Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Canim senin bu denemen taze embrio teansferiydi. Yumurtalarin toplanip 5 gun sonra transfer edildi. Tutup dusmesi embrionun kalitesiz oldugunu gosterir. Eger yapiliyorsa embriolarina genetik test yaptirabilirsin.
Yok canım, benim 23 yumurta toplayınca ohss riski nedeniyle transferi iptal etmişti yani topladıktan 5 gün sonra transferi yapmadı. Bir sonraki adetle transfer için ayrı süreç başlatılmıştı.
Maalesef bu ülkede on kez de düşse genetik test yapılması yasakmış
 
Ben ikinci denemede tutacağını hissediyorum. Moralini yüksek. Neler duyuyoruz. İnan senin hamile kalman imkansız dedikleri bir akrabamın iki tane normal yoldan bebişi oldu. Sende kucağına alacaksın inşallah. Bu arada hangi ülkedesin genetik yasak demişsin
 
Yanlis hatirlamisim.
Insallah kalan embriolarindan biri veya daha fazlasi tutunur. umidini hicbir zaman kaybetme.
 
Yanlis hatirlamisim.
Insallah kalan embriolarindan biri veya daha fazlasi tutunur. umidini hicbir zaman kaybetme.
Çook teşekkür ederim ilgin için, inşallah o embriyolardan biri seninki gibi uslu bir bebişe dönüşür
Çok teşekkür ederim, inş senin sürecin de çok güzel devam edecek belki de aynı dönemde pozitifleri konuşuyor olcaz:) Fransadayım ben canım.
 
İyi geceler kızlar,bugün opu oldu.15 yumurta toplanmış,yarın arayıp transfer gününü haner edecekler.batmalar ve biraz gaz türü şişkinlik var.günde 3 kez progestan dedi doktor .sizler neler kullanmıştınız?türkiyede Antibiyotik veriyorlardı Enfeksiyon riskine önlem amaçlı Burda verilmedi
 

bizim türkiyedeyken embriyolar çok kaliteli denmesine rağmen ya kalp atışı alınamıyor ya da tutunamıyordu,Bizi Kaan Aydos a yönlendirmişlerdi,sperm dna testi yapılmıştı ve hasar yüksek seviyede olduğu için ebriyo gelişmez düşükler tekrar eder dedi.dna hasarında sperm şekilleri iyi ve hızlı olsada embriyolar sağlıklı gelişemiyor,bu konuyu araştırmanızı öneririm,yapılıyorsa o testi yaptırın.
 
Hayirli olsuuun, insallah bir cogu da blast olur, güzel haberlerini bekliyoruz Gaz türü şişkinlik bende de epey vardı ya ama 2 güne geçmişti.
İlaçlar konusunda, benim taze transfer degildi ama dondurulmus icin oyle yapmisti, 5 gun boyunca günde 3 kez vajinal progestan. Opu dan bir önceki gece ve opunun oldugu gece de antibiyotik kullandırtmıştı. Yani önlem amaçlı iyi olabilirdi tabi sana da verse ama çok da zorunlu birşey değil bildiğim kadarıyla. Bunların dışında transfer öncesi başka ilaç kullanmadım ben.

Teşekkür ederim önerin için. Aynı test mi bilmiyorum ama buradaki doktor sürece başlamadan önce eşime detaylı spermiogramın yanı sıra sperm dna testi de yaptı. Herhangi bir problem görünmüyor demişti. Sadece normal sperm testinde morfoloji düşük çıkmıştı ama sayı yüksek olunca bunu dikkate almıyoruz dedi. Artık buradaki dondurulmuşlarım biter de hep aynı sonuç olursa türkiyede tüp bebeği genetik testle falan denerim. İnşallah gerek kalmaz tabi:)
 
Transfer gunun belli oldu mu canim? Embriolarin durumu nasil?
 
Insallah gorursun canim, sana tavsiyesem Ilk 2 gun kendini cok fazla yorma ve yatarken sirt ustu yat saga sola donme. Bunu bana benim ile ilgilenen hemsire demisti.
 
Ben turkiyedeyim, bana da opu sonrasi antibiyotik verilmedi. Doktoruma sordum opu esnasinda damar yolun acikken verdik dedi.
 
Bende bu akşam yani adetimin yedinci günü iğnelere başlayacağım. İlk beş gün sadece Puregon beşinci gün itibariyle de Puregonla beraber karışım yapılan Luveris diye bir iğne. Tahmini 13-14 gün yapılacak bu iğneler. Önümüzdeki Pazartesi tekrardan randevum var doktorumda. Şimdilik öngörülen yumurta toplama tarihi 16 Mart bakalım duruma göre karar veriliyor sanırım. Bir de kızlar bize Icsi yapılacak. Aranızda bu yöntem uygulanan var mı? Sanki artık eğilim bu yönde gibi. Sizlerin tecrübelerini de merak ediyorum. Ivf mi icsi mi yaptırdınız?
 
Hayırlı olsun tedaviniz,Evet artık hep icsi yapılıyor,benim tüm tedavilerde icsiydi.sizinki uzun protokol oluyor sanırım,benimki adetin 2.günü başlayan kısa protokoldü,yarın 2 adet 5 günlük (blastokist)embriyo transferim olacak
 
Teşekkür ederim.Bu sefer pozitifi görüp sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah. Bu arada evet benimki uzun protokol oluyormuş. Doktor tedavi planına öyle yazmıştı.
 
Benim ki normal ivf di. Ama icsi yapilmasi daha garantili oluyor. Gorusunus olarak en iyiyi secip yumurtaya enjekte ediliyor boylece dollenen yumurta sayisi cogaliyor. Insallah yumoslarin guzelce gelisip kaliteli embriolar olurlar.
ignelerini Sen mi yapacaksin?
 
Valla ben benimkini nasıl yaptılar anlayamadım:) yani doktorun yazdığı “emir” denen kağıtlarda icsi yazıyordu ama sonra embriyolar dondurulduktan sonra laboratuvardan yollanan raporda ivf yazıyordu. Şimdi benim ilk transfer kimyasal olunca bununla bir alakası oluyor mudur diye de bir tereddüt oldu hatta bizde. Ama benim de duyduğum çoğunluk icsi uygulanıyor artık.
 
Ay inşallah iyi kalitede yumurta geliştiririm. İlk iğnemi birazdan eşim yapacak ben kendime zor yaparım gibi geliyor. Şimdiden stresi sardı çok acıyacak mı diye. Sonuç güzel olsun da çektiklerimize değsin inşallah
 
Hiç stres yapma rahat olmaya çalış,güzel gelişecekler inşallah Ben eşime vurdurunca canım daha çok acıyor,kendi kendime daha acısız
 
Hiç stres yapma rahat olmaya çalış,güzel gelişecekler inşallah Ben eşime vurdurunca canım daha çok acıyor,kendi kendime daha acısız
Bende yapamam diye eşime verdim ama o iğneyi yaklaştırınca çok korktum en son kendim aldım bir kaç dakika cesaretimi topladıktan sonra yaptım rahat oldu şükür. İlk denemeden sonra artık kendim rahat yaparım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…