Yurtdisinda okumus olan var mi?

Sinif arkadaslarim ana dilleri gibi akici ingilizce konusuyor yurtdisi tecrübeleri var ve master seviyesindeyiz zaten. Zamaninda ben de work and travella yurtdisina gitmek istemistim dil tecrübesi icin. Annemler kiz basina napcan orda diye göndermedi
 
Goigle translate denedim ama ceviriler abuk sabuk cikiyor düzgün bir cümle halinde degil. Bir de onu anlamaya calisiyorum. Sizde de mi öyle?
 
Ben de pasif ingilizcemin iyi oldugunu düsünürdüm ta ki akademik yazilari okuyana kadar..
 
Canim benim okudugum yerde insanlar cok bireysel calisma grubu kurmak cok zor, ama ilan asabilirim böyle bir grup kurmak istiyorm katilmak isteyen var mi diye.
 

Muhakkak. Ustelik latince olmadigi icin kelimeyi sozlukten bulma teknigini uygulamak bile ciddi bir zaman aliyor. Okudugum donemde henuz google tercumesi yoktu. İngilizce ogrenirken de, Cince ogrenirken de elimin altinda muhakkak sozluk olurdu. Dijital olmayan sozluklerle ogrendigim her kelime bende daha kalici olmustur. Once metne goz gezdirip, bilmedigim kelimeyi kitap uzerine yazar, nihayetinde komple okumayi yapardim. Mesela sizin odeviniz gibi bir odevim olunca metnin tamamini okur, onemli gordugum yerleri kendi cumlelerimle sunumuma yazardim. Yani tamamini okumadan bolum secerek yapmazdim. Turkiye’de lisans ve kisans ustu yaptim. Bu dediginiz ulkemizde uygulanan yontem. Fakat inanin, kaliteli akademik egitimde isler boyle yurumez. Okuma yaptikca hiziniz artacaktir. Kelimeler de zihninize kazinacaktir. Ne kadar teknik olursa olsun, konuyla ilgili bir kac makale okuyunca kelimeler yerlesir. Bir de ayni bolumden arkadaslarla bir araya gelip munazara yapabilirsiniz. Allah kolaylik versin.
 
Cok tesekkür ederim. Sizi taktir ettim, herkesin harci degil bu is:)) Umarim ben de basaririm ve emeklerimin karsiligini alirim.
 
Cok tesekkür ederim. Sizi taktir ettim, herkesin harci degil bu is:)) Umarim ben de basaririm ve emeklerimin karsiligini alirim.


Allah parayi istedigine, ilmi isteyene verirmis. Siz bir kere ilme talip olmussunuz. Basarmamaniz icin hic bir sebep goremiyorum. Guzellikler diliyorum.
 
Ben de yurtdisinda doktora yapiyorum. Ilk sene academic writing egitimi zorunluydu bizde, boyle bir ders alma sansiniz yok mu? Bir de ben kelime kelime okumaktan cok cumle butunu seklinde okumanin faydasini goruyorum. Her kelimeyi bilmek zorunda degilsiniz cumlenin genelini anladiginiz muddetce, zaman kaybi da olmuyor bu sekilde.
 
Ailenizin sizi work and travel a gondermemesi cok aci ve bencilce bir davranis. Keske siz biraz bencil davranabilip gitseydiniz. . Simdi nasil yurt disina gonderdiler acaba sadece merak ettim? Birde universite oncesi genelde ingilizce sinavi yapiyolar, sen gecebildin herhalde ki kabul ettiler bolume.
Google translate kullanirken noktalama ve kisaltmalara dikkat edin. Genelde bu yuzden ceviriler pek anlamli olmuyo.
Yukarida yorumlarda arkadaslar cok guzel onerilerde bulunmus.
Bende yurtdisina okumaya gittigimde zorlanmistim. Ogretmenlerinede danisabilirsin. Kucumseceklerini zannetmiyorum. Hatta seninle oturup calisabilirlerde. Kendinle gurur duy ve sakin pes etme. Basarilar.
 
Sıkın dişinizi, zorlayin kendinizi, ama hep böyle olacağını düşünerek kendinizi korkutmayin. 1 dönem sonunda uyum saglarsiniz.
 
ben yurt disinda bitirdim okulu, turkiyede baslamistim. bana o kadar kolay geldi ki size anlatamam. turkiyedeki okulumda her seyin en zorunu yapiyorduk cunku. academic writing, term-paper, critical writing derslerinin tumunu turkiyede almistim ve anam aglamisti resmen.

muhendislik bitirdim biz turkiyedeyken her hafta lab yapardik ve o labi yapmak icin oncesinde hayvan gibi hazirlanmak, ders esnasinda hocayi pur dikkat dinlemek, ders bitince eger lab bitmediyse de okuldan ayrilmadan lab bitene kadar calismak gerekirdi. yurt disinda oyle bir sey olmadi hoca sisteme syllabus bile yuklemezdi lab yapacagimizi derse gidince ogrenirdik 2 saat bitince de hadi dagilir giderdik onumuzdeki hafta devam ederdik.

turkiyedeki okulunuzun eksikliginden kaynaklaniyor bence. ama halledilmeyecek bir sey degil. bir kere research yapmanin ne kadar eglenceli bir sey oldugunu fark etmeniz lazim. hocalardan yardim isteyebilirsiniz, cogu okulun language skill gelistirmek icin kulupleri olur oraya katilabilirsiniz. yaptiginiz calismalari zorunluluk olarak degil de evet ben bunu seviyorum ve benim isim bu diyerek yapin. basarilar.
 
Fransa'da hukuk masteri yaptim. Yukaridaki arkadasin dedigi gibi pomodoro yontemi asiri yararli oldu. 25 dakika sadece sozluge ve kitaba bakarak calisma, telefon vs asla yok. 5 dakika Ara 25 dakika tekrar ders. Uc bloktan sonra uzun ara. Alarm kurabilirsiniz telefona 25 vr 5 dakika aralarla. Fosforlu kalemlerle altini cizip sunuma alabileceginiz onemli yerleri de kagida not almak ise yarayabilir. Okudukca o metinler kolaylasacak. Gozumuzde buyutmeyin pes etmeyin.
 
selamm
benim de yurtdışı değil ama ingilizce okudum tezi de ingilizce verdim
şimdi siz muhtemelen tez için tarama yapıyorsunuz bütün işinize yarayacak kaynakları okuyabilmeniz insan üstü bir yetenek olurdu zaten:)
tarama olayını öğrenmeniz lazım bence göz atma... konu başlıklarına bakarak işinize yarayacak noktaları seçin ya da bir kitabı okuyacak zamanınız yoksa mutlaka introduction ının okuyun. pdf hali varsa tezinizdeki anahtar kelimeleri arama butonuna yazın mesela benim anahtar kelimem "interactive"ti ctrl+f interactive yazıp okuyamayacağım kitapta aratıp sadece onunla ilgili kısımları okudum gibi...
bu şekilde... dediğim gibi her kullanacağınız kaynağı okumanız zaten mümkün değil..
 
Çalışma mekanınız da önemli
kesinlikle kütüphane gitmek lazım
ben şahsen evde asla çalışamıyorum hep kütüphanede.... bu çok kötü bir özellik belki ama maalesef
 
kitap hakkında yazılar yok mu internette
size bir ön taslak olur zihninizde heveslendirir belki daha akıcı okursunuz önce onları okursanız?
 
kitap hakkında yazılar yok mu internette
size bir ön taslak olur zihninizde heveslendirir belki daha akıcı okursunuz önce onları okursanız?
Romansa zaten önce hep internetten okuyorum. Mesela su an ugultulu tepeler kitabini okuyoruz. Konuyu bildigim icin okurken zorlanmiyorum. Ama tek bir sayfada bilmedigim yaklasik on kelime vardir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…