- 13 Haziran 2020
- 1.584
- 5.390
- 108
- Konu Sahibi Tazeportakal
-
okuyunca anı yaşamış gibi oldum :) turla gitmeyi düşündüm ama baya pahalı sanki kendim gitsem daha iyi olur gibi ,dilim pek iyi değil ama yaşasın çeviri :))Hayır diğer Avrupa ülkelerine göre daha uygun.
Para birimi kron Euro değil.
Ama bizim ülkemize göre tabi pahalı.
Çok küçük bir şehir 2 gün yeterli gezip görmek için.
3 gün kalsan rahat rahat her yerini gezersin.
Sehirin ortasında travmay hattı var her yere gidiyor.
Bilet kontrolüne yakalanmadan bedava binmistim ben
Netten alıyorlarmış galiba biletleri.
Güven usulü işte .
Berlin de de trene bedava bindim kaç kere.
Ama orda kontroller oluyormuş.
Prag da öyle bir şey yok.
Zaten fazla tramvay kullanmana da gerej yok yürüme mesafesi.
O kadar güzel ki yollar yürü zaten.
Masal gibi.
Kalesi var oraya çıkmak yorucu ama çok güzel.
Trdelnik diye ünlü bir Tatlısi var .
Biraları çok güzel.
Saat kulesi var ünlü onun etrafında kafelerde soğuk bir bira içersin.
Ben apart kiralamustim eski bir binaydi çok güzeldi . booking com dan
Otellerden daha uygundu .
işte ben de sevmiyorum onu.. Bir de ben sürü gibi gezmeyi sevmiyorum.
işte ben de sevmiyorum onu.
bir de mesela ben kendi programımı yapmayı ve gerekirse ani değişiklikler yapmayı da seviyprum
bi Pisa'ya gittik mesela
ay Pisa'da bi kule var başka bir nane yok
etrafta yüzlerce Çinli (uzakdoğulu ,ben onları ayıramıyorum) herkes 476958476'şar tane fotograf çekiniyor.
ben fotograf da çeken bir insan değilim.
iyi tamam dedik biz çıktık
yarım saat bile kalmadık
biz oradan yanlış hatırlamıorsam Siena'ya mi ne geçtik ve muhteşemdi, çok daha fazla beğenmiştim, alışveriş filan yapmıştım.
ya restoran italyada çok sorun değil, orada aç kalmazsınBunun hazırlığını yapmak da keyifli oluyor. Gidince görmek istediğin yerleri araştırıyorsun mesela. Oteli seçtiysen yakın yerlerdeki restoranları inceliyorsun filan.
Kardeşim bir kaç kez tura katıldı gayet memnun kalmıştı. Genelde gruptan ayrıda gezebileceğiniz vakitler oluyor.Tatil için yurtdışı planı yapıyoruz fakat tur ile mi. Gitmek daha iyi olur yoksa kendi başımıza mı bilemedik. Tur ile gitmek daha uygun oluyor galiba ama yeterli katılımcıya ulaşmadığında iptal ediliyormuş izinleri buna göre alacağız ortada da kalmak istemiyoruz.
Özgür bir şekilde gezmek daha cazip geliyor ama süreci yönetemeyiz bir oraya bir buraya savruluruz gibi geldiği için tura yöneldim tecrübesi olan var mı?
hazır eliniz değmişken şu sıra en kolay vize nereden alınıyor bir baksanız sevabınızaBen gidip biraz şey izleyeyim, böyle YouTube'da videolar oluyor: Paris sokaklarında dolan, 4k şehir turu falan...
Böyle konular açıldıkça çekip gidesi geliyor insanın
Bu daha önce yurtdisina cikip cikmadigina, nereye gittigine, gittigin ulkeninin dilini ya da en azindan ingilizce bilip bilmedigine, kac kisi gidilecegine bagli olarak degisecek bir cevap.Tatil için yurtdışı planı yapıyoruz fakat tur ile mi. Gitmek daha iyi olur yoksa kendi başımıza mı bilemedik. Tur ile gitmek daha uygun oluyor galiba ama yeterli katılımcıya ulaşmadığında iptal ediliyormuş izinleri buna göre alacağız ortada da kalmak istemiyoruz.
Özgür bir şekilde gezmek daha cazip geliyor ama süreci yönetemeyiz bir oraya bir buraya savruluruz gibi geldiği için tura yöneldim tecrübesi olan var mı?
Ben gidip biraz şey izleyeyim, böyle YouTube'da videolar oluyor: Paris sokaklarında dolan, 4k şehir turu falan...
Böyle konular açıldıkça çekip gidesi geliyor insanın
Kesinlikle , açmayın böyle konular. Kayınvalidenle derdini anlat, ne bileyim kocanla tartışmanı anlat..Durduk yere milletin ağzının suyu aktı konu kapatılmalı sdhdhdfh
Su sıra hiç bir yer kolay vize vermiyor.hazır eliniz değmişken şu sıra en kolay vize nereden alınıyor bir baksanız sevabınıza
bana da verebilirler her anSu sıra hiç bir yer kolay vize vermiyor.
Hatta 79 ülke gezmiş, 2 Amerika 10 shengeni olan avukata bile daha iki gün önce vize reddi verdiler. Takip ettiğim bir aile de ABD'ye şirket aracılığıyla göçüyordu. Beklerken onlar disinda herkesin red aldigini, bu yüzden gerildiklerini söylemişlerdi.
Eki Görüntüle 3222704
Biraz araştırdım da, seçimden sonra gelir gitmez diye heralde turist vizesi bile vermeye çekiniyormus ülkeler.
O yüzden vize başvurusu yapmak isteyenlerin aklında olsun, şirket davetleri falan yoksa 15mayistan sonra başvuru yapmak sanki daha iyi olur
Bense aynı şu moddayimEki Görüntüle 3222707
Vize verseler bile param yetmez. Batıdaki kuzeydeki vizesiz yerleri de gezdim, bitti
Artık benim için tatil Lübnan,Umman, ırak ,Fas ,İsrail falanoraları sevmeye başladım imkansizliktan.
Ne demiş bir Karadeniz atasözü?
Sevduğunu alamaysan alduğunu seveceksin
Proje derken onlar mı seni davet etti? Eğer öyleyse alırsın inşallah. Bir kere ben işsizken shengen almıştım davetiyeylebana da verebilirler her an
benim de var onlarca ama vize görüşmesi bile korkunçtu
15 sene önce aynı gün aldığım uzun süre vizesi (Almanya) şimdi ne hale gelmiş tedirginim açıkçası ve red gelirse ne halt etcem onu düşünüyorum
14 mayıs hikayesini duydum ama benimki zaten proje bazlı yani sürem kısıtlı, keyfime göre değil...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?