Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Pek yok aslında varsa da türkiye için telaffuzu çok zor isimler. Söyleyemiyor türkiye’dekiler. Baktım durum böyle isim arayışına girdim.

Kızlar malesef eşlerimiz bizim gibi bakmıyor olaya benim eşim de tüp bebek istemiyordu ilk tedavide nasıl olduysa bi anda kendimizi başlamış bulduk ama kesinlikle istemiyordu doktoru arayıp normal yolla deneyelim klomen tedavisine devam edelim demişti doktor da olmaz dedi .Ilk tedavi olumsuz olunca hiç umudu kalmadı çok isteksizdi bende hep ona kızıyordum benim gibi hevesli olmadığı için.Hic çocuğumuz olmazsa bile benim için sorun değil diyordu ama ben öyle düşünmüyordum. Etraftaki baskı durmadan sormaları hiç bitmeyecekti çünkü .
Ilk tedavide yumurta toplama sonrası çok kötü olmustum eşim o halimi de görünce artık bu ilk ve sondu yapmicaz dedi .Bi süre üstüne gitmedim ama sonra başka bi klinikte tekrar başlamak istedim yine çok isteksizdi benle hiç gelmek istemiyordu bende herşeyi kendim halletim bi gün beraber gittik ondan sperm testi istedi doktor bu onun için çok zor biseymis gibi davranıyordu orda tartıştık tekrar böyle yapacaksan başlamayalım dedim bi türk kadın vardı eşime dediki bunlar sabır gerektiren şeyler hemen olmaz diye .Ama olmayacak kesin yine gözüyle baktı.Bi süre geçtikten sonra sanki kafasına saksı düştü birden fikri değişti:)
Herşeyi sen çekiyorsun bütün zorluğu sen yaşıyorsun benim istememeye hakkım yok olana kadar devam edelim burda olmazsa turkiyeye gidelim dedi .
Şükür ki pes etmedim .şimdi iyiki bu kliniğe başladık gittik diyor ikinciye tekrar gidelim diyor. Onlarda sıkılıyor çevre baskısından falan bizim kadar hassas değiller biz bi an önce olsun istiyoruz eşim kendi haline bırakalım olur diyordu hep ama ben geç kalmak istemiyordum.

Inşallah sizlerinde bi an önce olur normal yolla ve ya tüp bebek tedavisiyle nasip de varsa illaki eşler de bi şekilde ikna oluyorlar.

Yarın saat kaçta sonuç çıkar bende çok heyecanliyim senin adına inşallah mutlu haber vereceksin bize.
14;30 dan sonra canım. Ben de çok heyecanlıyım ama ilk kez 11. Güne kadar lekelenme vs olmadan gelmiş olacağım, umarım bu güzel haberin işaretidir :)

Haklısın canım bence de her ailenin kendi dinamiği var ve bizleri bir arada tutan ve aile yapan da galiba yan yana, omuz omuza, yaşadığımız ortak hayatımız. Orası bizi tatmin ediyorsa fikir ayrılığına düşeceğimiz konular tek başına önemli değildir elbette..
evde bir tane normal test var aslında ama hiç yapasım yok. Zaten sabah kan vereceğim, silik görsem de daha koyu görsem de her durumda yarın 14:30 da netleşecek sonuçta. Çok zaman kalmadığı için şimdilik beklemedeyim.

Pek yok aslında varsa da türkiye için telaffuzu çok zor isimler. Söyleyemiyor türkiye’dekiler. Baktım durum böyle isim arayışına girdim.
İki isim koymak konusunda ne düşünüyorsunuz peki. Her iki ülkeye uyduramazsanız öyle bir yol da mümkün. İki isim çocuğa zorluk gibi geliyor bana her zaman ama sizin durumda olabilir belki :)

Amin inş hangi yolla olursa olsun Rabbim nasip etsin.
Hepinize gerçekten çok çok teşekkür ediyorum. Ben biraz içime atmıştım dün epey yazdım ama dünden beri evde neşe saçıyorum diyebilirim çok rahatlattınız beni. Özellikle kendi eşlerinizin durumu ile alakalı yazıp destek olmanız beni gerçekten çok mutlu etti. Geç de olsa değişebiliyorlarmış demek. Şeytan boş durmuyor vesvese veriyor ...eşin hiç ikna olmazsa on yıl geçse ne yapacaksın... diye düşündüğüm çok oldu. Kimseye de anlatamıyorum burada, bişey olmaz abartma filan diyen oluyor, ya da tam tersi artık 7-8 yıl olmuş yeter eşini ikna etmelisin diyen oluyor... derdime derman olmak yerine acımı deşiyor ondan diyorum ya dolmuşum çok iyi geldi burası Allah sizden razı olsun, hepinize hayırlı evlatlar versin inş.

Canım benim hiç yanlış anlamam. Söylediğinde bir nebze haklısın. Ama evlendikten 3 sene sonra çocuk yapma fikrine ortak olarak karar verdik. Öncesinde 3 sene yine eşim istemedi, bende çok üstelemedim... Yani şimdiki durumumdan farklı değildi ilk çocuğu planlamakta. Aradan 10 sene geçmiş olsa inatla tüp bebek yapardım ama eşim hazır değilken gazlaca stres olurdu. Ki 2. çocuk denemesi öyle oldu

Kaç yıllık evlisiniz ve yaşınız kaç?
Eşiniz hiç test yaptırdı mı? Test sonucuna göre mi normal denemek istiyor?

Kaç yıllık evlisiniz ve yaşınız kaç?
Eşiniz hiç test yaptırdı mı? Test sonucuna göre mi normal denemek istiyor?
Eşimde sorun yok. 8 yılımız bitmek üzere. Ben 25 eşim 40. Sorun sadece pcos nedeniyle yumurtlama olmaması. İlaçla birkaç kere yumurtlama olsa da döllenme hiç olmadı. Pcos kaynaklı başka sıkıntılarım da var zaten, onlar iyileşirse sonrasında kendiliğinden hamilelik olacağına inanıyor eşim. Benim sağlığıma öncelik vermemiz gerektiğini söylüyor. Ama doktorlar da öyle bir tedavi yok, sadece semptomları baskılarız diyorlar. Ben de o nedenle eşimin istediği yönde araştırdım ve tedaviye başladım, Amerikada çok yaygınmış pcos için diyet, egzersiz ve supplement ile sağlığına kavuşan ve birkaç ay içinde de hamile kalan çok insan var. Bizdeki Karatay diyeti ile aynıymış. Allah'a çok şükür ilerleme kaydetmeye başladık.

Sağol canım cümlemiz inşallah yaşarız o güzel duyguları. Biz birbirimizin halini anlıyoruz ne hissediyorsak ortak o yüzden başkaları pek anlamaz .
Evet çocuk olmazsa dünyanın sonu değil tabiki ama herkes o mutluluğu o duyguyu tatmak ister rabbim inşallah hak eden herkese yaşatir her zaman burdaki arkadaşlarıma hep dua ediyorum. Bende burayı bulduğuma çok sevinmiştim sağolsun arkadaşlar banada çok destek oldular ben ailemle kimseyle paylasmadigim anlatamadığım herşeyi burda paylaştım. Akrabalarıma tüp bebek tedavisiyle hamile kaldıgimi anlatmadım .Biz de bu konuda hep baskı altındaydık 3 yıllık evliligimizde çocuğunuz olmuyorsa evlat edinin diyenler bile oldu o yüzden kulaklarını etrafa kapat. Rabbimden dileğim inşallah en kısa zamanda sanada nasip etsin

Ne mutlu sana :)
Benimki neden öyle bilmiyorum.

Ne güzel yazmışsın, yaklaşmış doğumun herhalde artık. Sen de inş sağlıkla sıhhatle kucağına alırsın.

Ne mutlu sana :)
Benimki neden öyle bilmiyorum.
Zamanı gelince o da ilgilenir. Erkekler bu konuyu biraz daha farklı algılıyorlar sanırım. Bir çoğu böyle.. çok gördüm kliniklerde de suratı asıl gergin baba adaylarını...
Konuyu farklı algılıyorlar.
Bizim bir de biyolojik saatimiz var kadınlar olarak. Her yaşta kolay çocuk sahibi olamıyoruz. Hatta bir süre sonra hiç olamıyoruz maalesef.
O yüzden biran önce doğurmak da istiyoruz. Erkekler her yaşta çocuk sahibi olabiliyorlar neredeyse o da rahatlatıyor onları.
Ben eşime bu konudan bahsetmiştim.
Her yaşta çocuk sahibi olabiliyor olsaydım belki 10 sene daha beklerdim, yaşamak istediğim bir çok şey daha var ama çocuğa her yaşta sahip olamayacağım için planlarımın en başına onu almam lazım dedim. Çok anlaşılır bir durum bu.

Sakin, suçlamadan güzellikle anlatabilirsin duygularını stres yapma hiç kendine... umarım eeen kısa zamanda sahip olursun istediğine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…