- 9 Mayıs 2012
- 214
- 417
- 303
Çok zor olucak benim için, hiç ailemden ayrı kalmadımyurtlar çok temiz olmuyor bi kere hiç tanımadığın bir sürü insanla aynı yerde yaşıyosun ama öğrenci evlerinin temiz olması için maddiyta ve kendin gibi titiz ev arkadaşına ihtiyacın var bunlar da öğrenciyken çok zor demem o ki alışman lazım her türlü düzensizliğe![]()

Ne güzel, öyle kampüslerin yurtları için ayrı bir sınav falan var mı?Ben üniversitenin yurdunda kaldım, yarı özel aylık 150 liraydı yemek yok 4 kişilik ve okulun kampüsündeydi. Çok iyiydi 4 sene kaldım orada.. Özlüyorum.
Gerçekten abartma değil. Böceklere karşı gereğinden fazla fobim var.Özeli,devleti,apartı olmaz bu işin.Pis insan her yerde pis malesef.Ayrıca bu kadar da hassas olmayın,yoksa bu şekilde zehir edersiniz kendinize oradaki hayatı.Kalanlar nasıl kalıyor,abartmışsınız.
![]()

Zaten özel yurda gidemem galiba. Umarım iyi bir yer çıkar.ben devlet yurdunda kaldım ama haşere gördüğümü hatırlamıyorum,gerçi ben kalalı yıllar oldu,ben de çok korkarım böceklerden. Büyükşehirde özel yurt kalitesine göre değişir ama devlet yurduna göre pahalıdır bayağı.
Ayda bir falan mı ilaçlıyorlar? Gürültü o kadar rahatsız etmez beni haşere kadar.Gidip özel yurtlara o kadar paranı kaptırma devlet yurduna gidersen günlük 6 tl fişin olucak yemek için 110 tl sanırım ayrıca yurtları ilaçlarıyolar sürekli odada kalanlarda düzenli temiLik yaparsa sorun olmaz. ben yurtta kalmıyorum ailemleyim ama arkadaslarımın tek şikayet ettikleri şey insanlar haşerelerin bi zararı yok ama gürültü kalabalık gibi olaylar var. Ayrıca 150 tlye apart imkansız arkadas seneler önce filan kalmış sanırım.
Umarım bana da öyle bir yer çıkarben de senin gibiyim. böceklerden inanılmaz korkarım. devlet yurdunda kaldım ama asla bu konuda kötü bir şey yaşamadım. yıllarca kaldım ama gördüğüm böcek sayısı bir elin parmaklarını geçmez. devlet yurtları düzenli olarak ilaçlanır merak etme. yurda giderken benim de en büyük korkum buydu çünkü benim böcek korkum fobi düzeyinde. buna rağmen sıkıntı yaşamadım. asıl kafana takman gereken şey oda arkadaşların olmalı. eğer saygılı insanlara denk gelirsen yurtta gerçekten rahat edersin çünkü özel yurtlar maddi anlamada gerçekten çok ağır. ayrıca devlet yurdunda da oda arkadaşlarınla ilgili sıkıntı yaşadığında da odanı değiştirebiliyorsun bunu da söyleyeyim de gözün korkmasın:)