- 9 Temmuz 2017
- 260
- 141
- 33
- 35
- Konu Sahibi nymphedoraa
-
bence olursunuz:) pozitif olun, eğer hayat doğrultusunda isteklerimiz aynı ise gerçekten olursunuz hemde.gerçekten tebrik ediyorum sizi umarm bizde sizin kadar başarılı oluruz ❤ hayat doğrultusunda isteklerimiz aynı
Teşekkür ederim cevabınız için :) ben zaten okul sonrası çalışma hayatı daha sonra evlilik derken yaklaşık 7 senedir evden uzağım şuan bulunduğum yerdede Bi tanıdığım vs yok çocuk oluncada çok sosyalleşemedim şuan küçük Almanya olursa orda entegrasyon kursuna gitmeyi kızımı da yarım gün kreşe vermeyi istiyorum bakalm hayırlısı.. çünkü şuanki durum biraz sıkıntılı eşim 6 bin alıyor 6 ay öncesine kadar iyiydi ama 6 aydır düzensiz eksik ve çok zorlanıyoruz yani özel sektörde olsn devlette olsn şuan para dönmüyor bakalm.. bir diğer sebepte cidden kızım özgür kendine güvenen iyi bir eğitim almış güzel yerlere gelmiş en azından insancıl şartları olan Bi yerde yaşasın istiyorum evet kimse inkar etmesin Türkiye de kadının adı yok kaç kadın öldürüldü vahşice ve hala devam ediyor neyse susayım.Almanya da değilim ama komşu ülkesinde yaşıyorum.Biz herşeyden önce çocuğumuz için 30lu yaşlarımızda buraya göçtük.Önceliğimiz çocuğumuz olduğu için onun eğitiminin kalitesini, güvenli bir şekilde büyüdüğünü görmek bize azim ve güç veriyor açıkçası.Tatilde Trye gittiğimizde birkaç hafta sonra "bu kadar kaldık yeterli" diyoruz.
Sizin önceliğiniz ne önemli olan o ya da karakteriniz nasıl? Mesela ben ailemden hep ayrı gibiydim, 18imden sonra üniversiteye gittim, iş, evlilik derken bir daha da aile evine dönmedim.Ailemi çok özlüyorum burdayken orası ayrı ama hiçbir zaman depresyona girip, hüngür hüngür ağlamadım gurbetteyim diye.Kimisi 6 ay sonra depresyona girip dönmek istiyor, dili zor geliyor ya da cansız ruhsuz geliyor yurtdışı.
Mali açıdan da yurtdışı çok iyi geldi bize.Trdeyken kendi evimizde oturmamıza rağmen zor geçiniyorduk burda kirada oturuyoruz ama sıkıntı yaşamıyoruz.
Umarım fikir verebilmişimdir, bir de dil öğrenmeye şimdiden başlamanızı tavsiye ederim. Maalesef sadece İngilizce yeterli değil özellikle sosyalleşmek ve çocuğunuzun eğitimi için de lazım olacak.Hakkınızda hayırlısı olsun.
o kadar çok haklısınız ki 6 aydır adam akıllı düzgün maaş alamıyoruzKüçücük bebeğimin geleceğini düşünüyorum kara kara Türkiye ekonomisi wowwww değil elbette özel sektör berbat durumda eşimden biliyorum devlet desen kpss illetiyle uğraşacak ne gücüm kaldı ne vaktim artk umudumda bitti, zaten en kötüsü bu değilmi umutlar yitirildi göz göre göre. neyse velhasıl kelam gidin derim denemeden bilemezsiniz dönüp gelecek bı ülkeniz var her zaman bence çocuğunuzn geleceği için deneyin. İmkanim olsa bende giderdim. İnsanoğlu heryere alışır merak etmeyin.
Y
Ya çalışmak icin vizeyi nasıl alıyorsunuz, bilgilendirin lutfen
Umarım herşey dilediğiniz gibi olur sizin içino kadar çok haklısınız ki 6 aydır adam akıllı düzgün maaş alamıyoruzhayırlısıyla olur inşallah
Teşekkür ederim inşallahUmarım herşey dilediğiniz gibi olur sizin için
yalnız Blue card için belli bir maaş üzerinde işinizin olması gerekmiyor mu?Blue Card/Blau Card almasi gayet kolay. Is kontratinizi bir de diploma denkligi belgelerinizi goturuyorsunuz (ayni ulkeden dereceniz yoksa) o kadar.
Bu mesaj üstüne ben de ufak bi hesap yaptım. Şu anki gelirimizden giderleri çıkınca elimizde kalan parayı biriktirerek şu an oturduğumuz evi almak istesek 20 sene gerekiyor.Almanya'da cogu kisinin evi yok, hayatboyu kiraliyor ya niye diye dusunurken bir hesap yapmistim. Diyelim ki 5000euro kazaniyorsun. Vergiden sonra eline kaliyor 3.000. Tatil masraflarini da cikarirsan eline yillik 12.000euro kaliyor. 300.000lik gayet siradan bir apartman dairesi almak icin 25yil calisman gerekiyor. Gercekten birikim zor yani yapilmiyor, maaslar rakam olarak yuksek degil cunku.
ee burda farklımıki babadan kalan bişey yoksa satabileceğiniz bizde anca 20 yılda alabiliyoruz oda tokidenBu mesaj üstüne ben de ufak bi hesap yaptım. Şu anki gelirimizden giderleri çıkınca elimizde kalan parayı biriktirerek şu an oturduğumuz evi almak istesek 20 sene gerekiyor.Bu durumda ömür boyu kirada oturmamız mantıklı sanırım.
Ben işe ilk başladığımda 3200 lira maaş alıyordum nereye harcayacağımı şaşırıyordum o kadar çok geliyordu ki. O dönem alım gücü cidden çok iyiydi ama yükselişimiz gibi dibe çakılmamız da hızlı oldu. Şimdi 2 katı kazanıyorum ama hemen bitiyor, ne aldık ki diyorum aklım almıyorTurkiye'de asiri bir enflasyon var. Soyle bir 20yil once ekonomi yine sahane degildi ama bu kadar enflasyon kesinlikle yoktu. Son 1 yilda enflasyon koptu gitti.
Ben de Türkiye’deyim zaten.ee burda farklımıki babadan kalan bişey yoksa satabileceğiniz bizde anca 20 yılda alabiliyoruz oda tokiden
burdan yollamak zor.Gümrükte alikonabilir.Önceden bilseydim getirirdim agustosta döndüm tatilden.Yakinimda türkte yok ki göndereyim.Seneye agustosa kadar bekliycekseniz getireyim:)ya onu bunu bilmem de Almanya da yaşayan arkadaşlara yalvarıyorum: EUCERIN isimli kremi bana yollasınlar. sadece Almanya da satılıyormuş. ücretini misliyle yollarım.
yalnız Blue card için belli bir maaş üzerinde işinizin olması gerekmiyor mu?
Bavyerada hala aklim kaldi, okadarini diyeyim. Munih okumus ve zengin kesim olarak degerlendiriliyor. Doktor,avukat,muhendis gibi. Bavyeranin kendine has dogasi var. Insanlari kibar. Ingilizce bilen fazla. Kisa sureli bulundum ama ilk intibam ile orada yasayan Turklerin de fikirleri benzerdi. Cocuk yetistirmek icin ideal. Hakkinizda hayirlisi olsun.şuan münih gibi duruyor bakalım
yani Silivri soğuktur diyerek o başlığı açmayalımBen işe ilk başladığımda 3200 lira maaş alıyordum nereye harcayacağımı şaşırıyordum o kadar çok geliyordu ki. O dönem alım gücü cidden çok iyiydi ama yükselişimiz gibi dibe çakılmamız da hızlı oldu. Şimdi 2 katı kazanıyorum ama hemen bitiyor, ne aldık ki diyorum aklım almıyorAma bu fakirleşme yalnızca zamlar, vergiler ve döviz kurları nedeniyle olmadı. Son birkaç yılda zengin sınıf o kadar aşırı zenginleşti, arayı açtı ki bir lahmacuna hiç düşünmeden 200tl verilebilen bir ülkede esnaf elindekileri satabileceği en yüksek fiyattan satmaya başladı. Piyasayı bu zenginler yönlendiriyor. Bu ortamda da maalesef bizim gibiler eskiden kolayca ulaşabildiğimiz şeylere artık ulaşamaz olduk. Bu zenginler nasıl bu kadar zengin oldu, nereden türediler o da başka bir başlığın konusu olsun.
ay cidden videolarını filan izledim gerçekten çok güzel duruyor ama gitmedende bilemem bakalm nasip hayırlısı olsunBavyerada hala aklim kaldi, okadarini diyeyim. Munih okumus ve zengin kesim olarak degerlendiriliyor. Doktor,avukat,muhendis gibi. Bavyeranin kendine has dogasi var. Insanlari kibar. Ingilizce bilen fazla. Kisa sureli bulundum ama ilk intibam ile orada yasayan Turklerin de fikirleri benzerdi. Cocuk yetistirmek icin ideal. Hakkinizda hayirlisi olsun.
Size tavsiyem Almancaniz yoksa temel bazi kaliplari ogrenin. Her milletin hosuna gider,bir yabancinin kendi anadillerini konusmaya cabalamasi. Cocugunuz kucuk mutlaka hastane ve eczane isiniz olur. Market alisverisi de keza. Euroyu tanimaya calisin. Ozellikle bozukluklari. Ben avcumun icine bozukluklari koyup uzatiyordum. Ingilizce de konusunca daha fazla yardimci oluyorlardi. Metro sistemi akillica. Yon duygunuz ve sehir haritaniz varsa kaybolmazsiniz. Cok az Almancamla ama yon duygumla dogru metroyu bulmustum. Guzel bir eyaletin sehrine gidiyorsunuz. Allah islerinizi rast getirsin.ay cidden videolarını filan izledim gerçekten çok güzel duruyor ama gitmedende bilemem bakalm nasip hayırlısı olsun
Ben işe ilk başladığımda 3200 lira maaş alıyordum nereye harcayacağımı şaşırıyordum o kadar çok geliyordu ki. O dönem alım gücü cidden çok iyiydi ama yükselişimiz gibi dibe çakılmamız da hızlı oldu. Şimdi 2 katı kazanıyorum ama hemen bitiyor, ne aldık ki diyorum aklım almıyorAma bu fakirleşme yalnızca zamlar, vergiler ve döviz kurları nedeniyle olmadı. Son birkaç yılda zengin sınıf o kadar aşırı zenginleşti, arayı açtı ki bir lahmacuna hiç düşünmeden 200tl verilebilen bir ülkede esnaf elindekileri satabileceği en yüksek fiyattan satmaya başladı. Piyasayı bu zenginler yönlendiriyor. Bu ortamda da maalesef bizim gibiler eskiden kolayca ulaşabildiğimiz şeylere artık ulaşamaz olduk. Bu zenginler nasıl bu kadar zengin oldu, nereden türediler o da başka bir başlığın konusu olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?