- 13 Eylül 2015
- 21.917
- 68.884
- 598
- Konu Sahibi Hatice-istanbul
-
Bonjour mademoısellebonjour madame..
Euro kazanıp TL harcayinca o kadar da kötü değil herhaldeTürkiyenin durumundan haberdarsınız değil mi? Değilsiniz herhalde,yoksa bir an bile düşünmezdiniz.
Doğru dedin pirayeciğimEuro kazanıp TL harcayinca o kadar da kötü değil herhalde
yok valla kötü.Euro kazanıp TL harcayinca o kadar da kötü değil herhalde
Cocuklar cok hizli adapte oluyor gic dert etmeyin. Benim arkadasim Almanyaya geldi hic Almancasi yoktu cocuklarinin yasi sizinkilerden büyüktü bir sene zorlandilar ama suan alistilar ve dili hallettiler.Merhaba herkese . Esim yurt disinda bir süre kalmamız gerektiğini.maddi anlamda geleceğimiz için önemli olduğunu söylüyor kendisi fransada. Cocuklarimiz var hepsi fransa doğumlu vatandaşlar. Ama turkiyede büyüdüler alıştılar sadece Türkçe biliyorlar. Şuan 9 8 ve 5 yaşlarındalar. Benim aklım almıyor nasıl yapacak özellikle iki büyükler direkt.4 ve 3 uncu sınıftan başlayacaklar dili bilmeden . 2 aydır dusunuyorum karar veremiyorum esim sizsiz duramam diyip işi yokuşa sürüyor. Bende kararsızlıktan bitme noktasına geldim cocuklarim için endişe ediyorum. 3 ude seviye olarak çok üstünler her anlamda hepsi okul öncesi okudu yazdı. Ama psikolojik olarak nasıl olur karar veremiyorum yardım edin deliricem
Kesinlikle giden yillarin telafisi yok.Bende yurtdışındayım Türkiye den bir arkadaş buraya yerleşti. Çocukları tek kelime buranın dilini bilmiyorlardı büyüğü 5. sınıfa küçüğü direk 2. sınıfa başladılar,bir yıldır buradalar az çok öğrendiler. Çocuklar çabuk öğreniyor. Hem babadan ayrı büyümeleri araya mesafe koyar. Benim başka bir arkadaş tam tersi 14 yıl Türkiye de kaldı eşi buradaydı büyük çocuğu 14 yaşına kadar doğru dürüst babayı görmediği için araları hep soğuk bir türlü baba oğul ilişkisini kuramadılar.
Bilinçli eğitimli insanlar Euro da kazansa dolar da kazansa sırf çocukları daha iyi eğitim imkanlarına sahip olup daha adil ve güvenli, en azından insan haklarına saygı duyulan, hukukun işlediği bir toplumda yetişsinler diye buradaki standartlarının altında yaşamayı göze alıp, göçmen olmanın dezavantajlarını bile görmezden gelip yurtdışı tercih ediyorlar artık. Ama diğer kesim gitse de uyum sağlayamıyor. Gelişime direniyor, çocukları da orada sefil ve mutsuz oluyor. Bakınız; burası cennet yeğenimDoğru dedin pirayeciğim
Neyin ne olduğunu anlamıyorlar maalesef.
AynenKesinlikle giden yillarin telafisi yok.
Bir yılda sakır sakır konusuluyor mu Fransızca yaCat pat dense anlarım da. Ki Cat pat bile iyi bir yılda, derdini anlatabılsen gerisi gelir...
Merhaba Bayadır giremedim buraya sıkıntı yaptim kendime baya. Ama haklıyım yapmakta. Aslında esimin çalışmaması turkiyede rahat rahat yatması yuzudnden fransaya muhtaç olduk yine. Ve ben bunu sindiremiyorum kabul edemiyorum. Çünkü ben ülkemde yaşamaktan mutluyum cocuklarimda öyle. Ve esim ben nereye sen oraya modunda 3 yıl daha durur doneriz diyor. Çocuklar oyuncak oldu ordan oraya bende onların geleceğini turkiyede goruyorum bu yüzden dönmemeye karar verdim. Eşimde olsa yaptığı büyük hatayla yüzleşsin çünkü ben ona hadi biseyler yap derken duvarlara bakıyordu. Bu yüzden Kendisine istediğin kadar çalış ve dön biz burdayız biyere gitmiyoruz senin hatalarını telafi etmekten yoruldum dedim. Sorumluluk sahibi her işi zamanında yapan bir eş nekadar önemli size anlatamam. Ayrıca ben carsafli bir bayanım dediğiniz gibi rasistlik çok burda. Adınız yabancıysa tüm işleriniz uzuyor yada yapmıyorlar. Kağıt kürek işleri zaten çok yetmiyo gibi uzuuuun uzun uzun. Her dışarı çıktığımda hakaret ve el hareketleri oluyor. Ben eğitimli diksiyonu düzgün topluma uyumlu bir insanim ülkemde. Fransızca'da biliyorum ama okadar sinsi ve hızlı bir şekilde yapıyorlarki anlayıp cevap verene kadar gidiyorlar. Sizede dışlamışlik ve üzüntü kaliyor. Fransada kapalı olmak çok zor bunu yaşatmaya hakkı yok esimin bile bile kendi yalnız duramıyor diye. Herseyi göze aldım. Daha okadar çok şey varki yaşadığım buraya sığmaz. Birde cocuklarima yaşatmak istemiyorum bunu. Onlara özel bir okulda eğitim aldıriyorum turkiyede. Çok guzel yerlere gelip vatana millete faydalı olabilirler. Fransa vatandasliklari var ilerde istedikleri gibi dünyanın her yerine gidebilirler. Eğer isterlerse tabi. Ama şimdilik ülkemizden memnunlar fransaya asla gitmek istemiyorlar tatil disinda. Çünkü buradaki monotonluk ve dislanmanin farkındalar.Fransa’da çok faZla ırkçılık var. Bende tercih etmezdim.
Ayrıca Çocuklar tek kelime Fransızca bilmezken gitmezdim. Okulda nasıl anlaşacaklar. Ama illa gideceğiz diyorsanız önce Türkiye’de Fransızca eğitim veren bir okula yazılsınlar. Dillerini biraz geliştirdikten sonra gidin.
Benim eşim fransali doğma büyüme. Evlenip oraya gittim doğal bir.sekilde cocuk doğurdum. Ama para için değil. Turkiyeye dondugumde esimin hakkettiği issizlik parasi disinda cocuk parasi.almadjk. alamayız zaten çocuklar orda okula giderse bu parayı veriyolar. Salak değiller. He dolandirabilirdik onlari ama biz yapmadık bunu. Ben onuruyla çalışıp para kazanma taraftarı bir insanim. Kendim turkiyede terzilik abiye dikimi.yapiyorum evimde. Bu söyledikleriniz benim için geçerli değil.fransaya sadece dogurmak icin gidip 3 cocuk yapip cocuk parasi alip eurolari turkiyede yemek tam turklere ozgu bir hareket elin suriyelisi bile yapisti gitmiyor bizimkiler hazir para derdinde
sizin icin gecerli olmasada esiniz icin geceerli malesef issizlik maasini yiyip 6 ay calisip yine gelip issizlik maasiyla tyrkiyede yasamaya devam edecek sonra niye irkcilik yapiyorlarBenim eşim fransali doğma büyüme. Evlenip oraya gittim doğal bir.sekilde cocuk doğurdum. Ama para için değil. Turkiyeye dondugumde esimin hakkettiği issizlik parasi disinda cocuk parasi.almadjk. alamayız zaten çocuklar orda okula giderse bu parayı veriyolar. Salak değiller. He dolandirabilirdik onlari ama biz yapmadık bunu. Ben onuruyla çalışıp para kazanma taraftarı bir insanim. Kendim turkiyede terzilik abiye dikimi.yapiyorum evimde. Bu söyledikleriniz benim için geçerli değil.
Ben sizi anlıyorum. Hakta veriyorum. “Çocuklar yeni ülkeye kolay adapte olur” diyenlerin aksine “böylesine bir belirsizliğe onları sürüklemeyin” diyorum.Merhaba Bayadır giremedim buraya sıkıntı yaotim kendime baya. Ama haklıyım yapmakta. Aslında esimin çalışmaması turkiyede rahat rahat yatması yuzudnden fransaya muhtaç olduk yine. Ve ben bunu sindiremiyorum kabul edemiyorum. Çünkü ben ülkemde yaşamaktan mutluyum cocuklarimda öyle. Ve esim ben nereye sen oraya modunda 3 yıl daha durur doneriz diyor. Çocuklar oyuncak oldu ordan oraya bende onların geleceğini turkiyede goruyorum bu yüzden dönmemeye karar verdim. Eşimde olsa yaptığı büyük hatayla yüzleşsin çünkü ben ona hadi biseyler yap derken duvarlara bakıyordu. Bu yüzden Kendisine istediğin kadar çalış ve dön biz burdayız biyere gitmiyoruz senin hatalarını telafi etmekten yoruldum dedim. Sorumluluk sahibi her işi zamanında yapan bir eş nekadar önemli size anlatamam. Ayrıca ben carsafli bir bayanım dediğiniz gibi rasistlik çok burda. Adınız yabancıyla tüm işleriniz üzüyor yada yapmıyorlar bir şekilde. Kağıt kürek işleri zaten çok yetmiyo gibi uzuuuun uzun uzun. Her dışarı çıktığımda hakaret ve el hareketleri oluyor. Ben eğitimli diksiyonu düzgün topluma uyumlu bir insanim ülkemde. Fransızca'da biliyorum ama okadar sinsi ve hızlı bir şekilde yapıyorlarki anlayıp cevap verene kadar gidiyorlar. Sitede dışlamışlik ve üzüntü kaliyor. Fransada kapalı olmak çok zor bunu yaşatmaya hakkı yok esimin bile bile kendi yalnız duramıyor diye. Herseyi göze aldım. Daha okadar çok şey varki yaşadığım buraya sığmaz. Birde cocuklarima yaşatmak istemiyorum bunu. Onlara özel bir okulda eğitim aldırmıyorum. Çok guzel yerlere gelip vatana millete faydalı olabilirler. Fransa vatandaliklari var ilerde istedikleri gibi dünyanın her yerine gidebilirler. Eğer isterlerse. Ama şimdilik ülkemizden memnunlar fransaya.asla gitmek istemiyorlar tatil disinda. Çünkü buradaki monotonluk ve dislanmanin farkındalar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?