- 24 Ağustos 2017
- 2.345
- 3.703
- 133
- 41
- Konu Sahibi Hurihuri2013
-
- #13.341
Ben 8 yasindan beri vejetaryenimBilgilendirme için teşekkürler canım. Privat olanlar hangi işlemler? Ve onlarda bu 1600 küsur Euro’nun içinde miydi?
Selam canım çok sağol. Hiç beklemediğimiz bir anda böyle birşey yaşadık son bir ayım çok zor geçti ama kabullenmeye başladık. Çünkü moral, stressiz hayat spor vs çok önemli artık bizim için. Randevum saat 11 deydi. Tekrar bir sürüntü örneği aldı doktorum. 2-3 güne sonucu çıkar dedi. Peki sonuç temiz çıkarsa bundan sonraki aşama ne olacak dedim. Sizin hormon ve test sonuçlarınızda bir sorun görünmüyor dedi.İki seçenek var dedi. Biri eğer istersem laparoskopi operasyonuyla tüplere bakabilirlermiş. İkincisi ise direkt tüp bebek merkezinden randevunuzu alın çünkü çok yoğun oluyorlar. Oradan da gerekirse isteyebilirler bu işlemi. Sonra da yaptırabilirsiniz dedi.doktorum bugün kü işlemin sonucu için aradığında karar vermiş olucam. Siz ce laparoskopi yaptırayım mı? Yoksa tüp bebek merkezinin mi yönlendirmesini bekleyeyim?
Randevum yukarıda bahsettiğim gibiydi. Şimdi laparoskopi olup olmamaya karar vermem lazım çünkü hiç bir sorun görmediler. Eşimin doktoru eşime tüp bebeğe yönlendiren raporu vermişti. Bende sorun çıkmasa bile mecbur gidicez yani. Eşim gündüzleri rehabilitasyona gidiyor kardiyolog eşliğinde sporunu yapıyor. Değerleri iyi gidiyor şükür. Yavaş yavaş vejetaryen beslenmeye başladık. Vegan olabilsek ne ala. Güzel dileklerin için çok teşekkür ediyorum
Hayır rahim filmi çekilmedi. Sadece ultrasonla alttan bakıldı. Kan, idrar, smear ve akıntı, insülin direnci testlerim yapıldı. Bunlarda da akıntıdaki bakteri dışında bi sorun çıkmadı. Onun için de antibiyotik tedavisi gördüm. Laparoskopi için de bi operasyon gibi bahsetti mavi bir sıvı içeri enjekte edip ultrasonla bakıyorlarmış tüpler açık mı diye. Ben böyle anladım.Canım
Rahim filmi çekildi mi sana. Bende rahim filmi çekildi orada sorun görünce de laparoskopi yapmıştı doktorum.
Tüp bebek öncesi rahim filmi isteniyor diye biliyorum.
Ne güzel bir beslenme tarzı. Tebrikler. Bende alıştım sayılır. Peynir ve sütü çıkaramadım ama. Bakalım en azından başlangıç yaptık. Rahim filmi hiç çekilmedim. Ultrasonla alttan bakmıştı doktorum Nisan ayında. Hiç bir sorun görünmüyor demişti. İki buçuk yıl önce doğal yoldan bir hamileliğim olmuştu o zaman tıkalı değildi demek ki. Ama geçen zaman içinde tıkanmış mıdır bilemeyiz. Tüp bebek kliniği kendisi de yapıyor mu bu operasyonu ya da rahim filmi işini? Yoksa yine normal kadın doğum kliniğine mi yönlendiriliyoruz. İşlem uzun sürüyor mu? Sonuç değerlendirmesi ne kadar zaman alıyor? Amma da çok soru sordumBen 8 yasindan beri vejetaryenim. Eger rahim filmin temiz ise Bence gerek yok laporaskoliye. Istersen tup bebek klinigine git Belki onlar gerek gormezler.
Bence rahim filmini anlatmış canım. İlaç verip ultrasonda bakıyorlar tüplerin sıvıda ilerlemesine, böylece tüplerde sorun var mı anlıyorlar.. Laparoskopi kapalı ameliyat. Göbekten kamera ile girip tüplere bakıp müdahale ediyorlar.Hayır rahim filmi çekilmedi. Sadece ultrasonla alttan bakıldı. Kan, idrar, smear ve akıntı, insülin direnci testlerim yapıldı. Bunlarda da akıntıdaki bakteri dışında bi sorun çıkmadı. Onun için de antibiyotik tedavisi gördüm. Laparoskopi için de bi operasyon gibi bahsetti mavi bir sıvı içeri enjekte edip ultrasonla bakıyorlarmış tüpler açık mı diye. Ben böyle anladım.
Acılı bir işlem mi acaba anestezi falan gerektiren?
Ne güzel bir beslenme tarzı. Tebrikler. Bende alıştım sayılır. Peynir ve sütü çıkaramadım ama. Bakalım en azından başlangıç yaptık. Rahim filmi hiç çekilmedim. Ultrasonla alttan bakmıştı doktorum Nisan ayında. Hiç bir sorun görünmüyor demişti. İki buçuk yıl önce doğal yoldan bir hamileliğim olmuştu o zaman tıkalı değildi demek ki. Ama geçen zaman içinde tıkanmış mıdır bilemeyiz. Tüp bebek kliniği kendisi de yapıyor mu bu operasyonu ya da rahim filmi işini? Yoksa yine normal kadın doğum kliniğine mi yönlendiriliyoruz. İşlem uzun sürüyor mu? Sonuç değerlendirmesi ne kadar zaman alıyor? Amma da çok soru sordum
Privat bizde blastokist transferi vardı 290. Toplamın içindeydi evetBilgilendirme için teşekkürler canım. Privat olanlar hangi işlemler? Ve onlarda bu 1600 küsur Euro’nun içinde miydi?
Selam canım çok sağol. Hiç beklemediğimiz bir anda böyle birşey yaşadık son bir ayım çok zor geçti ama kabullenmeye başladık. Çünkü moral, stressiz hayat spor vs çok önemli artık bizim için. Randevum saat 11 deydi. Tekrar bir sürüntü örneği aldı doktorum. 2-3 güne sonucu çıkar dedi. Peki sonuç temiz çıkarsa bundan sonraki aşama ne olacak dedim. Sizin hormon ve test sonuçlarınızda bir sorun görünmüyor dedi.İki seçenek var dedi. Biri eğer istersem laparoskopi operasyonuyla tüplere bakabilirlermiş. İkincisi ise direkt tüp bebek merkezinden randevunuzu alın çünkü çok yoğun oluyorlar. Oradan da gerekirse isteyebilirler bu işlemi. Sonra da yaptırabilirsiniz dedi.doktorum bugün kü işlemin sonucu için aradığında karar vermiş olucam. Siz ce laparoskopi yaptırayım mı? Yoksa tüp bebek merkezinin mi yönlendirmesini bekleyeyim?
Randevum yukarıda bahsettiğim gibiydi. Şimdi laparoskopi olup olmamaya karar vermem lazım çünkü hiç bir sorun görmediler. Eşimin doktoru eşime tüp bebeğe yönlendiren raporu vermişti. Bende sorun çıkmasa bile mecbur gidicez yani. Eşim gündüzleri rehabilitasyona gidiyor kardiyolog eşliğinde sporunu yapıyor. Değerleri iyi gidiyor şükür. Yavaş yavaş vejetaryen beslenmeye başladık. Vegan olabilsek ne ala. Güzel dileklerin için çok teşekkür ediyorum
Dr nun sivi verip tuplerin acik olup olmadigini kontrol edilen islem rahim filmi. Laporoskopi daha farkli bir islem. Rahim filmini de cogu klinik gerekli goruyor.Hayır rahim filmi çekilmedi. Sadece ultrasonla alttan bakıldı. Kan, idrar, smear ve akıntı, insülin direnci testlerim yapıldı. Bunlarda da akıntıdaki bakteri dışında bi sorun çıkmadı. Onun için de antibiyotik tedavisi gördüm. Laparoskopi için de bi operasyon gibi bahsetti mavi bir sıvı içeri enjekte edip ultrasonla bakıyorlarmış tüpler açık mı diye. Ben böyle anladım.
Acılı bir işlem mi acaba anestezi falan gerektiren?
Ne güzel bir beslenme tarzı. Tebrikler. Bende alıştım sayılır. Peynir ve sütü çıkaramadım ama. Bakalım en azından başlangıç yaptık. Rahim filmi hiç çekilmedim. Ultrasonla alttan bakmıştı doktorum Nisan ayında. Hiç bir sorun görünmüyor demişti. İki buçuk yıl önce doğal yoldan bir hamileliğim olmuştu o zaman tıkalı değildi demek ki. Ama geçen zaman içinde tıkanmış mıdır bilemeyiz. Tüp bebek kliniği kendisi de yapıyor mu bu operasyonu ya da rahim filmi işini? Yoksa yine normal kadın doğum kliniğine mi yönlendiriliyoruz. İşlem uzun sürüyor mu? Sonuç değerlendirmesi ne kadar zaman alıyor? Amma da çok soru sordum
Sonucun guzel cikmis. Ultrason dada sorun yoksa Bence yaptirmana gerek yok ama son karar tabi sizin.İkili test yaptırdım Sonic 1/1814 çıktı hekim normal ama istersen nifty testi var onida yaptırabilirsiniz ama onda da birşey çıkacağını düşünmüyorum ama sende kimyasal gebelik olmuştu bi bakalım ama birşey çıkacağını sanmıyorum dedi çokta pahalı ne yapacağımızı bilemiyoruz sizlerden bilgi almak istedim
Ağrılı bir işlem mi peki? Ben çok hassas biriyim ağrı ve acıya. Onun dışında zamandan kazanma önerin çok mantıklı geldi. Doktorum arayınca bunun için bir randevu oluşturayım. Sigortanın karşılamadığı çok özel bir işlem midir acaba? Bunu da N Nalannal bilir sanırım. Tüp bebeğe yeni başladığına göre yakın zamanda rahim filmi çekilmişsindir tahminen. Bunun için ekstra masraf yaptın mı? Yoksa sigortan mı karşıladı?Dr nun sivi verip tuplerin acik olup olmadigini kontrol edilen islem rahim filmi. Laporoskopi daha farkli bir islem. Rahim filmini de cogu klinik gerekli goruyor.
Ben sadece et, tabuk ve balik yemiyorum. Sut urunlerini yiyorum.
İlk uttasyona baktı ense kalınlığı 2.5 normal dedi gelişimi iyi 3 5 gün önde gidiyor falan dedi sonra bu test yapıldı bende kararsız kaldımSonucun guzel cikmis. Ultrason dada sorun yoksa Bence yaptirmana gerek yok ama son karar tabi sizin.
Degerin normal cikmis, her sey yolunda gibi gozukuyor. Maddi olarak sizi sarsacaksa Bence yaptirmaya gerek yok. Ben olsam yaptirmazdim. Ama dr risk gorseydi ne yapar eder yaptirirdim.İlk uttasyona baktı ense kalınlığı 2.5 normal dedi gelişimi iyi 3 5 gün önde gidiyor falan dedi sonra bu test yapıldı bende kararsız kaldım
İkili test yaptırdım Sonic 1/1814 çıktı hekim normal ama istersen nifty testi var onida yaptırabilirsiniz ama onda da birşey çıkacağını düşünmüyorum ama sende kimyasal gebelik olmuştu bi bakalım ama birşey çıkacağını sanmıyorum dedi çokta pahalı ne yapacağımızı bilemiyoruz sizlerden bilgi almak istedim
Ama risk var demedi normal ben diğer sonucunda normal çıkacağını dusinuyorum ama kimyasal yaşadığım için bi bakalım ama sorun çıkacağını sanmıyorum dedi böyle demiskende yaptirmanin bi anlamı yok sigortam onay verirse yaptircam vermezse yaptirmicam bnde çünkü o kadar imkanım yok malesefDegerin normal cikmis, her sey yolunda gibi gozukuyor. Maddi olarak sizi sarsacaksa Bence yaptirmaya gerek yok. Ben olsam yaptirmazdim. Ama dr risk gorseydi ne yapar eder yaptirirdim.
Aynen oyle yap canim. Sigortan karsiliyorsa yaptirt, karsilamazsa gerek yok.Ama risk var demedi normal ben diğer sonucunda normal çıkacağını dusinuyorum ama kimyasal yaşadığım için bi bakalım ama sorun çıkacağını sanmıyorum dedi böyle demiskende yaptirmanin bi anlamı yok sigortam onay verirse yaptircam vermezse yaptirmicam bnde çünkü o kadar imkanım yok malesef
Teşekkür ederim desteğiniz içinAynen oyle yap canim. Sigortan karsiliyorsa yaptirt, karsilamazsa gerek yok.
Canım ben burda tüp bebeğe yeni başladım Türkiye'de rahim filmi cekmislerdi. Burdada o olunca gerek gormediAğrılı bir işlem mi peki? Ben çok hassas biriyim ağrı ve acıya. Onun dışında zamandan kazanma önerin çok mantıklı geldi. Doktorum arayınca bunun için bir randevu oluşturayım. Sigortanın karşılamadığı çok özel bir işlem midir acaba? Bunu da N Nalannal bilir sanırım. Tüp bebeğe yeni başladığına göre yakın zamanda rahim filmi çekilmişsindir tahminen. Bunun için ekstra masraf yaptın mı? Yoksa sigortan mı karşıladı?
Canım ben burda tüp bebeğe yeni başladım Türkiye'de rahim filmi cekmislerdi. Burdada o olunca gerek gormedi
Bende film çektirsem iyi olacak. Nasıl olsa isteyecekler. Bu arada inşallah pozitifi görüp sağlıkla kucağına alırsın. Ben bir kere gebelik yaşadım onu da bilmiyordum arkadaşıma karnım ağrıyor bu ay erken adet olacağım dediğimde hamile olabileceğimi söyledi. Çok saçma gelmişti ama sırf iki de bir test yaptın mı diye sormasın diye erken testlerden almıştım. Yani burada Frühtest dediklerinden. Evde yaptım baya koyu bir çizgi çıktı ve normal adet günüme dört gün vardı. Yani tahminen 10. Gün de öğrenmiştim. Sen de früh schwangerschaft testlerden alabilirsin. Amma ki çoğu tüp bebek yaptıran arkadaş olası bir yanlışlık olma ihtimaline karşı bunu önermiyor. Olur da daha hormonlar yükselmeden test saptayamazsa boş yere moral bozukluğu olur. Karar senin. İstersen de kafanı meşgul edecek birşeyler bul bir kaç gün daha oyalanmaya çalış. Allah emeklerini boşa çıkarmasınKızlar siz gebelik sonucu için kaçıncı gün test yaptırdınız yada idrarda kaçıncı gün çıkar ? Yarın bir hafta olacak doktor 11gun sonra dedi o da hafta sonuna denk geliyor mecbur pazartesiyi bekleyecegim ama nasıl
BEn 8. Gün ve 11, gün kan veriyordum. Normalde 11. Gün sonuç alabiliyordum. Ama bazen ikisinin arasında Regl oldumKızlar siz gebelik sonucu için kaçıncı gün test yaptırdınız yada idrarda kaçıncı gün çıkar ? Yarın bir hafta olacak doktor 11gun sonra dedi o da hafta sonuna denk geliyor mecbur pazartesiyi bekleyecegim ama nasıl
Bana doktor düşük iğnesinden dolayı 3 ay sonra başlayabilirsin dedi. Sende verilen ilacın içeriği ve rahimin kendini toparlaması ile ilgili sanırımBu sefer besin takviyeleri de almak istiyorum. Düşükten ne kadar zaman sonra besin takviyesi almaya başladınız ? Düşük Cumartesi günüydü, şu an besin takviyesi kullanabilir miyim ?
Doktorum bir hafta sonrasına randevu verdi ve bir sonraki transfere ( 2 donmuş embriyom) 2.adetten sonra baslanilacağını söyledi. Ben ilk adetten sonra başlar diye düşünüyordum, bu kadar beklenilmeli mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?