Yurt Sorunu ve Asosyallik

VanessaRinki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2020
817
1.082
63
merhaba hanımlar 2 haftadır yurttayım ve gerçekten hiç arkadaş edineniyorum.
çok yalnızlık çekiyorum
dostlarımla iletişime geçmedim pek
sorun şu ki
pandemiden önce gayet iyiydim ama şimdi asosyal ve internet bağımlısı oldum
cidden gerçek şeyler bana tuhaf geliyor
derslerle hele hiç alakam yok
boş boş yaşıyorum
nasıl üstesinden gelicem bunların help

Dersleriniz her şeyden önemli. Azami öğrenim sınırı diye bir şey var, zamanında derslerinizi halledin. Sonra düzgün bir işe girin, gerçek bir hayat kurun, arkadaş dediğiniz şey gelip geçici.

Oda arkadaşlarımdan biri ilk gün yatağına oturmuş ağlıyordu hep, bir şey deyince cevap vermiyordu. Gerçekten çok itici idi. Nereye düştüm ben olmuştum. Sonra bir açıldı herkesle nasıl arkadaşlık kuruyor insanlar derdini anlatmaya geliyor. Nasıl seviliyor. Benim de ej yakın arkadaslarimdan biri oldu. Demem o ki değiştirmek senin elinde kapatma kendini dersine de çalış.

Ben genel olarak hep özel yurtta kaldım, mükemmel arkadaşlıklar edindim çok da eğlendim. Ama 8 ay bir devlet yurdu maceram olmuştu ki 1 tane bile arkadaş edinememiştim, aklıma o geldi şimdi 🥶

Bunun bir taktiği yok bence, tamamen karşılaştığın insanların karakterine göre şekilleniyor. Allah güzel insanlarla karşılaştırsın :)

Bir süresuz ajanda alıp hafta boyunca yapacak işlerinizi planlayabilir, güzel motivasyon cümlelerini yazabilir, alıskanlık edinmek istediğiniz faydalı şeylerin takibini filan yapabilirsiniz. Kendinizle mutlu olmayi ögrenirseniz insanlar sizinle arkadas olmak icin kendileri gelir.
Sevgili ajandam, bugün kkda açtığım konum yeterince reaksiyon almadı. Yaratıcı düşüncemi geliştirmeliyim. Aslansın kaplansın yaparsın.

Ben genel olarak hep özel yurtta kaldım, mükemmel arkadaşlıklar edindim çok da eğlendim. Ama 8 ay bir devlet yurdu maceram olmuştu ki 1 tane bile arkadaş edinememiştim, aklıma o geldi şimdi 🥶

Bunun bir taktiği yok bence, tamamen karşılaştığın insanların karakterine göre şekilleniyor. Allah güzel insanlarla karşılaştırsın :)
Ben devlette de kaldım özelde de . En eğlenceli arkadaşlıkları devlet yurdunda edindim orada bir iki ay dışında yalnız kalanların kendilerin de sorun vardı hep

Normalde çabuk mu arkadaş edinirsiniz? Extrovert bir insan mısınızdır introvert mi? Özellikle pandeminin ilk dönemlerinde, zaten yeni yeni normale dönüyoruz, o kadar çok evde kaldık ve hep internet üzerinden işlerimizi hallettik ki hepimizin sosyal becerileri biraz köreldi. Yeni yeni eski halimize geri dönüyoruz.

İlk aşamada derslere odaklanın. Bir planlayıcı kullanarak derslerinizi planlayın o konuda sıkıntınız olmasın, arkadaşlık zamanla oluşur. Zaten boş boş yaşıyorum deyip kendinizi bırakmayın o depresif ruh hali boyut atlayabiliyor.

Bir de biz yine yazıyoruz ama haber verin konuyu yazıp çekilip gidecekseniz, biz burada kendi kendimize konuşacaksak hiç yazmayalım.

Normalde çabuk mu arkadaş edinirsiniz? Extrovert bir insan mısınızdır introvert mi? Özellikle pandeminin ilk dönemlerinde, zaten yeni yeni normale dönüyoruz, o kadar çok evde kaldık ve hep internet üzerinden işlerimizi hallettik ki hepimizin sosyal becerileri biraz köreldi. Yeni yeni eski halimize geri dönüyoruz.

İlk aşamada derslere odaklanın. Bir planlayıcı kullanarak derslerinizi planlayın o konuda sıkıntınız olmasın, arkadaşlık zamanla oluşur. Zaten boş boş yaşıyorum deyip kendinizi bırakmayın o depresif ruh hali boyut atlayabiliyor.

Bir de biz yine yazıyoruz ama haber verin konuyu yazıp çekilip gidecekseniz, biz burada kendi kendimize konuşacaksak hiç yazmayalım.
Diş sorunlu sevgili terkedildi mi asıl sorun buuu. Onla olacağıma asosyal olurdum hayat boyu😡

Türkçe yazıyoruz Türkçe konuşuyoruz neden dışa dönük içe dönük demiyorsunuz .

İngilizce Almanca Fransızca Vs konuşurken
Örneğin; en allant à l'école ayağımı burktum desek fransizlar bunu kabul edebilirler mi kabul edilebilir bı cümle mi sizce ?

Back
X