Yurt disindami turkiyedemi yasamak karar veremiyorum

Çocuklarınız büyük değil. 16-17 deseniz anlarım da 9 yaş çocuğu gayet çabuk ve kolay öğrenir. İleride de hemen hemen anadil seviyesinde ikinci bir dili olur. Fakat siz bu düşüncelerle uyum sağlayabilir misiniz bilmiyorum tabii.

Cocuklar cok hizli adapte oluyor gic dert etmeyin. Benim arkadasim Almanyaya geldi hic Almancasi yoktu cocuklarinin yasi sizinkilerden büyüktü bir sene zorlandilar ama suan alistilar ve dili hallettiler.

Bende yurtdışındayım Türkiye den bir arkadaş buraya yerleşti. Çocukları tek kelime buranın dilini bilmiyorlardı büyüğü 5. sınıfa küçüğü direk 2. sınıfa başladılar,bir yıldır buradalar az çok öğrendiler. Çocuklar çabuk öğreniyor. Hem babadan ayrı büyümeleri araya mesafe koyar. Benim başka bir arkadaş tam tersi 14 yıl Türkiye de kaldı eşi buradaydı büyük çocuğu 14 yaşına kadar doğru dürüst babayı görmediği için araları hep soğuk bir türlü baba oğul ilişkisini kuramadılar.

Kesinlikle giden yillarin telafisi yok.

Doğru dedin pirayeciğim
Neyin ne olduğunu anlamıyorlar maalesef.
Bilinçli eğitimli insanlar Euro da kazansa dolar da kazansa sırf çocukları daha iyi eğitim imkanlarına sahip olup daha adil ve güvenli, en azından insan haklarına saygı duyulan, hukukun işlediği bir toplumda yetişsinler diye buradaki standartlarının altında yaşamayı göze alıp, göçmen olmanın dezavantajlarını bile görmezden gelip yurtdışı tercih ediyorlar artık. Ama diğer kesim gitse de uyum sağlayamıyor. Gelişime direniyor, çocukları da orada sefil ve mutsuz oluyor. Bakınız; burası cennet yeğenim

Son düzenleme:
Bir yılda sakır sakır konusuluyor mu Fransızca yaCat pat dense anlarım da. Ki Cat pat bile iyi bir yılda, derdini anlatabılsen gerisi gelir...

Ben Üniversite lisansımı Fransızca üzerine okudum. Erasmus ile Fransa'ya gittim. Konuşma anlamında Türkiye'dekinden daha iyi yol kat ettim. Zaten var olan bir temel vardı, temelin üstüne bir de konuşma eklenince daha iyi oldu. Dile ne kadar maruz kalınırsa o kadar kolay öğreniliyor. Benim hiç Türk arkadaşım yoktu orada mesela.

Çocuklar hemen dili öğrenir siz kendiniz için endişeleniyorsanız siz de öğrenebilirsiniz dert etmeyin, sizin 2 yılda öğrendiğinizi çocuklar 6 ayda öğrenir zaten. Arkanıza bile bakmadan gitmenizi öneririm çok güzel bir fırsat

Merhaba Bayadır giremedim buraya sıkıntı yaptim kendime baya. Ama haklıyım yapmakta. Aslında esimin çalışmaması turkiyede rahat rahat yatması yuzudnden fransaya muhtaç olduk yine. Ve ben bunu sindiremiyorum kabul edemiyorum. Çünkü ben ülkemde yaşamaktan mutluyum cocuklarimda öyle. Ve esim ben nereye sen oraya modunda 3 yıl daha durur doneriz diyor. Çocuklar oyuncak oldu ordan oraya bende onların geleceğini turkiyede goruyorum bu yüzden dönmemeye karar verdim. Eşimde olsa yaptığı büyük hatayla yüzleşsin çünkü ben ona hadi biseyler yap derken duvarlara bakıyordu. Bu yüzden Kendisine istediğin kadar çalış ve dön biz burdayız biyere gitmiyoruz senin hatalarını telafi etmekten yoruldum dedim. Sorumluluk sahibi her işi zamanında yapan bir eş nekadar önemli size anlatamam. Ayrıca ben carsafli bir bayanım dediğiniz gibi rasistlik çok burda. Adınız yabancıysa tüm işleriniz uzuyor yada yapmıyorlar. Kağıt kürek işleri zaten çok yetmiyo gibi uzuuuun uzun uzun. Her dışarı çıktığımda hakaret ve el hareketleri oluyor. Ben eğitimli diksiyonu düzgün topluma uyumlu bir insanim ülkemde. Fransızca'da biliyorum ama okadar sinsi ve hızlı bir şekilde yapıyorlarki anlayıp cevap verene kadar gidiyorlar. Sizede dışlamışlik ve üzüntü kaliyor. Fransada kapalı olmak çok zor bunu yaşatmaya hakkı yok esimin bile bile kendi yalnız duramıyor diye. Herseyi göze aldım. Daha okadar çok şey varki yaşadığım buraya sığmaz. Birde cocuklarima yaşatmak istemiyorum bunu. Onlara özel bir okulda eğitim aldıriyorum turkiyede. Çok guzel yerlere gelip vatana millete faydalı olabilirler. Fransa vatandasliklari var ilerde istedikleri gibi dünyanın her yerine gidebilirler. Eğer isterlerse tabi. Ama şimdilik ülkemizden memnunlar fransaya asla gitmek istemiyorlar tatil disinda. Çünkü buradaki monotonluk ve dislanmanin farkındalar.

Son düzenleme:
fransaya sadece dogurmak icin gidip 3 cocuk yapip cocuk parasi alip eurolari turkiyede yemek tam turklere ozgu bir hareket elin suriyelisi bile yapisti gitmiyor bizimkiler hazir para derdinde
Benim eşim fransali doğma büyüme. Evlenip oraya gittim doğal bir.sekilde cocuk doğurdum. Ama para için değil. Turkiyeye dondugumde esimin hakkettiği issizlik parasi disinda cocuk parasi.almadjk. alamayız zaten çocuklar orda okula giderse bu parayı veriyolar. Salak değiller. He dolandirabilirdik onlari ama biz yapmadık bunu. Ben onuruyla çalışıp para kazanma taraftarı bir insanim. Kendim turkiyede terzilik abiye dikimi.yapiyorum evimde. Bu söyledikleriniz benim için geçerli değil.

sizin icin gecerli olmasada esiniz icin geceerli malesef issizlik maasini yiyip 6 ay calisip yine gelip issizlik maasiyla tyrkiyede yasamaya devam edecek sonra niye irkcilik yapiyorlar
benim ulkemde suriyeli boyle yasasa bende irkcilik yaparim ki pek sevdigim soylenemez ⁰

Ben sizi anlıyorum. Hakta veriyorum. “Çocuklar yeni ülkeye kolay adapte olur” diyenlerin aksine “böylesine bir belirsizliğe onları sürüklemeyin” diyorum.
Bakın benim babam vefat etti 2 sene önce. Antalya’da işletme kaldı. Ankara’da yaşayan kardeşim “Çocuklarımın düzenini bozamam. Okulları, arkadaşları, alıştıkları herşey burda” dedi. Ülke sınırları içinde, farklı bir şehre taşınmadı.
Benim gözlemlediğim ve kendi çocukluğumdan da yola çıkarsam çocuklar rutin seviyor. Radikal değişikliklere kolay adapte olamıyor. Çocuklarınız Fransa’da doğup büyüselerdi uyum sağlayabilirlerdi ana böyle kültür asimilasyonu yaşayacaklar. Hep Türkiye ile hayatlarını kıyaslayacaklar. Ne oraya ait, ne buraya ait hissedecekler. Bende sizin yerinizde olsam bir macera uğruna çocukları sürüklemezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…