Yurt disindami turkiyedemi yasamak karar veremiyorum

Tamda söylediğiniz gibi bende katılıyorum. Çocuklar orda doğdu ama bebektiler geldiklerinde. Kültür olarak tamamen Türk kültürü ve kendilerini Türk olarak görüyorlar. Ama orada dogupbuyuyup okuyanlar genelde iki kültüre de aidiyet hissedemiyolar. Benim için boyl aidiyet kültür kültürün detaylarını bilip anlayıp doğal bir şekilde yaşamak fransadanda paradan da fransizcadanda daha onemli

Suriyeliler bile 6 ayda türkçeyi söküyor
Çocukların öğrenme kapasitesi zaten ortada. Daha iyi bir gelecek istiyorsanız yol belli.
Dili ogrenirkenki kaybedecekleri başka şeyler var. Eğer amacım ömür boyu yurt disinda yaşamak olsa haklısınız böyle olmadığı için gitmiyorum. Dili kendim ogrticem. Ingilizceleride iyi çok sukur. Eğer fransada yaşarsak araba fabrikasında işçi olmaktan başka şansları yok

Hem dil ogrenmek(cocuklar icin), hem refah, hem ekonomik krizden kurtulmak vs, hem cocuklarin egitimi.. gitmezsen yaziklar olsun:))
Benim için refah degil işte. Carsafliyim ben yapamıyorum yaşamak çok zor onların arasında bu sekilde kanullenmiyorlar. Onlarada kızmıyorum anlayamıyorlar kültürlerine ters. Esim işini bildiği sürece ekonomik krizden etkilenmeyiz evimizde var. Oradaki çocuklar doktor mühendis yada başka bisey olmuyor. Hepsi geleceğin işçileri ameleleri. Akıllı yetenekli yabancıları eliyorlar yıldırma politikası uyguluyorlar. Bu fransa için geçerli. Diğer ülkelerin bukadar olduğunu hiç sanmıyorum.

Madem mutlusunuz siz bilirsiniz. Evet ekonomi konusu cok donuyor ama en onemli nokta nerde mutluysaniz orda yasamalisiniz/ Iki tarafta da maddi probleminiz yok madem, istediginiz yerde yasayin. Geliriniz Euroysa zaten her yerde yasaniyor hatta Turkiyede daha iyi bile yasaniyor

Dünyanın her yeri güzel tabi. Ama pek çok ülke gezdim türküm diye demiyorum gercekten hayat turkiyede canli ve guzel. Eğer para varsa gercekten Türkiye yaşanılır ülke. Emin olun dışarıdan göründüğü gibi değil ever refah seviseyi yüksek katılıyorum bazı şeylere. Ama çok fazla dezavantajları var. İnsanlar ruhsal olarak çöküyor. Doğup büyüyenler bile hep Türkiye diyorlar. Çok karmaşık ve sosyolojik olarak araştırılıp insanlara anlatilmasi gereken bir kavram gurbet.

Benim için refah degil işte. Carsafliyim ben yapamıyorum yaşamak çok zor onların arasında bu sekilde kanullenmiyorlar. Onlarada kızmıyorum anlayamıyorlar kültürlerine ters.

Bu konuda haklısınız, yani Fransa Müslüman bir ülke değil, hatta türban çarşaf vb tesettür kıyafetleri ciddi şekilde istemeyen ve tepki gösteren bir ülke. Müslüman insanların gidip de Fransada yaşamasının hiçbir anlamı yok. Ben severim mesela Avrupayı, doğaya kolay ulaşım olmasını seviyorum, ormanda koşuya çıkıyorum, göle yüzmeye gidiyorum, sıcaksa şortla geziyorum, istediğim kıyafetleri giyme özgürlüğüm var... bunlardan faydalanmayacak olanlar için zaten orda yaşamanın alemi yok (bence).

Son cümleye ben de katılıyorum, şehirler düzenli, temiz , insanlar saygılı eyvallah ama gerçekten hayat ölük. Almanya da aynı şekilde, hayat acaip gerçekten ölük mü desem, bayık mı desem ... Türksen başka kültürde yaşamak çok çok zor.

Benimde açık arkadaslari var orda Türk kosovali yada Boşnak. Sizin anlattığınız gibi istedikleri şekilde sosyal hayata uyumlu yaşayabiliyorlar. Ben sosyal bir insanım yani hergun bir programim vardir. Gezi park piknik arkadaslarla buluşma cocuklarla etkinlik. Bütün bunları sadece ulkemde yapabiliyorum orda evde poğaça yapmaktan başka şansım yok. Ve bunu cocuklarda yaşıyordu benimle. Eğer ben böyle giyiniyorsam ona gore bir ülke secmeliyim. Çocuklarım buyuzden turkiyede mutlu çünkü orda hicbisey yapamıyoruz birlikte. Görüp imrenme ve üzüntü yasiyolar. Ama ülkemizde özgürüz her yer her şeyi yapabiliyoruz birinci sınıf vatandaşız. Size katılıyorum buyuzden.

Avrupalılar genel olarak ot gibi ama bu Fransızlar gerçekten çok acaip bir millet. her şeye bir burun kıvırma, herkese bir tepeden bakma, açık olsanız da sizi beğenmezlerdi emin olun. Acaip kafalar yani, çok acaip bir millet iş için gördüğüm bir Fransız var adamı her gördüğümde hayattan soğuyorum

Evet hayat ölük tamda dediginiz gibi. Buyuzden dünya turuna çıkarlar ve bu çok yaygın. Ülkelerini severler tabi ama Bi eksiklik var onlarda hissediyor. Başka ülkeleri görünce de ülkelerindeki bu monotonluk onlarada huzursuzluk veriyor. Maddi imkanlar çok önemli tanı maddi olarak durum kötü ise ulkenizde olmanizinda Bi tadı olmaz. Ancak Avrupa'daki turkler eteklerini Bi silkeleseler turkiyede rahat rahat yaşarlar. Buda tercih meselesi.

Hatice, git yurt dışına burda ne yapacaksın ? Burdaki konuları görmüyor musun? Sabahtan beri dert üstüne dert

Ben size hak verdim. Cocuklariniz iyiligini dusunuyorsun Belli. Esine gelince,sorumluluk almayan biri belli ki. SIkisinca gidelim demek ile olmuyor.
Cocuklar nerde mutlu ise onemli olan odur. Vatandasliklarini kayip etmedikleri sure,dediginiz gibi ileride okumak veya gezmek icin kolaylik olur.
Hakkinizda hayirlisi olsun

Eğer fransada yaşarsak araba fabrikasında işçi olmaktan başka şansları yok
niye gomdunuz ki hemen çocukları. Pekala onlar da o ülkede beyaz yakali,mühendis vs olabilirler. Türk üniversitesinden çıkan insanlar var bir şekilde Fransa'ya yerleşen, güzel meslekler yapan.
Neden çocuklarınız da ırkçılık yaşasın ki? Benim Cezayir asıllı Fransız pasaportlu bir arkadaşım var. görüntüsü de Cezayirli, kendi de musluman. Tam mesleğini bilmiyorum ama güzel kazandigi, üstünün kirlenmediği bir işi var. Neden istese başarılı olamasin?

Ama şu konuda size hak verdim. Carsafliymişsiniz. Neden ırkçılığın çok belirgin olduğu ve carsaflilari istemediğini sokak eylemleriyle gösteren bir ülkeye gidesiniz ki? Ben olsam ben de gitmezdim dişlanacagimi bile bile. Böyle düşününce gitmeme kararınız mantıklı.
Koca zaten Euro getiriyormus. Çocukların pasaportu var ,büyüdüklerinde bir vesile olursa giriş çıkış yapabilirler...
Ama şunu öneririm size, programdan da olsa Fransızca öğrenmeye başlasinlar. Hatta evde sinema günleri yapın, franszica altyazılı Fransızca filmler izleyin. Çocuklar dile maruz kalsin ki ileride bir fırsatları olursa hayat onlar için daha kolay olsun
Bir de TC pasaportuna sahip ama Türkçe konuşamayan insanlardan herkes nefret eder (genelliyorum gayet de. Nefret etmeyen varsa kızgın emojisi atsın). Yani bu ülkenin pasaportu varsa en azindan dilini konuş. Sizin için de geçerli. Fransız pasaportu olup fransizca anlamayan insanlar ileride sadece antipati kazanırlar. Buna engel olmak için mutlaka dil öğrenmelerine vesile olun

Tabi ki yurt dışında yaşamak
Çocuklar dili kolay öğrenir
Siz de öğrenirsiniz
Hazır iş varsa gidin ne duruyorsunuz
On sene çalışsanız buradan en kral evi alırsınız.

Bence Avrupa sosyal imkanların suistimali nedeniyle Türklere çift pasaport olayını kaldıracak yakında ve bence kaldırmalı da zaten... Herkes seçimini yapmali bir noktada....Konu sahibi gayet mantıklı, onun ve çocuklarının Avrupa'da yaşamasının bir anlamı yok ama ailecek çifte pasaporta sahip olmaları kafalarını karıştırıyor haliyle....Bence hiç gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…