Yurtdışı tura gitmek...

DeliKizinDirdiri

Yangına Körük , Kavgaya Sırık...
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2008
6.155
428
363
arkadaşlar sorun değil ama tatil bölümünde aklımdaki soruna uygun bir başlık göremedim
bu nedenle buraya açıyorum

yurtdışı tatiline gitmeyi çok istiyoruz ancak bu tura giderken vize işlemleri vb gibi sorunlar yaşayan ya da yetersiz rehberlik tur hizmeti nedeniyle tatili burnundan gelen oldu mu aranızda
ya da yurtdışı tura giderken nelere dikkat etmek lazım????

ilk defa yurt dışına çıkacaksan gittiğin ülkeye bağlı olarak vize sorunu yaşayabilirsin.Kendin mi tur programı ayarlıyorsun bilemiyorum ama en mantıklısı acenta yetkilileriyle görüşmen olacaktır.Ben yurt dışı turları düzenleyen acentada çalıştım.Turlardan illaki şikayetle dönenler oluyor.Şikayet olayı beklentinle doğru orantılıdır diye düşünmüşümdür ben hep.Beklentilerini çok yüksek tutarsan gittiğinde muhakkak rahatsız olduğun şeyler çıkar emin ol.Ama beklentilerini minimum seviyede tutarsan karşılaştığın her olayda mutlu olabilir ve beğenebilirsin.Yurt dışı acentalar varsa bildiğin onlardan ayarlayabilirsin.Türkiyedeki bi acentayı tercih edersen pronto turu tavsiye ederim bu konuda türkiyede en iyisi o diyebilirim.İyi tatiller

Endişelerin varsa bilindik acentalarla gitmen en iyisi, mesela ETSTur
Diğerlerinde her türlü sorun çıkabilir, genelde de şehir merkezine çok uzak otellerde konaklatıp ünlü yerlere götürmek için ekstralar düzenleyip para kazanmaya çalışırlar

2011 konusunu hortlatmışsınız. Hemen hemen bütün turlar merkeze uzak otelleri tercih ederler. En azından ucuz turlarda. Ve bütün ekstra turlar ekstra ücrete tabiidir. Ets turdan herhangi bir yurt dışı turunu inceleyin, gün gün programında ekstra turları göreceksiniz. Benim çıktığım pek çok turdaki tecrübem ise ets olsun jolly olsun bu turlar yurtdışında başka bir acente ile anlaşıp tur yapıyorlar. En son katıldığım İtalya turunda Türkiyeden 3 ayrı tur şirketinden tur almış insanlarla birlikteydik.

Neden illa tur dusunuyorsunuz ki? Yurtdisina cikmadim ama bircok cikan arkadasim, kendisi internetten arastirip kalacak yeri ayarlayip oyle gitmisler. İstedikleri gibi gezmisler. Bir de boylesi aslinda daha karli turdan. Daha ucuza gidiyorsunuz. Hem Kendi rotanizi kendiniz belirleyebilirsiniz. Couchsurfing vs. daha rahat gitmeniz icin bir cok imkan var bence. :) Bunu da arastirin derim.

Bence de dil sıkıntısı yoksa en güzeli kendin gitmek. Ama dil sıkıntıları olabilir. Konu 2011 konusu. Konu sahibi muhtemelen cevap vermez.

ets tur ii degikmidir ben pronto turu hic duymadım

ets tur ii degikmidir ben pronto turu hic duymadım

ETS ile balkanları gezdim rehberimiz de o memleketlerdendi şahane geçti tur ekibiyle hala görüşürüz muhteşemdi. Ama avrupa gezileri eh.
Pronto çok meşhur bir tur, özellikle de İtalya turlarında. Çok memnun kalmıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…