Yurt disinda 2 yil calisip para biriktirebilir miyim?

Kacak.calisti sanirim bilmiyorum
Ne kadar kaçak çalıştı. Memuriyette ücretsiz izin öyle yurtdışına gidilip çalışılıp para biriktirilecek kadar uzun değil. Analık hakkını ve hastalık halini saymazsak mak. 1 yıl. 1 yılda ne kadar biriktirdi Avrupada? Hele de memuriyet belli bir standarda sahip. En kötü masa başı iş. 8-5, 8,5-5,5 iş öyle bütün gün , benzin pompası tutmaya, döner kesmeye, garsonluk yapmaya benzemez.
Kim diyorsa ya öğrencilik döneminden bahsetmiş ya da yalan söylemiş.

Ne kadar kaçak çalıştı. Memuriyette ücretsiz izin öyle yurtdışına gidilip çalışılıp para biriktirilecek kadar uzun değil. Analık hakkını ve hastalık halini saymazsak mak. 1 yıl. 1 yılda ne kadar biriktirdi Avrupada? Hele de memuriyet belli bir standarda sahip. En kötü masa başı iş. 8-5, 8,5-5,5 iş öyle bütün gün , benzin pompası tutmaya, döner kesmeye, garsonluk yapmaya benzemez.
Kim diyorsa ya öğrencilik döneminden bahsetmiş ya da yalan söylemiş.
Grafiker olarak gitmis

Kısacası kardeşim erasmus au-pair vs gibi halleri saymazsak öyle avrupaya gidip para biriktireyim gibi bir şey zor. Hem avrupa oldukça pahalı hem de dil bilmeyen bir Türk olarak kötü koşullarda 12-14 saate varan sürelerle min. ücretle çalışacaksın. Belki iki işte birden çalışacaksın.
Ki sağlık sigortası dil dersleri vs saymıyorum bile. Ki dil bilmiyorsan garsonluğu
unut zaten. Ancak bulaşık vs yıkarsın. Adamın dilini anlamadan siparişi nasıl alacaksın?

Yani cok bilmiyorum ve hevesinizi kirmak amaciyla yazmiyorum ama o arkadaslardan iyice arastirip her seyiyle tartip oyle gitmenizi tavsiye ederim.

Vizelerin cok sikilastigini dusunuyorum. Uc kere ogrencilik icin Fransa ve Belcika'da uzun donem oturma izni aldim. Bu sene Birlesmis Milletlerin Beni davet ettigi bir toplanti icin Schengen vizesine basvurdum. Gitmisken belki Fransa'da arkadaslarla ugrarim diye dusunuyordum cunku su ana kadar aldigim vizeler en az bir ay turist vizesi bile olsa. Isvicre tam 7 gunluk bir vize vermis egitimden sonra azicik sehri gormeye bile zaman yok. Bu egitimlerde mi boyle yoksa iyice sikilastirdilar mi anlamadim.

Cografya bransim
O halde ingilizcen max. seviyde değil. Teknik bir mesleğin yok. Yurtdışında yapabileceğin işler sınırlı. Her ne kadar ingilizcem var desen de günlük yaşamda kullanılan ingilizce çok farklıdır. Bir ülkede turist olarak ing konuşmak ile günlük hayatın içinde ing konuşmak çok çok farklıdır.
Hevesini kırmak için söylemiyorum ama şu haliyle kolay bir şey değil. Bence gereksiz bir zorluk hatta.

Back
X