- 13 Haziran 2022
- 480
- 450
- 53
- Konu Sahibi morciceklidal
-
Canım Almanya’da denklik alip b2 seviye Almanca’n varsa ana okullarında öğretmenlik yapabiliyorsunmerhaba kızlar ben 26 yaşındayım okul öncesi öğretmenliği 4. sınıfım bu sene son senem olunca haliyle biraz tutuştum tabi belirteyim hemen ben lise düzeyi hizmetli kadrosunda da memurum aynı zamanda yani mezun olunca bulunduğum bakanlıkta unvan yükseltme ile çocuk yuvalarında çocuklardan sorumlu öğretmen olabiliyorum ama bu öğretmenlik gibi değil de grup sorumlusu gibi daha çok bense alanımda çalışmak istiyorum bilen bilir ags sistemine geçildi yani sınavı kazansam bile en iyi ihtimalle 1 yıl akademide eğitim göreceğim ve asgari ücret alacağım ben epey kararsız kaldım sınav süreci zor bir süreç akademideki eğitim vs derken göze almaya değer mi bilemiyorum her şeyi göze alıp ags mi çalışsam yoksa hiç boşa kendimi yormasam mı ? buraya kadar tüm konuya hakim olanlardan fikir bekliyorum
bir de işte ben tüm bunları düşünürken bir hocam da ing veya almanca çalışıp yurtdışında çalışmayı önerdi bunu yapan varsa onlardan fikir bekliyorum burda da sonuçta bi memuriyetim var yakıp gitmeye değer mi ona göre ags yerine dil çalışayım
Almanya ne alaka?Herkes giderse bizim çocuklar nolacak ?Canım Almanya’da denklik alip b2 seviye Almanca’n varsa ana okullarında öğretmenlik yapabiliyorsun
Hanımefendi konu başlığını ve son paragrafı okumadınız sanırım? İngilizce ve Almanca bilen yurt dışında calismaktan bahsediyor fikir istiyorAlmanya ne alaka?Herkes giderse bizim çocuklar nolacak ?
süreç hakkında bilginiz var mı burdaki memuriyetimi yakmaya değer mi acabaCanım Almanya’da denklik alip b2 seviye Almanca’n varsa ana okullarında öğretmenlik yapabiliyorsun
Canım bnde özel sektörde ogretmendim benim eşim burdaydi o yüzden geldim , sana tavsiyem Türkiye’de dil okuluna git en az b2 sertifikanı al öyle adım at, kimsen yoksa burada zor olur. Ben burda b2 yi halledip öyle basvuracagim ausbuildung diyorlar istersen araştırsüreç hakkında bilginiz var mı burdaki memuriyetimi yakmaya değer mi acaba
Aynen denklik zaten gerekiyorbenim bildiğim kadarıyla dil kriterini tamamlamakla bitmiyor. bildiğim birkaç ülkede dil kriterlerini tamamladıktan sonra denklik sınavlarından sonra ancak yardımcı öğretmen denilen düzeyde çalışıyorsunuz bir süre
Aynen denklik zaten gerekiyor
evet benim de kafamı çooook karıştıran bir konu bu ancak şu an son sınıfken hala bişeyler için çaba gösterecek enerji ve yaştayken bu riski aldım aldım yoksa ömürlük burdayımSiz muhtemelen memuriyeti devam ettirip ordan devam etmek zorunda kalacaksınız. O kadar bekleyen mezun varken rahatınızı bozamazsınız. Sahip olduğunuz geliriniz sizin risk almanızı engelleyecek.
Kanada’da okul öncesi öğretmenlerine çok talep var ve hızlı bir şekilde kalıcı oturum alabiliyorlar. Şu linkten her eyaletin denklik durumlarını inceleyebilirsiniz: Get Certified to Teach - Pathways to Teach Canadamerhaba kızlar ben 26 yaşındayım okul öncesi öğretmenliği 4. sınıfım bu sene son senem olunca haliyle biraz tutuştum tabi belirteyim hemen ben lise düzeyi hizmetli kadrosunda da memurum aynı zamanda yani mezun olunca bulunduğum bakanlıkta unvan yükseltme ile çocuk yuvalarında çocuklardan sorumlu öğretmen olabiliyorum ama bu öğretmenlik gibi değil de grup sorumlusu gibi daha çok bense alanımda çalışmak istiyorum bilen bilir ags sistemine geçildi yani sınavı kazansam bile en iyi ihtimalle 1 yıl akademide eğitim göreceğim ve asgari ücret alacağım ben epey kararsız kaldım sınav süreci zor bir süreç akademideki eğitim vs derken göze almaya değer mi bilemiyorum her şeyi göze alıp ags mi çalışsam yoksa hiç boşa kendimi yormasam mı ? buraya kadar tüm konuya hakim olanlardan fikir bekliyorum
bir de işte ben tüm bunları düşünürken bir hocam da ing veya almanca çalışıp yurtdışında çalışmayı önerdi bunu yapan varsa onlardan fikir bekliyorum burda da sonuçta bi memuriyetim var yakıp gitmeye değer mi ona göre ags yerine dil çalışayım
çok sağolun bakacağım sizin böyle bir süreçten geçmiş yakınınız vs var mı ya da sizin böyle bir tecrübenizKanada’da okul öncesi öğretmenlerine çok talep var ve hızlı bir şekilde kalıcı oturum alabiliyorlar. Şu linkten her eyaletin denklik durumlarını inceleyebilirsiniz: Get Certified to Teach - Pathways to Teach Canada
Okumam var şükür. Herkes nereye gidiyor dedim zaten.Hanımefendi konu başlığını ve son paragrafı okumadınız sanırım? İngilizce ve Almanca bilen yurt dışında calismaktan bahsediyor fikir istiyor
Benim yok ama yine link vereceğim:) Bu subredditte bu yolu anlatan birçok konu var:çok sağolun bakacağım sizin böyle bir süreçten geçmiş yakınınız vs var mı ya da sizin böyle bir tecrübeniz
Mezun olduğunuz bölüme ya da üniversiteye yurt dışındaki bir üniversitenin denklik vermesi gerekiyor. O da kısa bir süreç değil bildiğim kadarıyla.merhaba kızlar ben 26 yaşındayım okul öncesi öğretmenliği 4. sınıfım bu sene son senem olunca haliyle biraz tutuştum tabi belirteyim hemen ben lise düzeyi hizmetli kadrosunda da memurum aynı zamanda yani mezun olunca bulunduğum bakanlıkta unvan yükseltme ile çocuk yuvalarında çocuklardan sorumlu öğretmen olabiliyorum ama bu öğretmenlik gibi değil de grup sorumlusu gibi daha çok bense alanımda çalışmak istiyorum bilen bilir ags sistemine geçildi yani sınavı kazansam bile en iyi ihtimalle 1 yıl akademide eğitim göreceğim ve asgari ücret alacağım ben epey kararsız kaldım sınav süreci zor bir süreç akademideki eğitim vs derken göze almaya değer mi bilemiyorum her şeyi göze alıp ags mi çalışsam yoksa hiç boşa kendimi yormasam mı ? buraya kadar tüm konuya hakim olanlardan fikir bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?