Yurtdışına Göçmek

Saglik sistemi genel olarak berbat ama en berbat alan bence dogum. Cok kotu yani bu kadar kotusu 3.dunya ulkesinde yok. Buraya goc etseniz bile dogum isini Turkiye'de yapin derim.
Yasemin Conka. Amerika'daydi sanirim dogum yapmis,ebe doktor ne ise sadece izlemis,hah simdi kafasini tut cek,senin bebegin senin sorumlulugun demis

Saglik sistemi genel olarak berbat ama en berbat alan bence dogum. Cok kotu yani bu kadar kotusu 3.dunya ulkesinde yok. Buraya goc etseniz bile dogum isini Turkiye'de yapin derim.
Benim orda bütün tanıdıklarım orda doğumu çok övüyor..sen neden öyle düşünüyorsun ki miss?

taktir ettim sizi.
başarilariniza maşallah

Valla panpa şimdi görmeden bilemezsin, toplum üyelerinin kafası genel olarak bir acaip. Bunların kafasından ne geçiyor sen ya da ben anlayamayız.

Genel olarak aile bağları yok mu tuhaf mı bilemedim. Evet, anneanneyi önemsemeyen torunlar var ama sokakta karşılaştığı torununa uzaktan öylesine el sallayıp geçen nine de gördü bu gözler Akrabalık bağı falan zaten yok, çekirdek aile de garip olabiliyor. Misal diyelim ki kadının çocuğu Amerikaya gidiyor okumaya ya da çalışmaya, annesini 5 yıl 10 yıl aramıyor sormuyor. Döndüğünde kadın diyor ki kusura bakma uzun zamandır konuşmadığımız için seni çocuğum gibi görmüyorum artık annelik hissetmiyorum. Eeee şimdi bu doğaya aykırı, annelik sadece zihinsel değil ayrıca bedensel hormonsal bir durum vazgeçemezsin atamazsın satamazsın mümkün değil.

Bir başka acaip bulduğum şey de ailelerin çocuklarının hayatına nerdeyse hiç ilgi göstermemesi. Misal 14 yaşındaki çocuklar, sevgililerinin evlerinde gidip kalabiliyor Benim için 14 ne kız ne erkek çocuk için asla cinsellik yaşı değil ve sağlıksız ve yanlış bir durum bana göre. Kadınlar 14 yaşından başlayarak doğum kontrol hapı kullanıyor. Ailelere sorarsan nasılsa eninde sonunda yapacak bari evde düzgünce yapsın gibi bir fikirleri var ... acaiplik bir yerde değil çok yerde.
Arkadaşlık ilişkisi yokla çok garip arasında, bu yüzden gençler de yalnız kalabiliyor. Yalnız kalmak. yalnız yaşamak vb gayet normal toplumda insanlar yalnızlığa ve kendine yetmeye alışkın ama bu durumdan mutsuz.

Şimdi bütün bunları toplayınca durum öyle anlaşılıyor. Dediğim gibi asosyal mi desem, mutsuz mu depresif öyle yalnız insanlardan kurulu bir toplum. Hiç bizim anlayabileceğimiz bir kafa değil.

Kusura bakmayın çok soru sordum. Teşekkür ederim. Android web ve C# ile uygulama geliştirme ile ilgili projeler yapıp github ımdan paylaşıyorum. Açıkçası bu sene mezun olacağım için herşeye "ya nasip,kısmetse olur" şeklinde bakıyorum. Yurtdışı da belki olabilir diye düşünüyorum

Bende almanyada eczanede calişiyorum ve burdaki huzur evine servis ediyoruz .
Dişardan öyle gözüküyor ama çoğu öyle değil.
Huzur evlerinde mükemmel değil ama iyi ilgileniyorlar .Ben sanmiyorumki TR daha iyi olduğunu.
Evde bakanlarda çok ,bende önceleri böyle olduğunu düşünmezdim .
insalarla konuşdukca öğreniyorsun .Cok müşteri taniyorum annesine babasina nasil baktiklarini anlatan .
evet doğrudur yaşlilar genel olarak yalniz yaşiyorlar .Özel küçük bir oda evler var .
Almanlar bireysilleğe ve ögürlüğü düşkünler ve kimse kimseye baski yapmaya çalişmiyor .
yani biri okumak istiyorsa önce kendini zorlamali hemen ailesinden beklememeli .
fakat çocuklarini okutmak için para harcayan çok kişi taniyorum çünkü cocuğum bu sene uniye başladi ve anlatiyor .
insanlar genel olarak daha soğuk ve az duygusallar .
Bir ailedeki ölüm haberine bizler gibi dövünerek ciğlik atarak ağlamazlar ,sesizce iki hafta belki yaslarini tutarlar ve hayattin getirdiği olaylari kabul ederler .
Birde kimse yaşlilari ölüme terk etmiyor .
malesef dr ve hemşireler zor durumda kaliyorlar ,secmek zorunda kaliyorlar
çünkü cihazlar yetmediğinde secmek zorundalar .
biri 85 yaşinda cihaza bağlansa bile belki yaşamayacak ,biri 60 yaşinda cihaza bağlansa belki daha 20 sene daha hayatta olacak .
Siz ne yapardiniz ? Ölümü bekliyenlerede mümkün olduğu kadar palliativ hizmet veriyorlar.

Ozele gel kiz istersen , istemezsen de burdan genclere yol gosterelim :)

Is tecruben olmadan 0dan fulltime'a kapagi atmak zor yabanciysen + yabanci bir ulkede bulunuyorsan. Benim gordugum kendim de dahil herkes:

- yuksek lisansa geliyor
- o sirada part-time/stajyerlik bir seyler bulup bir yere kapagi atiyorsun
- sonra daha iyi bir yere kapagi atiyorsun
.
.
.
seklinde gidiyor. Yurtdisindan sponsor olup muhendis getiren sirketler var ama getirdikleri elemanlar cok cok nitelikli. Yeni mezun biri icin o kadar ugrasa girmiyorlar diyelim. En buyuk tavsiyem 1) fiziksel varligini getirmen, buraya tasinman 2) yuksek lisans yapman nerdeyse herkesin masteri var iyi kotu

Iyi aksamlar,33 yasima kadar Turkiyede yasadim ve 2 yildirda Almanyada yasiyorum.Söze söyle baslamak istiyorum,Almanyada dogup buyuyen vatandaslarimiz Turkiyenin gercek yuzuyle karsilasmadigindan,iclerinde hep vatan ozlemi oldugundan dogru bir kiyas yapamiyorlar,hepsi degil ama bircogu. Turkiyede Egitim sistemi kötü bir duruma geldi velevki iyi bir bölüm okudunuz ,,iyi bir ise girip hakkiniz olani kazanabilmeniz icin torpil bulmaniz şart.Hiç kimse bana adil bir iş alımından bahsetmesin öyle bir şey asla yok.33 yıl yaşadım 2 üniversite mezunuyum yıllarca kpss için uğraştım aldığım yüksek puanlara rağmen olmadı gene olmadı...Bizde sizin nedenlerinize benzer şekilde Almanyayı tercih ettik ve ben çok memnunum,oğlum kreşte çok güzel öğrendi ve kreş ortamları çok güzel,çocuk odaklı.ayrıca çok ufak bir mebla ödüyoruz türkiyedeki kreşlerle kıyas edilemez.sağlık sisteminden de memnunuz,kısacası tavsiye ediyorum denemeye değer.

Anladim Miss,mesajinin bir kac yerinde de boyle oldum.Ben az da olsa vatanim da olsun diyenlerdenim,fakat tercihini gitmekten yana kullananlari da anliyorum.Neyi ne kadar tolere edebilecegi,asimile olmadan entegre olabilecegi kendi deger ve yetilerine kaliyor.

Almanyayi disiplinli bulurum,bu disiplini de begenirim uzaktan bildigimiz kadar,fakat diger mevzular cidden hucrelerimize dnamıza aykiri.
Hani var ya,"icislerinde bagimsiz,disislerinde bağımlı"federe devletler,biz de aile bazinda bagimli degil ama bagliligi seviyoruz,belki de en güçlü yanimiz budur.
Keske her milletin en guclu yanlari bir kefede toplansa,o zaman da dunyanin dengesi bozulur sanirim

şuan münih gibi duruyor bakalım
Berlin olsaydi iyidi bura türk kayniyo

Dil önemli dil cocugun çok sansli yasi kucur hemen ogrenir esindede ingilizce var sende ogrenirsin kursda ki mecbur sun kursa gitmeye oturum için ogrenirsin amaa gurbet iste orasi zor ama alisirsin herkes gibi

Iyide onlarin kulturune karismicaksinki sen gene türk olacaksın türkiyede de cocuk gelin var tecavuzcusuyle evlendirilen kizlar var Ooo say bitmez bence iyice dusunun ama gelin derim burda insan hakklari çok yuksek de her yerde hakkini araya bilirsin sosyal yardimi var herseyi var eksisi de artisida var

Yok gidici olan ben degilim
Iyi kötü heryerde var tabii ki,bizim konustugumuz baska,kalabalik icinde yalnizlik vs.
MissCherryBlossom da dedi ki daha onceki mesajlarinda,gorece daha düşük maddiyatlardan gelenler genelde iyi buluyor bir ekmege aşa kavustugu icin,fakat ortalama iyi gecinen burada zorlanir,arti kultur farki (ki katiliyorum)vs.Konumuz buydu.

MissCherryBlossom durumlar bu kadar kotu mu ya?

Ben fransadan geleli 10 yil oluyor.
Fr vatandasiyim. Türk de degilim burayla manevi bir bagim özlemim de yok. esim türk...

Gitme ve is bulma sansimiz cok yuksek. Ama bana da türkiyede yasam daha iyi geliyor. Burda esim 9500 + prim aliyor. Ben 2100 euro + prim aliyorum. Suadiyede 180 metrekare evde oturuyorum. Ayni donanimla gitsem orda en fazla 50 metrekarelik evde oturur kira oderim. Almak hayal. Türkiye krediyle de olsa alinabilir. Tr daha iyi geliyor ama o kadar da kotu oldugunu bilmiyordum.

Tabi belki sektorlerin ulkelerdeki durumuna gore de farkeder. Biz ikimiz de asciyiz.

Valla canım almanyada yaşamış biri olarak söylüyorum ki fikirlerim koronadan önce/koronadan sonra olmak üzere resmen ayrı yönlere dağıldı. Artıları eksılerı cıkarsak sabaha kadar konusuruz burada. Ama ben bır dıl ogreneyım cocuguma da katkısı olsun, ülkem olsun yada olmasın heryerde yasarım dıyorsan gıt elbette,fakat anneci babacıysan, insansız bir kahve bile içemiyorsan ve soğuğa (hertürlü soğukluğa) dayanamam diyorsan da gitme asla. Çünkü dur şu pazar günü marketten ıkı yumurta alayım desen acık market yok, ıkı dost edıneyım desen onları o kıvama getırene kadar göbeğin çatlar. Miss'in dedıgı gıbı adam torununa el sallayıp gecıyor da seni mi takacak. Ama türk ailelerle de komsuluk ahbaplık edersen de memleketini çok aramazsın. Resmen bi kardeş gibi davranıyorlar cunku hepınız aynı gemıdesınız. Bıze de boyle bı teklıf geldı fakat ben ıstemedım. Pısman mıyım dersen degılım. Almanya'da belkı daha cok kazanırdık karı-koca falan ama böyle müstakil bir ev almak, yok alısverıs, yok ıstedıgın yerde kucuk kucuk kacamaklar yap mumkun olmazdı. Cunku emlak ucuk resmen. Bit kadar eve 1000euro kira oduyorsun. En mantıklısı orda kazanıp tr de yemek. O da ancak tatıle tr ye gelırsen karlı. Yoksa euro bazında kazanıp euro bazında harcayınca bır cacık olmuyor o paradan

Bunu size her yonuyle anlatabilecek birini taniyorum instagram annelerinden muzisyenanne oglu icin gitmisti
Imkanlar egitim saglik her konuyla icice
Yazarsaniz belki yardimci olur

Eşiniz burda adı sanı bilinmeyen Bi firmada 15k net maaştan azına çalışıyor ve terfi şansı yoksa arkanıza bakmadan gidin. Ama sağlam Bi firmada ve sartları iyiyse iyice düşünmek lazım bence

Yasemin Conka. Amerika'daydi sanirim dogum yapmis,ebe doktor ne ise sadece izlemis,hah simdi kafasini tut cek,senin bebegin senin sorumlulugun demis
Yok canim o kadar da degil, hangi eyaletmis acaba, ben Amerikadayim iki vajinal dogum yaptim, doktor bana cek cikar dese bayilirdim heralde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…