- 15 Ocak 2022
- 505
- 221
- 53
- 30
- Konu Sahibi Filtrekahvem
-
Nereye gidebilirim ki? İrkçliğin çok olmadiği türkiyeli çok göçmenin olduğu bir yere gideyim diyorum aklıma bi Almanya geliyor.Ben de adliyede memurum.Ben de işimi bırakip gitmeliyim.Kadrolu olduğum için yurt disinda yapamazsam dönme durumum da olabilirmis mesleğe.sağlik sektöründe deneyebilirim şansımı yurt disinda ona göre dil öğrenmeye başlicam hemenValla benim imkanım olsa bir saniye durmaz giderdim eşime de hep diyorum gidelim diye ama memur kendisi bi anda bırakıp gidemiyor. Yani bence bir şey kaybetmezsiniz dil öğrenmekte zor değildir 6 ayda gidip öğrenen çok çünkü herkes o dili konuşuyor aşinalık çok baktınız yapamadınız geri dönersiniz sonuçta sizi bağlayan çok bir şey yok anladığım kadarıyla. Bi de Almanya düşünüyorsunuz galiba o ülke bana çok sıkıcı geliyor bi de Türkiye gibi çoğu bölgesi bence farklı bi ülke seçin Almanya’lı çoğu tanıdığım sevmiyor ülkeyi
Çok bilmiyorum ama Hollanda galiba bu konu da rahat çok milletten insan olduğu için ırkçılık pek yokmuş. Geri işe dönme imkanın varsa çok iyi açık kapı bırakırsın kendine. Hakkında hayırlısı inşallah gidersinNereye gidebilirim ki? İrkçliğin çok olmadiği türkiyeli çok göçmenin olduğu bir yere gideyim diyorum aklıma bi Almanya geliyor.Ben de adliyede memurum.Ben de işimi bırakip gitmeliyim.Kadrolu olduğum için yurt disinda yapamazsam dönme durumum da olabilirmis mesleğe.sağlik sektöründe deneyebilirim şansımı yurt disinda ona göre dil öğrenmeye başlicam hemen
Bunun icin depremzede olduğunu belgelemek gerekmiyor mu?Sağlıkla ilgili iş bulma durumunu pek bilmiyorum. Ama 25 eylül’e kadar kanadaya gidip online başvuru yapanlara kanada 3 yıla kadar oturum ve çalışma izni veriyor. İlginizi çekerse araştırın isterseniz. Maraş depremi sonrası türklere ve suriyelilere destek amaçlı yapılmış geçici bir durum.
Instagram'da bu şekilde paylaşımlar yapan çok sağlıkçı var , çoğunlukla Almanya'da hemşirelik yapanlar kendi sayfalarında deneyimlerini paylaşiyorlar. Aynı şekilde UK de ya da Avustralya da hemşirelik yapan sayfalarda var. Biraz araştırın, her detayı paylaşıyorlar. Ortopedik Protez ortez bölümünü bilmiyorum ama ebelik, hemşirelik vs gibi bölümlerin Avustralya da falan olanakları çok iyiymişOrtopedik protez ve ortez mezunuyum.teknikerim sağlık alımını bekliyorum.yurt dışına gitmek isteyen bayağı sağlıkçı var.Giden tanık olduğunuz memnun olan var mı? Ya da pişman olup dönen? Dil öğrenip yurt dışına gitsem daha mı iyi yaşam sürerim?
Alanı ne eşinin? Ben adliyede memurum birakip deneyeyim diyorum yurt disiniBiz keske çocuklar küçükken gitseydik diyoruz. Gitmediğimizs cok pismanız. Eşim sağlıkcı.
Is olarak napicaksiniz?Alanı ne eşinin? Ben adliyede memurum birakip deneyeyim diyorum yurt disini
ortopedi teknikerliğini bitirdim haziran ayında mezun oldum.Hastaneye başvururum diyordumIs olarak napicaksiniz?
Xjxjx üçüncü boyut şuurunda değiliz ki, dördüncü boyut zaman ve zamansal sorular soruyor, zamansal düşünüyor, zamansal uzam sayesinde ortaya çıkan nedenselliği sorguluyoruz. Dördüncü boyut şuurunda olanlar deseniz bi ihtimal hani... Bence siz bir şeyler duyup ikna olmuşsunuz ama ne dediğinizi siz de tam bilmiyorsunuz. Olsun, eğlenceli oluyor okuması djdjd İnşallah dedikleriniz olur, güzel günler görürüz3. Boyut şuurunda olanlar inanamaz. Ülkenin falı fazla yüzeysel kalır. Yaşayacaksınız nasılsa. Başka bir şey söylememe gerek yok.
Ne içtiniz ben de istiyorumZamanı geldiğinde göreceksiniz zaten. Buradan ne kadar ne anlatabilirim? Elbette ki şahsi olarak yaptığım bir tahmin/yorum değil.
Sizler sonuca bakın. Aradaki süreçte sistem zaten işliyor. Bugün bu konuya inanmayıp dalga geçenler de koşarak dönecek. Özellikle çocuklarımıza güzel bir dünya bırakamadık diye üzülenler. Hiç üzülmeyin ve emin olun çocuklarımız için çok güzel bir yer bırakıyoruz. Ama’larla ilgilenmiyorum çünkü o bizim işimiz değil. Dünya yeni bir düzenin hazırlığı içinde.
Eşim nedeni ile yurt dışında yarı zamanlı yaşıyorum diyeyim, Türk lerden uzak duruyorum. Ne kadar az Türk le içli dışlı olursanız o kadar kafanız rahat olur, bu kadar söyliyryimBen de ne güzel yurt dışinda türk göçmen çok yalnizlik çekmem diye düşündüm.seçiciyim normalde de zaten.kaliteli sohbetli düzgün insanları çevremde tutmak isterim.siz hangi ülkedesiniz?
Ekonomik olarak rahat ederim değil mi?Türkiye'de kariyerinin zirvesinde güzel paralar kazanırken bırakıp gelenlerdebiz bizde. Yeniyiz ama hic pişman olmadık. Şuan için İngilizce ile islerimizi hallederiyoruz hem günlük hem mesleki. Sağlıkcilar için dil seviyesi Almanca şartı var sanırım. ve denklik islerimleri biraz daha uzun.boyle bir planıniz varsa hayatın başında yapmak daha iyi. Sonra düzeni kurduktan sonra insan daha korkak oluyor, ben daha korkaktim. Telegramda gruplar var sanırım her bir konu ve alan için. Oradan yazıp bilgi alabilirsiniz çok rahat.
Demek ki birbirlerini tutmuyor yurt dişinda türklerEşim nedeni ile yurt dışında yarı zamanlı yaşıyorum diyeyim, Türk lerden uzak duruyorum. Ne kadar az Türk le içli dışlı olursanız o kadar kafanız rahat olur, bu kadar söyliyryim
Ne tutması? Dedikodu aşırı oluyor. Bir de kıskançlık. Kim ne kazanıyor, nasıl yaşıyor onların peşindeler hepDemek ki birbirlerini tutmuyor yurt dişinda türkler
Ben yurtdisi dogumluyum. Turk cevrem hic yok . Kafamda gayet rahat. Tutmuyor degilde kafa yapinin uydugu az insan var. Benim etrafimdaki turkler, anadilimi ogrenmem icin okul sonrasi gittigim kursdan. Yani cocuklukdan tanidiklarim. Gorsem sadece selam verir , oyle bir kahve icelim,takilalim kismina hic bulasmiyorum.Demek ki birbirlerini tutmuyor yurt dişinda türkler
Evet bu dediginiz durum tamda.Ne tutması? Dedikodu aşırı oluyor. Bir de kıskançlık. Kim ne kazanıyor, nasıl yaşıyor onların peşindeler hep
Yurt dışından vazgeçicem nerdeyse :)Ne tutması? Dedikodu aşırı oluyor. Bir de kıskançlık. Kim ne kazanıyor, nasıl yaşıyor onların peşindeler hep
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?