Yurt dışına yerleşmek ne kadar doğrubir karar olur?

Arkadaşı bekar mıydı? Bekarlar yalnızlık çekip daha kısa sürede dönüyor dönecekleri varsa. Çocuklu aileler yerleşiyor diyorum, çocuğun okulu dil kursuydu şuydu buydu derken zaman geçiyor
Arkadasi da evli ve iki cocuklu ama ailesini almadan gitmisti havayi koklamak icin. En cok da cocuklarinin hasretine dayanamadi calistigi sirketle de sorunlar yasayinxa döndü.

Ben olsam koşa koşa giderim ama oraya gittiğinizde yapabileceğiniz bir iş var mı?
Mesleğinize devam etmek için denklik gerekiyor mu?
Gittiğiniz yerin bankacılık sınavlarına falan girmeniz gerekecek muhtemelen.
Allah korusun yarın bir gün ayrılırsanız elinizdeki işinizden de olacaksınız.
Ne bileyim dünya hali sonuçta benim aklıma böyle şeylerde geliyor ister istemez.

Konfor alanindan cikmak benim icin de tam bir kabus. 15 yildir ayni sirkette ayni isi yapmamdan da anlasilabilecegi gibi ama iste evlatlarim yok mu, onlar icin her seyi yapabilirim

Konfor alanindan cikmak benim icin de tam bir kabus. 15 yildir ayni sirkette ayni isi yapmamdan da anlasilabilecegi gibi ama iste evlatlarim yok mu, onlar icin her seyi yapabilirim
Okadar dil döktük; sonucu bizede bildirirsin değil mi

Gidecegim yerde isimi yapabilecek olsam asla düsünmem sanirim. Orada da bankaci ve mühendis bir cift olarak iyi bir standardim olurdu sanirim. Ama avrupa ülkesinde bu isi yapabilecegim hic aklima gelmedi. Böyle bir imkan var mi? Olsun lütfen... Gece gündüz uyumadan calisirim denklik olaylari icin.

İllaki vardır ya Amerikada mesela oranın kanunlarını,tüzüğünü falan öğrenmek,sınavlara girmek gerekli siye biliyorum.
Ordaki arkadaşlarınızdan araştırmalarını rica etseniz?
Eşiniz nasıl kendi mesleğini icra edecekse,sizin içinde bir yolu vardır diye düşünüyorum.

Olur, neden olmasın ki. master diplomanız varsa, eğitiminiz Alman lisansına denk sayılır iş bulabilirsiniz.

Yalnız şöyle bir sıkıntı var Almanyada, bankalar çok muhafazakar kurumlar yabancı birine yer var mıdır bilemedim. İkinci olarak, çalışmak için net çok akıcı Almancaya ihtiyacınız var, uluslararası banka veya finans kurumu vb yok burda. Çalışcam çaba koycam derseniz de Frankfurt civarına taşınmalsıınız finans işleri sadece orda var. Soyle bir is aramasi yaptim ama: https://www.linkedin.com/jobs/finance-jobs-frankfurt-am-main/

Çalışmak istiyorsanız bence Almanyayı geçin burda bankacılık yapmanız zor. İngiltereyi düşünün finans ve bankacılık cenneti. Londra çok pahalı ve karışık ben olsam orayı geçer Cardiffe yönelirdim mesela. Tonla iş var: https://uk.indeed.com/Bank-jobs-in-Cardiff?vjk=ea10852d27ec1f68

Başka bir seçeneğiniz de irlanda hem eşiniz iyi işler bulur, hem siz. Siz de çalışcaksanız tek geçerli seçenek bence UK, süper Almancanız, Alman diplomanız ve iş tecrübeniz yoksa banka işi çok zor

Maalesef anadoludaki siradan bir üniden lisans mezunuyum. Esimin su anda degerlendirdigi baglantilar berlin ve londrada. Ben hic kendi isimi yapabilecegimi düsünmemistim. Ama burada ya da baska bir ülkede asla ev hanimi olmak istemiyorum.

Inglizcenizi gelistirebilirseniz iyi olur. Almanyada bile bazi sirketlerde calisma dili inglizce. Kendi dalinizda is imkanlar bile cikabilir

Maalesef anadoludaki siradan bir üniden lisans mezunuyum. Esimin su anda degerlendirdigi baglantilar berlin ve londrada. Ben hic kendi isimi yapabilecegimi düsünmemistim. Ama burada ya da baska bir ülkede asla ev hanimi olmak istemiyorum.

Genel olarak Londra'da yabancılara işhayatında bakış açısı daha yumuşak ve açık bence Londrada iş bulursunuz. Almanyada dil öğrenmeye 2 yıl yatıracağınıza Londrada 2 yıllık master programına kaydolun, İngiliz diplomanız olur hemen çalışma iznine atlarsınız Almanya'da çalışmanız çok zor, burda bankacılık muhafazakar bir sektör, Almanlar varken yabancı biri pek tercih edilmez, mesleki Almancanız yok, üstüne bir de diplomanız yok böyle diyince kocanın evi yok kiiii yazdım sankimBurdaki yabancılar için iş piyasasını bilen biri olarak diyorum ki zor, Almanya derseniz de öncelikle diploma denkliğine ihtiyacınız var. Ya 2 yıllık İngilizce mastera yazılırsınız, sonra uluslararası şirketlerde iş bakarsınız ya da 2 yıl Almanca, 2 yıl Almanca master programı 4 yıl koyarsınız.

Rahat olun olumlu olumsuz her seyi duymaya geldim zaten. Toz pembe hayaller kurup orada tepe taklak olmak istemem. Ben dil de calisirim master da zorlarim sorun yok da bebeler kücük iste.. isim oldukca zor olacak.

Bildigim kadariyla holandada turk bankacilar muthis rahat is buluyorlar. Biz 3 yil once oradaydik bir yazilimci iki bankaci turk populasyonu inanilmaz hizli artiyordu.
Biz 5yil once tasindik yurtdisina. Iyi ki yapmisiz. Haberleri okudukca keske tum baglarimizi kesip hic turkiyeye gitmesek diye bile dusundugum oluyor.

Eşimin babası göçmen şu an vatandaşlık için koşturuyor vatandaş olarak gidince biraz farklı oluyormuş ama olmasada iş bulup gidicez biz bu deveyi güdemeyenleriz

Ben resmi görevle yurtdışına taşındım. Hayatımın büyük bir kısmı yurtdışında farklı farklı ülkelerde geçecek. Yaşam standartlarım çok iyi ama eşim çalışamıyor mesela. Parasal olarak sıkıntı olmasa da ruhsal olarak bir miktar etkiliyor bizi. Sonuçta ben kariyerimi ilerletirken adam eve mahkum kaldı. Bulaşık çamaşır spor dil kursu hep aynı hep aynı. Siz de iş bulmadan giderseniz benzer bir durumda ruhsal bunalım yaşayabilirsiniz.

Ekonomik özgürlük de önemli bir husus bence. Şahsen ben bundan vazgeçmek istemezdim. Dünyanın bin bir türlü hali var. Eşimi de aldım sürükledim buralara ama üzülüyorum da bir yandan.

Eğitim vs konusunda çok çok haklısınız. En büyük tesellim çocuk sahibi olursam istediğim eğitimi verebilecek olmam.

Bir de aklıma şöyle bir seçenek geldi: yurtdışına kapak atmaksa maksat türk yatırımlarının olduğu bir yeri seçip oralarda iş bulmaya çalışabilirsiniz.

Son düzenleme:
Konuyu okudum, türkiye bir bankacı kaybetsin almanya bir ev hanımı/garson/kasiyer kazansın...
Evet dayımda 30 yasında makine muhendisi olarak berline yerlesti eşiyle, yıllardır ikea deposunda araclarla koli tasımacılıgı yapıyor.türk ev hanımlarının da cogu orada formelite icabı bosanıyor.bosanmıs görününce devlet bekar ve cocuklu kadına aylık ödeme yapıyor hemde turkıyenın asgari ucretinden daha yuksek ödeme yapıyor.kadında kocişiyle yasıyor evde.oturdugu yerden kazanıyor.

Valla ben korkardım ya bilmedigim memlekette hele oraların evlerine emlak sitelerinden bir ara bakmıstım sanki yan komsum seri katilmiş gibi korkarım ben dedm gercı Türkiye'nin de farkı yok ama en azından es dost yanında.

Bu mesajinizi gordukten sonra tavsiyem tasinmamaniz. Cunku adaptasyonun en onemli gerekliligi istek. Uyum saglamayi gonulden istemeyen insanlar hep geri donusu, hic olmadi hep tatili dusunuyor. Ben cok uzuluyorum oylelerine de, resmen gurbetlik cekiyorlar, her konustugunda konu turkiyeye gitmeye, turkiye planlarina geliyor.

Cocuklar icin boyle buyuk bir fedakatliga degmeyecegini dusunuyorum. Ben mutlu olmasam, kendim icin istemesem sirf cocugum icin katlanmam alistigim cevreden bu kadar uzak olmaya. Cocuklarin bencil olduklarini, hayatta boyle buyuk kararlar alinirken agirlikli olarak onlarin dusunulerek hareket edilmemesi gerektigini dusunuyorum. Gun geliyor “yapmasaydiniz” diyebiliyorlar cunku.

Birikiminizi tasinma surecinde harcamaniza ihtiyac olmayacaktir cunku sirketler relocation budget adi altinda bir tasinma yardiminda bulunuyor. Bizim tasinmalarimiz masraftan cok elimize para kalmasi ile sonuclandi.

O oturduğun yerden para kazanmak olmuyor, devleti kandırmak ve aldatmak oluyor. Hakkın olmayan paraya yalanla dolanla el uzatmak oluyor. Neyse.

Son düzenleme:
Ben sizin yerinizde olsam gitmezdim. Iyi bir is bulmak cok zor. Ben berlindeyim. esim is buldugu icin geldik. Iki oda bir salon olan evimizin kirasi 1000 euro, onu da 4 ay baka baka zor bulduk. Esimle ben ikimizde turkiyedeki basta gelen bir universiteden mezun olduk, ingilizcemiz iyi, almanca az biliyoruz, doktoramiz var. O gelmeden is bulmustu. Ayda 4000 euro aliyor sozde ama maasinin yarisi vergiye gidiyor. 2200 euro kaliyor elinde. Ben de cok ugrastim is bulabilmek icin ama gecici pozisyon buldum 2000 euro aliyorum ama cogu kesilecekmis yine. O yuzden de memnun degilim. Daha da onemlisi gelecegim cok belirsiz. Esim is bulur burda her zaman ama ben kendime uzun sureli is bulamam o yuzden de ileride turkiyeye donmeyi dusunuyorum. Tek maasla almanyada gecinmeniz zor. Bir de almanyanin duzeni baska ulkelerden gelen insanlari somurmeye yonelik. Gecinebileceginiz miktarda para kazaniliyor genelde, fazlasi degil. Siz burada istediginiz gibi bir is bulamazsiniz. Kocaniza bagli kalirsiniz. Saglik sistemi de vergi sistemi de cok kotu burda. Bir de cocuklari dusundugunuzu soylemissiniz ama burada o cocuklar irkcilik da gorebilirler. Almanyada yetisen turk cocuklari cok nadiren basarili oluyor. Cogu ogrenci hocalarinin irkciligina ugruyor aptal muamelesi goruyor turk diye. Bir arkadasim amerikaya gitti kocasi is buldu once. O da orada bulurum diye gitti ama bulamadi. Bu arkadasimin turkiyenin en iyi universitesinden dereceyle mezun oldugunu, akademik ve is olarak cok iyi tecrubeleri oldugunu ve ulkeyi terketmeden once de cok iyi bir kurumda calistigini da soyleyeyim. Esi de iyi bir is buldu amerikada (iyi bir universitede doktora yapmisti turkiyede). Ama tek maasla gecinemiyorlar eski birikmis paralarini yiyorlar. Kiz bunalimda kimsesi yok orda ev hanimi oldu. Yillarin birikimi egitimi cope gitti. Dusun ki kocasi birden ayrilmaya karar verse ne yapacak o kiz? Yurtdisina cikmayi dusunuyorsaniz hakikaten turkiyedeki hayat kosullarinizin size dayanilmaz gelmesi lazim ki buradaki hayati gorunce pisman olmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…