• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurt dışına yerleşmek ne kadar doğrubir karar olur?

Almanca temelim bile yok. Ama nedense kolay ögrenecekmisim gibi bir hisse kapildim 🤣🤣 önce dil kursuna gider sonra calisirim diye planliyorum. İngilterede sanki irkcilik daha fazlaymis gibi geliyor bana. Yaniliyor olabilirim tabi.

Bence almanca dünya dilleri arasında en zor olanlar listesinde yerini alır, hele hele gramer açısından. Ve bunu ana dili almanca olan bir birey olarak söylüyorum. Birde zaman içerisinde şunu gözlemledim, almancan ne kadar iyiyse o kadar saygı görüyor, ciddiye alınıyorsun. Ben bile hala 'almancan ne kadar güzel' tarzı saçma sapan cümlelere maruz kalabiliyorum, yabancının durumunu düşünemiyorum açıkçası.
Eğer niyetinizde Almanya varsa kesinlikle doğuyu önermem, Berlin hariç. Yabancı nüfusu yüksek olan büyük şehirler veya kuzen ren westfalya eyaleti daha cazip gelebilir, adaptasyon sürecinde cok zorlanmazsiniz, Türk marketleri ve restoranlari elinizin altında olur.

Şu gitmek isteyenlere keşke hepimiz yardım etsek de gitseler. Bitmediniz ya.. Batan gemiyi önce fareler terkedermiş. Biz gemimize sahip çıkma derdindeyiz, batarsak da vatanımızda boğuluruz. Şereftir. Ne mutlu Türk’üm diyene!
Bakın bakalım ortada vatanınızdan ne kalmış. Konut alımı için gezdigim malum sayfada yabancıdan yabancıya satılık konutlar var. Yani vatanınızdaki bazı konutları isteseniz de siz alamıyorsunuz, bir yabanci almis ve yine baska bir yabanciya satmak istiyor. Bazı ilanlara Türkçe açıklama yazma geregi bile duymamıslar. Eskiden memura ev vermek isteyen ev sahipleri yeni atanan ögretmenlere ev vermek istemiyor. Yabanci kiraci ariyorlar. Nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama istanbulda suriyeli çeteler kol geziyor. Başaksehirde kemerinden kılıc cikan "zavalli masum" mülteciyi izlemissinizdir sanirim. Cok merak ediyorum vataniniza sahip cikmak icin napiyorsunuz acaba?

Bakın bakalım ortada vatanınızdan ne kalmış. Konut alımı için gezdigim malum sayfada yabancıdan yabancıya satılık konutlar var. Yani vatanınızdaki bazı konutları isteseniz de siz alamıyorsunuz, bir yabanci almis ve yine baska bir yabanciya satmak istiyor. Bazı ilanlara Türkçe açıklama yazma geregi bile duymamıslar. Eskiden memura ev vermek isteyen ev sahipleri yeni atanan ögretmenlere ev vermek istemiyor. Yabanci kiraci ariyorlar. Nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama istanbulda suriyeli çeteler kol geziyor. Başaksehirde kemerinden kılıc cikan "zavalli masum" mülteciyi izlemissinizdir sanirim. Cok merak ediyorum vataniniza sahip cikmak icin napiyorsunuz acaba?
Kaçmıyorum?
Çalışıyorum üretiyorum,vatansever öğrenciler yetiştiriyorum. Yeter mi, şimdilik?
Gitmeyi hayal ettiğiniz ülkelerde de psikopatlar var; Sokaklar uyuşturucu bağımlısı evsizlerle dolu. Ellerinde tabancayla okulları tarayan lise öğrencilerini izlemediniz sanırım..

Ya, En komik olan da ne biliyor musunuz; o mültecilere “neden ülkende kalıp savaşmadın,neden korkak gibi kaçtın?” diye kızıyorsunuz;
Ama siz kendiniz, vatanınızdan savaş yokken kaçmak istiyorsunuz! Mülteci kafasından farkı yok.
Farkınız olsun bence.

Son düzenleme:
Kaçmıyorum?
Çalışıyorum üretiyorum, 3 tane vatansever Türk çocuk büyütüyorum; hepsi okul birincisi. Yeter mi, şimdilik?
Sevgili busmai busmai , çok değil iki sayfa stalkladim,çocuklarınızın
2012, 2014,2017 doğumlu olduğunu öğrendim. Anasinifini mi sınıf birinciliği ile bitirdiler??
Ne saçma olmuş kendinizi çocuklarınız (ya da bir başkası) üzerinden başarılı saymaniz. Ne olacak sanki orta halli ogrecileriniz olsa başarısız bir annesinin demek mi bu? Nasıl bir hirstir anlayamadım vallahi. Umarım çocuklarınız algısı çok açık çocuklar değillerdir de sizin, onların üzerinden kendinizi tatmin etme cabanizi uzun yıllar daha anlamazlar,yoksa onlar için büyük bir baski olacaktır :(
Hoş, konuyla da ne alakası var anlamadım bu cikisinizin. Herkes kendisi,evlatları için en duzgun gelecegi hazırlamanın derdinde. Sizin için bu, ülkesinde kalıp kültüründen uzaklaşmadan yaşamasıdır,bir başkası için daha yeşil ,daha güvenli ve refah bir toplumda yaşamasıdır. Bu kadar elestiriye gerek yok ki. Herkesin kendi hayati

Kaçmıyorum?
Çalışıyorum üretiyorum,vatansever öğrenciler yetiştiriyorum. Yeter mi, şimdilik?
Gitmeyi hayal ettiğiniz ülkelerde de psikopatlar var; Sokaklar uyuşturucu bağımlısı evsizlerle dolu. Ellerinde tabancayla okulları tarayan lise öğrencilerini izlemediniz sanırım..

Ya, En komik olan da ne biliyor musunuz; o mültecilere “neden ülkende kalıp savaşmadın,neden korkak gibi kaçtın?” diye kızıyorsunuz;
Ama siz kendiniz, vatanınızdan savaş yokken kaçmak istiyorsunuz! Mülteci kafasından farkı yok.
Farkınız olsun bence.
Pardon da size ne ? Isteyen istedigi yerde yasar isterse bi sene izlanda da , isterse bes sene Libya da , cani isterse de vatanina geri döner. Bu insanlar ülkede yasadiklari sürece vergi odeyip calisip erkekleri askerlik yapip vatandaslik gorevlerini yerine getiriyorlar mi evet, giden gider, kalmak isteyen kalir. Bir insan bir ükede dogdu diye orda ölmek zorunda mi ? Bu nasil bir zihniyet?

gerçekten bunu sorguluyormusunuz yoksa endişelimisiniz 🙄
çok doğru bir karar bence sebepler malum.
kendi işinizi bir süre yapamasaniz da orada calisacak baska alanlar bulabilirsiniz en azindan kendi mesleginizi yapana kadar.
hepsini geçtim çocuklariniz için harika bir karar olur gerçekten.
eşim bugun hadi gidelim dese bir sirt cantasi alip gitmeye bile raziyim çocugum için.

Kaçmıyorum?

Farkınız olsun bence.
Benim gelen mülteciyle bir problemim yok. Yil olmus 2022 hala irkcilik yapandadir sorun. Benim sorunum kontrolsüzce kim oldugunun ne oldugunun bilinmeden doldurulmasi. Hadi insani duygularla alindi diyelim, neden mülteci kamplarinda degil de istanbul, bodrum, antalyada geziyorlar(polemik yaratmak istediginiz icin tekrar altini cizeyim,kontrolsüzce alindiklari icin buralarda olmamalilar)Durum gitmeyi düsündügüm ülkelerde hic cizdiginiz profil gibi degil. İnsan olan her yerde elbette kötülük de var. Ama adamlarda isleyen saglam yasalar var. Mülteci alirken de hangi ülke bizim gibiydi acaba?
Burada olmaniz ya da olmak zorunda olmaniz sistemi degistirmeye yetmiyor ne yazik ki.. İnsanlarin bu kadar sikayet ettigi sorunlar dünlük bugünlük mevzu degil. Hep beraber buradaydik ama ise yaramadi. Bazi fanatikler, sükürcüler bizden fazla ve tekrar tekrar tekrar onlarin istedikleri oluyor. Demek ki burada böyle durmak yetmiyor, fazlasi da benim elimden gelmiyor.

gerçekten bunu sorguluyormusunuz yoksa endişelimisiniz 🙄
çok doğru bir karar bence sebepler malum.
kendi işinizi bir süre yapamasaniz da orada calisacak baska alanlar bulabilirsiniz en azindan kendi mesleginizi yapana kadar.
hepsini geçtim çocuklariniz için harika bir karar olur gerçekten.
eşim bugun hadi gidelim dese bir sirt cantasi alip gitmeye bile raziyim çocugum için.
Dediginiz gibi endiselerim var. Cocuklarimin iyi egitim almasini istiyorum, daha esit, adil bir ülkede yasamalarini istiyorum. Burada 15 yildir emek verdigim bir isim, belli bir hayat standardim oldugu icin bunu orda yakalayamamak endisem. Mesela ingilterede tiyatro, müzikal, konser vb etkinlikler cok pahaliymis. Disarda yemek yemek de lüksmüs. Ama ben bunlardan cok keyif aliyorum ve burada sık sık gidebiliyorum. O yüzden mutsuz olur muyum bilmiyorum.

Sevgili busmai busmai , çok değil iki sayfa stalkladim,çocuklarınızın
2012, 2014,2017 doğumlu olduğunu öğrendim. Anasinifini mi sınıf birinciliği ile bitirdiler??
Ne saçma olmuş kendinizi çocuklarınız (ya da bir başkası) üzerinden başarılı saymaniz. Ne olacak sanki orta halli ogrecileriniz olsa başarısız bir annesinin demek mi bu? Nasıl bir hirstir anlayamadım vallahi. Umarım çocuklarınız algısı çok açık çocuklar değillerdir de sizin, onların üzerinden kendinizi tatmin etme cabanizi uzun yıllar daha anlamazlar,yoksa onlar için büyük bir baski olacaktır :KK43:
Hoş, konuyla da ne alakası var anlamadım bu cikisinizin. Herkes kendisi,evlatları için en duzgun gelecegi hazırlamanın derdinde. Sizin için bu, ülkesinde kalıp kültüründen uzaklaşmadan yaşamasıdır,bir başkası için daha yeşil ,daha güvenli ve refah bir toplumda yaşamasıdır. Bu kadar elestiriye gerek yok ki. Herkesin kendi hayati

İmkan yaratabilirseniz kesinlikle gitmeniz en doğrusu. Bu sene içerisinde doktora eğitimimi yurtdışına gerçekleştirip kesinlikle oraya yerleşeceğim. Evet ülkemi çok seviyorum fakat artık kesinlikle yaşanabilecek bir yer değil.

Dediginiz gibi endiselerim var. Cocuklarimin iyi egitim almasini istiyorum, daha esit, adil bir ülkede yasamalarini istiyorum. Burada 15 yildir emek verdigim bir isim, belli bir hayat standardim oldugu icin bunu orda yakalayamamak endisem. Mesela ingilterede tiyatro, müzikal, konser vb etkinlikler cok pahaliymis. Disarda yemek yemek de lüksmüs. Ama ben bunlardan cok keyif aliyorum ve burada sık sık gidebiliyorum. O yüzden mutsuz olur muyum bilmiyorum.
Konunun tamamını okumadım ama başta da ingiltere ve almanya alternatiflerini görmüştüm. Ayrımcılıktan çekiniyorsanız öncelikle avrupada saçma sapan davranmayan, insanları rahatsız etmeyen kişilerin ırkçılığa uğradığını görmedim. Haa tabii ki manyak çıkar size denk gelir ayrı bir durum ama onun dışında sistematik bir durum yok.

Yabancı ülkede özellikle böyle sosyal hayat istiyorsanız, dilini bildiğiniz yere gidin derim. Hem sizin de iş bulmanız çok çok daha kolay olur. İngiltere şansı varsa Almanya’yı düşünmezdim ben. Bir de diyelim ki gittiniz, memnun kalmadınız, dönseniz birkaç sene sonra çocuklarınız anadil gibi ingilizce öğrenmiş olur. Siz öğrenmiş olursunuz. Türkiye’de de çok işinize yarar.

Türkiye’de orta sınıf iki çalışan bile çok fazla servis alabiliyor. Onları unutun. Öyle haftada 2 haftada bir eve temizliğe gelen olsun, en az ayda bir kuaföre gideyim, taksiye bineyim, dışarda oturup yeme içme olsun, bunlar azalacak ya da bitecek. Telefon, bilgisayar, çocukların hobisi, sporu bunlar için alım gücünüz yükselecek.

2 sayfa stalklayarak nasıl da çözmüşsünüz hanımcım.
Güldüm, ama beni de çözmüşsünüz. Başkalarının çocuklarını da yetiştiriyorum ama bir öğretmen kimliğimle bunu söylediğimde sorun yok. Veya okullar başarılı öğrenciler yetiştirdiğinde, bilmem ne projesine kattığında gururlanırken boy boy afişler yayınlarken bir anne neden gururlanamasın? Hem de bu işi parayla yapmıyorken.
Gerçekten utanmalısın, sizin gibiler anneliği küçümsüyor. Geçelim.
Vatan için ne yaptınız sorusuna cevap olarak yazmıştım tabi herkes kendi çapı kadar. Çapın bu kadar. Siz de kendinizi küçümsemeyin, Çöpe plastik veya cam atık atmamak bile vatan için birşey yapmaktır. Bir ağaç dikmek.. Ama siz mülteci kafalılar anlamazsınız ki; Vatan toprağı ne demektir?
Gitsin isteyenler diyorum, keşke imkanımız olsa da para verebilsek ulaştırsak sizi çok sevdiğiniz ülkelere. Onlar da sizi, sizin mültecileri kucakladığınız gibi kucaklasa. Saygı duyuyorum. Nihayetinde çocuklarınızın geleceği için gidiyorsunuz. Umarım sizin çocuklarınızın algısı açıktır da ,gittiği ülkenin sahipleri “ülkene dön mülteci bozuntusu” dediği zaman çocuğunuz dönüp size gözlerini dikerek bakar.

Back
X