- 17 Aralık 2017
- 13
- 14
- 88
- 38
- Konu Sahibi Hatice-istanbul
-
sizin icin gecerli olmasada esiniz icin geceerli malesef issizlik maasini yiyip 6 ay calisip yine gelip issizlik maasiyla tyrkiyede yasamaya devam edecek sonra niye irkcilik yapiyorlar
benim ulkemde suriyeli boyle yasasa bende irkcilik yaparim ki pek sevdigim soyleneme
Hayır esim çalışıp para biriktirip turkiyeye dönüp bir iş yapmayı istiyor. Çünkü issizlik parasi bir yere kadar. Git gel git gel olmuyor. İssizlik parasini neden veriyolar sebebi şu işler genelde kontrali oluyor surekli değl buyuzden kontrali işler var genelde. Surekli işi herkes istiyo ama zor biraz genelde kontrali calisiliyorsizin icin gecerli olmasada esiniz icin geceerli malesef issizlik maasini yiyip 6 ay calisip yine gelip issizlik maasiyla tyrkiyede yasamaya devam edecek sonra niye irkcilik yapiyorlar
benim ulkemde suriyeli boyle yasasa bende irkcilik yaparim ki pek sevdigim soylenemez ⁰
Tamda söylediğiniz gibi bende katılıyorum. Çocuklar orda doğdu ama bebektiler geldiklerinde. Kültür olarak tamamen Türk kültürü ve kendilerini Türk olarak görüyorlar. Ama orada dogupbuyuyup okuyanlar genelde iki kültüre de aidiyet hissedemiyolar. Benim için boyl aidiyet kültür kültürün detaylarını bilip anlayıp doğal bir şekilde yaşamak fransadanda paradan da fransizcadanda daha onemliBen sizi anlıyorum. Hakta veriyorum. “Çocuklar yeni ülkeye kolay adapte olur” diyenlerin aksine “böylesine bir belirsizliğe onları sürüklemeyin” diyorum.
Bakın benim babam vefat etti 2 sene önce. Antalya’da işletme kaldı. Ankara’da yaşayan kardeşim “Çocuklarımın düzenini bozamam. Okulları, arkadaşları, alıştıkları herşey burda” dedi. Ülke sınırları içinde, farklı bir şehre taşınmadı.
Benüm gözlemlediğim ve kendi çocukluğumdan da yola çıkarsam çocuklar rutin seviyor. Radikal değişikliklere kolay adapte olamıyor. Çocuklarınız Fransa’da doğup büyüselerdi uyum sağlayabilirlerdi ana böyle kültür asimilasyonu yaşayacaklar. Hep Türkiye ile hayatlarını kıyaslayacaklar. Ne oraya ait, ne buraya ait hissedecekler. Bende sizin yerinizde olsam bir macera uğruna çocukları sürüklemezdim.
Dili ogrenirkenki kaybedecekleri başka şeyler var. Eğer amacım ömür boyu yurt disinda yaşamak olsa haklısınız böyle olmadığı için gitmiyorum. Dili kendim ogrticem. Ingilizceleride iyi çok sukur. Eğer fransada yaşarsak araba fabrikasında işçi olmaktan başka şansları yokSuriyeliler bile 6 ayda türkçeyi söküyor
Çocukların öğrenme kapasitesi zaten ortada. Daha iyi bir gelecek istiyorsanız yol belli.
Benim için refah degil işte. Carsafliyim ben yapamıyorum yaşamak çok zor onların arasında bu sekilde kanullenmiyorlar. Onlarada kızmıyorum anlayamıyorlar kültürlerine ters. Esim işini bildiği sürece ekonomik krizden etkilenmeyiz evimizde var. Oradaki çocuklar doktor mühendis yada başka bisey olmuyor. Hepsi geleceğin işçileri ameleleri. Akıllı yetenekli yabancıları eliyorlar yıldırma politikası uyguluyorlar. Bu fransa için geçerli. Diğer ülkelerin bukadar olduğunu hiç sanmıyorum.Hem dil ogrenmek(cocuklar icin), hem refah, hem ekonomik krizden kurtulmak vs, hem cocuklarin egitimi.. gitmezsen yaziklar olsun:))
Dili ogrenirkenki kaybedecekleri başka şeyler var. Eğer amacım ömür boyu yurt disinda yaşamak olsa haklısınız böyle olmadığı için gitmiyorum. Dili kendim ogrticem. Ingilizceleride iyi çok sukur. Eğer fransada yaşarsak araba fabrikasında işçi olmaktan başka şansları yok
Dünyanın her yeri güzel tabi. Ama pek çok ülke gezdim türküm diye demiyorum gercekten hayat turkiyede canli ve guzel. Eğer para varsa gercekten Türkiye yaşanılır ülke. Emin olun dışarıdan göründüğü gibi değil ever refah seviseyi yüksek katılıyorum bazı şeylere. Ama çok fazla dezavantajları var. İnsanlar ruhsal olarak çöküyor. Doğup büyüyenler bile hep Türkiye diyorlar. Çok karmaşık ve sosyolojik olarak araştırılıp insanlara anlatilmasi gereken bir kavram gurbet.Madem mutlusunuz siz bilirsiniz. Evet ekonomi konusu cok donuyor ama en onemli nokta nerde mutluysaniz orda yasamalisiniz/ Iki tarafta da maddi probleminiz yok madem, istediginiz yerde yasayin. Geliriniz Euroysa zaten her yerde yasaniyor hatta Turkiyede daha iyi bile yasaniyor
Benim için refah degil işte. Carsafliyim ben yapamıyorum yaşamak çok zor onların arasında bu sekilde kanullenmiyorlar. Onlarada kızmıyorum anlayamıyorlar kültürlerine ters.
Dünyanın her yeri güzel tabi. Ama pek çok ülke gezdim türküm diye demiyorum gercekten hayat turkiyede canli ve guzel. Eğer para varsa gercekten Türkiye yaşanılır ülke. Emin olun dışarıdan göründüğü gibi değil ever refah seviseyi yüksek katılıyorum bazı şeylere. Ama çok fazla dezavantajları var. İnsanlar ruhsal olarak çöküyor. Doğup büyüyenler bile hep Türkiye diyorlar. Çok karmaşık ve sosyolojik olarak araştırılıp insanlara anlatilmasi gereken bir kavram gurbet.
Benimde açık arkadaslari var orda Türk kosovali yada Boşnak. Sizin anlattığınız gibi istedikleri şekilde sosyal hayata uyumlu yaşayabiliyorlar. Ben sosyal bir insanım yani hergun bir programim vardir. Gezi park piknik arkadaslarla buluşma cocuklarla etkinlik. Bütün bunları sadece ulkemde yapabiliyorum orda evde poğaça yapmaktan başka şansım yok. Ve bunu cocuklarda yaşıyordu benimle. Eğer ben böyle giyiniyorsam ona gore bir ülke secmeliyim. Çocuklarım buyuzden turkiyede mutlu çünkü orda hicbisey yapamıyoruz birlikte. Görüp imrenme ve üzüntü yasiyolar. Ama ülkemizde özgürüz her yer her şeyi yapabiliyoruz birinci sınıf vatandaşız. Size katılıyorum buyuzden.Bu konuda haklısınız, yani Fransa Müslüman bir ülke değil, hatta türban çarşaf vb tesettür kıyafetleri ciddi şekilde istemeyen ve tepki gösteren bir ülke. Müslüman insanların gidip de Fransada yaşamasının hiçbir anlamı yok. Ben severim mesela Avrupayı, doğaya kolay ulaşım olmasını seviyorum, ormanda koşuya çıkıyorum, göle yüzmeye gidiyorum, sıcaksa şortla geziyorum, istediğim kıyafetleri giyme özgürlüğüm var... bunlardan faydalanmayacak olanlar için zaten orda yaşamanın alemi yok (bence).
Benimde açık arkadaslari var orda Türk kosovali yada Boşnak. Sizin anlattığınız gibi istedikleri şekilde sosyal hayata uyumlu yaşayabiliyorlar. Ben sosyal bir insanım yani hergun bir programim vardir. Gezi park piknik arkadaslarla buluşma cocuklarla etkinlik. Bütün bunları sadece ulkemde yapabiliyorum orda evde poğaça yapmaktan başka şansım yok. Ve bunu cocuklarda yaşıyordu benimle. Eğer ben böyle giyiniyorsam ona gore bir ülke secmeliyim. Çocuklarım buyuzden turkiyede mutlu çünkü orda hicbisey yapamıyoruz birlikte. Görüp imrenme ve üzüntü yasiyolar. Ama ülkemizde özgürüz her yer her şeyi yapabiliyoruz birinci sınıf vatandaşız. Size katılıyorum buyuzden.
Evet hayat ölük tamda dediginiz gibi. Buyuzden dünya turuna çıkarlar ve bu çok yaygın. Ülkelerini severler tabi ama Bi eksiklik var onlarda hissediyor. Başka ülkeleri görünce de ülkelerindeki bu monotonluk onlarada huzursuzluk veriyor. Maddi imkanlar çok önemli tanı maddi olarak durum kötü ise ulkenizde olmanizinda Bi tadı olmaz. Ancak Avrupa'daki turkler eteklerini Bi silkeleseler turkiyede rahat rahat yaşarlar. Buda tercih meselesi.Son cümleye ben de katılıyorum, şehirler düzenli, temiz , insanlar saygılı eyvallah ama gerçekten hayat ölük. Almanya da aynı şekilde, hayat acaip gerçekten ölük mü desem, bayık mı desem ... Türksen başka kültürde yaşamak çok çok zor.
Bazılar için fırsat olan bazıları için eziyet olabilir.Çocuklar kucuk dili kolay öğrenir bu fırsatı kaçırmayın.
Lütfen çocuklarının eğitimini düşün ve gitBazılar için fırsat olan bazıları için eziyet olabilir.
Ben size hak verdim. Cocuklariniz iyiligini dusunuyorsun Belli. Esine gelince,sorumluluk almayan biri belli ki. SIkisinca gidelim demek ile olmuyor.Merhaba Bayadır giremedim buraya sıkıntı yaptim kendime baya. Ama haklıyım yapmakta. Aslında esimin çalışmaması turkiyede rahat rahat yatması yuzudnden fransaya muhtaç olduk yine. Ve ben bunu sindiremiyorum kabul edemiyorum. Çünkü ben ülkemde yaşamaktan mutluyum cocuklarimda öyle. Ve esim ben nereye sen oraya modunda 3 yıl daha durur doneriz diyor. Çocuklar oyuncak oldu ordan oraya bende onların geleceğini turkiyede goruyorum bu yüzden dönmemeye karar verdim. Eşimde olsa yaptığı büyük hatayla yüzleşsin çünkü ben ona hadi biseyler yap derken duvarlara bakıyordu. Bu yüzden Kendisine istediğin kadar çalış ve dön biz burdayız biyere gitmiyoruz senin hatalarını telafi etmekten yoruldum dedim. Sorumluluk sahibi her işi zamanında yapan bir eş nekadar önemli size anlatamam. Ayrıca ben carsafli bir bayanım dediğiniz gibi rasistlik çok burda. Adınız yabancıysa tüm işleriniz uzuyor yada yapmıyorlar. Kağıt kürek işleri zaten çok yetmiyo gibi uzuuuun uzun uzun. Her dışarı çıktığımda hakaret ve el hareketleri oluyor. Ben eğitimli diksiyonu düzgün topluma uyumlu bir insanim ülkemde. Fransızca'da biliyorum ama okadar sinsi ve hızlı bir şekilde yapıyorlarki anlayıp cevap verene kadar gidiyorlar. Sizede dışlamışlik ve üzüntü kaliyor. Fransada kapalı olmak çok zor bunu yaşatmaya hakkı yok esimin bile bile kendi yalnız duramıyor diye. Herseyi göze aldım. Daha okadar çok şey varki yaşadığım buraya sığmaz. Birde cocuklarima yaşatmak istemiyorum bunu. Onlara özel bir okulda eğitim aldıriyorum turkiyede. Çok guzel yerlere gelip vatana millete faydalı olabilirler. Fransa vatandasliklari var ilerde istedikleri gibi dünyanın her yerine gidebilirler. Eğer isterlerse tabi. Ama şimdilik ülkemizden memnunlar fransaya asla gitmek istemiyorlar tatil disinda. Çünkü buradaki monotonluk ve dislanmanin farkındalar.
niye gomdunuz ki hemen çocukları. Pekala onlar da o ülkede beyaz yakali,mühendis vs olabilirler. Türk üniversitesinden çıkan insanlar var bir şekilde Fransa'ya yerleşen, güzel meslekler yapan.Eğer fransada yaşarsak araba fabrikasında işçi olmaktan başka şansları yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?