Yurtdışında hırsızlık olayı yaşadık.Nakit paralarımızın neredeyse hepsi gitti.Yardımınıza ihtiyacım var

Asi ve Mavi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2021
36
29
38
31
Eşimle yurtdışı gezimizin bugün 4. günü bugün çok talihsiz bir olay yaşadık cüzdanım gitti ve dolayısıyla paraların büyük bir kısmı da.Bulunduğumuz bölgede ve gideceğimiz yerde Türk bankası yok.Hala şoktayım biraz araştırdım ama ne yapacağımı bilemiyorum size sormak istedim.Fikri olanlar yardımcı olursa çok mutlu olurum.Şikayette bulunduk.

Eşimle yurtdışı gezimizin bugün 4. günü bugün çok talihsiz bir olay yaşadık cüzdanım gitti ve dolayısıyla paraların büyük bir kısmı da.Bulunduğumuz bölgede ve gideceğimiz yerde Türk bankası yok.Hala şoktayım biraz araştırdım ama ne yapacağımı bilemiyorum size sormak istedim.Fikri olanlar yardımcı olursa çok mutlu olurum.Şikayette bulunduk.
Kimliğiniz de yoktur büyük ihtimal ? Ama banka aradığınıza göre ehliyet falan arabada galiba .

Western unıon ile gönderebilir çevrenizden birileri kimlik bilginize

Çok da yabancı bir yerde değilsiniz vardır Türk bankası orada hiçbir yol bulamazsanız böyle sokaktaki döviz çeviren yerler bazen rica ederseniz kripto da çeviriyor türkiyeden biri size usdt atabilir uygulamalar arası gönderebilirsiniz

Arkadaşlar bilmediğim için soruyorum. Dijital kredi kartı kullanılıyor mu bizde, wallet yani? Ben yurt dışında yaşıyorum ve bizim bütün kartlar telefonda yüklü. O yüzden nakit para veya fiziksel kart taşımıyorum. Atm den de kartsız para çekebiliyoruz. Eğer bizde de varsa o şekilde para transferi yapılamıyor mu?

Konu sahibi, sırt çantanızı bile önden takın. Yaz sezonunda hırsızlık turizmi yapılıyor. Yani otobüslerle getirip belli yerde indirip salıyorlar bunları. O parayı malesef unutun bulunmaz. Hırsızı bulsalar çalınan miktarı ispatlayamazsınız. Sizin gibi kaç kişi vardır para çaldıran. Aşırı turist yoğunluğu var, polis de bıkıyor uğraşmıyor.

Arkadaşlar bilmediğim için soruyorum. Dijital kredi kartı kullanılıyor mu bizde, wallet yani? Ben yurt dışında yaşıyorum ve bizim bütün kartlar telefonda yüklü. O yüzden nakit para veya fiziksel kart taşımıyorum. Atm den de kartsız para çekebiliyoruz. Eğer bizde de varsa o şekilde para transferi yapılamıyor mu?

Konu sahibi, sırt çantanızı bile önden takın. Yaz sezonunda hırsızlık turizmi yapılıyor. Yani otobüslerle getirip belli yerde indirip salıyorlar bunları. O parayı malesef unutun bulunmaz. Hırsızı bulsalar çalınan miktarı ispatlayamazsınız. Sizin gibi kaç kişi vardır para çaldıran. Aşırı turist yoğunluğu var, polis de bıkıyor uğraşmıyor.
Sanal kartlar var online alışverişte asıl kart bilgileri yerine o bilgileri giriyorsun. Bir de eğer pos cihazında temassız ödeme varsa NFC ile, temassız özelliği olmayan poslarda QR ödeme var. Atmden de uygulama üzerinden yine QR ile para çekip yatırabiliyosun. Gönderebiliyosun ama kart bilgilerini görmek için kartı takman gerekiyo. Ordan yapılan her işlemi de uygulamadan yapabildiğim için hiç kart taşımıyorum. Aynı şey mi bilmiyorum ama.

Sanal kartlar var online alışverişte asıl kart bilgileri yerine o bilgileri giriyorsun. Bir de eğer pos cihazında temassız ödeme varsa NFC ile, temassız özelliği olmayan poslarda QR ödeme var. Atmden de uygulama üzerinden yine QR ile para çekip yatırabiliyosun. Gönderebiliyosun ama kart bilgilerini görmek için kartı takman gerekiyo. Ordan yapılan her işlemi de uygulamadan yapabildiğim için hiç kart taşımıyorum. Aynı şey mi bilmiyorum ama.
Ben de emin değilim belki de aynı şeyi yazıyoruz. Apple walleta yüklüyorum bütün kredi kartlarını. Temassız poslarda telefonla ödüyorum ve nakit gerekince kod girip kartsız çekebiliyorum.

Konu sahibi, zor durumdasınız biliyorum ama iyi tarafından bakın pasaportlarınız da çalınmamış. Western union vs para gönderirlerse çekebilirsiniz. Otelde çalınır yanıma alayım diyorsunuz ama üstünüzde taşımayın. Otel kasasında tutun paranızı pasaportlarınızı.

Ben de emin değilim belki de aynı şeyi yazıyoruz. Apple walleta yüklüyorum bütün kredi kartlarını. Temassız poslarda telefonla ödüyorum ve nakit gerekince kod girip kartsız çekebiliyorum.

Konu sahibi, zor durumdasınız biliyorum ama iyi tarafından bakın pasaportlarınız da çalınmamış. Western union vs para gönderirlerse çekebilirsiniz. Otelde çalınır yanıma alayım diyorsunuz ama üstünüzde taşımayın. Otel kasasında tutun paranızı pasaportlarınızı.
Aynı şey değil sanırım. Ama aynı işi görüyor sonuçta 😂

Konuyla ilgili bi bilgim yok ama çalınan alan herkese açık kameralı bi alansa polise ya da konsolosluğa gidin en azından kimliğinizi kurtarırsınız belki

Benimde google cuzdanda tanimli kartlarim nfc ile odeme yapabiliyorum, bunu mu kastediyorsun acaba? (Poslar, atmler, ulasim vb yerlerde kullanabiliyorum)

Konu sahibi A Asi ve Mavi sanirim pasaportlar duruyor, sanslisiniz.

Şu an bir anlamı yok ama Yurtdışı gezilerimizde parayı bölüyoruz farklı lokasyonlara biz. Biraz cep biraz bavul biraz eşimle cüzdanlarımız. 4-5 parçaya bölünüyor. Cüzdanımı ben de Makedonya’da çaldırmıştım. Ders oldu bana. Ben de oralıyım bu arada Ama maalesef Balkan ülkeleri sıkıntılı.

Kart kullanmaya karar verdik komisyon vs bilmiyorum nasıl olur ama markette denedik sabah oldu eşimin kartı duruyor.Benimkileri iptal ettim zaten onlar da gitti.
İfade verdik kayıt altına alındı belgenin bir nüshasını da bize verdiler.Bir umudum yok zaten de en azından resmi makamlara başvuralım dedik.
Olayın olduğu anı bile biliyorum neredeyse mekan belli old town katedralin hemen önü.Polis kamera kayıtlarına bakacakmış ama onun öncesinde izin istemeleri gerekiyormuş.

Polis de işi yokuşa sürdü.İşte resmi işlemler olursa sıkıntı yaşarsınız işler uzar vs dediler.İnanılır gibi değil hırsızın suçu yok sanki ben bir suç işlemedim.Pasaportum yanımda çok şükür.Israr ettik ve işleme aldılar.

Fotoğraflarda bir tame adam dikkatimi çekti.Aynı sokaktan iki kere geçmiş 1 dakika içinde her karede var.Ondan sonra farkettim çantamın açık olduğunu adamı alırken görmedim.Düşündükçe ve fotoğraflara baktıkça farkettim.Polis onunda fotoğrafını alıp dosyaya ekledi.

Back
X