- 17 Ağustos 2016
- 3.746
- 4.199
- 133
- Konu Sahibi melankolik_24
-
Sinif arkadaslarim ana dilleri gibi akici ingilizce konusuyor yurtdisi tecrübeleri var ve master seviyesindeyiz zaten. Zamaninda ben de work and travella yurtdisina gitmek istemistim dil tecrübesi icin. Annemler kiz basina napcan orda diye göndermediElinizde makalenin PDFi varsa Google translate yapin ?
Google translate'de artik terimler de var, bayagi kapsamli oldu.
Ablacim yurtdisinda degil TRde okusan da Ingiliz dili ve edebiyati tabi ki gunluk konusma dili gibi degil asla alakasi yok. Sinif arkadaslarin nasil yapiyor fikrin var mi?
Goigle translate denedim ama ceviriler abuk sabuk cikiyor düzgün bir cümle halinde degil. Bir de onu anlamaya calisiyorum. Sizde de mi öyle?Elinizde makalenin PDFi varsa Google translate yapin ?
Google translate'de artik terimler de var, bayagi kapsamli oldu.
Ablacim yurtdisinda degil TRde okusan da Ingiliz dili ve edebiyati tabi ki gunluk konusma dili gibi degil asla alakasi yok. Sinif arkadaslarin nasil yapiyor fikrin var mi?
Ben de pasif ingilizcemin iyi oldugunu düsünürdüm ta ki akademik yazilari okuyana kadar..Ingiliz dili ve edebiyati okuyormussunuz, pasif ingilizcem iyidir konusamasam daama bir Shekspir okuyamam yani hatta denedim okudugumun Ingilizce yazildigindan bile suphe ettim ,modern bir Ingiliz bile zorlaniyordur saniyorum ki. Kendinize yuklenmeyin cok.
Canim benim okudugum yerde insanlar cok bireysel calisma grubu kurmak cok zor, ama ilan asabilirim böyle bir grup kurmak istiyorm katilmak isteyen var mi diye.Ben de yurtdışında okudum üniversiteyi
Çalışma grupları çok faydalı oluyordu. Çok kalabalık olmasın ama en faza 2-3 kişilik gruplar çok verimli oluyordu. Ünin kütüphanesinde çalışmak, özellikle herkes çıktıktan sonra sakinlikte çalışmak bana çok iyi geliyordu.
Cok tesekkür ederim cok güzel yazmissiniz. Peki yabanci kelimelerin hepsine sözlükten bakiyormuydunuz zor bir yazi okurken nasil bir yol izliyordunuz? Mesele benim su an okumam gereken 100 sayfalik bir kitap var ve bu kitabin önemli yerlerinden sunum hazirlamam gerekiyor. Yok yapamiyorumcok zorluyor
Cok tesekkür ederim. Sizi taktir ettim, herkesin harci degil bu is:)) Umarim ben de basaririm ve emeklerimin karsiligini alirim.Muhakkak. Ustelik latince olmadigi icin kelimeyi sozlukten bulma teknigini uygulamak bile ciddi bir zaman aliyor. Okudugum donemde henuz google tercumesi yoktu. İngilizce ogrenirken de, Cince ogrenirken de elimin altinda muhakkak sozluk olurdu. Dijital olmayan sozluklerle ogrendigim her kelime bende daha kalici olmustur. Once metne goz gezdirip, bilmedigim kelimeyi kitap uzerine yazar, nihayetinde komple okumayi yapardim. Mesela sizin odeviniz gibi bir odevim olunca metnin tamamini okur, onemli gordugum yerleri kendi cumlelerimle sunumuma yazardim. Yani tamamini okumadan bolum secerek yapmazdim. Turkiye’de lisans ve kisans ustu yaptim. Bu dediginiz ulkemizde uygulanan yontem. Fakat inanin, kaliteli akademik egitimde isler boyle yurumez. Okuma yaptikca hiziniz artacaktir. Kelimeler de zihninize kazinacaktir. Ne kadar teknik olursa olsun, konuyla ilgili bir kac makale okuyunca kelimeler yerlesir. Bir de ayni bolumden arkadaslarla bir araya gelip munazara yapabilirsiniz. Allah kolaylik versin. ☺
Cok tesekkür ederim. Sizi taktir ettim, herkesin harci degil bu is:)) Umarim ben de basaririm ve emeklerimin karsiligini alirim.
Anla eğitim sistemimiz ne kadar çöpEvet buranin üniversite sistemine adapte olamadim dogru, Türkiyede hic calismadan ders geciyordum burda günlerce calissan ancak.
Her okul için böyle değil. Seçici olmak lazım.Anla eğitim sistemimiz ne kadar çöp
Bana göre tr de ünv sayısı 10 u geçmez.Her okul için böyle değil. Seçici olmak lazım.
selammMerhaba herkese, ben yurtdisinda ikinci üniversitemi okuyorum. Ailesel sebeplerden buraya gelmistim. Ama okudugum okul cok zorluyor beni özellikle tez yazma kismi ve bilimsel seviyede yazi okumak ya da edebi metinleri okuyum anlamaya calismak beni cok cok yoruyor. Bir sayfanin basinda saatlerce oturuyorum ve motivasyonum cok düsüyor. Aranizda yurtdisinda üniverste okuyan ya da okumus olan varsa bana yardimci olabilecek öneriler verirse cok sevinirim? (Bölüm degistirmeyi düsünmüyorum)
kitap hakkında yazılar yok mu internetteCok tesekkür ederim cok güzel yazmissiniz. Peki yabanci kelimelerin hepsine sözlükten bakiyormuydunuz zor bir yazi okurken nasil bir yol izliyordunuz? Mesele benim su an okumam gereken 100 sayfalik bir kitap var ve bu kitabin önemli yerlerinden sunum hazirlamam gerekiyor. Yok yapamiyorumcok zorluyor
Romansa zaten önce hep internetten okuyorum. Mesela su an ugultulu tepeler kitabini okuyoruz. Konuyu bildigim icin okurken zorlanmiyorum. Ama tek bir sayfada bilmedigim yaklasik on kelime vardir.kitap hakkında yazılar yok mu internette
size bir ön taslak olur zihninizde heveslendirir belki daha akıcı okursunuz önce onları okursanız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?