ilerisi icin de fikir alayım istemistim.
Teşekkür ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…