Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Aynen canim. Kizlarla acaba dollenme olmazsa IVF'le ICSI'ya donebilirmiyiz diye konusmustuk olmuyormus cunku bekletmeleri gerekiyor 1 gun dedigin gibi. Bana basindan beri decapeptyl verdiler sandim o catlamayi onluyor. Baska bir ilac yok verdikleri. Sen nasilsin? Belirtiler basladimi?
Evet bende de bir tedavide gonapeptyl vermişlerdi. Dediğin gibi cetrotide yerine geçiyor. Senin bugün kaçıncı günündü bu arada.

Imci yöntemi için ekstra fiyat söyleniyor da icsi için hiç duymadm. Evet tr de paket gibi bi sey. Orda öyle olmasının sebebi acaba nerdeyse çoğu şeyi sigorta karşıladığı için mi ki?
Evet burda sigorta 3 deneme hakkını ödüyor ama bazı şeyler ekstra ya giriyor onları kendimiz ödüyoruz mesela yumurta dondurma veya 5. Güne kadar bekletmek hatching yapılırsa bunları biz ödedik.

Icsi bizde hiç gündeme gelmedi.. spermiyograma göre karar veriliyor sanırım. Ama spermiyograma göre de gerekliyse sigorta ödemeli gibi geliyor bana. Sonuçta keyfi değil tıbbi zorunluluk bir yerde
Aynen işte sigortanın ödemesi için kanıtlanmış olması gerekiyor kötü sperm testi istiyor 2. Tedavimizde başvurduk tekrar sigortaya ve karşıladı.

Amin insallah canim. Hepimizin emeklerinin karsiligini alalim. Evet canim daha toplanmadi. Cuma gunu karar verecekler hangi gun toplanacagina. Canim yaklastikca dogum demek ki agrilar artiyor. Insallah as kaldi saglikla bebegini kucagina aldigin zaman bu acilarin hic bir onemi kalmayacak.
Inşallah canım tabiki bütün acıları sıkıntıları unuturuz bebise kavuştuktan sonra .

Anneme çekersem rahat geçiririm. Ne şikayet, ne koku hassasiyeti ne de aşerme olmuş, sadece elma çekiyormuş canı :)
Bende de şükür güzel geçti 13. Haftaya kadar sadece sabahları midemdeki asit çıktı benimde koku hassasiyeti tiksinme hiç olmadı çok rahat geçti inşallah seninde öyle olur .
Bende hep ekşi şeyler aserdim heleki yeşil erik çıkmak bilmedi bi türlü:))

Evet burda sigorta 3 deneme hakkını ödüyor ama bazı şeyler ekstra ya giriyor onları kendimiz ödüyoruz mesela yumurta dondurma veya 5. Güne kadar bekletmek hatching yapılırsa bunları biz ödedik.
Burada benim yumurta topalamadan kalan 2 tane 2. Gün embriyosu vardı ya, bu ay dondurulmuş transfer yapılacağında onlar da çözülüp 5. Güne ilerletilmiş, sanırım 5. Gün embriyosunda çözülme esnasında sorun olabilir diye böyle bir şey yaptılar. O ikisi 5. Gün embriyosu olarak tekrar donduruldu.

Bende de şükür güzel geçti 13. Haftaya kadar sadece sabahları midemdeki asit çıktı benimde koku hassasiyeti tiksinme hiç olmadı çok rahat geçti inşallah seninde öyle olur .
Bende hep ekşi şeyler aserdim heleki yeşil erik çıkmak bilmedi bi türlü:))
Benim günlük hayatta canım bir şey çekti mi isteme biçimim aşerme gibi zAten. Hamilelikte aşersem de anlamam muhtemelen :)

Bu konuda Belçika daha iyi galiba.. beşinci güne gitmesine de dondurulmasına da para ödemedik. 5 sene dondurma ücretsiz.. ortalama tedavi başına da 300 eur ödedik.ama biz de embriyolog ile görüşmedik hiç. Opu dan sonra gelmedi ve hatching soramadık. Sadece telefonda konuşuyorduk kaçıncı gün embriyosu transfer edilecek diye o kadar.
Evet orda daha iyi ve deneme sayınız da yüksek burda 3 tanesini karşılıyor. Burda toplam bi tedavi 8 bin tutuyor demişti doktor .çoğu sigorta yarısını tek ödüyor bizim sigortanın ödeme seçenekleri bile eyalete göre değişiyor. Bezi yerlerde 100 de 50 ödüyor biz şanslıyız ki bizimkini 100 de 100 ödüyor. Ama biz yinede bu tedavide 1500 ödedik ekstra şeyler için.

Benim günlük hayatta canım bir şey çekti mi isteme biçimim aşerme gibi zAten. Hamilelikte aşersem de anlamam muhtemelen :)
Ben ilk yeşil erik aserdim oda yoktu o mevsimde zaten bide kuru patlıcan dolması ama sadece kaynanamin yaptığından istiyordum nedense :)oda turkiyedeydi o zaman gelince de utanıp istemedim sonra misafire yapinca bol bol yemiştim:)

Evet orda daha iyi ve deneme sayınız da yüksek burda 3 tanesini karşılıyor. Burda toplam bi tedavi 8 bin tutuyor demişti doktor .çoğu sigorta yarısını tek ödüyor bizim sigortanın ödeme seçenekleri bile eyalete göre değişiyor. Bezi yerlerde 100 de 50 ödüyor biz şanslıyız ki bizimkini 100 de 100 ödüyor. Ama biz yinede bu tedavide 1500 ödedik ekstra şeyler için.
Evet bizde deneme sayısı 6 her tedavi de ortalama 4-5 bin eur tutuyor. Bize düşen de 250-350 eur arası bir şey oluyor. ivf olmasa fiyat değişir miydi bilmiyorum fakat bir arkadaşa ivf olmayacak dediler ama fiyat farkı söylemediler..

Ben ilk yeşil erik aserdim oda yoktu o mevsimde zaten bide kuru patlıcan dolması ama sadece kaynanamin yaptığından istiyordum nedense :)oda turkiyedeydi o zaman gelince de utanıp istemedim sonra misafire yapinca bol bol yemiştim:)
Ay neden utanıyorsun hamilesin sonuçta. Aslında onun sık sık sorması gerekirdi belki de istediğin bir şey var mı diye. Sonuçta hamile olan sensin, üstüne düşülmesi gereken de bu durumda sensin :)

Ay neden utanıyorsun hamilesin sonuçta. Aslında onun sık sık sorması gerekirdi belki de istediğin bir şey var mı diye. Sonuçta hamile olan sensin, üstüne düşülmesi gereken de bu durumda sensin :)
Yok ben çok çekinirim bu konularda isteyemedim oda hiç bi zaman sormadı bisey istermisin yada yapınca getirmeyi akıl etmedi belki .
Teyzem var burda sağolsun yanında ağzımdan bi yemek.adi çıksın hemen yapıp çağırıyordu insan böyle zamanlarda kendi yaptığından ziyade başka birinin yaptığı şeyler daha hoşuma gidiyor.

Yok ben çok çekinirim bu konularda isteyemedim oda hiç bi zaman sormadı bisey istermisin yada yapınca getirmeyi akıl etmedi belki .
Teyzem var burda sağolsun yanında ağzımdan bi yemek.adi çıksın hemen yapıp çağırıyordu insan böyle zamanlarda kendi yaptığından ziyade başka birinin yaptığı şeyler daha hoşuma gidiyor.
Neyse ki teyzen istediğini yapıyormuş. Kaynanan da hadi aklına sen gelmiyorsun, insAn torunu için yapar. Bana babaannem baktığı için, hamileyken sana bunu sormayı akıl edemeyen bir babaanneyi anlayamıyorum. Ama çok da önemli değil, kendisi bu zevkten mahrum kalmış :)

İlginç geldi bana. Sonuçta bu yöntem sperm kalitesi ile alakalı değil mi? Opu günü sperm kalitesini nasıl bilecekler ki.. ama ne olursa olsun bu tedavi sonrasında kızına kavuşacaksın önemli olan bu.
Opu günü sperm testi yapılıyor. Bize tedavi gördüğümüz merkezler o güne dair test sonucumuzu verdiler hep

Her şeyi anlarm da 5. Güne beklemek için ekstra olması saçma ya.

Ben de bir şeyi çok merak ediyorum. Tekrarlayan tüp bebek negatiflerinde (düşük değil) pgt ye mi yolluyorlar yoksa ekstra tahlil araştırma vs mi yönlendiriyorlar?
Benim ilk iki transferim negatif sonuçlandı. Doktor herhangi bir aksiyon almadı. Bir adet dönemi bekleyip tekrar transfere geçtik

Bizde hiç opu günü test yapılmadı ondan şaşırdım. Tedavi başladığında yapıldı. Bir daha zaten tedavi aşamasında verilen örneklerle ilerledi.
Ogün de bakılıyordur sonuçta belli işlemlerden geçiyor. Size söylenmiyordur. Sonuçta belki spermlerin hepsi ölü nasıl yapacaklar? Yıkama işlemi falan yapılıyor yıkama sonrası değerler farklı oluyor spermin yani belli hazırlık aşamalarından geçiyor sperm de

Back
X