Yurt Dışında İş

Esler bir yere gittiginde anneler bekci gibi neden gelir anlamam. Kadin kendi basina yetebilen bir varlik degil mi? Eger oyle bir dusunce yapisi varsa anneniz de kadin. Onun basinda kim bekcilik yapacak?
Analar babalar evlatlarini evlendirse de hala ellerini uzerlerinden cekmiyorlar. Cocuklarinin buyumedigini dusunuyorlarsa neden evlendirdiler? 1 sene az bir zaman degil. Sizin duzeninize anneniz zamanla mudahale edecek. Ilk zamanlar sorun yasamasaniz da anne ile zamanla sorunlar baslayacak.
Anneniz bu derece mudahil olursa sizde ozguven eksikligi olusur.

gitsin bence... Çocuğunuz yokken biraz çalışsın.doğu görevi gibi düşünün.
Hayırlısı olsun inşallah hakkınızda.

Cocuk olana kadar bir duzen oturtmak adina ben gönderirdim.
Para biriktirme şansi varmis.
Ekmek aslanin midesinde maalesef.
Şuan çocugumun gelecegi icin her imkani degerlendirirdim yerinizde olsam.
Belkide duygusal bakamiyorum olaya bilmiyorum.

Benim babam bir dönem sürekli gitti geldi Irak tarafına, mühendis. Biz ilk başta korktuk güvenliği açısından ama ülkede çalışmaya gelen yabancılar için tehlike yok. Onların dertleri kendileriyle. Ordan sonra çok iş imkanı çıktı ve çok güzel paralar kazandı. Bence denesin. Hapis olmayacak sonuçta ,baktı hiç olmuyor yada siz hiç yapamadınız bırakır gelir.

Irak’ta Erbil’e gidecekse ve şantiyede değil de merkezde kendine ait bir evde kalacaksa gidebilirsiniz, bir kadın için riskli biryer değl. Bilen biri olarak konuşuyorum :)
Yalnızca çok sıcak, sık sık elektrik kesintisi yaşanan bir yer. Çokça Türk var, Türk mekanı var, sorun yaşamazsınız.

Çok sevindim oraları bilen birinin yorumunu görünce, teşekkürler.
Ev vereceklermiş ama tek kalmaz sanırım, burdan götürdükleri diğer elemanlarla kalır muhtemelen =/
Hepsi tahmin tabi henüz hiçbir netlik yok. Bayram sonrası netleşecek. Olur da giderse mutlaka giderim görmeye =)

Bence bırakın gitsin hem 3 aydan 3 aya 15 gün iznide olacakmış böyle böyle geçer hemen 1 yıl üstelik dolar üzerinden maaş alacakmış eğer maaşını biriktirebilirse belki tekrar gitmesine bile gerek kalmaz ve döndüğünde çok rahat bir hayatınız olabilir.

Mevcut şartlar içinde başka şansınız yok gibi duruyor. Bence gitsin, rahat edersiniz.

Ben aç açıkta değilseniz eşlerin bu kadar ayrı kalmasını doğru bulmuyorum. Uzaklık, başka şartlara alışma ilişkiyi yıpratıyor.
Ben de sizin gibi düşündüğüm için burda dertleşmek istedim aslında..
İçim rahat değil, huzursuz hissetmeye başladım şimdiden. Fakat eşim yarım ağızla fikrimi soruyor =/
Yani gitmesen diyince ikna etmek için bir sürü şey sıralıyor, ev alabiliriz araba alabiliriz çocuk yapabiliriz vs.. vs..
Evet aç değiliz ama burda iş bulamadı kaç aydır..

Çok zor.. Benim de korkum eşimin 1 sene daha 2 sene daha diye iyiden iyiye yerleşmesi. İşkolik bir tarafı var çünkü. Araya soğukluk girebilir, yalnızlığa alışabiliriz.. hayırlısı diyelim.
Kesinlikle sizi üzmek ya da korkutmak istemiyorum ama bizim tam olarak öyle oldu
2 yıllığına diye gitti 15 yıldır orda ben 18 yıllık evliyim
O gittiğinde büyük kızım 3 yaşındaydı küçük kızım 6 aylıktı
Bildiğiniz dümdüz inşaat işçisi olarak gitti biz evlendiğinde de zaten gece bekcisiydi kendisi öğrenmeye çok açıktır kaldığı her ülkenin dilini öğrendi lise mezunu ve şu an genel koordinatör
Bakın ne o benim oraya gönderdiğim insan ne de ben onun burada bıraktığı insanım
6 ayda bir 15 gün izne geldi bir süre sonra o izinlerde burnumuzdan gelmeye başladı
ben bizzat kendim çok istediğim için çok şükür Rabb'im de verdi Bir çocuğumuz daha oldu şu an 3 çocuğumuz var
hala orada gençliğimiz böyle geçti maddi refah var elhamdülillah çok şükür Rabbime ama bana sor hayatımın en büyük hatası gitmesine izin vermekte derim
ha sen şunu yapabilirsin söylediği sürede geri gelecek bunun baskısını yapmalısın ben yapamadım çocuklarım küçüktü kalsın madem dedim bilmiyorum pasif kaldım galiba ya da işte Kader
Kader olunca insanın önüne geçemiyor ne diyeyim ama okuyunca bi içim buruldu gönderme de diyemiyorum maddi olarak mecbursunuz anladığım kadarıyla o zaman bir yılı geçmesin diyorum

Allah yardımcınız olsun söylediklerimi unutma olur mu ne zaman istersen yazabilirsin canım

Ben de sizin gibi düşündüğüm için burda dertleşmek istedim aslında..
İçim rahat değil, huzursuz hissetmeye başladım şimdiden. Fakat eşim yarım ağızla fikrimi soruyor =/
Yani gitmesen diyince ikna etmek için bir sürü şey sıralıyor, ev alabiliriz araba alabiliriz çocuk yapabiliriz vs.. vs..
Evet aç değiliz ama burda iş bulamadı kaç aydır..
İstanbul’da çalışabildiğini yazmışsınız. Irak’a gidene kadar Türkiye’de bulduğu işe girsin. Hiç değilse haftasonu, bayramda seyranda birlikte olursunuz. Ev araba önemli ama her şey değil.

Esler bir yere gittiginde anneler bekci gibi neden gelir anlamam. Kadin kendi basina yetebilen bir varlik degil mi? Eger oyle bir dusunce yapisi varsa anneniz de kadin. Onun basinda kim bekcilik yapacak?
Analar babalar evlatlarini evlendirse de hala ellerini uzerlerinden cekmiyorlar. Cocuklarinin buyumedigini dusunuyorlarsa neden evlendirdiler? 1 sene az bir zaman degil. Sizin duzeninize anneniz zamanla mudahale edecek. Ilk zamanlar sorun yasamasaniz da anne ile zamanla sorunlar baslayacak.
Anneniz bu derece mudahil olursa sizde ozguven eksikligi olusur.

Ayy, hiç sormayın! Böyle böyle bağımlı yetiştiriyorlar işte.
2012'de resti çekip memleketten İstanbul'a gittim, kendime ev tuttum, işe girdim, anne dedim bak artık boşanalım =)) Ben bağımsızlığımı kazanmak istiyorum dedim, bağımlıydım çünkü annemsiz duramıyordum konum bile var burda tee 2008'de mi ne açmıştım =)) Tamam dedi söz evine alış düzenini kur memlekete dönecem dedi. 5 sene kaldı yanımda. Ciddi ciddi konuştum, küstü alındı bi kaç ay gitti duramadı geri döndü.
Beni abartmıyorum kucağından hiç indirmezdi çocukken. Aşırı aşırı düşkün, ablama abime böyle değil. Bana böyle işte.
Evime düzenime karışmaz, gelir yanımızda kalır, odasından pek çıkmaz, çok iyi anlaşırız, eşim de kendisini çok seviyor. Ama ben sayesinde biraz bağımlı biri oldum evet. Şimdiden yer yapıyor, ben yalnız kalacam bu sefer keyfini çıkaracam dedim kalamazsın çocuksun daha diyor. Şu an bu meseleyi en sona aldım halledeceğim inşallah =)

İstanbul’da çalışabildiğini yazmışsınız. Irak’a gidene kadar Türkiye’de bulduğu işe girsin. Hiç değilse haftasonu, bayramda seyranda birlikte olursunuz. Ev araba önemli ama her şey değil.
İstanbul'da da şu an bulamıyor işte =( Böyle bir fırsatı da kaçırmak istemiyor. Corona devam eder yurt dışı giriş çıkışlar yasaklanırsa belki aylarca görüşemeyeceğiz..

Merhaba hanımlar,

Eşim bir süredir işsiz, ben de öğretmenim. Dikili bir ağacımız yok, kiradayız, zor geçiniyoruz, bebeğimiz henüz yok. Her gece eşime hayırlı bir iş kapısı açılsın diye dua ediyorum. Bugün yurt dışından ( bir ortadoğu ülkesi) iş teklifi aldı. En az 1 sene kalacak, 3 ayda bir 15 günlük izin verilecekmiş. Maaşı dolar üzerinden olacak, barınma, yemek imkanı şirket tarafından sağlanacakmış. Yani para biriktirme imkanı olacak. Kendisi havalara uçtu sevincinden. Benim de fikrimi soruyor ama gitme desem de ikna etmeye çalışıyor. Askerlik hariç hiç ayrı kalmadık. Hele son 2 senedir 7/24 evde baş başayız. Didişsek de tartışmalar yaşasak da evde varlığı bile huzur ve güven veriyor. Çok mu abartıyorum? Annem yanımda kalacağını söylüyor. Ama 1 sene ile sınırlı kalacağının garantisi yok, zaten öyle senelik bir iş değil ki uzun süreli bir iş ve hadi taşınalım oraya yerleşelim gibi bir şansımız yok. Bi gerildim huzursuz oldum ben. Sevinemiyorum yani öyle alık alık bakınıyorum.
Ben olsam asla izin vermem. O şimdi düsünüyor işte su kadar dolar kazanıcaz, 1 yıl kısa bir süre falan.. Yeni evlisin ve cocugun yok. Adam zaten bekar gibi hisseddigi icin sana böyle bir teklif ediyor. Seni bırakıp gitmek cok rahatına geliyor.. Normalde seni de yanına alıp öyle gitmesi gerek... Uzaklık araya sogukluk getirir her zaman. Ya onunla git. Yada tek sakın gönderme.. 1 yıl 5 yıla da cıkar. Oranın ortamına da alısır. Huyu da degişir. Gözü de kayabilir. Cunki sen yoksun yanında... Etrafında güzel kadınlarda olur. Sen Türkiyedesin. O eve geldim yalnız hisseder... Bir iki aydan sonra alısmaya başlar. Sonra da seni telefonda takmamaya baslar... Sözlerini bile umursamaz... Ben erkeklere guvenemıyorum.. Parayı bulunca bide yalnız kalınca degişirler. Üstelik cocuk yok. Yani sorumluluk altında degil..

Kesinlikle sizi üzmek ya da korkutmak istemiyorum ama bizim tam olarak öyle oldu
2 yıllığına diye gitti 15 yıldır orda ben 18 yıllık evliyim
O gittiğinde büyük kızım 3 yaşındaydı küçük kızım 6 aylıktı
Bildiğiniz dümdüz inşaat işçisi olarak gitti biz evlendiğinde de zaten gece bekcisiydi kendisi öğrenmeye çok açıktır kaldığı her ülkenin dilini öğrendi lise mezunu ve şu an genel koordinatör
Bakın ne o benim oraya gönderdiğim insan ne de ben onun burada bıraktığı insanım
6 ayda bir 15 gün izne geldi bir süre sonra o izinlerde burnumuzdan gelmeye başladı
ben bizzat kendim çok istediğim için çok şükür Rabb'im de verdi Bir çocuğumuz daha oldu şu an 3 çocuğumuz var
hala orada gençliğimiz böyle geçti maddi refah var elhamdülillah çok şükür Rabbime ama bana sor hayatımın en büyük hatası gitmesine izin vermekte derim
ha sen şunu yapabilirsin söylediği sürede geri gelecek bunun baskısını yapmalısın ben yapamadım çocuklarım küçüktü kalsın madem dedim bilmiyorum pasif kaldım galiba ya da işte Kader
Kader olunca insanın önüne geçemiyor ne diyeyim ama okuyunca bi içim buruldu gönderme de diyemiyorum maddi olarak mecbursunuz anladığım kadarıyla o zaman bir yılı geçmesin diyorum

Allah yardımcınız olsun söylediklerimi unutma olur mu ne zaman istersen yazabilirsin canım

Çok zor olmuştur sizin için.. Evet öyle senelerce ayrı yaşadıktan sonra ne yapayım ben aldığı evleri arsaları =(
2 seneyi geçerse "kal olduğun yerde madem" derim sanırım.. Hala yurt dışında mı eşiniz? Ne zaman dönmeyi düşünüyor? Çocuklar için de zordur. Dönse de zorlanırsınız, yıllardır alışmışsınızdır çocuklarınızla kendi dünyanızda yaşamaya.

Ayy, hiç sormayın! Böyle böyle bağımlı yetiştiriyorlar işte.
2012'de resti çekip memleketten İstanbul'a gittim, kendime ev tuttum, işe girdim, anne dedim bak artık boşanalım =)) Ben bağımsızlığımı kazanmak istiyorum dedim, bağımlıydım çünkü annemsiz duramıyordum konum bile var burda tee 2008'de mi ne açmıştım =)) Tamam dedi söz evine alış düzenini kur memlekete dönecem dedi. 5 sene kaldı yanımda. Ciddi ciddi konuştum, küstü alındı bi kaç ay gitti duramadı geri döndü.
Beni abartmıyorum kucağından hiç indirmezdi çocukken. Aşırı aşırı düşkün, ablama abime böyle değil. Bana böyle işte.
Evime düzenime karışmaz, gelir yanımızda kalır, odasından pek çıkmaz, çok iyi anlaşırız, eşim de kendisini çok seviyor. Ama ben sayesinde biraz bağımlı biri oldum evet. Şimdiden yer yapıyor, ben yalnız kalacam bu sefer keyfini çıkaracam dedim kalamazsın çocuksun daha diyor. Şu an bu meseleyi en sona aldım halledeceğim inşallah =)
Yurt disinda is meselesi nasil bilmiyorum. Sadece burada tanidigim birisi var esi yurt disinda calisiyor. Dolarla aliyormus maasini. Onun esi insaat yol yapiminda calisiyormus. Kadini cok sevmem, cunku her muhabbeti sadece para uzerine kurulu. Haliyle adam donmek istediginde bile gitsin calissin burada o kadar kazanamaz diyor. Adamin sozlesmesi bitip her dondugunde gitnesi icin can atiyor, gitsin yurt disina gelsin paralar diyor. Kosullari nasil bilmiyorum. O bukadar gitmesini istedigine gore iyi kazaniyorlar yurt disinda belki de. O esinin orrada nasil yasadigiyla pek ilgilenmiyor, daha cok kazandigi para onemli onun icin.
Anneniz sanirim cok yalniz. En kotusu buyumenize izin vermiyor. Dahasi birilerine bagimli olmaniz icin sagolsun elinden geleni yapiyor. Gecmis olsun mu desem ne desem bilemedim.

Ben olsam asla izin vermem. O şimdi düsünüyor işte su kadar dolar kazanıcaz, 1 yıl kısa bir süre falan.. Yeni evlisin ve cocugun yok. Adam zaten bekar gibi hisseddigi icin sana böyle bir teklif ediyor. Seni bırakıp gitmek cok rahatına geliyor.. Normalde seni de yanına alıp öyle gitmesi gerek... Uzaklık araya sogukluk getirir her zaman. Ya onunla git. Yada tek sakın gönderme.. 1 yıl 5 yıla da cıkar. Oranın ortamına da alısır. Huyu da degişir. Gözü de kayabilir. Cunki sen yoksun yanında... Etrafında güzel kadınlarda olur. Sen Türkiyedesin. O eve geldim yalnız hisseder... Bir iki aydan sonra alısmaya başlar. Sonra da seni telefonda takmamaya baslar... Sözlerini bile umursamaz... Ben erkeklere guvenemıyorum.. Parayı bulunca bide yalnız kalınca degişirler. Üstelik cocuk yok. Yani sorumluluk altında degil..

Ben gidemiyorum devlette öğretmenim zorla atandım 35 yaşımda bırakır mıyım işimi hiç.
Yani eşime güveniyorum, asla hiçbir zaman gözüm kapalı güvenmem elbette insanoğlu her şey beklenir.. ama güzel kadınlar burda da var.. dediğiniz gibi değişirse soğukluk olursa üzülürüm elbette.. ama gitme desem de gitmek istiyor. sonuçta son kararı kendisi verecek.

Ben gidemiyorum devlette öğretmenim zorla atandım 35 yaşımda bırakır mıyım işimi hiç.
Yani eşime güveniyorum, asla hiçbir zaman gözüm kapalı güvenmem elbette insanoğlu her şey beklenir.. ama güzel kadınlar burda da var.. dediğiniz gibi değişirse soğukluk olursa üzülürüm elbette.. ama gitme desem de gitmek istiyor. sonuçta son kararı kendisi verecek.

Siz işinizi bırakamazsınız, Ama o secim yapabilir. İş yine bulur. Sonucta maddi olarak cok zor durumda degilsinizdir.. Tabi benim kendi tecrübem yazdıklarım... Ben olsam asla yalnız göndermem isterse dolarlara eurolara bogsunlar...

Yurt disinda is meselesi nasil bilmiyorum. Sadece burada tanidigim birisi var esi yurt disinda calisiyor. Dolarla aliyormus maasini. Onun esi insaat yol yapiminda calisiyormus. Kadini cok sevmem, cunku her muhabbeti sadece para uzerine kurulu. Haliyle adam donmek istediginde bile gitsin calissin burada o kadar kazanamaz diyor. Adamin sozlesmesi bitip her dondugunde gitnesi icin can atiyor, gitsin yurt disina gelsin paralar diyor. Kosullari nasil bilmiyorum. O bukadar gitmesini istedigine gore iyi kazaniyorlar yurt disinda belki de. O esinin orrada nasil yasadigiyla pek ilgilenmiyor, daha cok kazandigi para onemli onun icin.
Anneniz sanirim cok yalniz. En kotusu buyumenize izin vermiyor. Dahasi birilerine bagimli olmaniz icin sagolsun elinden geleni yapiyor. Gecmis olsun mu desem ne desem bilemedim.
Doğru tespit.
Annem yalnız bir kadın. Babamla 15 seneden fazladır ayrılar. Haliyle çocuklarına tutunmuş özellikle bana. Beni zaten delirmemek için doğurmuş ben öyle düşünüyorum, hayata tutunmak için bir vesile olarak görmüş. Dünyalar tatlısı bir kadındır ama çocuk yetiştirme şeklini çok hastalıklı buluyorum.
Aşırı fedakar, aşırı verici.. Bi bırak artık di mi. Büyüdüler de hayatına bak. Ama yok izin vermiyor dediğiniz gibi.
Ben uzun süredir farkında olduğum için kendimce bu bağımlı yönümü tedavi etmeye çalıştım.

Bu arada görümcem de bahsettiğiniz kadın gibi. Kocasına baskı yapar yurt dışında çalışması için =(
Yeter evinizi arabanızı aldınız adam artık burda çalışsın der herkes gitsin gençken çalışsın der. Bana garip geliyor.

Back
X