Yurt disinda 2 yil calisip para biriktirebilir miyim?

Dindirella

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2013
4.702
5.092
158
40
Meehabalar.ben yurtdisinda 2 yil calissam para biriktirsem biriktirebilir miyim?ne is derseniz garsonluk olur baska bisi olur bilmiyorum.ornegin ingiltere.2 yil gidip calisip donebilir miyim var mi bunu yapan.

Biriktirirsiniz de nasıl gitmeyi dusunuyorsunuz? Kalacak yer vs?

Nerede kalacaksın?

Gidersin.
Kalacak yer bulursun.
Iş bulursun.
Çalışırsın.
Sonra kira belki de kira paylaşımı.

Çünkü ne kadar akraba da olsa 2 yıl misafir etmez.

Gelirin belki net 2000 $. Tip hariç.
Giderin: yol, kira, yiyecek,içecek, telefon cart curt 1000 belki 1200.

Kalan: 800$

800 $ x 24 ay = 19200 $

19200 $ x 5 Tl = 96000 ₺

Bu sadece optimist bir hesap. Gider fazla da olabilir. Pahalı bir ülke.

Nerede kalacaksın?

Gidersin.
Kalacak yer bulursun.
Iş bulursun.
Çalışırsın.
Sonra kira belki de kira paylaşımı.

Çünkü ne kadar akraba da olsa 2 yıl misafir etmez.

Gelirin belki net 2000 $. Tip hariç.
Giderin: yol, kira, yiyecek,içecek, telefon cart curt 1000 belki 1200.

Kalan: 800$

800 $ x 24 ay = 19200 $

19200 $ x 5 Tl = 96000 ₺

Bu sadece optimist bir hesap. Gider fazla da olabilir. Pahalı bir ülke.
7.52 ile çarpılıyor galiba, sterlin yani 96binden fazla

benim eski mudurum 2yil ingilterede okuyup calismis garsonluk ve guvenlik isi yapmış baya para kazandigini soyluyordu ozellikle garasonlukta baya bahsis topluyolarmis

Meehabalar.ben yurtdisinda 2 yil calissam para biriktirsem biriktirebilir miyim?ne is derseniz garsonluk olur baska bisi olur bilmiyorum.ornegin ingiltere.2 yil gidip calisip donebilir miyim var mi bunu yapan.
Gelip buraya alışırsan bir daha dönmezsin hem imkanın varsa geliyorsan niye döneceksin geleceğini kur

Peki isvicre olabilir mi?orada daha cok kazanabilir miyim

orasida cok pahalli bu ülke. bence avrupada para birikmez. tek yön trene annem burda 10 euro veriyo ise gitmek icin. ondan i̇stanbul da rakamlaro görünce düsüp bayilcaktim. annem ne kazaniyor: 40 saat calis 1200 euro... yolu cikar bakalim ne kaliyor

Çok basite alarak anlatmışsınız. İngiltere’ye kafanıza göre çalışmak için gidip çalışıp dönmek sandığınız kadar kolay değil. Bir dünya prosedür var halledilmesi gereken. Turist vizesi ile giderseniz çalışamazsınız örneğin. Oturma izni, çalışma izni almak öyle kolay değil. Yabancı diliniz ne düzeyde? Gittiğinizde nerde kalacaksınız, maaş alıncaya kadar nasıl geçineceksiniz, birikiminiz var mı?
Hele ki örnek verdiğiniz İsviçre Avrupa’nın en pahalı ülkelerinden. Geliri çok iyi evet ama hayat aynı oranla pahalı. Almancanız iyi düzeyde mi?

Turist olarak gidenin çalışma izni nasıl olur? Ben kendi mesleğimle gitmek için uğraşıyorum ona bile bi ton prosedür var..

Turist olarak gittigin yerde zaten max 3 ay kalabilirsin. 3 aydada para biriktirmek imkansiz gibi.
Avrupanin eskisi kadar tadi yok. Global bir ekonomik kriz var.
Birde bazi ulkelerde saglik sigortasini felan kendin odemen lazim.
Ben her ay 130 euro saglik sigortasina para veriyorum ve bu her turlu yardimi karsilamiyor bile.

Turist olarak gittigin yerde zaten max 3 ay kalabilirsin. 3 aydada para biriktirmek imkansiz gibi.
Avrupanin eskisi kadar tadi yok. Global bir ekonomik kriz var.
Birde bazi ulkelerde saglik sigortasini felan kendin odemen lazim.
Ben her ay 130 euro saglik sigortasina para veriyorum ve bu her turlu yardimi karsilamiyor bile.
Ben de öyle bildiğim içim arkadaşın turist olarak giden var demesine şaşırmıştım.

evet kabul şartları da eskisine göre daha zor sanki. İnsanlar şu dönemde haklı olarak göç istemiyo da olabilirler bilemiyorum..

zaten yurt dışında yaşayanlar genelde sağlıktan yakınıyorlar, zor bi durum

Back
X