- 14 Eylül 2013
- 1.344
- 533
- 133
- Konu Sahibi Felix_Felicis
-
Benim deee[QUOTEdere hitykay, post: 43771948, member: 667126"]Başlığı okuyunca aklıma niyeyse sarkmış yumuşamış memeler geldi
Mandalinalı marmelat yapabilirsiniz ya da kurabiye internette tarifleri de var
Ayy bende başlığa bakınca doğum sonrası göğüslerinin durumundan bahsediyorsun zannettim
Bence de sanki bir kasa:)Ye gitsin.Bir oturuşta bir kg yerim ben.Bir sürü de cvp yazılmış:)
Sık suyuna nişasta ve şeker ekle pişir. Muhallebi olur yersin. Bence guzel de olur. Denemedim.
Sıkıp duyunu içebilirsiniz. kek yapabilirseniz suyunu keke katabilirsiniz. Ben portakal sulu yada mandalina sulu kek yapıyorum kızımın tek yediğin kektir
Suyunu sıkın en fazla bir bardak çıkar.
3 yumurta
100 gram tereyağ ya da margarin
1 bardak şeker
1 bardak mandalina suyu
Yarım bardak sıvıyağ
2 bardak un
Kabartma tozu
Limon kabuğu rendesi.
Oldu mis gibi kek.
Ya da
1 bardak mandalina suyu
1 bardak irmik
1 bardaktan 2 parmak az seker
Bunları pişirin güzelce soguyunca top şeklini verin çok güzel oluyor.
Mandalinaların son durumu nedir ? :)
Üsenmeyip cevap yazsn herkese teşekkür ederim. Mutfakta tecrübesiz öğrenci halime cok yardımcı oldunuz.
Suyunu sık. Sonra sade kek yap suyunu içine döküp mikserle. Muhteşem oluyor ve kokuyor dene bence..
Ben pazarda ucuz gördükçe alırım, evde birikir 3-4 kilo. Sonra bir kahvaltıda suyunu sıkıveririm 10 dkda, miiisss gibi ışıl ışıl bir kahvaltı olur. Portakaldan daha çok severim hem de çok lezzetli.
Malumunuz İstanbul'da limon çok pahalı. Pazarda bile 3 tanesine 2 TL istiyorlar. Limon yerine salatalara mandalin suyu sıkıyorum, inanılmaz lezzetli oluyor. Hem de kilosu 1 TL
Yerelması mevsimi şu an. Mandalin suyuyla pişiriyorum zeytinyağlı olarak (portakallı kereviz gibi aynen). Kerevizi de mandalinli yapmıştım bir kere harika olmuştu.
Mandalin yiyin, yedirin, mandalin güzeldir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?