• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurt

Inffinity

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2012
214
417
303
Ben bu sene üni okuyacağım inşallah. Ama devlet yurtları temiz midir, haşere var mıdır diye endişe ediyorum. Çünkü çok aşırı derecede fobim var her türlü haşereye karşı. Görsem çığlık atarım, ağlarım, elim ayağım boşalır. Kalamam yani oralarda.
Özel yurt istiyorum ama pek gücümüz yok.
İstanbul veya Muğla çıkma ihtimali yüksek. Yurt fiyatları nerelerde olur, bilginiz var mı?
 
Son düzenleme:
maddi açıdan problem varsa kesinlikle devlet yurdunda kalmalısın. Çünkü devlet yurtlarının max. ücreti 200tlyken özel yurtların min. ücreti 300 tl bildiğim kadarıyla.. İstanbul, ankara gibi büyükşehirlerdeyse özel yurtlar daha pahalıdır kanımca. Bu yıl ben de üni. gideceğim ve yurtta kalacağım haşere problemi var mı bilmiyorum ama bence olmaz sonuçta o kadar insan yaşayacak. Ben ihtimal vermiyorum:)
 
Biraz da odalar koğuş gibiyse rahat edemem ondan pek ısınamıyorum. 4 kişilik denk gelir mi?
Bilgi verdiğin için çok teşekkür ederim (:
 
Son düzenleme:
odalar en az 6 kişilikmiş. şans biraz denk gelmesi. rahat edilir mi ben de bilmiyorum ama devlet yurdu hep daha sıcak gelmiştir bana:)) Tercihler açıklanınca tekrar konuşuruzz... :)))
 
ben 2 yıl devlet yurdunda kaldım.yatak sayısı ne kadar az sa oda da minicik oluyo.8 kişilik odada kaldım ilk yıl kalabalık diye istemedim akşamcılar geç geliyo uyuyamıyosun ışığı yakıyolar.zaten yurtta bir ses gürültü istesende uyuyamıyosun.4 kişiliğe geçtim 2.yıl minicikti ama yine biraz daha iyiydi.tek sorunu ses ışık gürültü.haşere böcük falan olmuyo o konuda temiz.nevresimler 2 haftada bir değiştiriliyo.çamaşırların için makineler var sıra alıyosun istediğin günde yıkat.3 aylık ödeme yapıyosun aylık 100 falan geliyo.sabah ve akşam yemeği kuponun oluyo sanırım hafta sonu hariç.benim tek pişman olduğum nokta ses ışık gürültü mü etkiledi bilmiyorum ünv bitti i kaç ay sonra migren çıktı malesef.kafa dayanmadı daha fazla
 
Ben hep soğuk bakmışımdır devlet yurtlarına (: Hayırlısı olsun ne diyelim (:
 
hayırlısı olsun hakkında.zaten devlet yurdu çok zor çıkıyo ben bile yedekten zor zar girmiştim şans işi.tek iyi yönüü gittiğinde arkadaş çevreni daha rahat kuruyosun.daha sonra eve çıkarsın uygun fiyata anlaştığın kişilerle
 
Ben hiç devlet yurdunda kalmadım ilk 1 yıl özel yurt sonra evde devam zaten yedeklerde çok gerideydim ama bunun puanının düşüklüğüyle ilgisi yok canım ondan emin olabilirsin ben bölümüme 2. girmeme rağmen 44. giren kıza çıkmış bana çıkmamıştı, yani yine çıkabilir sadece farklı öncelikleri var, uzaklık, anne babanın ayrı olup olmaması, gazi, şehit çocuğu olmak, geliriniz, mal varlığınız gibi birçok şeye bağlı olarak geriye atabiliyor seni.

Ama kalan arkadaşlarım vardı. Temizlik açısından böcek, pislik vs. problem hiç duymadım ama yemeklerini beğenmiyorlardı, bir de kalabalık olması kötü geliyordu, katta ortak tuvalet-duş olayından rahatsız olan vardı. Ben tabi iki kişilik odada kalmıştım özel yurtta, tuvalet odanın içinde falan baya rahattım.

Bir de şöyle bir seçeneğin var üniversitenin yakınlarında yüksek ücretli yurt varsa (bu da devlet sadece daha özene bezene yapılmışı oluyor ve yüksek ücret dediğine bakma en fazla 50-60 lira oynar) onu yazabilirsin ama iyi araştır sonra mağdur olma, yurt uzakta kalırsa ulaşım da büyük problem haline gelir
 
Son düzenleme:
Ben Ankara'da okudum. 5 sene devlet yurdunda kaldım. İlk seneki yurdum da çok temizdi, rahattı ama okuluma uzak diye Kızılay'da bir yurda geçtim. Geri kalan 4 yılımın 3 senesi de 4 kişilik odada kalarak geçti. En rahat olduğum zamanlardı benim için. Herkese göre değişiyor ama bu durum. Kimisi 1 ay sonra eve çıkarken benim aklımın ucundan geçmedi. Böcek konusuna gelirsek o konu benim için de çok önemliydi. Çok rahatsız olmaktan öte çok korktuğum için yaşayamazdım. Düzenli olarak ilaçlamaları falan yapılıyor yurtların. Ben hiç görmedim diyebilirim.
Yurttan yurda farklılık oluyor mudur bilemem, yanlış bilgi vermek istemem.
Ben yurttan yana çok şanslıydım.

İnşallah senin de gönlüne göre olur.
 
özel yurtda kalıyorum orda bile haşere oluyor özellikle yaza doğru kırkayak bile gördüm ama normal diye düşünüyorum yapcak bir şey yok.
 
Puanla alakası yok maddi duruma göre sıra belirleniyor diye biliyorum
Ben devlette kalmadım kızlara özel apartta kaldık bir arkadaşımla
Aylık 150 ödüyorduk kahvaltımız vardı öğleni okulda yerdik akşamda kendimiz alırdık
Çok ekstrem bir şey olmadığı sürece aylık 300 bizi gayet idare ediyordu

Eğer ailenin mal varlığı varsa 2 ev araba gibi çok gerilere atabilir çünkü bana gelmedi
2. yıl başvurmadığım halde girmiştim ama gitmemiştim
Bölümden mezun olur olmaz iş imkanın olacaksa kyk alabilirsin rahat etmek adına
Devlet yurtları çok gürültülü olur çünkü
 
Son düzenleme:
ben istanbul'da devlet yurdunda kalmıştım canım. öyle haşere falan yok yahu gayet rahat.
odalar 4 kişilikti, 7/24 sıcak su da var.
eskiden odalarda priz yoktu şimdi her yurda odaya priz koydular.
sanıldığı kadar kötü değil bence. maddi durumu iyi olmayanlar için iyi bir fırsat.


ayrıca puana göre değil maddi duruma devlet yurdunda kalacaklar belirleniyor.
örneğin anne babası boşanmışlara öncelik verilir.
evi arabası olanlara çıkma şansı da düşüktür.
 
Umarım bazılarınız kadar şanslı olurum.
Böcek gördükten sonra bir daha giremem oraya ondan çok korkuyorum.
Aslında bir arkadaş bulup apartta kalmak daha iyi olur eğer dediğiniz kadar ucuzsa.
 
Son düzenleme:
Ben bu sene üni okuyacağım inşallah. Ama devlet yurtları temiz midir, haşere var mıdır diye endişe ediyorum. Çünkü çok aşırı derecede fobim var her türlü haşereye karşı. Görsem çığlık atarım, ağlarım, elim ayağım boşalır. Kalamam yani oralarda.
Özel yurt istiyorum ama pek gücümüz yok.
İstanbul veya Muğla çıkma ihtimali yüksek. Yurt fiyatları nerelerde olur, bilginiz var mı?

yurtlar çok temiz olmuyor bi kere hiç tanımadığın bir sürü insanla aynı yerde yaşıyosun ama öğrenci evlerinin temiz olması için maddiyta ve kendin gibi titiz ev arkadaşına ihtiyacın var bunlar da öğrenciyken çok zor demem o ki alışman lazım her türlü düzensizliğe ;)
 
Ben üniversitenin yurdunda kaldım, yarı özel aylık 150 liraydı yemek yok 4 kişilik ve okulun kampüsündeydi. Çok iyiydi 4 sene kaldım orada.. Özlüyorum.
 
Özeli,devleti,apartı olmaz bu işin.Pis insan her yerde pis malesef.:ssz: Ayrıca bu kadar da hassas olmayın,yoksa bu şekilde zehir edersiniz kendinize oradaki hayatı.Kalanlar nasıl kalıyor,abartmışsınız.:6:
 
Ben bu sene üni okuyacağım inşallah. Ama devlet yurtları temiz midir, haşere var mıdır diye endişe ediyorum. Çünkü çok aşırı derecede fobim var her türlü haşereye karşı. Görsem çığlık atarım, ağlarım, elim ayağım boşalır. Kalamam yani oralarda.
Özel yurt istiyorum ama pek gücümüz yok.
İstanbul veya Muğla çıkma ihtimali yüksek. Yurt fiyatları nerelerde olur, bilginiz var mı?

ben devlet yurdunda kaldım ama haşere gördüğümü hatırlamıyorum,gerçi ben kalalı yıllar oldu,ben de çok korkarım böceklerden. Büyükşehirde özel yurt kalitesine göre değişir ama devlet yurduna göre pahalıdır bayağı.
 
Son düzenleme:
Gidip özel yurtlara o kadar paranı kaptırma devlet yurduna gidersen günlük 6 tl fişin olucak yemek için 110 tl sanırım ayrıca yurtları ilaçlarıyolar sürekli odada kalanlarda düzenli temiLik yaparsa sorun olmaz. ben yurtta kalmıyorum ailemleyim ama arkadaslarımın tek şikayet ettikleri şey insanlar haşerelerin bi zararı yok ama gürültü kalabalık gibi olaylar var. Ayrıca 150 tlye apart imkansız arkadas seneler önce filan kalmış sanırım.
 
ben de senin gibiyim. böceklerden inanılmaz korkarım. devlet yurdunda kaldım ama asla bu konuda kötü bir şey yaşamadım. yıllarca kaldım ama gördüğüm böcek sayısı bir elin parmaklarını geçmez. devlet yurtları düzenli olarak ilaçlanır merak etme. yurda giderken benim de en büyük korkum buydu çünkü benim böcek korkum fobi düzeyinde. buna rağmen sıkıntı yaşamadım. asıl kafana takman gereken şey oda arkadaşların olmalı. eğer saygılı insanlara denk gelirsen yurtta gerçekten rahat edersin çünkü özel yurtlar maddi anlamada gerçekten çok ağır. ayrıca devlet yurdunda da oda arkadaşlarınla ilgili sıkıntı yaşadığında da odanı değiştirebiliyorsun bunu da söyleyeyim de gözün korkmasın:)
 
Back
X