Yurt Dışı İş Fikirleri

1111010001

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2018
1.117
885
123
Merhaba Hanımlar,

Doktor, avukat ya da mühendis ya da... değilim. Uluslararası geçerli mesleğim yok.Yurt dışına gitmek istiyorum ama benden ne olur, orada ne gibi bir iş yapabilirim bilmiyorum. Mesela burada aşçılık eğitimi alıp gitsem orada iş bulabilir miyim emin değilim. Yurt dışı çok genel kaldı farkındayım. İçinizde geçerli bir mesleği yokken yurt dışına gidip tutunanların hikayelerini duymaya ihtiyacım var.

Merhaba Hanımlar,

Doktor, avukat ya da mühendis ya da... değilim. Uluslararası geçerli mesleğim yok.Yurt dışına gitmek istiyorum ama benden ne olur, orada ne gibi bir iş yapabilirim bilmiyorum. Mesela burada aşçılık eğitimi alıp gitsem orada iş bulabilir miyim emin değilim. Yurt dışı çok genel kaldı farkındayım. İçinizde geçerli bir mesleği yokken yurt dışına gidip tutunanların hikayelerini duymaya ihtiyacım var.
Aynı durumdayız, çocuklar liseyi bitirsin tek dileğim çocuklarımı da alıp defolup gitmek. Ama konn hakkında hiçbir bilgim yok. Aşçılık iyi fikir olabilir yaş şartı var mı acaba? Ben genç sayılmam

iyi bir aşçı olursanız neden olmasın? Türk aşçı dolu buralar
Türk aşçı dolu ama işçi vizesi ile gelmesi gerekiyor.Bunun için iş veren davet edecek.Davet etmesi için yıllık ciddi bir maaş vereceğini göstermesi gerekiyor.Sigorta masrafı filan epey yüklü oluyor.

Aşcilar istatistiklere göre en cok aranan mesleklerden biri. Gösterebileceginiz iyi bir egitiminiz veya calisma hayatiniz varsa basvuru yaparsiniz. Dil egitimi de alin

Türk aşçı dolu ama işçi vizesi ile gelmesi gerekiyor.Bunun için iş veren davet edecek.Davet etmesi için yıllık ciddi bir maaş vereceğini göstermesi gerekiyor.Sigorta masrafı filan epey yüklü oluyor.
tabii, genelde de tanıdığım aşçılar Türkiye'de cafe, restoran ve otel aşçılarıydı. Bazılarına Türkiye'ye seyahat eden yabancılar direkt iş teklifi etmiş. Bazıları ise işe başvurarak gelmiş.

Merhaba Hanımlar,

Artık eskidendi işçi göçü şuan o kadar çok insan gitmek istiyor ki vasıfsız eleman istemiyor diğer ülkelerde. Daha dogrusu vasıflı olup reddedilenler bile var. Umarım hayırlısı olur.

aşçılık eğitimim yok. almayı düşündüğüm bir eğitimdi. aşçılık bir örnekti. fotoğrafçılık, tırnak tasarımcısı, emlak danışmanlığı... aklıma gelen diğer meslekler. bunların geçerliliği nedir yurt dışında? ya da sizin önerebileceğiniz eğitimini alıp yurt dışında da yapabileceğim meslekler?

aşçılık eğitimim yok. almayı düşündüğüm bir eğitimdi. aşçılık bir örnekti. fotoğrafçılık, tırnak tasarımcısı, emlak danışmanlığı... aklıma gelen diğer meslekler. bunların geçerliliği nedir yurt dışında? ya da sizin önerebileceğiniz eğitimini alıp yurt dışında da yapabileceğim meslekler?
Benim bildigim doktor IT ci vs haric almasi zor artik, en son gocmen yasa tasarisi falan onaylandi ben gelirken. Butun Avrupa su an nasil gocmen azaltiriz onun derdinde.

Bir mesleginiz veya okudugunuz bölüm var mi? Sıfırdan baslamak yerine elinizdekilerle bir alternatif bulmaya calisalim ne dersiniz? Yaş kaç?

Ben de yurtdisina nasil gidilir bir ara arastirmistim dil var gecerli birkac mesleki sertifikam da var ama her ülkenin kriteri farkli, ekstra seyler arayabiliyorlar mesela diploma var ama net bir deneyim yok kamuda ozelde oldugu gibi tecrube kazanılmıyor maalesef (kendi adima boyle düşünüyorum). Yani biraz da simdilik rafa kaldirdim.
Bu acidan sizin simdiki durumunuz ne onu merak ettim.

Belediyelerin verdiği meslek edindirme kurslarından ( İSMEK mesela ) aşçı veya pastaci sertifikaları alabilirsiniz en azından konuya Fransız olmadan iş basvurusu yapmak için bir kuvvetiniz olur

Bir tanıdığım Florida da yüksek lisansa gidip işi gücü bırakıp emlakçı olmuştu şuan çok iyi bir pozisyonda ne kendi meslegini yapıyor ne yüksek lisansı bitirdi emlakcilik güzel fikir .

Geçen bununla ilgili bir seminere katıldım en başta sağlık alanında ihtiyaç var denildi ( Almanya için konuşuyorum)
223 kişiye bir doktor düşüyormuş
Ülkemizde bu durum nasıl bunu bilmiyorum ilgimi çekti de ordan aklımda kaldı
Eger vasifsizsaniz Yasli bakim ve çocuk gelişimi sertifikası aldığınızda şansınız daha yükseliyor tabii dil olayını da halletmeniz gerek
Aşçılık ve daha pek çok şey sayıldı ama burda yazan gibi Almanya mülteci azaltmaya çalışıyor sözü hic geçmedi aksine yeni anlaşmalar yapılmış ve şartlar esnetilmis orda yaşlı nüfus çok fazlaymış genç nüfusa ihtiyaç varmış aklımda kalanlar bunlar

Merhaba Hanımlar,

Yurtdışı var yurtdışı var nereyi istiyorsunuzdan ziyade artık nereler Türkleri kabul ediyor sorusu daha mühim. Mesela 2022’de Kanada tüm Türk ve Suriyelileri 3 yıllık çalışma vizesiyle çağırdı (depremzedeler öncelikliydi ama sonradan başvuran çoğu kişiyi aldı)

Merak etmeyin bahsettiğiniz avukatlık vs meslekleri oraya gidince direkt yapamıyorsunuz özellikle Kanada’ya ilk gidenlere “Tr’de ki kariyerinizi eğitiminizi unutun burada sıfırdan başlıyorsunuz” deniliyor. Denklik alınması zaten bayağı uzun sürüyor. O zamana kadar geçimlerini herhangi bir Türk restauranında vs yapıyorlar genellikle.
Size tavsiyem aşçılık kuaförlük önü açık mesleklerden özellikle deniz mahsulleri üzerine eğitim alırsanız Toronto, Edmonton, Montreal gibi yerlerde güzel paralar kazanmanız mümkün. Aşçılıkta (deniz ürünleri için konuşuyorum özellikle çünkü en çok para kazanan aşçılar bunlar) Amerika’nın birçok eyaletinde de iş bulursunuz en azından SSN gelene kadar farklı işlerde kaçak olarak çalışıyor Türkler. SSN geldikten sonra elinizde sertifikalı mesleğiniz varsa iş bulursunuz.

Merhaba Hanımlar,

Bir arkadaşım almanyaya gidip stand açmıştı, tam detay bilmiyorum ama iyi kazanıyor. Boncuk işi el yapımı kolye, bileklik, küpeler, son dönem moda olan örme çantalar vb şeyler satıyor. Hatta boncuk işlerinin bir kısmını ben yapıyorum, bu detay önemli bence çünkü inanılmaz sipariş geçiyor. Sadece bir kısmını ben yapabiliyorum, bir sürü kişiyle anlaşmalı olarak ilerliyor. Ticaret kafanız varsa böyle bir şey olabilir.

Avukat olmanın bir faydası yok onu demeye geldim sanırım mühendisler bir nebze daha kolay iş buluyor ama meslek sahibi insan olmak daha iyi sanırım kuaförlük gibi mesela.doktor olmakta kolay değilmiş o kadar denklik alması zor.keşke bir zanaat öğrenseymişim zamanında ileride buradan gitmek zorunda kalsam diploma karın doyurmayacak.

Yani yaşınız kaç, eğitiminiz ve daha önceki iş deneyimleriniz nedir, yabancı diliniz var mı, hangi dili akıcı konuşabiliyorsunuz? Bunları bilmeden yorum yapmak çok zor. Eğer kendi ülkenizde bir eğitim almamış, bir dil öğrenmemiş ve bir kariyerde tututnmaya çalışmamış biriyseniz yurtdışında daha iyi olmanız da zor zira ne olursa olsun yabancı bir ülkede başlangıçta çok çok çalışmak gerekir ve düzen oturtana kadar mücadele her zaman daha zor olur

Ben olsam biraz param varsa orda dil okuluna kayıt olur giderim. Belli bir saat çalışma izni oluyor. Orda bulduğunuz işlere göre orda eğitim alırsınız. Sonuçta çoğu şey farklı. Yemek kültürü de farklı emlakcilik sistemi de.

Back
X