Yurtdışı Eğitim

asyazeynep01

Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2019
516
446
23
37
Merhaba Arkadaşlar;

31 yasındayım üniversite mezunuyum . Kimya mühendisiyim. 6 yıldır ilaç fabrikasında çalışıyorum. 3 yıllık evliyim, çocugum yok. Boşanma aşamasındayım. Kendime yeni bir hayat kurmaya karar verdim. Uzun zamandır aklımda yurt dışında yüksek lisans yapmak vardı. İlk tercihim Avrupa'da bir üniversite; ancak farklı durumlar da olabilir. İnternetten araştırdım ancak, kafam çok karıştı açıkçası. Bu konuda tecrubesi olan arkadaşlar varsa, yardım edebilir mi.. Nasıl bir yol izlemeliyim ? Bildiğiniz bir güvenilir danışmanlık firması ya da yurt dısında yüksek yapa varsa nasıl bir yol izlediklerini paylaşabilirler mi ?

Kuzenim yurtdışında tıp okuyor. Danışmanlık firmasıyla gitti. Şimdilik memnun gibi.
Ama birkaç yıl çalışmamak kurulu düzeni bozmak bunları Göze alabilir misiniz ?

Kuzenim yurtdışında tıp okuyor. Danışmanlık firmasıyla gitti. Şimdilik memnun gibi.
Ama birkaç yıl çalışmamak kurulu düzeni bozmak bunları Göze alabilir misiniz ?
Kurulu düzenimi zaten malum sebepten dolayı bozmak zorundayım. İş de değiştirmek istiyorum açıkçası. Başka işe girmeden yapak istiyorum

En iyi bilgiyi üniversitelerin kendisinden alırsınız. Aklınızda bulunan üniversitelere mail atın.

Kurulu düzenimi zaten malum sebepten dolayı bozmak zorundayım. İş de değiştirmek istiyorum açıkçası. Başka işe girmeden yapak istiyorum
Istanbulda iseniz birkaç danışmanlık Firması ismi yazarım özelden.
Dediğim gibi kuzenim gitti.
Iş için de keşke tazminatınızı alsanız o zaman eğitim masrafları da çıkar iyi olur.

Ben yuksek lisansimi avrupada yaptim
Araci firma kullanmadim , googledan arastirip bulup basvurularimi yapmistim
Daha once yurtdisi drneyiminiz varsa danismana hic gerek yok , kendiniz yapabilirsiniz
Daha önce turistik olarak Avrupaya gittim bir kaç kez. Ancak eğitim kurumları hakkında pek bir bilgim yok açıkçası. Sizin gittiğiniz okul hangısıydı özelden yazabilirseniz sevinirim bir incelerim hem

Daha önce turistik olarak Avrupaya gittim bir kaç kez. Ancak eğitim kurumları hakkında pek bir bilgim yok açıkçası. Sizin gittiğiniz okul hangısıydı özelden yazabilirseniz sevinirim bir incelerim hem
Benim gittigim okul icin italyanca sart yanliz :) yine de yaziyorum ozelden , belki ingilizce egitim veren bolumler vardir

Yabancı dilim İngilizce. Açıkçası ülke olarak tam belirlemedim ama Avrupa'da bir ülke ilk tercihim olur.
önce eğitim yapmak istediğiniz alanı seçin,
sonra o alanda eğitim veren üniversiteleri araştırın.
üniversitenin ve şehrin diğer imkanlarına bakın.
bu şekilde hiç bir kararınız verilmemişken aracı olacak firmaya giderseniz onların yönlendirmesi işlerine gelen olur.
bir kaç gün önce polonya da pilotluk eğitiminin bir kısmını alan arkadaş ırkçılığa maruz kaldığını söyledi mesela.
ben turist olarak fransa da inanılmaz zorlanmıştım. ingilizcem iyidir ama anlaşmamaya çalışıyorlardı resmen.
turistik şehirlerin pahalılığı zorlar, kira mı yurt mu düşünüyorsunuz buna göre de fiyat bakın. birikmiş paranız yada geliriniz sizi ne kadar götürür, döviz yine yükselirse ₺ kazanıp € harcamak daha da zorlaşır vs..
kısacası önce netleşin.

Back
X