Yurt disindami turkiyedemi yasamak karar veremiyorum

Hatice-istanbul

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2017
13
14
88
38
Merhaba herkese . Esim yurt disinda bir süre kalmamız gerektiğini.maddi anlamda geleceğimiz için önemli olduğunu söylüyor kendisi fransada. Cocuklarimiz var hepsi fransa doğumlu vatandaşlar. Ama turkiyede büyüdüler alıştılar sadece Türkçe biliyorlar. Şuan 9 8 ve 5 yaşlarındalar. Benim aklım almıyor nasıl yapacak özellikle iki büyükler direkt.4 ve 3 uncu sınıftan başlayacaklar dili bilmeden . 2 aydır dusunuyorum karar veremiyorum esim sizsiz duramam diyip işi yokuşa sürüyor. Bende kararsızlıktan bitme noktasına geldim cocuklarim için endişe ediyorum. 3 ude seviye olarak çok üstünler her anlamda hepsi okul öncesi okudu yazdı. Ama psikolojik olarak nasıl olur karar veremiyorum yardım edin deliricem

Çocuklar,gençler,herkes 20-30 yaşında da olsa dilini bilmediği yerde elbette zorlanır.
Ama kurslarla,girişimlerle adapte olunuyor.
Eğer imkanınız varsa gidin derim ben.
çocukların geleceği için yurtdışı taraftarıyım.
Zorlanırsınız ama 1 seneye üstesinden gelirsiniz.
Çocukların fikirleri neler,ne düşündüklerini,istediklerini sordunuz mu?
Evet arkadaş,okul,aile çevresinden ayrılmak istemezler muhtemelen ama yine de aile içinde birbirinizi motive ederek konuşun bence.

hiç takmayın çocukları bizlerin düşüncesinden daha çabuk adapte oluyor emin olun hem ne gzel dil öğrenecekler fransızca cepte e ingilizcede öğrenirlerse cepte 3 dil harika
durum tam tersi olsa gelmeyin derdim ama gidin
ülkemizin şartları malum
durmanız hata eşinizin yanında olun aile birliğiniz için de

Boyle bir imkan varsa, fazla dusunmenize gerek yok, tabi ki gidin! Onlar daha cocuk, cabuk ogrenirler. Sizin korkunuz cocuklarinizin zorlanabilecek olmasi degil, kendinizin zorlanacaginizi bilip korkuyor olmaniz. Bu ayrimi farkedip, kendinize "Ben yapabilir miyim?" sorusunu yoneltin

Bence siz çocukları bahane edip kendiniz gitmek istemiyorsunuz. Ama hata yapıyorsunuz

Delirdiniz mi? Böyle bir fırsat varken nasıl kullanmazsınız, hayır aklım almıyor ya. Bir yıl kadar Fransa'da yaşadım bir yılda şakır şakır konuşuyordum o yaşta o çocuklar nasıl öğrenmesin?

Ulkemizin sartlarini goz onunde bulundurursak, beklemeniz hata.

Ben de 13 yasimda ulke degistirdim, tek kelime dil bilmeden ustelik. Hic zorluk yasamadim, cocuklar cabucak ogrenirler.

Fransa da çok güzel bir yer değil bence. çocuklar küçükken gitseydiniz keşke

Fransa’da çok faZla ırkçılık var. Bende tercih etmezdim.
Ayrıca Çocuklar tek kelime Fransızca bilmezken gitmezdim. Okulda nasıl anlaşacaklar. Ama illa gideceğiz diyorsanız önce Türkiye’de Fransızca eğitim veren bir okula yazılsınlar. Dillerini biraz geliştirdikten sonra gidin.

Burda dert yanacağınıza biraz nette araştırsanız, küçük çocukların bir kaç ayda dil öğrenebildiğini görürdünüz. Kuzenim de almanyaya gitti, oğlan 4. Sınıfa geçecekti, orada okula başladı ve ilk dönem bitmeden dil sorunu kendiliğinden çözüldü. Siz gitmemek için bahane arıyor da olabilirsiniz. Fransadan gelen eurolarla Türkiye'de yaşamak tatlı geliyor olabilir ama eşiniz de sizin para bankanız değil, adam çocuklarından uzak aile olamadan yaşıyor. Biraz kendinizi geliştirin, açın YouTube u bakın çocukların adaptasyon sğreci nasıl, kaç ayda dil sorunu çözülür.

Ben de yurtdışındayım, dil öğrenemeyen çocuk görmedim henüz. Hatta bazı aileler evde türkçe konuşup ilkokulda çocuğu bilmediği dilde okula başlatıyor.

Bir yılda sakır sakır konusuluyor mu Fransızca yaCat pat dense anlarım da. Ki Cat pat bile iyi bir yılda, derdini anlatabılsen gerisi gelir...

Evet çocuklar değişime çabuk adapte olurlar ama annenin hazır ve gönüllü olmadığı bir değişim çocukları da negatif etkiler. Sizin bakış açınızda birinin oraya gitse de değişime kolay uyum sağlayabileceğini ve çocuklarına doğru ve güçlü bir rehberlik yapabileceğini düşünmüyorum. Şu anda yurtdışı kazancinizla türkiye de nispeten refah ve mutlu bir yaşam sürmeye devam etmeniz daha doğru olur bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…