- 20 Haziran 2016
- 1.618
- 2.781
- 133
- 40
- Konu Sahibi Hellohappiness
-
Arkadasi da evli ve iki cocuklu ama ailesini almadan gitmisti havayi koklamak icin. En cok da cocuklarinin hasretine dayanamadiArkadaşı bekar mıydı? Bekarlar yalnızlık çekip daha kısa sürede dönüyor dönecekleri varsa. Çocuklu aileler yerleşiyor diyorum, çocuğun okulu dil kursuydu şuydu buydu derken zaman geçiyor
Konfor alanindan cikmak benim icin de tam bir kabus. 15 yildir ayni sirkette ayni isi yapmamdan da anlasilabilecegi gibiAslında söylemek istediklerim bunlardıkültür farkı, yabancılık hissi, yanlızlık, aksanınızdan bile yabancı oldunuz her daim hissettiriliyor. Ne o taraftan oluyosunuz nede bu taraftan yaşta bi faktör tabi; 20
Yaşlarda gözüm daha karaydı şimdi 30
Ların sonu; artık konfor alanımda çıkamam. Ama haklısınız maddiyatlada alakalı bi durum..
Okadar dil döktük; sonucu bizede bildirirsin değil miKonfor alanindan cikmak benim icin de tam bir kabus. 15 yildir ayni sirkette ayni isi yapmamdan da anlasilabilecegi gibiama iste evlatlarim yok mu, onlar icin her seyi yapabilirim
Gidecegim yerde isimi yapabilecek olsam asla düsünmem sanirim. Orada da bankaci ve mühendis bir cift olarak iyi bir standardim olurdu sanirim. Ama avrupa ülkesinde bu isi yapabilecegim hic aklima gelmedi. Böyle bir imkan var mi? Olsun lütfen... Gece gündüz uyumadan calisirim denklik olaylari icin.Ben olsam koşa koşa giderim ama oraya gittiğinizde yapabileceğiniz bir iş var mı?
Mesleğinize devam etmek için denklik gerekiyor mu?
Gittiğiniz yerin bankacılık sınavlarına falan girmeniz gerekecek muhtemelen.
Allah korusun yarın bir gün ayrılırsanız elinizdeki işinizden de olacaksınız.
Ne bileyim dünya hali sonuçta benim aklıma böyle şeylerde geliyor ister istemez.C
Elbette. Dua edin bana dogru karar vereyimOkadar dil döktük; sonucu bizede bildirirsin değil mi
İllaki vardır ya Amerikada mesela oranın kanunlarını,tüzüğünü falan öğrenmek,sınavlara girmek gerekli siye biliyorum.Gidecegim yerde isimi yapabilecek olsam asla düsünmem sanirim. Orada da bankaci ve mühendis bir cift olarak iyi bir standardim olurdu sanirim. Ama avrupa ülkesinde bu isi yapabilecegim hic aklima gelmedi. Böyle bir imkan var mi? Olsun lütfen... Gece gündüz uyumadan calisirim denklik olaylari icin.
Gidecegim yerde isimi yapabilecek olsam asla düsünmem sanirim. Orada da bankaci ve mühendis bir cift olarak iyi bir standardim olurdu sanirim. Ama avrupa ülkesinde bu isi yapabilecegim hic aklima gelmedi. Böyle bir imkan var mi? Olsun lütfen... Gece gündüz uyumadan calisirim denklik olaylari icin.
Maalesef anadoludaki siradan bir üniden lisans mezunuyum. Esimin su anda degerlendirdigi baglantilar berlin ve londrada. Ben hic kendi isimi yapabilecegimi düsünmemistim. Ama burada ya da baska bir ülkede asla ev hanimi olmak istemiyorum.Olur, neden olmasın ki. master diplomanız varsa, eğitiminiz Alman lisansına denk sayılır iş bulabilirsiniz.
Yalnız şöyle bir sıkıntı var Almanyada, bankalar çok muhafazakar kurumlar yabancı birine yer var mıdır bilemedim.İkinci olarak, çalışmak için net çok akıcı Almancaya ihtiyacınız var, uluslararası banka veya finans kurumu vb yok burda. Çalışcam çaba koycam derseniz de Frankfurt civarına taşınmalsıınız finans işleri sadece orda var. Soyle bir is aramasi yaptim ama: https://www.linkedin.com/jobs/finance-jobs-frankfurt-am-main/
Çalışmak istiyorsanız bence Almanyayı geçin burda bankacılık yapmanız zor. İngiltereyi düşünün finans ve bankacılık cenneti. Londra çok pahalı ve karışık ben olsam orayı geçer Cardiffe yönelirdim mesela. Tonla iş var: https://uk.indeed.com/Bank-jobs-in-Cardiff?vjk=ea10852d27ec1f68
Başka bir seçeneğiniz de irlanda hem eşiniz iyi işler bulur, hem siz. Siz de çalışcaksanız tek geçerli seçenek bence UK, süper Almancanız, Alman diplomanız ve iş tecrübeniz yoksa banka işi çok zor
Herkese merhaba. Eşim ülkemizdeki en iyi üniversitelerden birinden mezun mühendis. Arkadaşları çeşitli avrupa ülkelerine yerleşti. Ülkemizin ekonomik ve sosyal çöküşü ve eğitimin giderek kalitesizleşmesi nedeniyle en cok da çocuklarımız için biz de gitmeyi düşünüyoruz. Eşim mesleğini yapabilecek ancak ben ne iş yaparım, tek maaşla hayat standardımız nasıl olur bilemiyorum. Ben 15 yıldır bankacıyım. Burada evimiz, arabamız, ortalama bir hayat standardımız var. Aramızda benzer durumda olan var mı? Özellikle Avrupa ülkelerine gidenler tecrübelerini paylaşabilir mi? Bu arada eşim iyi derecede ingilizce biliyor. Ben de orta diyebilirim, gelistirmeye çalisiyorum.
Maalesef anadoludaki siradan bir üniden lisans mezunuyum. Esimin su anda degerlendirdigi baglantilar berlin ve londrada. Ben hic kendi isimi yapabilecegimi düsünmemistim. Ama burada ya da baska bir ülkede asla ev hanimi olmak istemiyorum.
Rahat olun olumlu olumsuz her seyi duymaya geldim zaten. Toz pembe hayaller kurup orada tepe taklak olmak istemem. Ben dil de calisirim master da zorlarim sorun yok da bebeler kücük iste.. isim oldukca zor olacak.Genel olarak Londra'da yabancılara işhayatında bakış açısı daha yumuşak ve açık bence Londrada iş bulursunuz. Almanyada dil öğrenmeye 2 yıl yatıracağınıza Londrada 2 yıllık master programına kaydolun, İngiliz diplomanız olur hemen çalışma iznine atlarsınızAlmanya'da çalışmanız çok zor, burda bankacılık muhafazakar bir sektör, Almanlar varken yabancı biri pek tercih edilmez, mesleki Almancanız yok, üstüne bir de diplomanız yok böyle diyince kocanın evi yok kiiii yazdım sankim Burdaki yabancılar için iş piyasasını bilen biri olarak diyorum ki zor, Almanya derseniz de öncelikle diploma denkliğine ihtiyacınız var. Ya 2 yıllık İngilizce mastera yazılırsınız, sonra uluslararası şirketlerde iş bakarsınız ya da 2 yıl Almanca, 2 yıl Almanca master programı 4 yıl koyarsınız.
Bildigim kadariyla holandada turk bankacilar muthis rahat is buluyorlar. Biz 3 yil once oradaydik bir yazilimci iki bankaci turk populasyonu inanilmaz hizli artiyordu.Herkese merhaba. Eşim ülkemizdeki en iyi üniversitelerden birinden mezun mühendis. Arkadaşları çeşitli avrupa ülkelerine yerleşti. Ülkemizin ekonomik ve sosyal çöküşü ve eğitimin giderek kalitesizleşmesi nedeniyle en cok da çocuklarımız için biz de gitmeyi düşünüyoruz. Eşim mesleğini yapabilecek ancak ben ne iş yaparım, tek maaşla hayat standardımız nasıl olur bilemiyorum. Ben 15 yıldır bankacıyım. Burada evimiz, arabamız, ortalama bir hayat standardımız var. Aramızda benzer durumda olan var mı? Özellikle Avrupa ülkelerine gidenler tecrübelerini paylaşabilir mi? Bu arada eşim iyi derecede ingilizce biliyor. Ben de orta diyebilirim, gelistirmeye çalisiyorum.
Evet dayımda 30 yasında makine muhendisi olarak berline yerlesti eşiyle, yıllardır ikea deposunda araclarla koli tasımacılıgı yapıyor.türk ev hanımlarının da cogu orada formelite icabı bosanıyor.bosanmıs görününce devlet bekar ve cocuklu kadına aylık ödeme yapıyor hemde turkıyenın asgari ucretinden daha yuksek ödeme yapıyor.kadında kocişiyle yasıyor evde.oturdugu yerden kazanıyor.Konuyu okudum, türkiye bir bankacı kaybetsin almanya bir ev hanımı/garson/kasiyer kazansın...
Bu mesajinizi gordukten sonra tavsiyem tasinmamaniz. Cunku adaptasyonun en onemli gerekliligi istek. Uyum saglamayi gonulden istemeyen insanlar hep geri donusu, hic olmadi hep tatili dusunuyor. Ben cok uzuluyorum oylelerine de, resmen gurbetlik cekiyorlar, her konustugunda konu turkiyeye gitmeye, turkiye planlarina geliyor.Burda rahatım yerinde orada sürüneceksem çok da gitmek istemem. Ne istersem alıyorum, yılda en az 2 tatile gidiyorum. Çocuklar olmasa aklımdan bile geçirmem. Ama burda alacakları eğitimden ve geleceklerinden endiseliyim. Bir birikimimiz de var yerleşme sürecinde idare eder.
Evet dayımda 30 yasında makine muhendisi olarak berline yerlesti eşiyle, yıllardır ikea deposunda araclarla koli tasımacılıgı yapıyor.türk ev hanımlarının da cogu orada formelite icabı bosanıyor.bosanmıs görününce devlet bekar ve cocuklu kadına aylık ödeme yapıyor hemde turkıyenın asgari ucretinden daha yuksek ödeme yapıyor.kadında kocişiyle yasıyor evde.oturdugu yerden kazanıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?