• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurt dışına yerleşmek ne kadar doğrubir karar olur?

karton bardak ne ya zaten mecburiyetten kullanılıyor. kahve dediğin kupada, fincanda; çay dediğin ince belli bardakta içilir diğer türlü tadı çıkmaz. bunda da kesin o cam bardakları yıkamak için su kullanılıyor, su kıtlığı var deterjan da kimyasal diye isyan ederler :KK70: cidden zaman ayırıp bunu mu düşünmüşler, başka dertleri mi yokmuş, ne biçim hayatı var ya onların :KK70:
bio-deutsche denilen bir topluluk var
bu abiler/ablalar aşırı çevre duyarlı hepsi vegan, hepsi karbon ayak izi hesaplar, bebeklerini filan kucaklarına şalla bağlarlar bisikletle gezerler...asla plastik tüketmezler.

aslında tatlışlardır genelde, en azından eskiden bu kadar rahatsız edici değillerdi demek artık iyice aşmışlar

bio-deutsche denilen bir topluluk var
bu abiler/ablalar aşırı çevre duyarlı hepsi vegan, hepsi karbon ayak izi hesaplar, bebeklerini filan kucaklarına şalla bağlarlar bisikletle gezerler...asla plastik tüketmezler.

aslında tatlışlardır genelde, en azından eskiden bu kadar rahatsız edici değillerdi demek artık iyice aşmışlar

Berlinde bu hippie yuppie tiplerden çokça var zannımca. Hele ki bir semtte yoga anne, eko anne, vegan anneler yaşıyor ki akıllara ziyan. Tabi ki çevreyi korumalıyız ama bunlar kafayı bozmuşlar artık kantarın topuzu kaçmış. İşin kötü yanı ise bütün gün eko diye kafa ütülüyorlar ama soruyorum kocan ne iş yapıyor, big data engineer eee bu herifin çalıştığı serverlar delice elektrik çekmiyor mu, çevreye ısı salmıyor mu diyorum tabi ki cevap yok :KK45:diğerine soruyorum senin koca ne iş yapıyor o da diyor ki kimyasal fabrikasında mühendis eeeo fabrikalar doğanın münasip yerlerine koymuyor mu... kısacası kafalar güzel :KK51:

karton bardak ne ya zaten mecburiyetten kullanılıyor. kahve dediğin kupada, fincanda; çay dediğin ince belli bardakta içilir diğer türlü tadı çıkmaz. bunda da kesin o cam bardakları yıkamak için su kullanılıyor, su kıtlığı var deterjan da kimyasal diye isyan ederler :KK70: cidden zaman ayırıp bunu mu düşünmüşler, başka dertleri mi yokmuş, ne biçim hayatı var ya onların :KK70:

Şöyle ki Almanyada yaşayacaksan almanların übermensch olduğunu, her şeyin doğrusunu bildiğini ve kendinin hiçbir şey bilmediğini kabul etmen gerekiyor öncelikle :deli:
Bazen konteynıra çöp atmaya indiğimde komşu teyze varsa yanıma gelip kağıt plastik ayırdım mı soruyor, yabancıysan beyinsiz kategorisine direkt düşüyorsun . Bir keresinde de bir teyze ağzı bağlı çöp poşetini açıp elini daldırdı içindeki kağıt mı plastik mi diye o benim tuvalet çöpümdü Allah affetsin eline kaka bulaşmıştır :110::olamaz:

Şöyle ki Almanyada yaşayacaksan almanların übermensch olduğunu, her şeyin doğrusunu bildiğini ve kendinin hiçbir şey bilmediğini kabul etmen gerekiyor öncelikle :deli:
Bazen konteynıra çöp atmaya indiğimde komşu teyze varsa yanıma gelip kağıt plastik ayırdım mı soruyor, yabancıysan beyinsiz kategorisine direkt düşüyorsun . Bir keresinde de bir teyze ağzı bağlı çöp poşetini açıp elini daldırdı içindeki kağıt mı plastik mi diye o benim tuvalet çöpümdü Allah affetsin eline kaka bulaşmıştır :110::olamaz:
yaniii kağıt ve plastik ayırma olayı eğer kağıt ve plastik kutuları ayrı ayrı ise anlam kazanıyor :D normal bir çöp konteynerında bunun geçerli olduğunu sanmıyorum açıkçası. ilginç anlamak, zaten bilmediğin bişey varsa sorarsın, gerçi bilgiçlik taslamak bizimkilerde de var ama bu derece değildir :)

yaniii kağıt ve plastik ayırma olayı eğer kağıt ve plastik kutuları ayrı ayrı ise anlam kazanıyor :KK70: normal bir çöp konteynerında bunun geçerli olduğunu sanmıyorum açıkçası. ilginç anlamak, zaten bilmediğin bişey varsa sorarsın, gerçi bilgiçlik taslamak bizimkilerde de var ama bu derece değildir :)

Konuyu dağıtmak istemiyorrum ama her şeye karışan teyzelerle başka bir anım var biraz korkunçlu.

PhDdeyken postayla bir şey aldım, evde yokum diye bir paketshopa bırakmışlar. Burda paketshoplar var, genelde ufak market veya dükkanlar oluyor, kargo firmalarıyla anlaşıyorlar onlar paketlerini bırakıyor sen de gidip alıyorsun. Neyse gittim paketi aldım ama kartonu kaba ve büyük. Biraz durdum, sokakta kartondan paketi çıakrdım kartonu da ordaki binanın çöpüne attım. Sonra, bu marketçi teyze dükkandan beni dikizlemiş meğerse, geldi bağırmaya başladı sonra benim kartonu çöpten çıkarıp elime verdi :KK51:Buraya atma kendi binanın çöpüne at demek istedi zannımca o zaman Almancam yoktu daha. Neyse aldım kartonu yürümeye başladım baktım da kadın da arkamdan gelip bakıyor kartonu götürüyor muyum diye :KK57:Karşı caddeye geçtim yolun karşısından hala bakıyordu deli mi ne ... neyse birkaç sokak sonra bir apartmanın çöpüne attım eve kadar taşımadım tabi. Çok acaip bir millet böyle insanlar görmedim :KK51:

Konuyu dağıtmak istemiyorrum ama her şeye karışan teyzelerle başka bir anım var biraz korkunçlu.

PhDdeyken postayla bir şey aldım, evde yokum diye bir paketshopa bırakmışlar. Burda paketshoplar var, genelde ufak market veya dükkanlar oluyor, kargo firmalarıyla anlaşıyorlar onlar paketlerini bırakıyor sen de gidip alıyorsun. Neyse gittim paketi aldım ama kartonu kaba ve büyük. Biraz durdum, sokakta kartondan paketi çıakrdım kartonu da ordaki binanın çöpüne attım. Sonra, bu marketçi teyze dükkandan beni dikizlemiş meğerse, geldi bağırmaya başladı sonra benim kartonu çöpten çıkarıp elime verdi :KK51:Buraya atma kendi binanın çöpüne at demek istedi zannımca o zaman Almancam yoktu daha. Neyse aldım kartonu yürümeye başladım baktım da kadın da arkamdan gelip bakıyor kartonu götürüyor muyum diye :KK57:Karşı caddeye geçtim yolun karşısından hala bakıyordu deli mi ne ... neyse birkaç sokak sonra bir apartmanın çöpüne attım eve kadar taşımadım tabi. Çok acaip bir millet böyle insanlar görmedim :KK51:
ahahaha hasta :D

İzninizle kağıt, karton ve manyak tiplerle bir imtihanımı daha yazmak isterim :KK51:Bir pazar akşamı zilim çaldı bir tane komşu herif geldi ibiş gibi desenli pembe bir yoga taytı giymiş amma nasıl sinirli ajite duruyor. Bana dedi ki çöpünü neden yolun ortasına attın neden konteynıra atmadın. Ben de ne diyorsun amca dedim. Bir karton kutu yolun ortasındaymış garajdan çıkarken inip çöpe atmak zorunda kalmış. O gün de çok şiddetli yağmur ve rüzgar vardı, ben dedim ki kör müsün kardeşim rüzgar var konteynırdakileri saçmış sürüklemiş işte karton bu uçar. Bizim site 4 blok, kapı kapı isim arayacğına alıp çöpe atıverseydin mal değneği dedim adam şoke oldu kapıyı yüzüne kapattım:KK47:Adam şoke kaldı herhalde, kapının önünde biraz daha söylendi sonra çıktı gitti :KK51:

Insallah bulasmistir. Kişisel seylere cok takilmamak lazim zaten. Bi sifon az cekicem derken evi sidik kokutursun. Öte yandan aldigin bi tshirtun imalati icin litrelerce su gider. Zaten ulkelerin seragazi emisyonlarınin %70ten fazlasi enerji kaynaklıdır. Bunun da buyuk cogunlugu ulastirma yani arabalar. Yenilenebilir enerji kaynaklarina elektrikli arabalara gecmedikce dunyanin sonu cok da uzak değil. Atik hep en sonda gelir. Enerji&ulastirma > endüstriyel prosesler> tarim&hayvancilik faaliyetleri> atiktir. Atiga bu kadar takilmak malliktir çünkü emisyonlarin %10u bile etmez. Hele ki baskasinin kisisel şeyine takilmak tam bi luzumsuzluk.

Çöp atmada en mal japonyada hissetmistim. Kapagini cikarip kapağıyla şaşal şişemi ayni plastik geri dönüşüm yerine salladim. Peşimden cıkcıklayarak japon teyze geldi elini soktu kapagi da buldu kapagi ayri yere, şaşalın üstündeki kagidi cikarip ayri yere şaşalın kendini ayrı yere atti :D yoam..na oldum.

Almanları seven bi ben varım sanırım. tanıdıklarım arasında hoşlanmadığım tipler de var (kibirliler çünkü) ama genel olarak dürüst dümdüz tipler. değişik bir duyar anlayışları da var, sık görüştüğüm alman bir arkadaşım uçağa binmek zorunda kalmamak için anakaraya dönmeyi düşünüyor (o zaman trene binermiş çevreyi kirletmemiş olurmuş), başka bir alman da yemeğe davetli olduğumuz gün hem yanıma gelerek hem de daha sonra mesajla yemeklerdeki alkol-domuz eti konusunda beni bilgilendirmişti. hoşuma gitmişti açıkçası, doğru düzgün samimiyetimiz yok ama kendi kendine düşünmüş bana bilgi vermek istemiş :)) ben de geçen covid olduğunda nasıl olduğunu falan sordum bir iki kez, yaban ellerdeyiz bi ihtiyacın olursa çekinme falan dedim (türklüğün bu yanlarını öğretmek lazım :KK70:), hoşuna gitti uzun uzun semptomlarını anlattı falan :KK70:

Sosyal hayatta zararsız saygılı tipler bence, soğuk olmalarıyla pek ilgilenmiyorum çünkü zaten birlikte sosyalleşelim derdim yok. Yukarıda ilk yazdığım alman sıcakkanlı sadece, o da türk mahallesinde büyümüş az çok biliyor.
Seninkiler iyiymis ya :D

Avrupada cok vergi var diosunuz turkiyede yok mu yahu. Turkiyedekinden belki çok çok az fazladir. Ocak ayi maaşiyla bir üst vergi dilimine girio insanlar artik trde. Sosyal devletin oldugu her yerde vergi fazla zaten.
Türkiye'de işe girerken , bir şey alırken hep vergiler fiyata eklenip söyleniyor. O yüzden nasıl bir vergi cenneti olduğumuzu tam olarak idrak edemiyoruz.
En basitinden işe girerken 7bin diyor işveren,net rakamı söylüyor. Ama aslında brutu ilk aylar 9-son aylar 10bine yakın. Vergileri işveren ödediği için kimsenin gözüne görünmüyor rakam.
Aslında 10 diye anlaşıp her ay 3 bin lirasını devlete biz odesek o zaman daha anlaşılır olurdu nasıl bir vergi cenneti oldugumuz.
Ya da mağazada yüz liraya beğendiğimiz kiyafete kasada 140 odesek, ya da
kasada 55 lira yazan rakıya kasada 233 lira odesek asıl o zaman acı gercekle yüzleşebiliriz...
Bir de şey var, onca vergi toplanıyor en azından zor duruma düşersen seni destekleyeceklerini biliyorsun. Bir güvencen var ki dibe batmayacaksin, çocuğuna alacağın mamayı düşünmeyeceksin. Bizde onca vergi veriyoruz , Hayrini da görmüyoruz. Zengin daha çok zengin oluyor, milletin yatına katina gidiyor zavallı paramiz. Ben mesela işten ayrıldım, işsizim. İşsiz olduğum için devlete aylık 160 lira borclaniyorum (Genel Saglik Sigortası) yetmiyor hastaneye gidince sigortam olmadığı için bir de nakit para ödüyorum,eczaneden de ilacimi sigortasiz olduğum için pahalı aliyorum 😂😂😂 madem bir seyime yaramayacak,benden niye GSS parası alıyorsun? Yıllık 2 bin liraya ben zaten kendi özel sigortami yaptırırım en azından kaliteli hizmet alırım.
Nereden baksan tutarsızlık, Allah ellerine düşürmesin, bizim işimiz de çok zor...

İzninizle kağıt, karton ve manyak tiplerle bir imtihanımı daha yazmak isterim :KK51:Bir pazar akşamı zilim çaldı bir tane komşu herif geldi ibiş gibi desenli pembe bir yoga taytı giymiş amma nasıl sinirli ajite duruyor. Bana dedi ki çöpünü neden yolun ortasına attın neden konteynıra atmadın. Ben de ne diyorsun amca dedim. Bir karton kutu yolun ortasındaymış garajdan çıkarken inip çöpe atmak zorunda kalmış. O gün de çok şiddetli yağmur ve rüzgar vardı, ben dedim ki kör müsün kardeşim rüzgar var konteynırdakileri saçmış sürüklemiş işte karton bu uçar. Bizim site 4 blok, kapı kapı isim arayacğına alıp çöpe atıverseydin mal değneği dedim adam şoke oldu kapıyı yüzüne kapattım:KK47:Adam şoke kaldı herhalde, kapının önünde biraz daha söylendi sonra çıktı gitti :KK51:
Ahahahahaha sinirden titreyen alman bi body ekrem belirdi gözümde. Keske ben de kapayabilsem suratina kapıyı onun ahahha. Hic ya eline mi yapışır otuz saat ugrasmak daha kolay gelio obsesiflere.

Türkiye'de işe girerken , bir şey alırken hep vergiler fiyata eklenip söyleniyor. O yüzden nasıl bir vergi cenneti olduğumuzu tam olarak idrak edemiyoruz.
En basitinden işe girerken 7bin diyor işveren,net rakamı söylüyor. Ama aslında brutu ilk aylar 9-son aylar 10bine yakın. Vergileri işveren ödediği için kimsenin gözüne görünmüyor rakam.
Aslında 10 diye anlaşıp her ay 3 bin lirasını devlete biz odesek o zaman daha anlaşılır olurdu nasıl bir vergi cenneti oldugumuz.
Ya da mağazada yüz liraya beğendiğimiz kiyafete kasada 140 odesek, ya da
kasada 55 lira yazan rakıya kasada 233 lira odesek asıl o zaman acı gercekle yüzleşebiliriz...
Bir de şey var, onca vergi toplanıyor en azından zor duruma düşersen seni destekleyeceklerini biliyorsun. Bir güvencen var ki dibe batmayacaksin, çocuğuna alacağın mamayı düşünmeyeceksin. Bizde onca vergi veriyoruz , Hayrini da görmüyoruz. Zengin daha çok zengin oluyor, milletin yatına katina gidiyor zavallı paramiz. Ben mesela işten ayrıldım, işsizim. İşsiz olduğum için devlete aylık 160 lira borclaniyorum (Genel Saglik Sigortası) yetmiyor hastaneye gidince sigortam olmadığı için bir de nakit para ödüyorum,eczaneden de ilacimi sigortasiz olduğum için pahalı aliyorum 😂😂😂 madem bir seyime yaramayacak,benden niye GSS parası alıyorsun? Yıllık 2 bin liraya ben zaten kendi özel sigortami yaptırırım en azından kaliteli hizmet alırım.
Nereden baksan tutarsızlık, Allah ellerine düşürmesin, bizim işimiz de çok zor...
Evet cok guzel ifade ettin vergi dahil gördükleri icin her seyi verginin ne kadar oldugunu unutuolar. Avrupada maaslar hep brut soylendigi icin hih tuh kus kadar kaldi bak deniyor kırpılmamis halini duyup durduklari icin. Sigaraya alkole hic girmiorum bile vergiyi iciyoruz direkt. Ithal ürünlerin tamami keza. Aynen tam bi mallik o gss zaten. Amerikadaki gibi kendin yapmalısın bence bizim ulkede zaten. Kaldi ki yogun branşlarda devlet hastanesine gitmenin manasi yok zaten 4 ay sonraya randevu aliniyor. O vakte hastaligin gecer.

daha varsa anlat çeri açılırsın :KK70:
edit: pembe taylı amcayı hayal edebiliyorum

Merhaba,

eğer Almanya'ya gidecekseniz muhakkak dile ağırlık verin. Ya Almanca'yı aksansız konuşacaksanız ya da en azından iyi derecede İngilizce, yoksa sizi hor görürler. Almanca'yı aksansız konuşmak yıllarınızı alacak, zor bir dil.
Önemli değil, ben Almanların arasına girmem zaten diyorsanız başka tabii. Ayrıca Türklerin yoğun olduğu yerleri araştırmanızı, oraya gitmenizi tavsiye ederim. Çok daha az ırkçılığa maruz kalırsınız böylece.

Bu arada Almanya'daki eğitimden Almanya'da yaşayanlar pek memnun değil. Ben de oradaki eğitim hayatımda hayal kırıklıkları yaşadım. Sağlık hizmeti ve bürokrasisi müthiş yavaş ve can sıkıcıdır.

Ayrıca insanlarının daha neşeli ve rahat olduğu, görüp gezilecek daha fazla yerleri bulunan bir ülke seçmenizi tavsiye ederim. Almanya oldukça sıkıcı bir ülkedir.

En az 6 ay bir ülkede yaşamadan, sırf araştırmakla ülkeye yerleşme kararı almak çok riskli olsa gerek.
Umarım sizin için en doğru kararı alırsınız.

Genel olarak Londra'da yabancılara işhayatında bakış açısı daha yumuşak ve açık bence Londrada iş bulursunuz. Almanyada dil öğrenmeye 2 yıl yatıracağınıza Londrada 2 yıllık master programına kaydolun, İngiliz diplomanız olur hemen çalışma iznine atlarsınız :dondurma:Almanya'da çalışmanız çok zor, burda bankacılık muhafazakar bir sektör, Almanlar varken yabancı biri pek tercih edilmez, mesleki Almancanız yok, üstüne bir de diplomanız yok böyle diyince kocanın evi yok kiiii yazdım sankim:olamaz:Burdaki yabancılar için iş piyasasını bilen biri olarak diyorum ki zor, Almanya derseniz de öncelikle diploma denkliğine ihtiyacınız var. Ya 2 yıllık İngilizce mastera yazılırsınız, sonra uluslararası şirketlerde iş bakarsınız ya da 2 yıl Almanca, 2 yıl Almanca master programı 4 yıl koyarsınız.
Aslında Almanya'da her bankada mutlaka bir Türk bankacı çalışır, Türk müşteriler için. Ben de sigortacıyım, orada banka'da da çalıştım. Türkçe biliyor olmam onlar için bir avantajdı. Ama buradaki bankacılık mezunu için denklik bile yeterli değil, sil baştan öğrenmesi gereken çok fazla şey olur. Misal hukuki konular. Zor bence.

Acaba fazla refahtan mi bu hale geldiler? Çünkü (su an kaynak 🍑'üm ama eminim evrimsel - psikolojik bir kaynağı vardir) insan zihni bazen gerginlik ister,kaos ister ki adranelinimiz çalışsın . son is yerim çok olaylı bir yerdi mesela. Rakiple anlaşıp datalari verenler, patronun dusmaniyla ortak iş yapanlar,şunlar bunlar... Ne zaman büyük bir olay olsa, o adranalinle o hafta su gibi gecerdi,anlamazdık bile. Ama her gün birbirinin ayniyken o hafta bitmek bilmezdi 😅 ya da bir ortamda kavga falan çıkınca. İnsanlar olarak ister istemez kaynasiyoruz,noolmus noolmus, aaa bak ne yaptı falan 🙈 bir atraksiyon oluyor.
Ülkenin mizahi bile en b.k olaylarda zirveye çıkıyor.
Ama aşırı sakin ülkelerde, düşünmesi gereken , sinir olması gereken uyaran sayısı çok azken belki kavga,gerilim ihtiyacını böyle seylerden çıkartıyorlardir : ))
Benim konustugum çocuk da alman, son tatilimizde o kadar çok 'türk olmak' konulu sohbet ettim ki, en sonunda 'hadi sen de anlat bir seyler' dedim
Tuttu dedi ki; bizde meslekler cinsiyet olarak ayrılıyor, ama artık bunları kullanmak yasak (ya da hoş karşılanmıyor) . Konuşurken dikkat etmemiz lazım, bu da bazen zor olabiliyor (bizdeki işadamı kelimesi yerine iş insanı kullanmak gibi,çoğu mesleğin yeni cinsiyetsiz adları varmış, anladığım kadarıyla)
Bir de bana ciddi ciddi anlatıyor, yakınıyor
Derdini s..... Bakışı attım,uyuz oldum adama 😂😂
Fazla dertsizlik de iyi değil

Son düzenleme:
ben bu konuda biraz eski kafalıyım sanırım. kendi çöplüğümün horozu olmak bana daha cazip geliyor😁 eşiniz çok iyi bir üniversiteden yurt dışında dahi kolayca iş bulacak kadar iyi bir eğitim alabilmiş bu ülkede. demek ki eğitim herkese kötü değil🤷‍♀️ çocuklarınız da pekala bu şansa ulaşabilir. yıllık 20 30 bine diploma dağıtan bi tabela üniversitesinden mezun olmadıkları sürece.ülke şartlarında ortalamanın üstünde standartlarınız. muhtemelen saygın bir yeriniz var toplumda. bilemedim bunların hepsini bırakıp sıfırdan tırmalamak bana yorucu geliyor
sadece şu konuda hemfikirim sizle ülke maalesef ortadoğu’nun çöplüğü haline geldi😏
İste egitim de artik bizim zamanimizdaki gibi degil 😔 eskiden herkes evine en yakin okula giderdi, ortalama benzer standartlarda egitim alirdi. Simdi devlet okullari bombos bence. İdealist egitimcileri istisna tututorum. Parali okullarda da en bilinenlerinde iyi egitim aldirabilirsiniz. Onu da 2 cocuk icin karsilayamam. Ayrica bizim zamanimizda sinavlara güvenirdik. Simdi güvenilir bir sinav, mülakat kaldi mi? Torpilsiz iyi yerlere gelebilen kac kisi vardir? Özel sektör calisanlari isverenlerin insafina birakilmis. Mobbing, emek sömürme calisma hayatinin standardi olmus durumda.

Almanca temelim bile yok. Ama nedense kolay ögrenecekmisim gibi bir hisse kapildim 🤣🤣 önce dil kursuna gider sonra calisirim diye planliyorum. İngilterede sanki irkcilik daha fazlaymis gibi geliyor bana. Yaniliyor olabilirim tabi.
Almanlar bile Almanca konuşurken hata yaptıklarında "Alman dili zor dildir" diye espiri yaparlar. Çok hafife almayın. Eğer ingilizce biliyorsanız öğrenmek biraz daha kolaylaşır. 😊

Amerika hiç öyle değil kimse karışmıyor valla

Hangi ulkedesiniz. Her gun camasir bulasik yerine bigun köpek gezdirse harclik cikartir. Ben anlamiorum insanlar kendi cemberinin dışına neden bu denli çıkamaz. Yeni bir alana yonelmek hic zor degil 3-5 ayda giris seviyesinde bi ise hazir hale gelinir.

Mesela ingilterede kimse size diploma sormaz doktor dis hekimi falan degilseniz. Ozellikle yazılım sektorunde dünku tir şoförü bir ay sonra .Net developerim dese kimse him bi cikar diplomani demez. Turkiyede senin 15 senedir ne yaptigini ne bilecekler yaz cv ne finans sektorunde analiz yapiodum cart curt ertesi gun bulursun kendini bir işte, işi yapabiliosan kimse background sorgusu yapmaz.
Koşullarımızı bilmeden çemberin dışına çıkamadığımıza nasıl da kanaat getirdiniz hayret doğrusu.

Resmi görevle geldiğim için benim gibi eşimin de özel bir statüsü var. Statüsünü muhafaza ederek çalışabilmesi için Türkiye ile bulunduğumuz ülke arasında bir protokol olması gerekiyor. Maalesef henüz yok. Ayrıcalık ve bağışıklıklarından vazgeçmesi de bazı riskler barındırıyor.

Back
X