Yurtdışında Çalışmak vs Türkiye’de Çalışmak

PortakalSevgisi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2019
395
139
18
31
Arkadaşlar merhaba, ya ben yurtdışında çalışmakla Türkiye’de kalmak arasında gelip gidiyorum. En büyük nedende ailem. Yani inanılmaz iyi bir iletişimimiz var ve anne babamla zaman geçirmekten çok mutluyum. Ammavelakin, kariyer anlamında yurtdışı çok verimli olur diye de düşünüyorum. Birde ortam açısından. Türkiye’de çok fazla çirkef insana denk geliyorum ve hepsi de şirinlik muskası görünüyor, eğitim için yurtdışında bulunmuştum bir tane bile böyle tipe ne stajda ne okulda denk gelmemiştim, bu insanları bizim ülkeye toplamışlar sanırım :D Ama aile deyince akan sular duruyor. Yani uzun süre onlarsız kalmak istemem, evde kendimi çok sevgi dolu ve huzurlu hissediyorum artı annemlerle çok güzel zaman geçiriyoruz. İş yerimden de memnunum ama bir adım öteye gidiyor mu kariyerim ondan emin değilim, iş arkadaşlarımda bu dediğim çirkef, art niyetli tiplerden değil, ama dediğim gibi sosyal ortamlarda çok denk geliyorum, ve oldukça sıkıldım bunlardan. Yurtdışında özellikle İrlanda/İngiltere’de yazılım alanında çalışanlardan fikir bekliyorum. Memnun musunuz ? Ne kadar sürede bir Türkiye’ye geliyorsunuz ?

Tabii ki yurt dışı.
Ben gerekçe söyleyeyim bu ülkede kadın olmak başlı başına bir eşitsizlik her konuda,niye kalmak isteyeyim ki ?
İşte tek aile kısmı düşündürüyor beni burada arkadaşlarımdan da çok sıkıldım şu sıra :( Kıyaslama ve rekabet çok ondan gitmek istiyorum.

Bencede yurt dışında çalışmak. Burdaki milletin egosundan patrondan çok patronculuklarından gına geldi. İmkanınız varsa hiç düşünmeyin derim.
Benim çalışma arkadaşlarım çok iyi ama sosyal ortamlardan gına geldi. İlişkilerde ara bozucu çok vs vs ben baş edemiyorum :(

Yurt dışı , kimse için fedakar etmeye gelmez bu ailede olsa böyle. Sonra mutsuz oluyorum insan zamanla. Maalesef değmiyor. Gidin maaşınız el veriyorsa sık sık gelirsiniz onlar sizde kalır vs . Dediğiniz gibi Türkiye'deki sosyal ortamdan bana da gına geldi. Atıcam kendimi bi yerlerden :KK51:

evlenınce ne yapacaksın iç güveysimi alacaksın kocanı ,:dondurma:
kendi kariyerine odaklan lütfen ,:KK66:
eğitimli kendine güvenen aktif çalışan kadınlara bu ülkenın ihtiyacı var .
İşte ablacım insanı seven ve destekleyen birinin olmadı çok iyi olur o ayrı konuda onla alakalı da konu açmıştım da sonra ban aldım :) Tek fark ettiğim şey burada arkadaşlıklar biraz vahşi ve fesatlık var insanlarda, yabancı ülkede bunun oranı düşük ama orada da aile Yok:(

Yurt dışı , kimse için fedakar etmeye gelmez bu ailede olsa böyle. Sonra mutsuz oluyorum insan zamanla. Maalesef değmiyor. Gidin maaşınız el veriyorsa sık sık gelirsiniz onlar sizde kalır vs . Dediğiniz gibi Türkiye'deki sosyal ortamdan bana da gına geldi. Atıcam kendimi bi yerlerden :KK51:
Özel değilse sosyal ortamlarla ilgili ne şikayetiniz var ? Ben benden hoşlanan adamlara hakkımda yalan yanlış bilgi verilmesinden , arkadaşların hasetlenmesinden bıktım da ondan ülkeden göçmek istiyorum :( Ama aile de çok önemli birde işyerimdekiler çok iyi insanlar :)

İşte ablacım insanı seven ve destekleyen birinin olmadı çok iyi olur o ayrı konuda onla alakalı da konu açmıştım da sonra ban aldım :) Tek fark ettiğim şey burada arkadaşlıklar biraz vahşi ve fesatlık var insanlarda, yabancı ülkede bunun oranı düşük ama orada da aile Yok:KK43:

ailen sağlıklı olsunlar iyi olsunlar sen onların adına mutlu ol
onlarda sen mutluysan onlar daha mutlu olur inan ,

Çok güzel söylediniz

benım bir kızım var rabbim bagışlasın inşallahhhh :dua:
hayalım yurtdusunda eğitim alması çok iyi yabancı dil konuşması
ama inan hayal edince bile ağlıyorum yüreğime fil oturuyor ve daha çocuk 10 yaşında :oops:
ama genede gidip en iyi eğitimi alamasını hayal ediyorum .
bu ömür hayat senın

Önceki konunuzda banlanma nedeniniz sevgili ya da koca bulanlara fingirdek yakistirmanizdi. Madem bu kadar kendi insaninizdan dertlisin gidin yurtdisina ailenizi de zamanla alin yaniniza onlari da kurtarin madem oyle buradan hem siz kurtulun hem bu ulke insanini bu derece sevmeyen yabanci hayrani olan birinden kurtulsun.

Birde ekstra bir korkum var ben burada da istediğim gibi birini bulamadım da ya orada da bulamazsam?

en doğru insanı allahım en dogru zamanda senın karşına çıkar merak etme ,
eğitim , iş ortamı , kariyer senın karşına çıkacak kişiyi eliyerek karşına çıkarır,

Özel değilse sosyal ortamlarla ilgili ne şikayetiniz var ? Ben benden hoşlanan adamlara hakkımda yalan yanlış bilgi verilmesinden , arkadaşların hasetlenmesinden bıktım da ondan ülkeden göçmek istiyorum :KK43: Ama aile de çok önemli birde işyerimdekiler çok iyi insanlar :)

Valla bende öyle hoşlanma meselesi değil de, ne bileyim kızların habire sen aradın ben aradım hesabı yapmasından, sürekli bi yarış halinde olmalarından, gösterdiğim ilgi ve dostluğun bana gösterilmemesinden, anlamsızca araya mesafe koymalarından, hasetliklerinden , tezdüzeliklerinden ( son zamanlarda en çok bu canımı sıkıyor) , sıkıcı ve belli kalıpların dışına çıkamamalarından.

Aktivite olarak kafe kafe dolaşmaktan başka bi anlayışları olmamalarından , erkeklerinse tüm bunlar artı onlara yakın davranıldığında kendilerine aşık olduğumu zannetmelerinden :olamaz: gına geldi. Kaç çevre değiştirdim, şehir değiştirdim yok bitmiyor anam. Şimdiye kadar muhafazakar şehirlerde bulundum bi de daha serbest olan İstanbul İzmir gibi yerleri denicem . Yok olmadı yallah yurtdışına.:ruh:

Valla bıktım artık zamanım , gençliğim tükeniyor gibi hissediyorum .:KK17:
Uzun oldu biraz pardon :oops:

aslinda IT deki kisiler neredeyse dunyanin her yerinde aynidirlar,
sadece Turkiyede her alanda oldugu gibi daha stresli bir ortam vardir,
ama insanlarin kisilikleri acisindan cok buyuk farklilik oldugunu dusunmuyorum ben.

Turkiyede calisirken de cok severek giderdim ise, yurtdisinda da oyle gidiyorum.
Fark olarak, su an daha az mesai yapiyorum.

aile icin soyle bir fark var,
sonucta zaman geciyor,
ve her gidip gelmenizde ailenizi daha yaslanmis buluyorsunuz,
biz 6 ayda bir gorusuyoruz simdilik, ve uzun bir sure bu.

Back
X