Yumuşayan mandalinalar

Bence de sanki bir kasa:)Ye gitsin.Bir oturuşta bir kg yerim ben.Bir sürü de cvp yazılmış:)

[QUOTEdere hitykay, post: 43771948, member: 667126"]Başlığı okuyunca aklıma niyeyse sarkmış yumuşamış memeler geldi[/QUOTE]
Benim deee

Sık suyuna nişasta ve şeker ekle pişir. Muhallebi olur yersin. Bence guzel de olur. Denemedim.

Suyunu sıkın en fazla bir bardak çıkar.

3 yumurta
100 gram tereyağ ya da margarin
1 bardak şeker
1 bardak mandalina suyu
Yarım bardak sıvıyağ
2 bardak un
Kabartma tozu
Limon kabuğu rendesi.

Oldu mis gibi kek.

Ya da
1 bardak mandalina suyu
1 bardak irmik
1 bardaktan 2 parmak az seker

Bunları pişirin güzelce soguyunca top şeklini verin çok güzel oluyor.

Mandalinalı marmelat yapabilirsiniz ya da kurabiye internette tarifleri de var

Kurabiye benim de aklıma gelmisti de evde fırın yok malesef. O yüzden bilemedim ne yayapacağımı :)

Ayy bende başlığa bakınca doğum sonrası göğüslerinin durumundan bahsediyorsun zannettim

Aaa benim hic aklıma gelmemisti

Bence de sanki bir kasa:)Ye gitsin.Bir oturuşta bir kg yerim ben.Bir sürü de cvp yazılmış:)

Ben de bu kadar beklemiyodum sagolsunlar

Sık suyuna nişasta ve şeker ekle pişir. Muhallebi olur yersin. Bence guzel de olur. Denemedim.

Bunun tarifine de bakıcam muhakkak. Sagolun. :)
Sıkıp duyunu içebilirsiniz. kek yapabilirseniz suyunu keke katabilirsiniz. Ben portakal sulu yada mandalina sulu kek yapıyorum kızımın tek yediğin kektir

Kek olur gercekten de. Fırınım yok ama tencerede yapabilirim sivi ayarini tutturabilirsem

A cok teşekkür ederim tarif için :) degisik duruyor bunu da yapıcam.

Mandalinaların son durumu nedir ? :)

Mandalinalar bugün sıkılmak üzere bekliyorlar sonrasında da dirumu evdeki malzemelere gore sekillenecek. Ya muhallebi ya da küçük toplardan olucak herhalde

Üsenmeyip cevap yazsn herkese teşekkür ederim. Mutfakta tecrübesiz öğrenci halime cok yardımcı oldunuz.

Üsenmeyip cevap yazsn herkese teşekkür ederim. Mutfakta tecrübesiz öğrenci halime cok yardımcı oldunuz.

Ben pazarda ucuz gördükçe alırım, evde birikir 3-4 kilo. Sonra bir kahvaltıda suyunu sıkıveririm 10 dkda, miiisss gibi ışıl ışıl bir kahvaltı olur. Portakaldan daha çok severim hem de çok lezzetli.

Malumunuz İstanbul'da limon çok pahalı. Pazarda bile 3 tanesine 2 TL istiyorlar. Limon yerine salatalara mandalin suyu sıkıyorum, inanılmaz lezzetli oluyor. Hem de kilosu 1 TL

Yerelması mevsimi şu an. Mandalin suyuyla pişiriyorum zeytinyağlı olarak (portakallı kereviz gibi aynen). Kerevizi de mandalinli yapmıştım bir kere harika olmuştu.

Mandalin yiyin, yedirin, mandalin güzeldir

Suyunu sık. Sonra sade kek yap suyunu içine döküp mikserle. Muhteşem oluyor ve kokuyor dene bence..

Ben sıkana kadar ev arkadasm yemiş hepsini

Ay çok mantıklıymis ben sunlari aklimda tutayım da, bidahaki pazara gidisimde 1-2 kilo falan fazladan alir denerim.
Ben daha cok portakalciyimdir da mandalina yemek aklima gelmiyor boyle birikiyor sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…