Yurtdışına temelli taşınmak..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence hic o islere kalkisma
Birden o ne yaw dedim. Meğerse aynı resmi seçmişiz...

Yalnız taban tabana zıtız bu konuda. Fırsatım olsa hemen giderim. Kızım var, şort giyince tekme yemekten endişelenmesin, özgecan gibi sapıklara rastlamasın istiyorum. Yalnız hayalim Avustralya. Kocam he dese yarın başvurulara başlarım.

Bende evlendikten sonra turkiyede kaldim.. Bu konu yu bastan konusup noktalamaniz lazimdi bence.. Belcika da hayat şartlari diger avrupa ulkere daha kolay diye biliyorum... Esinle beraber belcikayi diger avrupa ulkelerini eşleştirt bence..

Bu ulkede gun gectikce yasayamaz oluyoruz. Gun gectikce daha cok ortadogu ulkesi olacagiz.

Gidin. Guzel hayatlariniz olsun.

Ülkenin bir 5 yil sonraki hali hic de oyle 'ay ülkem gibisi yok' minvalinde olmayacak. Maalesef azicik öngörüsü olan herkesin bildigi ama sesli dile getiremedigi gercek bu.

Gidin. Benim meslegim gitmeye uygun olsaydi sanirim 1 saniye durmazdim. Siz gidin bizim yerimize de 'insan gibi' yasarsiniz.

Bu ulkede gun gectikce yasayamaz oluyoruz. Gun gectikce daha cok ortadogu ulkesi olacagiz.

Gidin. Guzel hayatlariniz olsun.

Ülkenin bir 5 yil sonraki hali hic de oyle 'ay ülkem gibisi yok' minvalinde olmayacak. Maalesef azicik öngörüsü olan herkesin bildigi ama sesli dile getiremedigi gercek bu.

Gidin. Benim meslegim gitmeye uygun olsaydi sanirim 1 saniye durmazdim. Siz gidin bizim yerimize de 'insan gibi' yasarsiniz.

Baldancım Türkiye dediğin gibi çok karanlık bir yoldan yuvarlanıyor.

Konu sahibesi Belçikaysa durmayın gidin. Hayat şartları çok çok iyi.

Soranlar için:
Londra'da maaşlar iyi ama hayat tüketici şekilde pahalı. Çok zengin değilsen yaşaması zor bence.

Almanya'da hayat ucuz , maaşlar yüksek değil. Ücretli çalışansanız çok çok zengin olmazsınız ama iyi şartlarda yaşarsınız. Sokaklar temiz, hayat düzenli, şehirler çok kalabalık değil.

Yine en iyisi Belçika. İş bulsaydım zıplardım hehheehhee :)

Konu sahibesi kız evladınızı düşünün gidin derim.

Belcikayi bilemem ama finlandiyayi kesinlikle cok isterdim.. egitimde dunya birincisi.. cocugunuzun,ailenizin gelecegini dusunun bence.

Türkiye de kalmak için en olumlu yön bence havasının güzel olması :)) (tabi il il değişiyor ama en azından sürekli bir basık havası yok)

Tatil için çok uzaklara değil de antalya bodrum kuşadası falan gibi yerler yetiyor.
Gezilecek görülecek yerleri de epey var. Tarih bakımından oldukça zengin.
Yemek kültürü de iyi.

Temizlik konusunda sadece ülkeme hayranım.

Bunun dışında bu ülkede yaşayacak hiçbir sebep yok.
Tecavüz, hırsızlık, şiddet, çocuk-din istismarları, terör, can güvenliği ve huzursuzluk.
Gergin ortam.
Üniversite mezunlarının yarısından çoğunun işsiz olması. Geri kalanının da kendi mesleğini çok zor icra etmesi.
Ekonomik olarak gelişemiyor olmamız.
Saygı sorunumuz var ülkecek.
Hem de epey bir var. Aşılacak gibi değil.
Fikirlerimizi özgürce paylasamama sorunu var.
Var da var.

Bilmiyorum yurtdışına gidecek olsam ne karar verirdim ama ülkemde durum bu.

Alt tarafı bir dil öğrenilir elbet, siz istiyorsanız gidin tabi.

Ben hollandada yasiyorum. Ayni dili konusuyoruz belcikadalilerle.
Ben hollandadan pay bicip anlaticam.
Oncelikle eger dil bilmiyosaniz pek kolay olmuycak hayat. Hollandaca dan bahsetmiyorum, o mecburi degil ilk etapta. Ama ingilizce kesinlikle sart en azindan. O dillede kurtarabilirsin, her tezgahtar bile ingilizce biliyor. Yeri gelince bende konusuyorum tezgahtar olraktan. Burda kari koca hollandacasi olmadiklari icin para verip kagit islerini ancak oyle hallettiren bi tanidik var. Her randevuya bi tercuman lazim. Buda hep para.

Ayrica baska biseyide unutmayalim.
Meslekleriniz burda ne kdr degerli?
Bi ingilizce ogretmeni mesela cok kolay is bulur. Ama turkce ogretmeni vs bi kenara, matematik ogretmeni bile kalakalir. Dil olmadan ingilizcene guvenip okullarda ders veremezsin. Tabi ogretmen mesleginden yola ciktim ben.

Merhabalar
Bir yıldır kafam çok karışık,benim ve 3,5 yaşında ki kızımın pssaportu var istediğimiz Ab ülkesine gidebiliriz.Eşimin evraklarını yapmadığımız için o şuanda bu haktan yararlanamıyor.
Konu benim temelli olarak Belçikaya yerleşmek istemem ,eşim sıcak bakmıyor .Dil bilmediği yabancı bir ülke ürkütücü geliyormuş.Sizlerin yorumlarıni bekliyorum siz olsanız nasıl düşünürdünüz?
biz suan tatilde avrupa ülkelerinin birindeyiz harika bi yer burası yaa cennet cennet insanlar saygılı herkez birbirine yol veriyo evler dublejs genis bahceler barbeku partileri cafeler mekanlar veee eyfellll harikaaaa

Merhabalar
Bir yıldır kafam çok karışık,benim ve 3,5 yaşında ki kızımın pssaportu var istediğimiz Ab ülkesine gidebiliriz.Eşimin evraklarını yapmadığımız için o şuanda bu haktan yararlanamıyor.
Konu benim temelli olarak Belçikaya yerleşmek istemem ,eşim sıcak bakmıyor .Dil bilmediği yabancı bir ülke ürkütücü geliyormuş.Sizlerin yorumlarıni bekliyorum siz olsanız nasıl düşünürdünüz?
oooo hele senin imkanın varmıs valla hic durma avrupanın her yeri güzel ama en önemlisi insan haklaır yasam özgürlük fırsatın varsa kac arkana bakma bencee

Merhabalar

avrupa artık eskisi gibi değil ırkçılık çok arttı yani bunları bilerek gidin.
iş güç durumunuz nedir yaşama alışacak mısınız vs bunlar önemli ama ırkçılık arttı sokak ortasında türk diye dayak yiyenler var.

Belcikada yasayan biri olarak yazmak istiyorum
Ne Almanya ne Ingiltere Belcikadan daha iyi degil ...
Belcika Avrupanin en iyi olanak saglayan ulkesinden birisi (Luksemburgdan sonra)
27 yasindayim calisiyorum kizimla tek yasiyorum evimide aldim arabamda var
sene 1 Turkiyeye tatilede geliyorum herhaftasonu gezmemden geride kalmiyorum
iste istedigim hayat tebrik ederim

avrupa artık eskisi gibi değil ırkçılık çok arttı yani bunları bilerek gidin.
iş güç durumunuz nedir yaşama alışacak mısınız vs bunlar önemli ama ırkçılık arttı sokak ortasında türk diye dayak yiyenler var.

Canim eger bi sorun olursa bana ozelden yazabilirsin
Oturum izni olsun kayit olsun vs vs
Ben yabancilar burosunda calisiyorum :)
ben ben benn nasıl yerlesebilirim bloglarsa sürekli okuyorum evlenme ve sirket davetiyesi dısında is yeri acarak mı oturum alınıyo en dusuk bi isletme ne kadar tutar meselaa

Dunya tersine dondu.. artik avrupadaki gurbetciler Turkiyeye gidiyor temelli.. tabikide tatil amacli avrupayi dusunebilirsiniz ama irkcilik cok fazla..ben bile avrupada dogup buyumeme ragmen, kac kez irkciliga maruz kaldim..

Arkadaslar karmasik duygular ile okudum.. Ben saniyordumki.. Yurtdisi özlemi seksenli yillarda kaldi.. Ama 90% yurtdisina giderim diyor.. Ben almanya icin konusabilirim sadece.. Senenin 9 ayi soguk (nankörlük etmeyim, iki senedir güzel yazi var) insanlari saygili diyorsunuz.. Almanlarin büyük bir kismi yabancilara karsi.. Fakat bunu acik acik dile getiremeyen de bir o kadar cok.. Ev is muracaatinda yabanci oldugunu anliyorsun.. Yüzüne gülümseyerek bir baskasini tercih ettik dediginde.. Biliyorsunki yabancisin, ve o yüzden tercih edilmedin..
Surda iki senedir suriyeli mülteciler almanya ya Akin ettiki.. Yerli yabancilar onlarin sayesinde bir kademe üste ciktilar.. Burda okumus, meslek yapmis ama yinede isi olmayan cok insan var.. Türkiyeden gelip, bir iki sene dil kursuna gideceksin.. Cogu arkadaslar cocuk icin git diyor.. Eger kiziniz okulda herhangi bir haksizliga ugradiginda, onu savunamayacak kadar aciz olursun. Buda insanin zoruna gider.. Kizin cok cabul dili kavrayacak okula baslayacak.. Inan hicbir dersine yardimci olamayacaksin.. Cünkü onun kadar almanca bildiginde, o okulu bitirmis olacak.. Ha ac kalmazsiniz issiz olsaniz bile, devlet bakiyor.. Fakat ölmek icin cok fazla para, yasamak icinde cok az bi para.. Herkesin fikrine saygim sonsuz.. Ben sadece birde bu bakis acisindan durumu degerlendirmek istedim..

Merhabalar
Bende yillardir yurtdisindayim.Banada gitmeyin cok Zor demislerdi.cok ok lay alistim.Dil olmayinca is konusunda cok zorlandim ama basarili oldum sonunda.Esimle elele verip cok guzel seyler yaptik.cocugum cok guzel bir meslek Edindi.simdi arkama donup baktigimda iyiki gelmisiz diyorum.En azindan kadin olarak insan gibi yasiyorum.kimse kadin oldugum icin rahatsiz etmiyor.Bazi arkadaslar irkciliktan bahsetmisler.Peki Turkiyede irkcilik yokmu?Hala kurtmus,aleviymis,lazmis VS diye ayirmiyormuz birbirimizi:( konu sahibi bence guclu ve caliskansaniz gidin derim.Azmin elinden hicbirsey kurtulmaz,basarirsiniz.Turkiyenin simdiki halini dusunursek ve bir kiz cocugunuz Varsa arkaniza bakmadan gidin diyorum.Simdiden Bol sanslar size:)

Ya hava denilmis su denilmis manzara denilmis. Ben yurtdisinda yasayip da Turkiyeye donen insani ya da Turkiyeye donmek isteyen insani anlamam, anlayamam.

Bu ulkede hayat pahali ama oyle sizin Avrupadaki pahalilik gibi degil ortalama bir aile kurban bayraminda et goruyor iste bu 1,

ne kadar okursan oku issizlik yasayacaksin kimse sana sen derece yapmissin ulkemin en iyi okulundan mezunsun hakkindir deyip iyi maas vermeyecek bu 2,

insana deger verilmiyor, her an bir kor kursuna kurban gidebilirsin tam anlamiyla tesadufen yasiyorsun bu 3,

Ulkede kadin olarak yasam zorlugu son 10 yilda katlanarak artmis, kadin ölümlerine bakarsaniz son 10 yilda katlana katlana artarak gidiyor bu 4,

Kimsenin kimseye saygisi kalmamis, metrobuste sofore klima acar misin dedigin icin bicaklaniyorsun o kadar kafayi yedi insanlar.

En onemlisi ulkede savas var savas. Siz farkinda misiniz bilmem ama bu ulke gun gectikce bir ortadogu ulkesi olmaya devam ediyor.

Ama havasi suyu tasi topragi guzel. Öldükten sonra ne anlami varsa bunlarin.

bence bir iki sene türkiyedeki evi kapatmayıp kirasını ödemeye devam edip deneyebilirsiniz, olmazsa geri dönersiniz

ırkçılık ya da onun benzeri olan ayrımlar heryerde var, mesela kpss den yüksek puan aldn iş senin hakkın mülakatı geçebilir misin hayır, bu da ırkçılık değil de nedir, dayın yoksa iş yok, mesela çalışıyorsun bi proje yaptın o projeyle ilgili kurumlardan kredi alabilir misin, en iyi proje seninki olduğu halde hayır alamazsın, sen teknoloji geliştirme projesi yapmışsındır krediyi dümdüz bi pastaneye verirler :KK53::KK53: ee neden senin dayın yok, ilgili yerlere üye değilsin, siyasi görüşün farklı vs vs... yüzde yüz türk olduğun halde yine kendi ülkende ırkçılığa(bir nevi) maruz kaldın...

Irkclik nedir? Irkciliga maruz kalanlara soruyorum, hangi sebeplerden karsi karsiya geldiniz bu sorunla

Bir suriyeli turkiyeye yerlesir ulkenin kurallarina uymaz hunharca davranirsa halk onu benimsemez itekler.. ozaman bu irkcilik oluyomu olmuyomu?

Bide soyle soyleyim, sen kalkip Almanyaya veya baska ulkeye git
Ulkeye adapte olma, dil ogrenme onlara asimile olma (yanlis anlamayin kulturunuzu onlar gibi yasayin demiyorum) adamlar kalksin sana ayni turkiyeye gelen suriyelere kizdigimiz gibi bikac bise desin hemen irkcilik diyoruz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X