- 30 Kasım 2015
- 2.220
- 4.115
- 133
- Konu Sahibi BenimZorHayatim
-
Yurtdışında kreşler ücretsiz. Çalışırsanız daha uzun bile bakımını sağlar devlet çocuklarınızın. Ama türkiyede bakıcı yada kreş masrafı çok fazla.Bir iş bulunca diyosunuzda iş bulmakla bitmiyo cocuklara kim bakacakta çalışacam mesele o
Cocuklar okula basladı ama simdide okul saatine uygun iş yok kim alcak kim bırakcak sorun yani yinede küçükler olmuyor çalışamıyorum nafakayı de devletin biçtiği neyse okadar verirmiş daha fazlasını vermem dediPeki eşinize bunu diyebilir misiniz, dönmek istiyorum ama nafakayı arttırman gerekiyor en azından çocuklar okula başlayana kadar, o zaman çalışabilirim gibi?
Yanlışınız var ücretsiz değil gelire göre bir miktar ödetiyolar ayrıca tek masraf kreşmi kira yeme içme faturalar kıyafet okul masrafı . Yani varda varYurtdışında kreşler ücretsiz. Çalışırsanız daha uzun bile bakımını sağlar devlet çocuklarınızın. Ama türkiyede bakıcı yada kreş masrafı çok fazla.
Saatlere göre kres ücretleri, haftalik 30 saat biraksaniz 200€ tabi büyük sehirmi kücük sehirmi farkediyo. Bi arkadasim 450 euro ödüyo mesela. Kim kime bedavaya bakmis:)Yanlışınız var ücretsiz değil gelire göre bir miktar ödetiyolar ayrıca tek masraf kreşmi kira yeme içme faturalar kıyafet okul masrafı . Yani varda var
Aynen kim bakar bedavayaSaatlere göre kres ücretleri, haftalik 30 saat biraksaniz 200€ tabi büyük sehirmi kücük sehirmi farkediyo. Bi arkadasim 450 euro ödüyo mesela. Kim kime bedavaya bakmis:)
Esiniz bencillik ediyor bence. Siz kendiniz rahatinizi düsünün, sürekli eski esinize ihtiyac duyabilirsiniz yurtdisinda. Is bulmak ayri mesele dil bilmek ayri mesele birsürü zorlugu olur sizin icin.
O miktar size yetmiyorsa zorlamanın alemi yok.Cocuklar okula basladı ama simdide okul saatine uygun iş yok kim alcak kim bırakcak sorun yani yinede küçükler olmuyor çalışamıyorum nafakayı de devletin biçtiği neyse okadar verirmiş daha fazlasını vermem dedi
Ben almanyadayım eşim çalışıyor devlet yardımı almıyoruz. Küçük kızım günde 5 saat krese gidiyor ve tamamen ücretsiz. Bence sizin yanlışınız var.Saatlere göre kres ücretleri, haftalik 30 saat biraksaniz 200€ tabi büyük sehirmi kücük sehirmi farkediyo. Bi arkadasim 450 euro ödüyo mesela. Kim kime bedavaya bakmis:)
Esiniz bencillik ediyor bence. Siz kendiniz rahatinizi düsünün, sürekli eski esinize ihtiyac duyabilirsiniz yurtdisinda. Is bulmak ayri mesele dil bilmek ayri mesele birsürü zorlugu olur sizin icin.
Yanlisim nerde? Kres biz para istemiyoz dedide ben zorlami ödüyorum yani?Ben almanyadayım eşim çalışıyor devlet yardımı almıyoruz. Küçük kızım günde 5 saat krese gidiyor ve tamamen ücretsiz. Bence sizin yanlışınız var.
Hanımefendi Almanyada devlet istisnasız herkesin çocuğunu 1 yaşından sonra günde 5 saat ücretsiz krese alıyor. (Bedava )Zorla ödüyorsunuz demedim yanlışınız var dedim nedir bu tavrınız böyle.Yanlisim nerde? Kres biz para istemiyoz dedide ben zorlami ödüyorum yani?
Bende almanyadayim, tavirli degilim. Yasadigim yere göre yorum yaptim, yanlisiniz var deyip burda uyduruk bilgi verdigimi ima edemezsiniz degil mi? Bizde arastirdik yasadigimiz eyalette ve sehirde oglumu günde 4-5 saat arasi yazdirmayi düsündük ve haftada 30 saat civari oldugu icin ücret olarak 150 euro heseplandi fakat tasinma durumumuz cikti ve biraz daha büyük bi sehir oldugu icin 200euroya kabul ettiler.Hanımefendi Almanyada devlet istisnasız herkesin çocuğunu 1 yaşından sonra günde 5 saat ücretsiz krese alıyor. (Bedava )Zorla ödüyorsunuz demedim yanlışınız var dedim nedir bu tavrınız böyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?