- 15 Şubat 2017
- 2.275
- 3.404
- 133
- Konu Sahibi Hurihuri2013
-
- #12.181
Valla canim belli degil gidishata gore dediler. Benim yumurtalarin dollenme problemi var simdi spermleri yumurtaya enjecte etmeden deneyecekler. Bu da ya olumlu sonuc verecek ya da hic bir yumurtanin dollenmeme ihtimalide var. Insallah ilki olur. O zaman taze transfer yapacaklar ama 2.si olursa hic transfer yapilamaz.İyiki haftasonuna denk geliyor canım, güzelce oyalanır sonrada güzel haberi kutlarsınız inşallah.
Selma’cım bu hafta sıcaklık düştü, umarım artık daha rahatsındır evinde.
Ben iyiyim, işler yoğun, kızımın okul hazırlıklarını yapıyorum. Temmuz sonunda iş gezisi ve tatil derken 7 hafta yokum Almanyada. Döner dönmez okul başlayacak, beni bir telaş aldı.
İnşallah bereketli olur canım :) Kaliteli ve bol olsun hasat :) Transfer hemen olacak mı? Yoksa dinlendirecekler mi, belli mi?
Dilan’cım çocuksuz son tatilinin keyfini çıkar. Bizim içinde okyanusta bol bol yüz :) Bence bir zararı olmaz ama aman güneşe dikkat et.
Ben taramayı yaptırdım. Historoskopi yapıldı, rahimde birşey çıkmadı. Troid, kan pıhtılaşması ve diğer hormonlar da normal çıktı. Killerceller ve Plasma celler e bakıldı, sonuç haftaya gelecek. Ordan da birşey çıkmazsa genetik sonucunu bekleyeceğiz artık. Şuanda yeni bir tedavi planlamıyorum. Bana çok uzak gelmeye başladı zaten bebek fikri zamanla. O yüzden kliniğedr bir cevap vermedim. Ağustosta zaten dondurulmuşların 6 aylıl süresi doluyor. Yeniden uzattırırmıyız bilemiyorum şuan.
Siz bebeğe isim düşündünüz mü?
Ah erkek ismi çok zor canım. Allah kolaylık versin :)
Eşinin istediği herhangi bir isim yok mu peki? Yani orada yaşamış ya orada kullanılacak bir isim bulması önermesi daha kolay sanki :)Merhabaumarım mesajlarının devamı da gelir ☺☺
Teşekkürler isim için, güzel isim anlamlı, hoş. Ama okunuşu çok zor olacak burada yaşadığımız ülkede. Goksel yazacaklar bir de okuyamayacklar...
Hadi ya, peki yeni bir isim miydi yani hastanede mi aklına geldi yoksa hamileyken düşündüğün isimlerin arasından mı seçmiştin?
Emin olmadan isim vermek zor ya..
Deniz, benim en sevdiğim erkek ismi. Eşim ise hiç sevmiyor. Benim eşim burada büyüdüğü için isimlere yaklaşımımız farklı. Almanya’da Denis ismi çok yaygınmış ve pek de hoş insanlarla karşılaşmamış. Benim en sevdiğim isim onun en itici bulduğu isimdi. Evlenmeden öncesinden beri bildiğim için veda ettim Deniz’e. Can, yakın arkadaşımız ve komşumuz olan bir ailede var. Çocuk sürekli bizim eve gelir gider.. merakla doğmasını bekliyor zaten. Ada, kuzenimin çocuğu
Aren ben de düşünüyorum, yine yakın arkadaşımızın çocuğunun ismi Alen, karışır mı ki? Diye...
her şeye bir lafım var, huysuz gibiyim ama valla hep düşündüm de çoğu ismi...
aynen canım kesin sonuç için yarını beklemem en iyisi.. umarım güzel haberler veririm.En temizi kanı beklemek tabii ki canım benim. Ama bana da silik gelmedi. Dur bakalım yarın öğrenicez.
Merhabaumarım mesajlarının devamı da gelir ☺☺
Teşekkürler isim için, güzel isim anlamlı, hoş. Ama okunuşu çok zor olacak burada yaşadığımız ülkede. Goksel yazacaklar bir de okuyamayacklar...
Hadi ya, peki yeni bir isim miydi yani hastanede mi aklına geldi yoksa hamileyken düşündüğün isimlerin arasından mı seçmiştin?
Emin olmadan isim vermek zor ya..
Deniz, benim en sevdiğim erkek ismi. Eşim ise hiç sevmiyor. Benim eşim burada büyüdüğü için isimlere yaklaşımımız farklı. Almanya’da Denis ismi çok yaygınmış ve pek de hoş insanlarla karşılaşmamış. Benim en sevdiğim isim onun en itici bulduğu isimdi. Evlenmeden öncesinden beri bildiğim için veda ettim Deniz’e. Can, yakın arkadaşımız ve komşumuz olan bir ailede var. Çocuk sürekli bizim eve gelir gider.. merakla doğmasını bekliyor zaten. Ada, kuzenimin çocuğu
Aren ben de düşünüyorum, yine yakın arkadaşımızın çocuğunun ismi Alen, karışır mı ki? Diye...
her şeye bir lafım var, huysuz gibiyim ama valla hep düşündüm de çoğu ismi...
Hikayenden çok etkilendim maşallah yıllar sonra gelmiş bebeğin. Eşime de uygun bir zamanda bunu mutlaka anlatacağım. Benzer şeyler yaşamışız gerçekten biz şu an o erteleme kısmındayız galiba. O mutluluğu anlatmışsın ya inanamadım diye gerçekten hayal etmeye çalıştım :) benim gördüğüm çift çizgiler internette paylaşılan testler. Ve o pozitif kendine ait olsa ne hissedilir bilmiyorum, tahmin bile edemiyorum nasıl bir şeydir pozitifi gördüğün an. Rabbim tamamına erdirsin inş. Geç olmuş ama çok şükür vermiş Rabbim. Bize de, isteyen herkese de nasip olsun inş.
Eşlerinizin neden bu kadar isteksiz olduğunu hiç anlamıyorum kızlar.. ama böyle zamanlarda destekleri gerçekten çok önemli. Umarım kolayca hamile kalırsınız ve bu süreci daha basit şekilde atlatırsınız.Inanir misin, bazen ben de düsünüyorum pozitif görmek nasil bir duygu diye, gördügümü hayal ediyorum, gözlerim doluyor olmadik yerlerde. Olursa ne düsünürüm, nasil hissederim cok merak ediyorum.
Bu arada canim benim esim de cok zor ikna oldu ve heran vazgecebilir. Ben laparoskopi icin bekliyorum, onun kan ve sperm örnegi vermesi gerek tüp bebek merkezinde. iki ay oldu hala gitmedi. Ben tüp bebek merkezine ilk gittigimde de benimle gelmedi, yalniz birakti beni. Zaten bakti ben o kadar kosturuyorum, nelere katlaniyorum, o yüzden kabul etti tüp bebegi ama dedigim gibi hicbirsey yapmiyor ve ilk kavgada beni cezalandirmak icin vazgececeginden korkuyorum
İnş buralardayım artık.Merhabaumarım mesajlarının devamı da gelir ☺☺
Amiiiin.İnşallah cnm, herkes emeğinin karşılığını alır inşallah.
Önemli olan kendi yanlışlarını bulup düzeltmek. Önceki tedavilerde spor yapmıyordum biraz hareketsizdim, su çok az içiyordum, kahvaltı yapmıyordum çoğunlukla bunlar bilr etkiliymiş. Bu alışkanlıklarda gitti
İnş Rabbim bize de o duyguyu yaşatsın, güzel güzel anneler olalımInanir misin, bazen ben de düsünüyorum pozitif görmek nasil bir duygu diye, gördügümü hayal ediyorum, gözlerim doluyor olmadik yerlerde. Olursa ne düsünürüm, nasil hissederim cok merak ediyorum.
Bu arada canim benim esim de cok zor ikna oldu ve heran vazgecebilir. Ben laparoskopi icin bekliyorum, onun kan ve sperm örnegi vermesi gerek tüp bebek merkezinde. iki ay oldu hala gitmedi. Ben tüp bebek merkezine ilk gittigimde de benimle gelmedi, yalniz birakti beni. Zaten bakti ben o kadar kosturuyorum, nelere katlaniyorum, o yüzden kabul etti tüp bebegi ama dedigim gibi hicbirsey yapmiyor ve ilk kavgada beni cezalandirmak icin vazgececeginden korkuyorum
Bi tedaviye karar verince benim de eşim hep yanımda oldu ama mesele ileri bir tedaviye ikna olması meselesi. O olmayınca kendime yeni plan yaptım mesela şimdi çok destek oldu, kafasına yatınca destek oluyor ama tüp bebekte onu göremedim maalesef.Eşlerinizin neden bu kadar isteksiz olduğunu hiç anlamıyorum kızlar.. ama böyle zamanlarda destekleri gerçekten çok önemli. Umarım kolayca hamile kalırsınız ve bu süreci daha basit şekilde atlatırsınız.
Benim tüm kontrollerimde, basit bir kan vermemde bile eşim yanımda oluyor. çocuk istiyorduk beraber doktora gidiyorduk, tüp bebek kararı verildi beraber gitmeye devam ettik. Belki benim Fransızcaya çok da hakim olmamam nedeniyle her zaman yanımda oldu, kontrollerde sürecin içinde olduğu için de tüp bebek aşamasına gelince zAten kendini dahil hissediyordu..
Umarım doğal yoldan hamile kalırsın da onun ikna olmamasının sana olumsuz etkisi olmaz canım. Sonuçta herkesin bakış açısı farklı.. am her ne karar verirseniz beraber hareket etmek en güzeli ve kolayı..İnş Rabbim bize de o duyguyu yaşatsın, güzel güzel anneler olalım
Allah korusun ya o kadar uğraşıyorsun inş o da gider. Ama baktın sıkıştırınca ters tepecek, biraz daha sabredersin artık kendi istekleriyle yapmaları çok önemli. Gitmiyorum gitmeyeceğim diye ağzından çıksa bi kere sonra geri almak zor olur.
Bi tedaviye karar verince benim de eşim hep yanımda oldu ama mesele ileri bir tedaviye ikna olması meselesi. O olmayınca kendime yeni plan yaptım mesela şimdi çok destek oldu, kafasına yatınca destek oluyor ama tüp bebekte onu göremedim maalesef.
Amin canım inş benim de beklentim o yönde.Umarım doğal yoldan hamile kalırsın da onun ikna olmamasının sana olumsuz etkisi olmaz canım. Sonuçta herkesin bakış açısı farklı.. am her ne karar verirseniz beraber hareket etmek en güzeli ve kolayı..
Ben iyiyim yarını bekliyorum işte. Herhangi bir adet şikayetim yok şimdilik öylece bekliyorum bakalım.Amin canım inş benim de beklentim o yönde.
Sen nasılsın bugün?
Çok merak ettim isminiBenim evlenmeden önce de sevdiğim, sıcaklık beslediğim bir isimdi. Modern 2000li yılların isimlerinden değil, ve söylenişi çok kolay değil.
Hamileyken başka isimlerde düşündük ama, kuralar çektik. Sonra doğum öncesi isim konusuna odaklanmadık pek, kızımı görünce o isim geldi dilime, öyle koyduk. 2 ismi var ama. Diğeride sana yazdığım isimlerden birisi :)
Yarın saat kaçta sonuç çıkar bende çok heyecanliyim senin adına inşallah mutlu haber vereceksin bize.Ben iyiyim yarını bekliyorum işte. Herhangi bir adet şikayetim yok şimdilik öylece bekliyorum bakalım.
Hadi inş hayırlısıyla gelsinBen iyiyim yarını bekliyorum işte. Herhangi bir adet şikayetim yok şimdilik öylece bekliyorum bakalım.
Çok doğru katılıyorum yazdıklarına.Amiiiin.
Ben de çok hatalar yapmışım aynen dediğin şekildeydim ben de, şükür toparladım kendimi. Hala daha dikkat etmem gereken şeyler var, uyku saatine özen gösteremiyorum mesela 10-11 arası yatmam gerek en geç. Onu da yaparsam çok güzel olacak. Amerika'da bir dr var. Dr. Felice Gersh. Üreme ile alakalı çok güzel videoları var. Tedavi metodu çok farklı. Senin bahsettiğin o takviyeler vardı ya onlarla tedavi ediyor. İştahsız, güzel yemeyen bir kadın hamile kalamaz, aynı şekilde sağlıksız yaşam da aynı etkiyi yapar, vücudunuza iyi bakın, sağlıklı beslenin diyor. Zayıf vücut kendini hastalıklardan korumaya çalışırken üreme fonksiyonunu devre dışı bırakıyormuş, önceliği zaten var olan vücudun sağlığına veriyormuş. Ne zaman biz sağlıklı, iyi beslenen, su içen, spor yapan, vaktinde uyuyan insanlar haline gelirsek o zaman vücut alarm modundan çıkıyor ve sağlıklı vücudun üremesine izin veriyor. İşte o zaman en sağlıklı yumurtaları, en sağlıklı spermlerle buluşturabiliyor. Bu fikir bile beni mutlu etmeye yetti
Bende merakla gelişmeleri bekliyorum. Eğer iyi gelişmeler olursa bende klasik tüp bebek talep edeceğim.Valla canim belli degil gidishata gore dediler. Benim yumurtalarin dollenme problemi var simdi spermleri yumurtaya enjecte etmeden deneyecekler. Bu da ya olumlu sonuc verecek ya da hic bir yumurtanin dollenmeme ihtimalide var. Insallah ilki olur. O zaman taze transfer yapacaklar ama 2.si olursa hic transfer yapilamaz.
Eşlerinizin neden bu kadar isteksiz olduğunu hiç anlamıyorum kızlar.. ama böyle zamanlarda destekleri gerçekten çok önemli. Umarım kolayca hamile kalırsınız ve bu süreci daha basit şekilde atlatırsınız.
Benim tüm kontrollerimde, basit bir kan vermemde bile eşim yanımda oluyor. çocuk istiyorduk beraber doktora gidiyorduk, tüp bebek kararı verildi beraber gitmeye devam ettik. Belki benim Fransızcaya çok da hakim olmamam nedeniyle her zaman yanımda oldu, kontrollerde sürecin içinde olduğu için de tüp bebek aşamasına gelince zAten kendini dahil hissediyordu..
Ben iyiyim yarını bekliyorum işte. Herhangi bir adet şikayetim yok şimdilik öylece bekliyorum bakalım.
Valla canim belli degil gidishata gore dediler. Benim yumurtalarin dollenme problemi var simdi spermleri yumurtaya enjecte etmeden deneyecekler. Bu da ya olumlu sonuc verecek ya da hic bir yumurtanin dollenmeme ihtimalide var. Insallah ilki olur. O zaman taze transfer yapacaklar ama 2.si olursa hic transfer yapilamaz.
Yazacaklarımı sakn yanlış anlama öncelikle. Dediğin gibi her ailenin kendi bi dinamiği var. Ama inan senin bi evladn olduğu için bu düşüncen biraz da.Allah korusun hiç olmasaydı her yolu denemek için defalarca bi şeyler yapmayı kendini ve eşini dahi ikna etme yöntemleri arardn. Muhakkak bi çıkış yolu da bulurdun. Senin normal olmuş Allah 'ın izniyle tedavili v3 tedavisiz 2. De olacaktır. Tabi ki sebebler varsa da bulmak lazmDennis’cim her ailenin kendi dinamiği vardır. Ben hem yaşadıklarım hemde çevremden gördüğüm kadarıyla diyebilirimki bu bir ölçüt değil. Kimse gidip eşine çatmasın sonra :) Burada herkes hala evli kalmaya devam ettiğine göre demekki o eşlerde hayatlarında destekci, eşler arasında paylaşımlar ve verilen değerler birkaç örnekle ölçülemez. Bizler küçük prensesler değilizki, bize her mantıklı gelen şeyi eşlerimiz sorgusuz kabul etsin, hemen uygulamaya geçsin. Doktorlar bir sorun yok diyorken, boşuna dışarıdan hormon takviyeleri, yapay müdahaleler kabul edilmesi kolay birşey değil. Benim eşime en ters gelen mesela hemen panik olup tüp bebeğe yönelmek istememdi. Birçok uzman zaten bu yüklemelerden sonra doğal yoldan hamile kalma ihtimalinin dahada azaldığını söylüyor.
Ben türk forumlarında okuduğum kadarıyla, 1-2 yıl hamilelik olmayınca elalem ne der, eşim hemen çocuk istiyor diye tıbbi bir sorun olmadan 20li yaşlarda hemen tür bebeğe koşturanlar görüyorum. Bence asıl o eşlerin kadınları bu durumlarda sakinleştirmesi, zaman vermesi önemli.
Her bireyin böyle bir tedaviyi kabul veya reddetme hakkı var. Tek taraf çok istiyor diye bu işe girilince zaten var olan stres dahada artıyor.
Benim naçizane tavsiyem kızlar; gerçekten 2 tarafta böyle bir tedaviyi kabul ediyor ve hazırsa yaptırın. İstemiyor diye eşlerinize kızmayın, bir kişiyi zorla bir sürecin içine sürüklerseniz tedavi aşamasında da herşey daha zor oluyor... Karşı tarafın kararına saygı duymaz kabul etmezsek nerde kaldı saygı, destek, aile birliği vs...
Belirtin olmaması çok iyi canım. Test yapmadın değil mi tekrar?
Dennis’cim her ailenin kendi dinamiği vardır. Ben hem yaşadıklarım hemde çevremden gördüğüm kadarıyla diyebilirimki bu bir ölçüt değil. Kimse gidip eşine çatmasın sonra :) Burada herkes hala evli kalmaya devam ettiğine göre demekki o eşlerde hayatlarında destekci, eşler arasında paylaşımlar ve verilen değerler birkaç örnekle ölçülemez. Bizler küçük prensesler değilizki, bize her mantıklı gelen şeyi eşlerimiz sorgusuz kabul etsin, hemen uygulamaya geçsin. Doktorlar bir sorun yok diyorken, boşuna dışarıdan hormon takviyeleri, yapay müdahaleler kabul edilmesi kolay birşey değil. Benim eşime en ters gelen mesela hemen panik olup tüp bebeğe yönelmek istememdi. Birçok uzman zaten bu yüklemelerden sonra doğal yoldan hamile kalma ihtimalinin dahada azaldığını söylüyor.
Ben türk forumlarında okuduğum kadarıyla, 1-2 yıl hamilelik olmayınca elalem ne der, eşim hemen çocuk istiyor diye tıbbi bir sorun olmadan 20li yaşlarda hemen tür bebeğe koşturanlar görüyorum. Bence asıl o eşlerin kadınları bu durumlarda sakinleştirmesi, zaman vermesi önemli.
Her bireyin böyle bir tedaviyi kabul veya reddetme hakkı var. Tek taraf çok istiyor diye bu işe girilince zaten var olan stres dahada artıyor.
Benim naçizane tavsiyem kızlar; gerçekten 2 tarafta böyle bir tedaviyi kabul ediyor ve hazırsa yaptırın. İstemiyor diye eşlerinize kızmayın, bir kişiyi zorla bir sürecin içine sürüklerseniz tedavi aşamasında da herşey daha zor oluyor... Karşı tarafın kararına saygı duymaz kabul etmezsek nerde kaldı saygı, destek, aile birliği vs...
İkinize de katılıyorum ben aslında.Yazacaklarımı sakn yanlış anlama öncelikle. Dediğin gibi her ailenin kendi bi dinamiği var. Ama inan senin bi evladn olduğu için bu düşüncen biraz da.Allah korusun hiç olmasaydı her yolu denemek için defalarca bi şeyler yapmayı kendini ve eşini dahi ikna etme yöntemleri arardn. Muhakkak bi çıkış yolu da bulurdun. Senin normal olmuş Allah 'ın izniyle tedavili v3 tedavisiz 2. De olacaktır. Tabi ki sebebler varsa da bulmak lazm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?