- 13 Eylül 2015
- 21.919
- 68.884
- 598
- Konu Sahibi nymphedoraa
-
Yasemin Conka. Amerika'daydi sanirim dogum yapmis,ebe doktor ne ise sadece izlemis,hah simdi kafasini tut cek,senin bebegin senin sorumlulugun demisSaglik sistemi genel olarak berbat ama en berbat alan bence dogum. Cok kotu yani bu kadar kotusu 3.dunya ulkesinde yok. Buraya goc etseniz bile dogum isini Turkiye'de yapin derim.
Evet,hani ucunda ölüm yok diye bir deyim var ya,bunun ucunda ölüm var gercekten...Bir kere daha düşünün, bu virüsle birlikte Avrupanın sağlık sistemini görmüşsünüzdür
Benim orda bütün tanıdıklarım orda doğumu çok övüyor..sen neden öyle düşünüyorsun ki miss?Saglik sistemi genel olarak berbat ama en berbat alan bence dogum. Cok kotu yani bu kadar kotusu 3.dunya ulkesinde yok. Buraya goc etseniz bile dogum isini Turkiye'de yapin derim.
taktir ettim sizi.Ablacigim seniorlere zaten yillik 60-65.000 oneriyorlar Almanya'da tanidigim en cok kazanan yazilimci benim bana bunu onerdiler. 11 yil, 4 sirket deneyimim var, PhD terkim, cok iyi konferanslarda makalelerim var ama onerilen bu.
Niye derseniz MUnih ve Guney Almanya genel olarak tutucu ve irkci, yani iyi gelirli islere zaten gocmenler tercih edilmiyor, edilse de cucuk kadar para teklif ediliyor. Ben de zaten 60.000-80.000 araligindan biktigim ve 6basamakli maaslara gecis yapmak icin Amerika taraflarina goc etmeyi dusunuyorum :)
80.000 odeyen yerler araba sirketleri ve buyuk sigorta sirketleri, bankalar ama onlar da yabanci almiyor zaten, irkci ve egolu yerler. 80.000 kazanirim diyorsa zor, gercekten yazilim burda para etmiyor hic oyle Silikon Vadisi falan degil asla. Ortagelirli ve orta statulu bir vatandas oluyorsun o kadar. ABD veya Cin yazilim piyasasiyla uzaktan yakindan alakasi yok. Turkiye'deyken toplumsal statum ve havam:) kat kat fazlaydi, ABDde de bir sure ziyaretci olarak calistim orda da gayet el ustunde tutuluyorsun kalifiye isgucu olarak, karizmasi da full. Burdaysa boyle tekniker ya da eve DSL kurmaya gelmis eleman olarak goruluyorsun (yanlis anlamayin bu islere saygim buyuk)
Uzuldum dogrusu,bak burada cok yasli ne cok insan ozenle bakildi,saglicakla evlerine yolcu edildiler.
Ben yasli komsuma eskisi kadar ugrayamadigim icin vicdanen rahatsizim,fakat onun iyiligi icin,sonucta asgari olcude de olsa disariyla iletisimim var,alisveris vs.
Cocuklarim da aile buyuklerimizle gorusemedikleri icin rahatsiz,ozluyorlar seviyorlar cunki.
Orada cocuklarinin arayip sormamasini şuna baglayabilirmiyiz Miss,onlar cocuklarini genclikte hayatla basbasa birakiyorlar her türlü,gencler de onun rovansini mi aliyor acaba?
Ornegin burada gencler masraflarini vs karsilasa bile evlenirken,ev kurarken,dugun dogum vs cocuklarimizin yaninda oluruz milletce.
Eskisi kadar degilse bile oradaki kayitsizlik yok sukur ki,aile buyukleri sahiplenilir,aranir sorulur,Sanirim vefa,biraz da merhamet ve sevgi tabii.
Sen neye bagliyorsun oradaki bu durumu?
Kusura bakmayın çok soru sordum. Teşekkür ederim. Android web ve C# ile uygulama geliştirme ile ilgili projeler yapıp github ımdan paylaşıyorum. Açıkçası bu sene mezun olacağım için herşeye "ya nasip,kısmetse olur" şeklinde bakıyorum. Yurtdışı da belki olabilir diye düşünüyorumPanpacim kendimi ifsa etmeyeyim ama sizinkilere pek benzemeyen bir alan :)
Benim gordugum talep
1. Mobil: hem Android hem iOS ikisine de talep cok
2. DevOps her eve lazim
3. Data Engineer + data scientist + machine learner bunlarin hem kazanci cok iyi hem istihdami cok cok fazla her yer airyor cok is ilani var
4. Backend dev , java da olur Python da ikisi de is yapiyor
Donanim Avrupa'da yapan yer yok diyebilirim, embedded ve hardware istihdami sadece araba sirketlerinde var. Onlar da genelde irkci ve sacma bir sekilde egolu yerler,yabanci birini cok cok nitelikli olsalar bile tercih etmezler. Donanim Cin ve diger uzakdogu taraflarinda iyi is yapiyor. Bence uzak durun burayi istiyorsaniz. Donanim Turkiye'de iyi is yapar, savunma sanayi sirketlerinde. Amerika'da da is yapar ama dedigim gibi Avrupa'da istihdam 0a yakin.
Bende almanyada eczanede calişiyorum ve burdaki huzur evine servis ediyoruz .Valla ablacim yaslilari normalde de pek takan yok ki, olunce umurlarinda olsun kimsenin. Benim mahallede butun yaslilar yalniz yasiyor, bir de kopekleri oluyor. Coluk cocugu olanlar da var, ama ziyaret etmiyorlar arayip sormuyorlar. Cogu yasli yalniz. Bu toplumda normal bir durum maalesef oyle anne babaya bakma, yasliya ilgi falan burda yok. Coronadan olen yaslilar icin de bagisikliklari zayif, ee yaslilar da zaten oleceklerdi diyip geciyorlar o kadar. Burda oyle haber vb yok bile kimsenin umru degil yasli insanlarin akibeti.
Kusura bakmayın çok soru sordum. Teşekkür ederim. Android web ve C# ile uygulama geliştirme ile ilgili projeler yapıp github ımdan paylaşıyorum. Açıkçası bu sene mezun olacağım için herşeye "ya nasip,kısmetse olur" şeklinde bakıyorum. Yurtdışı da belki olabilir diye düşünüyorum
Anladim Miss,mesajinin bir kac yerinde de boyleValla panpa şimdi görmeden bilemezsin, toplum üyelerinin kafası genel olarak bir acaip. Bunların kafasından ne geçiyor sen ya da ben anlayamayız.
Genel olarak aile bağları yok mu tuhaf mı bilemedim. Evet, anneanneyi önemsemeyen torunlar var ama sokakta karşılaştığı torununa uzaktan öylesine el sallayıp geçen nine de gördü bu gözlerAkrabalık bağı falan zaten yok, çekirdek aile de garip olabiliyor. Misal diyelim ki kadının çocuğu Amerikaya gidiyor okumaya ya da çalışmaya, annesini 5 yıl 10 yıl aramıyor sormuyor. Döndüğünde kadın diyor ki kusura bakma uzun zamandır konuşmadığımız için seni çocuğum gibi görmüyorum artık annelik hissetmiyorum. Eeee şimdi bu doğaya aykırı, annelik sadece zihinsel değil ayrıca bedensel hormonsal bir durum vazgeçemezsin atamazsın satamazsın mümkün değil.
Bir başka acaip bulduğum şey de ailelerin çocuklarının hayatına nerdeyse hiç ilgi göstermemesi. Misal 14 yaşındaki çocuklar, sevgililerinin evlerinde gidip kalabiliyorBenim için 14 ne kız ne erkek çocuk için asla cinsellik yaşı değil ve sağlıksız ve yanlış bir durum bana göre. Kadınlar 14 yaşından başlayarak doğum kontrol hapı kullanıyor. Ailelere sorarsan nasılsa eninde sonunda yapacak bari evde düzgünce yapsın gibi bir fikirleri var ... acaiplik bir yerde değil çok yerde.
Arkadaşlık ilişkisi yokla çok garip arasında, bu yüzden gençler de yalnız kalabiliyor. Yalnız kalmak. yalnız yaşamak vb gayet normal toplumda insanlar yalnızlığa ve kendine yetmeye alışkın ama bu durumdan mutsuz.
Şimdi bütün bunları toplayınca durum öyle anlaşılıyor. Dediğim gibi asosyal mi desem, mutsuz mu depresif öyle yalnız insanlardan kurulu bir toplum. Hiç bizim anlayabileceğimiz bir kafa değil.
Berlin olsaydi iyidi bura türk kayniyoşuan münih gibi duruyor bakalım
Iyide onlarin kulturune karismicaksinki sen gene türk olacaksın türkiyede de cocuk gelin var tecavuzcusuyle evlendirilen kizlar var Ooo say bitmez bence iyice dusunun ama gelin derim burda insan hakklari çok yuksek de her yerde hakkini araya bilirsin sosyal yardimi var herseyi var eksisi de artisida varAnladim Miss,mesajinin bir kac yerinde de boyleoldum.Ben az da olsa vatanim da olsun diyenlerdenim,fakat tercihini gitmekten yana kullananlari da anliyorum.Neyi ne kadar tolere edebilecegi,asimile olmadan entegre olabilecegi kendi deger ve yetilerine kaliyor.
Almanyayi disiplinli bulurum,bu disiplini de begenirim uzaktan bildigimiz kadar,fakat diger mevzular cidden hucrelerimize dnamıza aykiri.
Hani var ya,"icislerinde bagimsiz,disislerinde bağımlı"federe devletler,biz de aile bazinda bagimli degil ama bagliligi seviyoruz,belki de en güçlü yanimiz budur.
Keske her milletin en guclu yanlari bir kefede toplansa,o zaman da dunyanin dengesi bozulur sanirim
Yok gidici olan ben degilimIyide onlarin kulturune karismicaksinki sen gene türk olacaksın türkiyede de cocuk gelin var tecavuzcusuyle evlendirilen kizlar var Ooo say bitmez bence iyice dusunun ama gelin derim burda insan hakklari çok yuksek de her yerde hakkini araya bilirsin sosyal yardimi var herseyi var eksisi de artisida var
Yok canim o kadar da degil, hangi eyaletmis acaba, ben Amerikadayim iki vajinal dogum yaptim, doktor bana cek cikar dese bayilirdim heralde.Yasemin Conka. Amerika'daydi sanirim dogum yapmis,ebe doktor ne ise sadece izlemis,hah simdi kafasini tut cek,senin bebegin senin sorumlulugun demis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?