- 29 Mayıs 2017
- 13.264
- 42.640
- 598
- 43
- Konu Sahibi Hurihuri2013
-
- #12.261
Dediğin gibi tabiki çok iyi hissediyorum ve mutluyum. Ama henüz çok başında olduğumuz için sadece kan testi yapıldığı için pek gerçek gibi gelmiyor sanki :) hamilelik ilerledikçe daha keyifli olacak sanırım.Nasil hissediyorsun cok merak ediyorum, yani tabii ki mutlusun, ama icinde bir canli, senin bir parcan, yasama tutunuyor, buyuyor yavas yavas. Cok merak ediyorum nasil hissettirdigini.
Bir de emzirmenin nasil bir duygu oldugunu cok merak ediyorum, ama senin emzirmene daha var :)) o günleri de görecegiz insallah
Umuyorum canım öyle olacakTeşekkürler canım..bundan sonra da sizin gibi pozitif haberler alırak ilerlerim umarım :)
Canim ben pko ile ilgili pek sey bilmiyorum ama amh baya yuksek cikmis. Diyet ile dusurulebiliyor mu bilmiyorum. Sen dr gidemiyorsan instagramdaki dr lara da sorabilirsin sonuclarini.Kızlar kan tahlilimi dün aldım bir şey danışmak istiyorum size. Öncelikle diyet işe yaramış fsh 9 lardan 3 lere düşmüş, o da çok düşük ama zaten pko öyle oluyor artık neyse. Lh 19 lardan 13 e düşmüş. Testosteron ve prolaktin çok farketmese de onda da azalma var. Benim kafama takılan şu. Bana yıllar önce AMH bakıldı galiba ama ben hiç hatırlamıyorum o zaman kaç çıktı bu meseleleri çok anlamıyordum. Şimdi tahlil sonucumda AMH 16 çıkmış.
Polikistik over nedeniyle yüksek çıkacağını tahmin etmiştim ama bu kadar da beklemiyordum doğrusu. Değeri 9 olup yumurtaları tüp bebekte döllenmeyen varmış kalitesiz olduğu için. Bu diyetle o da düşer diye bekliyorum ama ilk defa ölçüldüğü için anca bir iki ay sonra ölçtürüp farkı görebilirim. O yüzden benzer şeyler yaşayan varsa tecrübelerinizi dinlemek isterim.
Benim bildiğim pko olanlarda özellikle tüp bebek tedavilerinde doz yüksek verilirse çok sayıda ama kaliteleri iyi olmayan yumurta elde ediliyor. Bu değerler zAten tipik pco değerleri.. diyet, metformin grubu bir ilaç ve spor ile belki geriletilebilir ama bence mutlaka bir endokrin doktoru takip edip, tedavi etmeli canım. Tek başına diyet ile çözüm olmayabilir.. bu arada insülin direncin de olabilir, %80 nedeni pco çünkü..Kızlar kan tahlilimi dün aldım bir şey danışmak istiyorum size. Öncelikle diyet işe yaramış fsh 9 lardan 3 lere düşmüş, o da çok düşük ama zaten pko öyle oluyor artık neyse. Lh 19 lardan 13 e düşmüş. Testosteron ve prolaktin çok farketmese de onda da azalma var. Benim kafama takılan şu. Bana yıllar önce AMH bakıldı galiba ama ben hiç hatırlamıyorum o zaman kaç çıktı bu meseleleri çok anlamıyordum. Şimdi tahlil sonucumda AMH 16 çıkmış.
Polikistik over nedeniyle yüksek çıkacağını tahmin etmiştim ama bu kadar da beklemiyordum doğrusu. Değeri 9 olup yumurtaları tüp bebekte döllenmeyen varmış kalitesiz olduğu için. Bu diyetle o da düşer diye bekliyorum ama ilk defa ölçüldüğü için anca bir iki ay sonra ölçtürüp farkı görebilirim. O yüzden benzer şeyler yaşayan varsa tecrübelerinizi dinlemek isterim.
Instagramdan danışmak hiç aklıma gelmemişti. Bi deneyeyim fikir olsun dr'a gitmeden önce.Canim ben pko ile ilgili pek sey bilmiyorum ama amh baya yuksek cikmis. Diyet ile dusurulebiliyor mu bilmiyorum. Sen dr gidemiyorsan instagramdaki dr lara da sorabilirsin sonuclarini.
Hmm yani keşke tedavi etseler, baskılayıcı ilaç verip yolluyorlar, güveneceğim bi dr nasıl bulacağım bilmiyorum. Ama bu Amh için tekrar bi gitsem iyi olacak.Benim bildiğim pko olanlarda özellikle tüp bebek tedavilerinde doz yüksek verilirse çok sayıda ama kaliteleri iyi olmayan yumurta elde ediliyor. Bu değerler zAten tipik pco değerleri.. diyet, metformin grubu bir ilaç ve spor ile belki geriletilebilir ama bence mutlaka bir endokrin doktoru takip edip, tedavi etmeli canım. Tek başına diyet ile çözüm olmayabilir.. bu arada insülin direncin de olabilir, %80 nedeni pco çünkü..
Amh diğer hormonlar gibi değişmez cnm. O senin rezervin öyle iyi beslenme sporla azalacak olsa insanların rezervi tükenir. Sen diyetle beslenme şeklinle anca hormonlarını düzenleyebilirsin.Kızlar kan tahlilimi dün aldım bir şey danışmak istiyorum size. Öncelikle diyet işe yaramış fsh 9 lardan 3 lere düşmüş, o da çok düşük ama zaten pko öyle oluyor artık neyse. Lh 19 lardan 13 e düşmüş. Testosteron ve prolaktin çok farketmese de onda da azalma var. Benim kafama takılan şu. Bana yıllar önce AMH bakıldı galiba ama ben hiç hatırlamıyorum o zaman kaç çıktı bu meseleleri çok anlamıyordum. Şimdi tahlil sonucumda AMH 16 çıkmış.
Polikistik over nedeniyle yüksek çıkacağını tahmin etmiştim ama bu kadar da beklemiyordum doğrusu. Değeri 9 olup yumurtaları tüp bebekte döllenmeyen varmış kalitesiz olduğu için. Bu diyetle o da düşer diye bekliyorum ama ilk defa ölçüldüğü için anca bir iki ay sonra ölçtürüp farkı görebilirim. O yüzden benzer şeyler yaşayan varsa tecrübelerinizi dinlemek isterim.
Ben de değişmez diye biliyordum ama çok kişi gördüm azken artan, ya da fazlayken azalan. Tabi öyle uçurum olmuyor arada ama az da olsa değişebiliyor herhalde. Ama kesinlikle haklısın benim günlük hayat kalitemi etkileyecek derecede pko var. Ama işte doktorlar da düzgün bi cevap vermiyorlar ki kaç kere dedim hormon tedavisi yapalım diye öyle bir şey yok diyorlarAmh diğer hormonlar gibi değişmez cnm. O senin rezervin öyle iyi beslenme sporla azalacak olsa insanların rezervi tükenir. Sen diyetle beslenme şeklinle anca hormonlarını düzenleyebilirsin.
Yüksek derece de pko var, ben senin yerinde olsam evde hiç vakit kaybetmem, kendi başına halledebileceğini sanmıyorum. Eşine durumu evde halledilecek gibi olmadığını anlatırsan bence tedaviye yanaşır.Sen birşeyler düzeliyor diye eşine söylediğin için normal olur diye düşünüyor bence. Amh bukadar yüksek iken ve normal hiç gebelik olmamış bence doktor ile devam etmelisin.
Türkiye'ye tatile gittiğiniz de iyi bir doktora gitme şansın yok mu?Ben de değişmez diye biliyordum ama çok kişi gördüm azken artan, ya da fazlayken azalan. Tabi öyle uçurum olmuyor arada ama az da olsa değişebiliyor herhalde. Ama kesinlikle haklısın benim günlük hayat kalitemi etkileyecek derecede pko var. Ama işte doktorlar da düzgün bi cevap vermiyorlar ki kaç kere dedim hormon tedavisi yapalım diye öyle bir şey yok diyorlarBen yine de başka bir doktorda deneyeyim şansımı bu sefer.
Gittim orada da ama aşağı yukarı aynı cevaplar aldım. Burada da aynı anca metformin, klomen, hiç sağlıklı beslen diyene bile denk gelmedim nasip yaTürkiye'ye tatile gittiğiniz de iyi bir doktora gitme şansın yok mu?
Amh da pco ile bu kadar yükseliyor zAten. Tekrar test yaptırabilirsin. Ama iyi bir endokrin doktoru ile görüşsen faydası olabilir. Zaten insülin direnci de bulursa onun da tedavi edilmesi de gerekir. Senin protein ağırlıklı beslenmen kensinlikle bir çözüm olabilir ama yeterli olmayabilir.Hmm yani keşke tedavi etseler, baskılayıcı ilaç verip yolluyorlar, güveneceğim bi dr nasıl bulacağım bilmiyorum. Ama bu Amh için tekrar bi gitsem iyi olacak.
Amh değişiklikleri oluyor diye biliyorum ben .. ama şöyle, aslında mevcutta olması gereken amh, başka faktörlerle ( pco mesela) düşüyor ya da yükseliyorsa, o faktör ortadan kalkınca olması gereken seviyeye geliyor.. yani aslında rezervde bir iyileşme değil de çeşitli nedenlerle baskılanan rezervlerde sorunların ortadan kalkması ile mevcut seviyeye gelmesi görünüyor..Amh diğer hormonlar gibi değişmez cnm. O senin rezervin öyle iyi beslenme sporla azalacak olsa insanların rezervi tükenir. Sen diyetle beslenme şeklinle anca hormonlarını düzenleyebilirsin.
Yüksek derece de pko var, ben senin yerinde olsam evde hiç vakit kaybetmem, kendi başına halledebileceğini sanmıyorum. Eşine durumu evde halledilecek gibi olmadığını anlatırsan bence tedaviye yanaşır.Sen birşeyler düzeliyor diye eşine söylediğin için normal olur diye düşünüyor bence. Amh bukadar yüksek iken ve normal hiç gebelik olmamış bence doktor ile devam etmelisin.
Anladim cnm.Amh değişiklikleri oluyor diye biliyorum ben .. ama şöyle, aslında mevcutta olması gereken amh, başka faktörlerle ( pco mesela) düşüyor ya da yükseliyorsa, o faktör ortadan kalkınca olması gereken seviyeye geliyor.. yani aslında rezervde bir iyileşme değil de çeşitli nedenlerle baskılanan rezervlerde sorunların ortadan kalkması ile mevcut seviyeye gelmesi görünüyor..
Tabii ki...Dediğin gibi tabiki çok iyi hissediyorum ve mutluyum. Ama henüz çok başında olduğumuz için sadece kan testi yapıldığı için pek gerçek gibi gelmiyor sanki :) hamilelik ilerledikçe daha keyifli olacak sanırım.
Bugün doktordan randevu aldık. İlk kontrolüm 24 Temmuz’da canım. Tekrar kan testi istemedi, ilaçlara devam.. kendi doktorum izinde olacakmış o tarihte başka doktora gideceğim şansıma.Tabii ki...
Hamilelik ilerledikce daha karnin buyuyecek, cinsiyet ögreneceksin, yelek gibi isim telasina düseceksin :))
Tatli heyecanlar bekliyor seni, o günleri görecegiz insallah. Bizlerle paylasirsan cok sevinirim :)
Bu arada agrin falan oluyor mu? Hani normal denerken hep bi belirti arariz ya, esas belirti nasil oluyor?
Bi de bugun doktor randevum var demistin galiba, umarim daha da inanarak ve bu fikre alismis olarak dönersin doktordan. Dualarim seninle...
Kızlar kan tahlilimi dün aldım bir şey danışmak istiyorum size. Öncelikle diyet işe yaramış fsh 9 lardan 3 lere düşmüş, o da çok düşük ama zaten pko öyle oluyor artık neyse. Lh 19 lardan 13 e düşmüş. Testosteron ve prolaktin çok farketmese de onda da azalma var. Benim kafama takılan şu. Bana yıllar önce AMH bakıldı galiba ama ben hiç hatırlamıyorum o zaman kaç çıktı bu meseleleri çok anlamıyordum. Şimdi tahlil sonucumda AMH 16 çıkmış.
Polikistik over nedeniyle yüksek çıkacağını tahmin etmiştim ama bu kadar da beklemiyordum doğrusu. Değeri 9 olup yumurtaları tüp bebekte döllenmeyen varmış kalitesiz olduğu için. Bu diyetle o da düşer diye bekliyorum ama ilk defa ölçüldüğü için anca bir iki ay sonra ölçtürüp farkı görebilirim. O yüzden benzer şeyler yaşayan varsa tecrübelerinizi dinlemek isterim.
Amh diğer hormonlar gibi değişmez cnm. O senin rezervin öyle iyi beslenme sporla azalacak olsa insanların rezervi tükenir. Sen diyetle beslenme şeklinle anca hormonlarını düzenleyebilirsin.
Yüksek derece de pko var, ben senin yerinde olsam evde hiç vakit kaybetmem, kendi başına halledebileceğini sanmıyorum. Eşine durumu evde halledilecek gibi olmadığını anlatırsan bence tedaviye yanaşır.Sen birşeyler düzeliyor diye eşine söylediğin için normal olur diye düşünüyor bence. Amh bukadar yüksek iken ve normal hiç gebelik olmamış bence doktor ile devam etmelisin.
Bugün doktordan randevu aldık. İlk kontrolüm 24 Temmuz’da canım. Tekrar kan testi istemedi, ilaçlara devam.. kendi doktorum izinde olacakmış o tarihte başka doktora gideceğim şansıma.
Belirti için şunu diyebilirim, transfer sonrası kasıklarımda dolgunluk hissettim. Daha öncekiler taze transfer olduğu için yumurtlar toplanacağı zaman büyüdükleri için zaten o his oluyordu, daha geçmeden de transfer yapıldığı için ayırt etmem mümkün değildi. Ama bu kez dondurulmuş olduğu için transfere kadar hiç dolgunluk yoktu direk hissettim.
Salı transfer oldu evde dinlendim.. Pazar günü ise oldukça hareketli bir gün geçirdim. Çok kas ve kasık ağrım oldu. Eşim, kardeşim hamladın sen diyorlardı ama bana çok gerçekçi gelmedi. Çünkü her ne kadar bir kaç haftadır spor yapmasam da koşu bandında alasını yapıyorum normalde. Hemen nasıl hamlasın vücut.. şu an bunun nedeninin embriyonun tutunma çabaları olduğunu düşünüyorum.
Göğüslerim mesela her transferden sonra değişime uğrar, hatta her yumurtlamadan sonra, adete yakın eski haline dönerdi. Şimdi adet gününden sonra değişmedi. Aslında bence belirtiler adet gününe kadar benzer gidiyor, adet günün geçince hala o belirtiler devam ediyorsa hamilesin demek.
Umarım canım. Biraz randevu erken gibi geldi bana, değer düşük başladığı için.. demek ki 2,5 haftada arayı kapatacağını düşünüyorlar... bu arada tekrar kan testi istemediler ben de şimdilik evde normal gebelik testi ile takip ediyorum koyulaşmayı..Ayneyn`cim bende PCO ile ilgili bilgi sahibi degilim ama moonlovers in yazdiklari cok mantikli geliyor bu konuda. Sen hic esinle birlikte bir doktorun karsisina oturup, bizim durumumuz bu, bizim bebek sahibi olmamiz icin en iyi tedavi ve yontem hangisidir diye sordun mu? Yoksa sen evde kendin birseyler deneyip esine bu uyguladigin diyetlerle dogal yoldan gebelik sansinin oldugunu mu soyluyorsun? (yanlis anlama, elbette sansin var, zaten konuya cok hakimsin ve diyetlerin tahlil sonucuna gore ise yaradigi ortada). Benim anlamak istedigim, bir uzman gorusunu alarak ortak bir karar verme noktasina geldiniz mi?
Insallah 24 Temmuzda gittiginde kalp atislarini da duyacaksin o zaman canim. O zamana kadar baya buyumus olacak bebek.
Gözün aydin canim, cok sükür positifi gördün, Allahim insallah kucaginada almayi nasip eder, saglikli uzun ömürler versin insallahUmarım canım. Biraz randevu erken gibi geldi bana, değer düşük başladığı için.. demek ki 2,5 haftada arayı kapatacağını düşünüyorlar... bu arada tekrar kan testi istemediler ben de şimdilik evde normal gebelik testi ile takip ediyorum koyulaşmayı..
Teşekkür ederim canım.. 5. Tedavi 3. Transfer sonunda nihayet pozitifi gördüm canım.. hepimiz için böyle olacağını biliyorum. Sadece bazılarımızın yolu daha uzun, bazılarımızın daha kısa.. umarım sonunda hepimiz bebeğimizi sağlıkla kucağımıza alırız..Gözün aydin canim, cok sükür positifi gördün, Allahim insallah kucaginada almayi nasip eder, saglikli uzun ömürler versin insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?