- 20 Haziran 2016
- 1.618
- 2.781
- 133
- 40
- Konu Sahibi Hellohappiness
-
Son zamanlarda Almanyadaki arkadaşımızla daha çok konuşuyoruz bu konuyu. Ancak İngiltere bağlantılı bir iş de söz konusu. Benim gönlüm Almanyadan yana şimdilik.Hangi ülkeye gitmeyi planlıyorsunuz?
Siz orada asgari ücretle çalışsanız , hatta çalışmayıp sadece eşiniz çalışsa bile buradakinden çok daha iyi şartlarda yaşarsınız merak etmeyin.Oyle bir ihtimal varsa düsünmeyin bile.
AynenKonuyu okumadan cevap veriyorum; çok doğru bir karar olur.
Burda rahatım yerinde orada sürüneceksem çok da gitmek istemem. Ne istersem alıyorum, yılda en az 2 tatile gidiyorum. Çocuklar olmasa aklımdan bile geçirmem. Ama burda alacakları eğitimden ve geleceklerinden endiseliyim. Bir birikimimiz de var yerleşme sürecinde idare eder.Esiniz mühendis olarak ingilizce ile kolay is bulabilir.
Sizin gideceğiniz ulkenin dilini ogrenmeniz gerekir sanırım. Cocuklar cok kucuk degilse, siz de hemen dil kursuna kosarsiniz, bir iki yila is bulabilecek kadar ogrenirsiniz.
Maddi olarak ama cok buyuk beklentiniz olmasin. Tek maaş, muhendis maasi da olsa ilk yillarda zorlar, özellikle kiralar yuksek, dil kursu da sart oldugu için o da masraflara eklenmeli. Ilk tasinma yili da maddi olarak zor gecer. Bir 3 4 yila toparlanilir sizin de calismaya baslamanizla.
Ben çalışmayı çok isterim ama önce dil öğrenmem lazım tabi. Çocuklar da küçük nasıl olacak bilmiyorumKarar doğru lakin önemli olan benim için KADIN. Şimdi siz TR den emekli olmaya hak kazanıyormusunuz gitmeden ????????? Bu önemli bi kriter !!! Ayrıca oraya gittiğinizde çalışcakmısınız yoksa evde oturcakmısınız???? Eşiniz çalışıp kendi emekliliğini yaparken yani?? Demem oki kendinizide bir kadın olarak garanti altına alarak hareket edin. Dünya bu; bugün aşıksın yarın ayrılalım oluyor malum. Kendinizi heba etmeden kararlarınızı o doğrultuda alın
Burda rahatım yerinde orada sürüneceksem çok da gitmek istemem. Ne istersem alıyorum, yılda en az 2 tatile gidiyorum. Çocuklar olmasa aklımdan bile geçirmem. Ama burda alacakları eğitimden ve geleceklerinden endiseliyim. Bir birikimimiz de var yerleşme sürecinde idare eder.
3 odalı bir eve kira, yakıt, elektrik, aidat, otopark, internet, tv vergisi dahil çok lükse kaçmazsa 1200 euro para öder, mühendis maaşı 5000 euro civarında olması lazım, kaç çocuk var bilmiyorum ama çocuk başı 200 euro para alacak, 2 çocuk olsa 400 euro da oradan gelir geriye kalan 4200 euro ile de rahat rahat geçinebilirler. 4 kişilik bir ailenin gıda gideri yaklaşık 400-500 euro arasında. Konu sahibinin böyle bir imkanı varsa bence hiç durmasın.
Münih, Berlin gibi şehirlerde bu ev fiyatına 300-400 euro arasında daha eklemelisin. 4 oda olsun dersen 300 euro daha artar mesela.1200 cok iyimis, oyleyse tabi farkli.
Bizim buralarda kiralar el yakiyor. Ben 3 yil once 1500 veriyordum, o dedikleriniz de dahil değildi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?