Yurtdışında hayat daha mı iyi?

mesela yikama kesme fön 50€ kadar oluyor sac boyama ise uzunluga göre 35-55€ arasi. yani bahsettiginiz gibi 300€ asla tutmuyor. burada yasayan türkler genelde asil sac renklerini kullanir boyali fazla olmaz o nedenle adetimizde hic olmadi boy yaptirmay gidelim boyle boyle alistik aslinda. o yuzden trde insanlar buna dha cok onemverince dogal olarak bi hevesgeliyor:)

sok oldum bunlari nasil rakamlar :/ balyaj pahali oluyor acaba ondan mi pahali fiyati?

Trajik bir kıyaslama maalesef . Sonuç olarak avrupadakiler asgari ücret dahi alsalar iyi bir şekilde yaşıyorlar . Ayrıca Lidl diğer marketlere göre bir tık daha ucuz ama bazı şeylerine bayılıyorum . Çok kaliteli ve güzel şeyleri var bence

Fiyat konusunda bende Turkiye ile kiyaslayinca uzuluyorum.H&M , C&A ve Primark kalitesi dusuk ama ucuz markalar, Turkiyede nerdeyse ulasilmaz fiyatalar.Et urunleri , market alisverisi bunlari dusunemiyorum.Bende alisverisimi lidl dan yapiyorum.Urunleri guzel ve uygun, lidl dan 70eu ile gayet haftalik alisveris yapabiliyorken Carrefour , Delhaize gibi marketlerden o paraya anca ivir zivir ve cerez alabilirim.Turkiyedeki Sok, Bim ve Migros gibi.Biz 3 yil once geldik, ev ve 2araba aldik.Cok fazla borcumuz var haliyle,tatil,restorant ve gezmelerden kisiyoruz.Bu sebeple biraz mutsuz ve negatif bakiyorum olaylara.Yaslarimizda 40larda oldugu icin refaha eremeyecek gibiyiz.Siz Turkiyedemisiniz suanda, lidl nerden biliyorsunuz?

Hayır isvecte yaşıyorum , yani Lidl burdada var . Keşke bu kadar borç yapmasaydınız , malum borçları ödemek için sürekli yoğun bir şekilde çalışırken bir yandan hayatı kaçırıyor insan. Benimde ev borcum var ama kiradan çok daha az ödüyorum üstelik kendime ait yaşam alanım var o yüzden beni hiç rahatsız etmiyor . Yinede hayırlısı olsun. Üç sene önce gelmişsiniz ve hemen oradaki hayata adapte olabilmişsiniz buda güzel bişey

Burda günlük bine gitsek 60 yetmiş TL gidio. Bide et süt meyve bile olmuyo genelde içinde. Gerçekten içler acısı bu durum

Ne açıdan iyi ya da kötü olarak değerlendirdiğinize bağlı, bir de sizin kişiliğinize.

Kimi insan var kolay adapte oluyor, kimisi daha katı bakıyor, yapamıyor, dönüyor.

Almanyayı sadece ziyaret ettim, yaşamı hakkında yorum yapmam doğru olmaz bence ama gördüğüm kadarıyla bana soğuk ve gri gelmişti. :))
İngilterede yaşadım, şu ana kadar en kolay adapte olduğum yerdi, kimsenin kimsenin işine burnunu sokmadığı, insan gibi değer gördüğünüz bir yerdi işte. Ev fiyatları pahalı onu söyleyeyim sadece. Ama geçim/alım gücü iyiydi.

Kesinlikle daha iyi.
Artı eksi yönleri vardır elbette ama riskler her yerde var.
Bizim memleketimiz güzel mi ? Fazlasıyla ama artık yaşanmıyor.
Siyasi, ekonomik, kültürel, adli, eğitim, sağlık ne yazarsan yaz hepsinde sıkıntı var.
Kaçın kurtarın kendinizi.

Keşke bizde gidebilsek

valla zamanında annemin dedesi 70li yıllarda gidecek olmuş da eşi engellemiş, sensiz naparız çoluk çocuk demişler gitmemiş o da kalmış.
öyle çok isterdim ki gitmesini.
eğer gitmiş olsaydı bizim de hayatımız kurtulur, bir ayağımız kesin almanya'da olurdu.
hatta ben muhtemelen türkiye'ye uğramazdım bile.

benim çevremde gidenler var.
iş yerimde grafik tasarımcı arkadaş eşiyle birlikte londra'ya yerleşti.
eski iş yerimdeki kız arkadaşa miras kalınca o da avusturalyaya gitti.
çok eskiden, daha lise yıllarımdan bir arkadaş ispanyol sevgili yaptı evlendi gitti.

nerde bende o imkan, o şans

Şahsen asla ama asla Türkiye'den farklı bir yerde yaşayamam. Yurt dışınsa turist olarak bulundum yaşamı hakkında bir şeyler söyleyemem. Bildiğim ise yaşamım ve aidiyetim. Aile olatak komşularla içli dışlı olan bir ailede büyümedim, insanlara karşı bağım yoktur.
Ancak bu ülkede her an bir hareketliliğin olmasından, stresli yaşamından vazgeçemiyorum. Bir süredir farklı bir yere atandım ve bulunduğum yer çok sessiz, sakin olaysız bir yer. İstanbulda dopmuş vr büyümüş biri olarak buradaki huzurdan dolayı çıldırma durumuna geldim. Herkeste bir rahatlık, bir salmışlık var sanki.
Oysaki özel sektörde çalışırken yaşadığım iş stresi ve iş arkadaşlarıyla mücadele etmek, birbirimize girmek ama bağlarımızın kuvvetli olmasını özledim.
Yani ofiste herkesin lakabı vardı ve benimki "tehlikeli madde" .
Olaysız yaşayamıyorum, bugün bir önceki günün aynısı olunca çıldırıyorum, çözülmesi gereken büyük sorunlarla gelin bana.
Bir de herşeyi devletten bekleme mottosu bende de var, ben çoğu zaman başkasına bırakmam bir konuyu anlamadıysam yönle diririm, kesinlikle sorun çıkacaksa bunu öngörürüm, kolay yanılmam. Avrupadaki huzurlu ve herşeyi belli olan hayat bana göre değil.
Birde yıllar önce bir havayolunun çağrı merkezinde çalışmıştım. Hiç unutamadığım bir olay var. Bir adam telefonda Amerikadan Türkiyeye aktarmalı olararak uçak arıyor ama nasıl ağlıyor tlf da. Meğerse kardeşi vefat etmiş, adamcağızda doğrudan TR ye uçuşu olan bir yerse seğil. Onu son dk buraya getirmekte öylesine sor bir iş ki. O un çaresizliğini gördüm ve yaşadım ya ne bileyim ailemden öylece uzaklaşamam ya. Yani Allah korusun bir felakette kimseye ulaşamıyorsunız ama o durumu yaşamak biraz daha köklerime bağladı beni.
Birde bir sinirli insanlarız ya gerçekten huzur bozuyor bizi, Avrupalılarla konuşurken bunu net hissediyorsunuz, hamurumuz farklı bizim, bise heyecan lazım, tutku lazım. Meslek olarak ta Anadoluda olmam lazım benim zaten, bu yüzden neresinde olursa olsun son nefesimi bu topraklarda vermek istiyorum.Yine duygusal yaklaşım bu da.

Şahsen asla ama asla Türkiye'den farklı bir yerde yaşayamam. Yurt dışınsa turist olarak bulundum yaşamı hakkında bir şeyler söyleyemem. Bildiğim ise yaşamım ve aidiyetim
Bir an benim eşim konuşuyor sandım 1 milyon dolar vereceğiz desinler Türkiye’den başka yerde yaşamaz. Neymiş efendim markete gittiğinde “Selamün Aleyküm” diye girecekmiş. Türkçe konuşmamak düşüncesi ona korkunç geliyormuş. En yakın arkadaşlarından biri İsviçreli bir kadınla evlendi, orda yaşıyor. Sürekli iletişim halindeler. Hayatını kurtaracak sandı, hapis hayatı yaşıyor diyor. En büyük eğlencesi bir göl var, orda Milk shake içmek diyor. İsviçreli karısından içinde çok soğuk, hiç yardım etmiyor diyor. “Bülbülü altın kafese koymuşlar ah vatanım demiş” misali.

Bende yaşayamam. Kolay gelsin demenin hazzı hiç bir şeyde yok, gerçekten vatanımdan vazgeçemem, mesleki olarak bu coğrafyanın ürünleri hiç bir yerde yok, kurban olayım vatanıma. Parasızlıksa çok parasızlığı, açlığı da yaşadım, asgari ücretten az kazandığım yıllar geçirdim, ekonomik sıkımtının alasını yaşadım ama sabırla çalıştım, kafamı kullandım öncelikle özel sektörde iyi bir kariher yaptım sonra da çocuk çocuk sahibi olunca ona vakit ayırmak için para ve kariyerden vazgeçip memur oldum.
Gençlere tavsiyem kaçıp gitmek yerine güvenli alanınızı bir terkedin, bir risk alın arkadaşlar, krizden nasıl kırtulabileceğinizi neyin sizin için iyi olduğunu bir anlamaya çalışın. Ben 36 yaşıma geldim, çok ta çile çektim bundan sonraki hedefim yine kendimi rahat bırakmayacağım entellektüel bir şeyler, fazla anlatmayayım ifşa olmayalım.

Benim eşimde amerika ya gitmek istiyor. İşı bile ayarladı ama ben mani oldum .bilmiyorum çok düşünüp kafama taktığım bi konu. Istemiyorum ülkemi terketmek ne olursa olsun .ikimizde havacı olmamıza rağmen tüm dünyayı görmüş olarak yine de memleketimde kalmak istiyorum . Ama biliyorum şartlar daha iyi . Yine geldi bak aklıma. Yorumları takip edeceğim

İmkanım olsa bir dakika durmayacağım maalesef imkan yok şuan ileride ne olur bilmiyorum fırsat geçerse giderim.

İmkanım olsa bir dakika durmayacağım maalesef imkan yok şuan ileride ne olur bilmiyorum fırsat geçerse giderim.
Yurtdışında akrabalar var hani onlarla iletişime geçmeye çalışıyorum kimsenin yardım ettiği yok millet gelmek istediğimizi duyunda yardım etmiyorlar akrabadan hayır gören var mı ya

Bizde esimle çok gitmek istiyoruz, arastirmalar yapiyoruz ama çok zor, ikimizinde denklik almasi icin baya ugrastiriyorlar. Özellikle Almanya Türkiyeye elinden gelen bütün zorlugu cikariyor. (Tabi bu bizim mesleklerlede alakali olabilir bilemiyorum)
Türkiyede geleceğimiz hiç parlak gözükmüyor.. insana değer verilmiyor, sürekli maaşlardan kesilmeye başlandı, herşeyde zam ustüne zam. Eşimin psikolojisi bitmiş durumda, keza benimde öyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…