- 15 Şubat 2017
- 2.275
- 3.404
- 133
- Konu Sahibi Hurihuri2013
-
- #12.201
Pek yok aslında varsa da türkiye için telaffuzu çok zor isimler. Söyleyemiyor türkiye’dekiler. Baktım durum böyle isim arayışına girdim.Eşinin istediği herhangi bir isim yok mu peki? Yani orada yaşamış ya orada kullanılacak bir isim bulması önermesi daha kolay sanki :)
aynen canım kesin sonuç için yarını beklemem en iyisi.. umarım güzel haberler veririm.
Ne güzelBen iyiyim yarını bekliyorum işte. Herhangi bir adet şikayetim yok şimdilik öylece bekliyorum bakalım.
14;30 dan sonra canım. Ben de çok heyecanlıyım ama ilk kez 11. Güne kadar lekelenme vs olmadan gelmiş olacağım, umarım bu güzel haberin işaretidir :)Yarın saat kaçta sonuç çıkar bende çok heyecanliyim senin adına inşallah mutlu haber vereceksin bize.
Bugun idrar testi yapmadın mi? Inş ben inanıyorum tutundu.14;30 dan sonra canım. Ben de çok heyecanlıyım ama ilk kez 11. Güne kadar lekelenme vs olmadan gelmiş olacağım, umarım bu güzel haberin işaretidir :)
Dennis’cim her ailenin kendi dinamiği vardır. Ben hem yaşadıklarım hemde çevremden gördüğüm kadarıyla diyebilirimki bu bir ölçüt değil. Kimse gidip eşine çatmasın sonra :) Burada herkes hala evli kalmaya devam ettiğine göre demekki o eşlerde hayatlarında destekci, eşler arasında paylaşımlar ve verilen değerler birkaç örnekle ölçülemez. Bizler küçük prensesler değilizki, bize her mantıklı gelen şeyi eşlerimiz sorgusuz kabul etsin, hemen uygulamaya geçsin. Doktorlar bir sorun yok diyorken, boşuna dışarıdan hormon takviyeleri, yapay müdahaleler kabul edilmesi kolay birşey değil. Benim eşime en ters gelen mesela hemen panik olup tüp bebeğe yönelmek istememdi. Birçok uzman zaten bu yüklemelerden sonra doğal yoldan hamile kalma ihtimalinin dahada azaldığını söylüyor.
Ben türk forumlarında okuduğum kadarıyla, 1-2 yıl hamilelik olmayınca elalem ne der, eşim hemen çocuk istiyor diye tıbbi bir sorun olmadan 20li yaşlarda hemen tür bebeğe koşturanlar görüyorum. Bence asıl o eşlerin kadınları bu durumlarda sakinleştirmesi, zaman vermesi önemli.
Her bireyin böyle bir tedaviyi kabul veya reddetme hakkı var. Tek taraf çok istiyor diye bu işe girilince zaten var olan stres dahada artıyor.
Benim naçizane tavsiyem kızlar; gerçekten 2 tarafta böyle bir tedaviyi kabul ediyor ve hazırsa yaptırın. İstemiyor diye eşlerinize kızmayın, bir kişiyi zorla bir sürecin içine sürüklerseniz tedavi aşamasında da herşey daha zor oluyor... Karşı tarafın kararına saygı duymaz kabul etmezsek nerde kaldı saygı, destek, aile birliği vs...
Belirtin olmaması çok iyi canım. Test yapmadın değil mi tekrar?
İki isim koymak konusunda ne düşünüyorsunuz peki. Her iki ülkeye uyduramazsanız öyle bir yol da mümkün. İki isim çocuğa zorluk gibi geliyor bana her zaman ama sizin durumda olabilir belki :)Pek yok aslında varsa da türkiye için telaffuzu çok zor isimler. Söyleyemiyor türkiye’dekiler. Baktım durum böyle isim arayışına girdim.
Yapmadım canım bugün zAten yarın kan testi ile kesin olarak belli olacak, çok zaman kalmadı diye bugün yapmak istemedim.Bugun idrar testi yapmadın mi? Inş ben inanıyorum tutundu.
Amin inş hangi yolla olursa olsun Rabbim nasip etsin.Kızlar malesef eşlerimiz bizim gibi bakmıyor olaya benim eşim de tüp bebek istemiyordu ilk tedavide nasıl olduysa bi anda kendimizi başlamış bulduk ama kesinlikle istemiyordu doktoru arayıp normal yolla deneyelim klomen tedavisine devam edelim demişti doktor da olmaz dedi .Ilk tedavi olumsuz olunca hiç umudu kalmadı çok isteksizdi bende hep ona kızıyordum benim gibi hevesli olmadığı için.Hic çocuğumuz olmazsa bile benim için sorun değil diyordu ama ben öyle düşünmüyordum. Etraftaki baskı durmadan sormaları hiç bitmeyecekti çünkü .
Ilk tedavide yumurta toplama sonrası çok kötü olmustum eşim o halimi de görünce artık bu ilk ve sondu yapmicaz dedi .Bi süre üstüne gitmedim ama sonra başka bi klinikte tekrar başlamak istedim yine çok isteksizdi benle hiç gelmek istemiyordu bende herşeyi kendim halletim bi gün beraber gittik ondan sperm testi istedi doktor bu onun için çok zor biseymis gibi davranıyordu orda tartıştık tekrar böyle yapacaksan başlamayalım dedim bi türk kadın vardı eşime dediki bunlar sabır gerektiren şeyler hemen olmaz diye .Ama olmayacak kesin yine gözüyle baktı.Bi süre geçtikten sonra sanki kafasına saksı düştü birden fikri değişti:)
Herşeyi sen çekiyorsun bütün zorluğu sen yaşıyorsun benim istememeye hakkım yok olana kadar devam edelim burda olmazsa turkiyeye gidelim dedi .
Şükür ki pes etmedim .şimdi iyiki bu kliniğe başladık gittik diyor ikinciye tekrar gidelim diyor. Onlarda sıkılıyor çevre baskısından falan bizim kadar hassas değiller biz bi an önce olsun istiyoruz eşim kendi haline bırakalım olur diyordu hep ama ben geç kalmak istemiyordum.
Inşallah sizlerinde bi an önce olur normal yolla ve ya tüp bebek tedavisiyle nasip de varsa illaki eşler de bi şekilde ikna oluyorlar.
Yazacaklarımı sakn yanlış anlama öncelikle. Dediğin gibi her ailenin kendi bi dinamiği var. Ama inan senin bi evladn olduğu için bu düşüncen biraz da.Allah korusun hiç olmasaydı her yolu denemek için defalarca bi şeyler yapmayı kendini ve eşini dahi ikna etme yöntemleri arardn. Muhakkak bi çıkış yolu da bulurdun. Senin normal olmuş Allah 'ın izniyle tedavili v3 tedavisiz 2. De olacaktır. Tabi ki sebebler varsa da bulmak lazm
Kaç yıllık evlisiniz ve yaşınız kaç?İkinize de katılıyorum ben aslında.
Bir taraftan önce ben eşime çok fazla yükleniyordum ama ne oldu daha fazla kapattı kendini, fikrini iyice sabitledi. Bir yerden sonra konuşarak ikna etmek yerine daha sakin olup kendisi anlaması için farklı yollara başvurmak gerektiğini anladım. Sonuçta kalpler Allah'ın elinde. O da bir insan ve fikri pekala da değişebilir bir gün. Ama o sırada kalpler kırılırsa geri dönüşü zor olur. Ben kalp de kırdım zaman zaman ki çok da pişmanım, saflığıma geldi insanların baskılarına aldandım, eşini ikna et bak sonra şöyle şöyle olur diye kara senaryo yazanlara kandım. Hala kızıyorum o insanlara. Ama kanmamalıydım işte.
Diğer yandan da evet, hiç çocuğu olmayan bir kadın deli gibi tüp bebek istiyorsa ama eşi istemiyorsa buna da sabretmek öyle kolay bir şey değil işte. Her yolu denemeye çalışıyor ondan sonra insan. Hatta hep diyorum eşime, Allah'tan ki bizim problemimiz sende değil, ve bendeki durum da öyle patolojik vaka değil, metabolizma, hormon ve yumurtlama meselesi. Bunun bir çözümü olacaksa ben en zor tedavileri bile kabul ederim, ne içilecekse içerim, ne yenecekse yerim, asla bırakamam dediğim hormonlarıma zarar veren ne varsa bırakırım, asla da zor gelmez. Bir yolunu bulur iğneyle de olsa o kuyuyu kazarım, suyu bulurum Allah'ın izniyle.
Eşimde sorun yok. 8 yılımız bitmek üzere. Ben 25 eşim 40. Sorun sadece pcos nedeniyle yumurtlama olmaması. İlaçla birkaç kere yumurtlama olsa da döllenme hiç olmadı. Pcos kaynaklı başka sıkıntılarım da var zaten, onlar iyileşirse sonrasında kendiliğinden hamilelik olacağına inanıyor eşim. Benim sağlığıma öncelik vermemiz gerektiğini söylüyor. Ama doktorlar da öyle bir tedavi yok, sadece semptomları baskılarız diyorlar. Ben de o nedenle eşimin istediği yönde araştırdım ve tedaviye başladım, Amerikada çok yaygınmış pcos için diyet, egzersiz ve supplement ile sağlığına kavuşan ve birkaç ay içinde de hamile kalan çok insan var. Bizdeki Karatay diyeti ile aynıymış. Allah'a çok şükür ilerleme kaydetmeye başladık.Kaç yıllık evlisiniz ve yaşınız kaç?
Eşiniz hiç test yaptırdı mı? Test sonucuna göre mi normal denemek istiyor?
Sağol canım cümlemiz inşallah yaşarız o güzel duyguları. Biz birbirimizin halini anlıyoruz ne hissediyorsak ortak o yüzden başkaları pek anlamaz .Amin inş hangi yolla olursa olsun Rabbim nasip etsin.
Hepinize gerçekten çok çok teşekkür ediyorum. Ben biraz içime atmıştım dün epey yazdım ama dünden beri evde neşe saçıyorum diyebilirim çok rahatlattınız beni. Özellikle kendi eşlerinizin durumu ile alakalı yazıp destek olmanız beni gerçekten çok mutlu etti. Geç de olsa değişebiliyorlarmış demek. Şeytan boş durmuyor vesvese veriyor ...eşin hiç ikna olmazsa on yıl geçse ne yapacaksın... diye düşündüğüm çok oldu. Kimseye de anlatamıyorum burada, bişey olmaz abartma filan diyen oluyor, ya da tam tersi artık 7-8 yıl olmuş yeter eşini ikna etmelisin diyen oluyor... derdime derman olmak yerine acımı deşiyor ondan diyorum ya dolmuşum çok iyi geldi burası Allah sizden razı olsun, hepinize hayırlı evlatlar versin inş.
Ne mutlu sana :)Eşlerinizin neden bu kadar isteksiz olduğunu hiç anlamıyorum kızlar.. ama böyle zamanlarda destekleri gerçekten çok önemli. Umarım kolayca hamile kalırsınız ve bu süreci daha basit şekilde atlatırsınız.
Benim tüm kontrollerimde, basit bir kan vermemde bile eşim yanımda oluyor. çocuk istiyorduk beraber doktora gidiyorduk, tüp bebek kararı verildi beraber gitmeye devam ettik. Belki benim Fransızcaya çok da hakim olmamam nedeniyle her zaman yanımda oldu, kontrollerde sürecin içinde olduğu için de tüp bebek aşamasına gelince zAten kendini dahil hissediyordu..
Ne güzel yazmışsın, yaklaşmış doğumun herhalde artık. Sen de inş sağlıkla sıhhatle kucağına alırsın.Sağol canım cümlemiz inşallah yaşarız o güzel duyguları. Biz birbirimizin halini anlıyoruz ne hissediyorsak ortak o yüzden başkaları pek anlamaz .
Evet çocuk olmazsa dünyanın sonu değil tabiki ama herkes o mutluluğu o duyguyu tatmak ister rabbim inşallah hak eden herkese yaşatir her zaman burdaki arkadaşlarıma hep dua ediyorum. Bende burayı bulduğuma çok sevinmiştim sağolsun arkadaşlar banada çok destek oldular ben ailemle kimseyle paylasmadigim anlatamadığım herşeyi burda paylaştım. Akrabalarıma tüp bebek tedavisiyle hamile kaldıgimi anlatmadım .Biz de bu konuda hep baskı altındaydık 3 yıllık evliligimizde çocuğunuz olmuyorsa evlat edinin diyenler bile oldu o yüzden kulaklarını etrafa kapat. Rabbimden dileğim inşallah en kısa zamanda sanada nasip etsin
Kan verebildin mi?14;30 dan sonra canım. Ben de çok heyecanlıyım ama ilk kez 11. Güne kadar lekelenme vs olmadan gelmiş olacağım, umarım bu güzel haberin işaretidir :)
Evet canım sabah verdim bir saat sonra doktoru arayacağızKan verebildin mi?
Hadi hayırlı haberler gelsin inşallahEvet canım sabah verdim bir saat sonra doktoru arayacağız
Zamanı gelince o da ilgilenir. Erkekler bu konuyu biraz daha farklı algılıyorlar sanırım. Bir çoğu böyle.. çok gördüm kliniklerde de suratı asıl gergin baba adaylarını...Ne mutlu sana :)
Benimki neden öyle bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?