Yurt Dışında İş

Yillar once koylerinden hic cikmamis insanlar huyunu, suyunu, dilini bilmedigi gurbetlere gitmis, yillarca ailelerini gormemek pahasina..

eger gidecegi yerin barinma imkanlari guzel ve guvenlik sorunu yoksa bence aileniz icin cok iyi bir firsat doviz cinsinden maas alacak olmasi.. ulkenin durumu belli.. su an calismiyormus hem..
Umarim hersey gonlunuzce olur..

Çok teşekkürler.. Sabah Almanya'ya gurbete giden bir işçiyi anlatan bir türk filmi izlerken bu haberi alınca sizin yazdıklarınız aklımdan geçmedi değil. Hani ben çalışıyorum, bi şekilde geçiniyoruz, sırf daha fazla gelir için değer mi diye düşünüyorum bi taraftan. Ama o da kendini kötü hissediyor böyle.. Hayırlısı diyelim.

Sanırım petrol sahasinda yada insaat işinde çalışacak. Bırakın gitsin. Duygusalliginizi anliyorum. Zor da gelir, özlersiniz ama yetişkin olmak gerektiğinde duygulara gem vurabilmektir. Ömür boyu gidecek değil ya biraz dişinizi sıkın. Sonra rahat edersiniz. Tecrubeyle sabit.

Sanırım petrol sahasinda yada insaat işinde çalışacak. Bırakın gitsin. Duygusalliginizi anliyorum. Zor da gelir, özlersiniz ama yetişkin olmak gerektiğinde duygulara gem vurabilmektir. Ömür boyu gidecek değil ya biraz dişinizi sıkın. Sonra rahat edersiniz. Tecrubeyle sabit.

Medya sektöründe çalışacak. Yeni açılan bir tv kanalında.
Çok teşekkür ediyorum, inşallah hayırlısı olur.

Ücretsiz izin alıp siz de gitsenize. Irak, evet ırak ama öyle çok da sanıldığı gibi berbat,rezalet,korkunç bir yer değil. Daha birkaç ay önce bir arkadaşım ırak'i ziyaret etmişti,beğenmişti. Storilerini takip ettigim kadariyla modern ve gezilesi yerleri de var.
Hatta arvensmom diye bir kadin var,eşi Iraklı diye orada yaşıyordu. Her gün çocuğunu parka çıkartıp hikaye falan atardı. Yani gayet de sehir :)
Ben olsam tek basina gitmesindense beraber giderdim. Hem yeni bir ülke görmüş olursunuz, ilginç bir deneyim olur sizin için de. Hem esiniz uyum sürecini daha kolay atlatir. Hem İngilizce iletişim kuracağınız için diliniz ilerler,belki gelecekte dilinizin iyi olması size yeni kapilar açar (benim çok Iraklı arkadaşım oldu, çoğunun ingilzicesi gayet güzel. Çünkü gençlerin az bi cesareti olan hepsinin hayali başka bir ülkeye çalışmaya gitmek. Bu yüzden dil egitimlerine önem veriyorlar-arkadaslarimin genelinin dediği bir önerme).
Yani atlayın gidin,derim ben:))

Merhaba hanımlar,

Eşim bir süredir işsiz, ben de öğretmenim. Dikili bir ağacımız yok, kiradayız, zor geçiniyoruz, bebeğimiz henüz yok. Her gece eşime hayırlı bir iş kapısı açılsın diye dua ediyorum. Bugün yurt dışından ( bir ortadoğu ülkesi) iş teklifi aldı. En az 1 sene kalacak, 3 ayda bir 15 günlük izin verilecekmiş. Maaşı dolar üzerinden olacak, barınma, yemek imkanı şirket tarafından sağlanacakmış. Yani para biriktirme imkanı olacak. Kendisi havalara uçtu sevincinden. Benim de fikrimi soruyor ama gitme desem de ikna etmeye çalışıyor. Askerlik hariç hiç ayrı kalmadık. Hele son 2 senedir 7/24 evde baş başayız. Didişsek de tartışmalar yaşasak da evde varlığı bile huzur ve güven veriyor. Çok mu abartıyorum? Annem yanımda kalacağını söylüyor. Ama 1 sene ile sınırlı kalacağının garantisi yok, zaten öyle senelik bir iş değil ki uzun süreli bir iş ve hadi taşınalım oraya yerleşelim gibi bir şansımız yok. Bi gerildim huzursuz oldum ben. Sevinemiyorum yani öyle alık alık bakınıyorum.
1 sene ücretsiz izin alıp birlikte gitmeye ne dersiniz?

1 sene ücretsiz izin alıp birlikte gitmeye ne dersiniz?
Ben yeni atandım, adaylığım bile kalkmadı henüz. Böyle bir hakkım var mı bilmiyorum ama olsa da tercih etmezdim. Çünkü adaylık sürem uzar. Avrupa olsa dediğiniz gibi yapardım ama Irak'ta ne yapacağım ki =/

Ücretsiz izin alıp siz de gitsenize. Irak, evet ırak ama öyle çok da sanıldığı gibi berbat,rezalet,korkunç bir yer değil. Daha birkaç ay önce bir arkadaşım ırak'i ziyaret etmişti,beğenmişti. Storilerini takip ettigim kadariyla modern ve gezilesi yerleri de var.
Hatta arvensmom diye bir kadin var,eşi Iraklı diye orada yaşıyordu. Her gün çocuğunu parka çıkartıp hikaye falan atardı. Yani gayet de sehir :)
Ben olsam tek basina gitmesindense beraber giderdim. Hem yeni bir ülke görmüş olursunuz, ilginç bir deneyim olur sizin için de. Hem esiniz uyum sürecini daha kolay atlatir. Hem İngilizce iletişim kuracağınız için diliniz ilerler,belki gelecekte dilinizin iyi olması size yeni kapilar açar (benim çok Iraklı arkadaşım oldu, çoğunun ingilzicesi gayet güzel. Çünkü gençlerin az bi cesareti olan hepsinin hayali başka bir ülkeye çalışmaya gitmek. Bu yüzden dil egitimlerine önem veriyorlar-arkadaslarimin genelinin dediği bir önerme).
Yani atlayın gidin,derim ben:))

Çok güzel bahsetmişsiniz bavulumu toplayasım gelmedi değil =)
Benim kafamda çok biraz ürkütücü bir yer canlanıyor, tabi ki önyargı işte. Benim adaylığım kalkmadı bile, çok ara vermeyi tercih etmem henüz çok yeniyim. Olur da giderse ve 1 seneden fazla kalırsa dediğiniz gibi adaylığım kalktıktan sonra düşünebilirim ücretsiz izin alıp gitmeyi.

Sizden alinti yapmak zorunda kaldim kusura bakmayin:) benim esim hamileyken gitti o kadar agladim yok faydasi olmadi. Doguma yetisemedi. Afrika ulkesi rahat bir ulkeydi. Pisman oldu tabi gittigine burnumuzdan geldi. Dogumdan sonra gondermedim.
Ama konu sahibi cocugunuz yoksa gitmesini tavsiye ederim. Biraz para biriktirir rahat rahat cocuk buyutursunuz. En azindan icinde kalmaz gitsin begenmezse doner zaten.yalniz soyle bir sey var 3ayda bir 15gun degildi esimin 6 ayda 15 gundu. Umarim hersey iyi olur

Her kadın doğumda eşi yanında olsun ister. Bende isterim tani ki. Bir ara yurtdışına gitme durumu vardı. Hamileliğin daha başlarındaydı. Önce biraz buruldum. E ben ve bebek ne olacak tribine girdim. Ama şu anda diyorum ki olsa olurmuş. Ekonomi ortada. Bebeğin geleceği için katlanırdık.

Sizin neden burnunuzdan geldi? Yaşayan birinden tecrübelerini dinlemek istedim. Çünkü düşününce bir yandan da üzülüyorum. Bebeğin ilk anlarında burada olmasını da isterim mesela.

Eşim de aynı şeyleri söylüyor.. Burda ekonomi ortada.Kendimizi paralasak evimiz arabamız olmayacak. Ay sonunu zor getiriyoruz. Adam işsizlikten eve oturmaktan kafayı yedi. Çalışkandır da sevmez tembelliği. İşte son cümleniz kafamı karıştırıyor. Şu an her şey sütliman gideceği bölgede, iç savaş yok ama ortadoğu ülkesi olunca her an her şey olabilir gibi geliyor. Gitsin denesin bakalım..

Hayırlısı ne ise o olsun diyelim o zaman :)

Çok zor.. Benim de korkum eşimin 1 sene daha 2 sene daha diye iyiden iyiye yerleşmesi. İşkolik bir tarafı var çünkü. Araya soğukluk girebilir, yalnızlığa alışabiliriz.. hayırlısı diyelim.

İşte bunlar olmadı :D
Böyle bir ihtimal var ise paralarım.
1 yıl diyorsa 1 yıl olmalı o.

İşte bunlar olmadı :KK70:
Böyle bir ihtimal var ise paralarım.
1 yıl diyorsa 1 yıl olmalı o.

İşte sorun o.
Ben eşime bu konularda güvenemiyorum. Adam gerçekten işkolik. Çok severse işini, onlar da kal derse kalır yani. 1 sene olur 5 sene. Sonrası ne olur işte hiç bilemiyorum =))

Bence bu karar hayatınızın dönüm noktası olur. Maddi açıdan rahatlayabilirsiniz ama araya mesafe girince birbirinizden uzaklaşabilirsiniz.
Benim ilk eşim Umman’da iş aldı. Sürekli oraya gidip gelmeye başladı. 2 ayda bir geliyordu ama geldiğinde son derece soğuk davranıyordu. En sonunda orda tanıştığı isviçreli kendi gibi mühendis bir kadın için beni terk etti.
Tabii ki sizin eşinizi tenzih ediyorum, size çok bağlı olabilir ama uzun süreli yalnızlıkta şeytan aklına girebilir. Ama derseniz ki ben eşime gözü kapalı güveniyorum, onun istikbaline engel olmak istemiyorum siz bilirsiniz.

Bence bu karar hayatınızın dönüm noktası olur. Maddi açıdan rahatlayabilirsiniz ama araya mesafe girince birbirinizden uzaklaşabilirsiniz.
Benim ilk eşim Umman’da iş aldı. Sürekli oraya gidip gelmeye başladı. 2 ayda bir geliyordu ama geldiğinde son derece soğuk davranıyordu. En sonunda orda tanıştığı isviçreli kendi gibi mühendis bir kadın için beni terk etti.
Tabii ki sizin eşinizi tenzih ediyorum, size çok bağlı olabilir ama uzun süreli yalnızlıkta şeytan aklına girebilir. Ama derseniz ki ben eşime gözü kapalı güveniyorum, onun istikbaline engel olmak istemiyorum siz bilirsiniz.

Yaşadıklarınıza üzüldüm, ihaneti en derininden yaşadım acısını iyi bilirim. fakat yorumlarınıza denk geliyorum şu an 2. eşinizle çok mutlusunuz sanırım, böylesi daha hayırlıydı belki de sizin için. Huzurunuz hep daim olur inşallah..
Ben de hiç kimseye gözüm kapalı güvenemem. Ama niyeti bozan adam yanı başımda gene yapar yapacağını..

Yaşadıklarınıza üzüldüm, ihaneti en derininden yaşadım acısını iyi bilirim. fakat yorumlarınıza denk geliyorum şu an 2. eşinizle çok mutlusunuz sanırım, böylesi daha hayırlıydı belki de sizin için. Huzurunuz hep daim olur inşallah..
Ben de hiç kimseye gözüm kapalı güvenemem. Ama niyeti bozan adam yanı başımda gene yapar yapacağını..
Evet 2. Kez evlendim. Allah’a çok şükür yüzüm bu sefer güldü. 🙏🏻 amin çok teşekkür ederim.Alalh herkesin yuvasındaki huzuru bereketi dain etsin 🤲🏻
Ben ilk eşime derdim “ben de geleyim” diye. “Yok ben şantiye de toz toprak içinde kalıyorum. Senin yaşayabileceğin bir ortam yok.” Dedi.
Ben şüphelenmedim. Çünkü başka ülkelere Çin, Vietnam, Portekiz, Fas, Amerika.. hep yanında götürdü. Demek ki gerçekten şartlar uygun değil dedim. İnternetten bakıyordum Umman nasıl bir yer acaba diye, dağlık fotograflar buluyordum.

Aklınıza kötü bir fikir gelmesini istemem ama böyle bir durumda olabilir diye yazmak istedim. Hakkınızda hayırlısını dilerim 🙏🏻

Yaa ben de kendimi kötü hissediyorum sırf para için adam evinden yurdundan olacak, otursun oturduğu yerde diyorum =)))
Eşime de teklif gelmişti hem de çok güzel bir ülkeden ama ben gidemiyordum çalıştığım için. Hem de ilk sene falan kalacağı yer iyi değildi. Maaşı da iyiydi. Kabul etmedi eşim. Bence ayrı çok zor olur. Ama işte işi yok ve bulamıyor diyorsunuz orası aklinizi karistiriyordur tabii.

Eşime de teklif gelmişti hem de çok güzel bir ülkeden ama ben gidemiyordum çalıştığım için. Hem de ilk sene falan kalacağı yer iyi değildi. Maaşı da iyiydi. Kabul etmedi eşim. Bence ayrı çok zor olur. Ama işte işi yok ve bulamıyor diyorsunuz orası aklinizi karistiriyordur tabii.

8 aydır işsiz. Önceden istanbulda yaşıyorduk orda iyi kötü çalışıyordu. Yağmasa da damlıyordu. Şimdi benim tayinim nedeniyle güneydoğuya geldik burda hiç iş bulamıyor. Piyasa aşırı durgun. İstanbulda iş olsa oraya gidecek ama orda da yok. Hali hazırda çalışıyor olsa gitmesini hiç istemezdim zaten. Hayırlısı olsun umarım..

Irak'a gidecek. Hiçbir fikrim yok nasıl bir yer, gidebilir miyim falan.. O gidince öğreneceğiz işte gidip gidemeyeceğimi..
Irak’ta Erbil’e gidecekse ve şantiyede değil de merkezde kendine ait bir evde kalacaksa gidebilirsiniz, bir kadın için riskli biryer değl. Bilen biri olarak konuşuyorum :)
Yalnızca çok sıcak, sık sık elektrik kesintisi yaşanan bir yer. Çokça Türk var, Türk mekanı var, sorun yaşamazsınız.

Back
X