Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Ay, ne için kan verdin?

Transferden sonra, 8. Gün de ilk kanı alıyorlar canım. Bugün kan verdim ama sonuç öğrenmedim. Sonuç öğreneceğim kanı Cumartesi yani 10. Günde vereceğim.
Ama bence bugünkü kanda da çıkıyor hamilelik ifade eden bir değer. Çünkü geçen sefer 8. Gün sabah kan verdim öğleden sonra lekelenmeler başladı. Progestan ile tam adet başlamadı. 9. Gün aradım doktor da test sonucuna göre hamile olmadığım için progestanı bıraktırdı aynı gün adet başladı zaten.

Bugün ağrılarım var ama hiç dikkate almıyor kendisini :) başka şeylerle ilgileniyor. Zaten olan oldu şimdi takılsam neyi değiştirebileceğim diyorum kendime. Başka şeylere odaklanıyorum.

Aynen canım herşey rabbimden doktorlar bize şimdi sağlıklı diyor ama allah bilir elimizden gelen dua edip sağlıkli doğmasını beklemek rabbim kimseye acılarını göstermesin bizede inşallah.
Sen şimdi tekmelerini hisetmeye başla bi çıkarıp yemek istersin:)

Sana söylemeyecekler mi değeri bu sefer? Ay dur bakalım:)
Bugün ağrılarım var ama hiç dikkate almıyor kendisini :) başka şeylerle ilgileniyor. Zaten olan oldu şimdi takılsam neyi değiştirebileceğim diyorum kendime. Başka şeylere odaklanıyorum.
En iyisini yapıyorsun ve en güzel düşünme şekli de bu bence:) son iki gün zaten..

Şimdiden öpesim sevesim geliyor zaten. Ne zaman hissetmeye başlarım? App.imde 17. Haftayı gösteriyor.

İnşallah dediğin gibi uzamaz. Şeninde tez zamanda iğneden kurtulmanı diliyorum
Sagol canim, igneler haftaya son cok sukur. Fitile devam edecegim 15. Haftaya kadar.
canim bugun Benim tup bebek dr da yapti ikili testi. Ac gitmistim 12 sise kan alindi pert oldum bir anda. Ayrintili ultrason da da olcumleri iyi cikti. Bence kanda cikan degeri onemseme. Onemli olan ultrason olcumleri.
Evet Cumartesi öğreneceğim. 8. Gün geride kalacak artık. Bugün de kan verdim ama sonucu 2. Kan testinde söylüyorlar.. Cumartesi öğleden sonra bakalım güzel haber gelecek mi :)
Canim benim hala adet olacakmisim gibi agrilarim var. Agrilara takilma insallah guzel haberi aliriz senden cumartesi gunu. Sonra da A Aveline den guzel haber bekliyorum.
Iki tane transfer olan arkadasimiz vardi. Cok fazla yazmadiklari icin isimlerini hatirlayip etiket yapamadim. Insallah sizlerin de yuzleri guler pozitifi gorursunuz.

Ben tüp bebek kliniğinden taburcu oldum. Burada jinekoloğa gidiyorum. Bir de ebe bulmam gerekiyor ayrıyetten. Sen hala kliniğe mi gidiyorsun?
Bir de ikili test için beni başka bir merkeze sevk etmişlerdi.
Bir de benden sadece 1 tüp kan alınmıştı.
Sistemler değişik geldi

Geçen sefer de 8. Gün başladı ya ister istemez tedirgin etti ağrılar beni. Biraz da kahverengi lekelenmem oldu. Ama kendimi farklı şeylerle oyalıyorum. Çünkü yapabileceğim bir şey yok. Sonucunu değiştiremeyeceğim şeyler için de kendimi yıpratmak istemiyorum. Sonuçta bu bir tedavi, pozitifse mutlu olacağım, negatif olursa umutla tedaviye devam edeceğim. Tabiki şu an ben pozitif olacakmış gibi düşünüyor ve öyle yaşıyorum. Sonuç negatif dedikleri ana kadar bende umut bitmiyor :)

Ebe neden bulman gerekiyor? Hamilelik sürecinde doktorla takip etmiyor musun..

Evet hala tup dr na gidiyorum. Adami birakmak istemiyorum. Ama 4 hafta sonra yine gidecegim butun evraklarini veririm ordaki dr ile devam edersin dedi. Ucret oduyorum ama sorun degil bu dr da icim daha cok rahat ediyor. Sen sansliymissin benden idrar testi ve 12 tup alindi. Herhalde baya detayli bakacaklar. Form doldurdum aile de down sedromlu var mi , Benim ciddi bir hastaligim var mi kulandigim ilaclar ve yasim .

Ebe neden bulman gerekiyor? Hamilelik sürecinde doktorla takip etmiyor musun..
Burada sistem öyle ilerliyormuş. Doğumu yaptıracak olan ebe imiş. Doğum doktoru gibi bir şey, jinekologla paralel ilerliyorlar. 2 haftada bir ebeye bir sonraki 2. Hafta kendisine görünmemi tavsiye etti doktor. Ebeler sadece hamilelik ve normal doğum süreci ile ilgileniyorlarmış. Sezaryan olacaksa yine doktor yapıyormuş doğumu. Doğum evi diye bir yer var burada, ebeler oraya bağlıymış.
Doktor dedi ki; biz sadece kan tahlili yapıp ultrasonla bakıyoruz, ebeler daha çok bu sürecin uzmanları dedi. Elle muayne edip anlıyorlarmış.. ben de bilmiyorum, tecrübe edindikçe farklarını anlatırım isterseniz:) Türkiye’de de sistem böyle değil.

ben de almanya’da yeni sayılırım. 2 yıldır burada yaşıyorum. Bu ebe mevzusunu öğreneli de daha 1 -2 hafta oldu daha önce burada hiç bu konuyu tecrübe edeceğim bir ortam olmadı. Arkadaşım falan da hamile olmadı.
Selmaal25 sizin eyalette de böyle mi? Ebe var mı? Burada hamilelik sürecini ebe takip ediyor ve normal doğumu ebeler yaptırıyormuş hastanede.

Son düzenleme:
Vallahi şanslı mıyım bilemiyorum canım. Sen bir seferde her şeyi halletmişsin. Sanırım bana bu testleri zamana yayarak yapacaklardı. Ben de kaçtım:) ücreti zaten bu konularda insanın gözü görmüyor.. o kadar önemsizleşiyor ki.
Bize tüp bebek merkezinde öyle bir kapı bırakmadılar bile para ödeyip devam edebileceğimiz.

Merhaba
Biri benim sesim çok çıkmıyor bekleme modundayım el sallayım bari
Merhaba
Nasıl gidiyor?

ben telefonumdan girdiğim için alıntı yaparak tek seferde yazamıyorum her zaman. Denedim ama uzun yazarken sorun çıktı..
Tek tek mesaj kalabalığı da yaptığım için kusuruma bakmayın

Aslında Türkiye deki eski sistem gibi deldi bana. Doğum evi ve her sağlık ocağında ebe olması..doğumlar devlette olacaksa o Doğum evinde, özelde olacaksa ebe ve doktorla olurdu ve Doğumu ebe götürürdü sanırım. Sezaryan olursa doktor devreye giriyordu diye biliyorum. Ayrıca sağlıkocağındaki bu ebeler kapı kapı gezip kadınların hamileliğini ya da korunmasını sağlıyorlardı eskiden ve hala belki Anadolu’da.. şu anda devam ediyor belki ama çok da aktif değil sanırım.

Ben hamilelik sürecinde duymadım canım ama doğumdan sonra için ayarlarsan gelip bebeği ve seni kontrol ediyor ve bebeğe nasıl bakman konusunda yardımcı oluyor ben şimdiden ayarlasam hamileligimde de istediğim zaman arayabilirmişim diye duydum .ama seninkini ilk defa duyuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…