Yurtdışına Göçmek

Avrupaaa çok güzel gelsenize :)
Maaşlar euro olucak. Türkiye'ye tatile gidince dusunsenize ×6 olucak paraniz. Türkiye'den ev alırsınız kısa zamanda. Hem avrupada arabalar ucuz bı Audi,BMW, Mercedes alirsiniz. Almanya Türk kaynıyor çabuk arkadas bulursunuz. Ufak çocuklar için gerçekten güzel

dalgamı geçtiniz yoksa ciddi i konuştunuz pek anlamadım

Hazırda Euro üzerinden geliri devam edecektir onun rahatlığıdır. Burda bir üye daha vardı Türkiye'de yaşamın kolay olduğunu savunuyordu TM Avrupa-Tr konularında. Sonradan ortaya çıktı ki Almanya'dan gelen aylık 7 bin Euro varmış kadında :)

Burda böyle düşünce yazmak bile korkunc olabiliyor boşverin.
Düşünceleriniz çok güzel bende sizinle ayni fikirdeyim ve Türkiye'ye yerleşmek istiyorum inşallah gerçek olur.

yani yaptığınız hiç hoş değil. Ben bu tarz düşünerekte gitmiyorum tek istediğim kızımın iyi bir geleceği olması ve alım gücümüzün biraz yüksek olması. eve iki üç ayda bir antrikot alınıyorsa ayda almak istiyorum. çocuğumun mamasına bezine dünya para ödemek istemiyorum.. neyse bunlarlada dalga geçicek bişi bulursunuz, tuzunuz kuru sanırım

Eşiniz 6 bin alıyorsa siz de çalışsanız en az 4 bin alsanız oldu 10 bin zamanla bu para artacak tabii 1500 tl kira ve giderlerle çok rahat geçinirsiniz türkiye de şuan çalışmıyorsunuz 6 bin lirayla da çok rahat geçinirsiniz yukarıda yazmışlar 2 bin euro iyi bir maaşmış ve 1500 euroyu kira olarak yazmışlar gerçekten çok pahalı 80 90 bin euro olsa bence değer Almanya da da ucu ucuna yetecekse neden bir de ırkçılık zorluk vb şeyler çekeyim ki? Ben olsam gitmem çünkü türkiye de 2 maaş çok daha güzel şeyler yapabilirim siizn diplomanızı orada saymıyorlar çocuğuma eğitimi her şekilde veririm devlet okuluna gidiyorsa kurslarla desteklerim iyi öğrenci her şekilde kendini kurtarıyor zaten.

Ama ben 4 bin alamıyor ki özelde en fazla alabileceğim 3 bin ki bunun yarısından çoğu kreş veya bakıcaya gidecek geri kalanıda yol masrafı he bide özel deki çalışma sistemi çalışma şartları o kadar ağırki günlük 12 saat çalışmam gerekecek yeri gelecek 24 nöbet 36 saat nöbet tutucam eee bunları yapma konuş başta diceksiniz o kadar mezun varken bunları yapabilecek bekar insanlar varken benide tercih etmiyor adamlar bide yeni mezunlar daha az paraya çalışıyor asgari in altında veriyorlar işkurla alıp hoş buda başka bir konunun başlığı olmalı gerçekten yani hemşiresin hemen düzgün bir iş bulursun olayı kalmadı bide şunuda eklim eşim 6 aydır düzenli maaş alamıyor yani 6 bin alamıyoruz

valla gidin dünyanın her yerine kızlar:) bence güzel bir şey bu
tatile filan gidince sağda solda türkçe konuşanları duyunca rahat hissediyor insan nüfusu çoğaltıyorsunuz oralarda:)

Sanırım şehirden şehire de değişiyor sağlıkçıların aldığı maaşlar yalnız devlette çok kadro açılıyor ilanlrda görüyorum hem de düşük puanlarla alıyorlar onu da düşünebilirsiniz allah gönlünüze göre versin

Daha ecen okudum OECD Kadına şiddette ilk sırada olan ülkeyiz. Keşke şansım olsaydı da yurt dışında yaşasaydım diyen o kadar insan var ki. Bence oranın sosyal kültürel yapısını,size avantaj ve dezavantajlarını etraflıca düşünüp öyle karar verin derim. Ama ben olsam gider kurtulurdum herhalde..

1000 € kiraya gitse diğer masraflar için 1000 € geriye 1000€ birikim yapılabilir ama dediğiniz gibi 1000 € ya ev bulmak çok zor

Hanımefendi tuzum kuru olsaydı emin olun burnumun dibinde market varken 3km öteye alışverişe gitmezdim.
Avrupa'da yaşamayı dusunuyorsaniz öncelikle çelik gibi sinir sisteminiz olmalı!
Tek maaşla asla evinize her hafta antrikot alamicaksiniz. A101 bim gibi marketlerin Almanya versiyonundan alışveriş yapmaya devam ediceksiniz. Yabancı diliniz olmadığı için herşeyde ama herşeyde problem yasicaksiniz. Avrupa'da bürokrasi tam bir kabus bütün iletişim mektupla sağlanıyor eve sürekli mektup gelicek onu tercüme ettirmeye insan aricaksiniz cevap yazmaya insan aricaksiniz vs vs.
Mesleğiniz olmadığı için temizlik işinde çalışmak zorunda kalicaksiniz en kötü ihtimalle Türkiye'de evinize her bayram temizlikçi kadın getirtirken Almanya'da siz temizliğe gidiceksiniz. Ailenizi, arkadaşlarınızı özliceksiniz hatta sevmediginiz apartman komsularinizi bile özliceksiniz. Akşam 6-7den sonra bütün dükkanların kapalı olması pazar heryerin kapalı olmasina anlam veremiceksiniz. Akşamları saat 22den sonra duş alıp evde azıcık bile gürültü yapamicaksiniz çünkü apartman yönetiminden şikayet gelicek. Yabancı olduğunuz için ev ararken iş ararken hep son tercih edilen olucaksiniz. Evet Avrupa da siz ev secemezsiniz ev sahibi sizi seçer! Eşiniz işteyken çocuğunuz hastalandığında eşinizi arayıp çocuğu doktora götürelim diye cagiramazsiniz. Kendiniz hastalansaniz bı bardak su getiricek kimse olmucak. İş yerine asla 5 dakika geç kalamazsanız 3cude işinize son verirler. Çocuk yetiştirmek için büyük şehirlerin yakınlarındaki köyler harika minicik veletler bütün sınıf el ele tutuşup ormana parka gidiyor çok tatlı gözüküyorlar. Fakat çocuğunuzu da ırkçı bı öğretmene denk gelmiceginin garantisi yok. Biraz hareketli olsa ya da biraz durgun olsa bu çocukta problem var diyip çocuğu algılama problemi olan çocukların gittiği sinifa gönderirler sonra o çocuk mühendis öğretmen avukat vs olamaz.
Oturun bunları bi düşünün, araştırın...
Avrupa'da yaşayan göçmenlerin % 80nin psikolojik olarak hasta olduğunu unutmayın.

siz hangi ülkedesiniz?

dünyanın en yaşanılası , en güvenilir, olaysız ve hatta doğrudan demokrası ile yönetilen tek ülkesi böyle ise; göçmen olarak macera aramanın bir anlamı yok biz Türkler için. oranın vatandaşı olunmadığı sürece yine sıkıntı yine sıkıntı.doğarken şanslı olmak gerek

hem de orada bu şekilde öyle mi?
o zaman hiçbirşey bizim bildiğimiz gibi değil

Tabiki değil.
Bakın eğer konu sahibi demiş olsaydiki eşimi şirketi Almanya'ya 3-5 sene için gönderiyor şu kadar maaş vericek. eşya transportunu karsilicak. Belki ilk 3-4 ay ev kirasını odicek vs derdimki gidin ne güzel bı tecrübe olur. Sayılı gün çabuk geçer vs.
Fakat Avrupa çok guzell oleyy diyenlere alerjik reaksiyon gösteriyorum artık. Avrupa'da yaşamanın tek güzel yanı Türkiye'ye gidiyor olmak bence hem evine dönüyorsun hem cebindeki 3 kuruş para × 6 olunca kaldığın 3-5 gün harika geçiyor.
Eee sen napiosun dönsene ozaman Türkiye'ye diyenler mutlaka cikicaktir. Onun hazırlığını yapıyorum bende zaten...

Bir yabancı olarak buranın vatandaşlığına geçmenin 2 tane yararı var 1 oy kullana biliyorsunuz. 2 başka ulkelere giderken vize gerekmiyor.
Güvenilir ve olaysız kısmı yine tartışılır çünkü İsviçre olayların sadece %30nu medyaya verir. Rüşvet burda da var. İsviçre vatandaşlığını denk getirirseniz rüşvetle alabilirsiniz tabi fazladan 50-60 bin frankiniz varsa... Banka güvenilirliği vs deniliyor ya bu biz ölümlüler için geçerli değil eğer 10milyon franktan az paranız varsa İsviçre bunun her kutusunun nerden geldiginin takibini yapar yeri geldiğinde de tepenize binmekten çekinmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…