- 22 Nisan 2018
- 632
- 1.609
- 63
- Konu Sahibi Hurihuri2013
- #11.681
laşırım. Allah tez zamanda sağlık bebişlerle doldursun kucaklarım
Aminnn canim. Cok sagol

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
laşırım. Allah tez zamanda sağlık bebişlerle doldursun kucaklarım
Tüm takviyeleri bıraktım. Şu an sadece folik asit içerikli bir multivitamin ve d vitamini alıyorum. Adet başladığında, rahim kalınlaşmasana yardım etmek için östrojen içerikli progynova diye bir hap kullanmaya başlayacağım, günde 6 mg. 10. Gün ilk kontrolüm olacak. Yumurta çatladığında da progestan fitil başlayacağım.. tedavi planında yumurtlamadan 5 gün sonra transfer görünüyor ama rahimin durumuna göre karar verirler herhalde.. yaşayıp göreceğiz :)dennisgo `cum sen nasil ilerleyeksin simdi? Ara veriyor musun? Takviye falan mi aliyorsun bu arada?
Tesekkurler. Ben burada hamilelgi paylastigimda, yazdiklarinizi okuyup imreniyorum, keske banada nasip olsaydi diyorum demistinya. Bogazima bir yumru oturmustu... Herkesin nasibi kendinedir demistim, tamda bu durum icin iste. Belkide sen coook daha once alacaksin evladini kucagina, herkesin sinavi kendine. Insallah hersey diledigin gibi olur.Blablup yasadiklarin icin cok üzgünüm, cok gecmis olsun. Insallah bir digerki denemende hicbir sorun cikmaz, yavrunu kucagina alirsin. Rabbim Anne Baba olmak isteyen herkese en kisa zamanda Hayirli Saglikli evlatlar versin insallah. Amin.
Tüm takviyeleri bıraktım. Şu an sadece folik asit içerikli bir multivitamin ve d vitamini alıyorum. Adet başladığında, rahim kalınlaşmasana yardım etmek için östrojen içerikli progynova diye bir hap kullanmaya başlayacağım, günde 6 mg. 10. Gün ilk kontrolüm olacak. Yumurta çatladığında da progestan fitil başlayacağım.. tedavi planında yumurtlamadan 5 gün sonra transfer görünüyor ama rahimin durumuna göre karar verirler herhalde.. yaşayıp göreceğiz :)
Evet herkesin sinavi kendine, Sinavimizi Hakkiyla ve Kolaylikle veririz Insallah. Rabbim en kisa zamanda herkesin kucagini doldursun insallahTesekkurler. Ben burada hamilelgi paylastigimda, yazdiklarinizi okuyup imreniyorum, keske banada nasip olsaydi diyorum demistinya. Bogazima bir yumru oturmustu... Herkesin nasibi kendinedir demistim, tamda bu durum icin iste. Belkide sen coook daha once alacaksin evladini kucagina, herkesin sinavi kendine. Insallah hersey diledigin gibi olur.
Genetik icin bizlere 2 test yapiliyor. 1. si onemli bir hastalik tasiyiyip tasimadiginiz. Eger esin ile ayni hastaligi tasiyorsaniz genetik test ile embriolarda o hastaliga bakiliyor. 2. Test esin ile senin kromozom sayilariniza bakiyorlar. Siz de sorun olmada da malesef bizler 35 in ustu oldugumuz icin embrio bolunurken hata olabiliyor. Benim yaptirdigim bu testi. Embriolarin butun kromozomlarina bakildi. Dogru kromozoma sahip olan transfer edildi. Malesef bu embriodaki bolunme hatasini kimse acikliyamiyor. Dr ve genetikci ile konustum hic bir aciklama yapamadilar. Her yumurta da sansin degistigini saglam bulana kadar denenmesi gerektigini soylediler.Tesekkurler canim. Insallah en kisa zamanda herseyin yolunda gittigi bir hamilelik yasarim. Ilk hamileligimde hic kaygim, stresim yoktu, günlük hayatima devam etmistim. Hatta bebekle de gezmedigim ülke kalmadi :) Cunku bilmiyordum risklerin bu kadar fazla oldugunu... Simdi yasadiklarimdan ve duyup okuduklarimdan sonra saglikli bir gebelik ve dogum mucize gibi geliyorInsallah iyice toparlanirim en kisa zamanda...
Canim genetik testte bozuk cikmasi kromozom bozuklugu olmuyor mu? Yani ciftlerde genetik tasiyicilik yoksa ama bolunurken kromozomal bir sorun olduysa genetik testte o da cikiyor degil mi? Bizim yaslarimizda zaten bir embriyonun bolunurken kromozomal anomali gecirmesi %50 ihtimal degil mi?
Simdi benim 2 tane 5 günlük, 7 tanede 1. gün embryom var, 5. gündekilere mi genetik test yaptirmaliyim? Veya 1. gündekileri de cozdurup, 5. güne getirip fazlaca sayida embriyo mu teste yollamaliyim? Dondurulmus cift transfer istiyorum yine, sansi arttirdigina inaniyorum, ama eldeki sayilarla doktorumu nasil ikna edecegim bilmiyorum. Yarin sabah telefon randevum var, sonraki asamalari konusmak icin arayacak. Histereskopi, genetik test vs aklimdaki seyler. Onun disinda neler onerecek bilmiyorum.
Canim malesef cogu dr 2-3 negatif denemeden sonra istiyebiliyor bu testleri. Dedigin gibi ilk baslarda yapilmasi gereken testler aslinda.Bana burada tüp bebek sürecinde ekstra bakılan bir pıhtılaşma testi oldu. Benden genetik istenmedi ama yaşça küçük birisinden istenirken, yaşça büyük birisinden de istenmedi. Buna neye göre karar verdiler bilmiyorum. Ama “bu yaşlarda” diye başlayan cümleler kuracaksa doktorlarımız sanırım genetik de yapılması gerekir, 5. Gün embriyoları da genetiğe gitmelidir. Ama hiç öyle bir refleksleri yok gibi geliyor bana :)
Aynen östrojen vermese, tamamen doğal bir tedavi olacak.. çatlatma iğnesi de yok. Ben 11 Mayıs’ta negatif aldım bir ay dinlenmiş olacağım. Reglim en geç 10 Haziran’da başlar diye düşünüyorum ama bu tedavilerden günler biraz karıştı.. Diyet ve spora devam etmen iyi olur bence, herşeyden önce kendini iyi hissedersin. çok sıkı olmadığı sürece vücut da strese girmez. Bence çok sıkı kısmını kaldırarak devam etmek en iyisi.Cok stressiz ve rahat bir plan gibi gorunuyor canim, bebisin gelmemesi icin artik nedende kalmadi, olasiliklari da eledin iyice :) Ne zaman beklenen adet tarihin? Dinlendirme falan önermedi mi doktorun? Ben cok siki bir diyete girdim, spora basladim, biraz vucudumu toparlayim diyorum, bir yandanda vucudumu strese sokmayim, birseyleri degistirmeyim diye de dusunuyorum. Kafam corba...
İşte bana saçma gelen de bu. O kayıpları yaşayan insanın ruh halini düşünen yok. Bazen bir testle basitçe halledeceğin şeyleri kayıplar yaşadıktan sonra çözmek biraz acımasızca geliyor. Ben de bu tedavide doktor vermese de coraspirin kullanmayı düşünüyorum. Bende pıhtılaşma sorunu yok doktor da vermiyor diye şimdiye kadar kullanmadım. Ama progestana kan sulandırıcı kullanmak gerektiğini öğrendim. Belki iğne kullanmak daha etkili olur ama doktor vermediği için ben de corasprin kullanacağım.Canim malesef cogu dr 2-3 negatif denemeden sonra istiyebiliyor bu testleri. Dedigin gibi ilk baslarda yapilmasi gereken testler aslinda.
İşte bana saçma gelen de bu. O kayıpları yaşayan insanın ruh halini düşünen yok. Bazen bir testle basitçe halledeceğin şeyleri kayıplar yaşadıktan sonra çözmek biraz acımasızca geliyor. Ben de bu tedavide doktor vermese de coraspirin kullanmayı düşünüyorum. Bende pıhtılaşma sorunu yok doktor da vermiyor diye şimdiye kadar kullanmadım. Ama progestana kan sulandırıcı kullanmak gerektiğini öğrendim. Belki iğne kullanmak daha etkili olur ama doktor vermediği için ben de corasprin kullanacağım.
Burada sigorta ödese de teklif etmiyorlar galiba :) neye göre ihtiyaç duyuyorlar bilmiyorum. Burada tedavi öncesi bir kişiden istediklerini gördüm tanıdıklarım arasında, onun da bizden farkı neydi bilmiyorum. Görünürde bir sorun yoktu aslında.Sanirim Avrupa’da para harcamak istemiyorlar. Amerika’da ve TR’de para verdigin yapiyorlar.
Evet canim pihtilasma testini de hemen yapmiyorlar. Nicin dusukleri bekliyorlar anlamiyorum. Gecen sene kurtajdan sonra Ben dr a dedim pihtilasma testi yaptirmak istedigimi. Transferden sonra asprin kullanmaya basladim 36. Haftaya kadar kullanacakmisim.İşte bana saçma gelen de bu. O kayıpları yaşayan insanın ruh halini düşünen yok. Bazen bir testle basitçe halledeceğin şeyleri kayıplar yaşadıktan sonra çözmek biraz acımasızca geliyor. Ben de bu tedavide doktor vermese de coraspirin kullanmayı düşünüyorum. Bende pıhtılaşma sorunu yok doktor da vermiyor diye şimdiye kadar kullanmadım. Ama progestana kan sulandırıcı kullanmak gerektiğini öğrendim. Belki iğne kullanmak daha etkili olur ama doktor vermediği için ben de corasprin kullanacağım.
Bana nasıl olduysa tedavi başlamadan önce yapıldı pıhtılaşma.. hatta ilk opu da testlerin üzerinden üç ay geçmiş diye tekrar yapıldı. Ama sadece onu yaptırdı doktor.Genetik falan istemedi.. söylesem belki ister ama o istemeyince ben de söylemedim bir şey. Fakat bu embriyoların tutunmaması beni düşündürüyor bir sıkıntı mı var bağışıklıkla ilgili testler mi yapılmalı diye. Ama doktora göre zAten her transfer pozitif olmayacağı için bu yaşanan normal. Denemeye devam ediyoruz..Evet canim pihtilasma testini de hemen yapmiyorlar. Nicin dusukleri bekliyorlar anlamiyorum. Gecen sene kurtajdan sonra Ben dr a dedim pihtilasma testi yaptirmak istedigimi. Transferden sonra asprin kullanmaya basladim 36. Haftaya kadar kullanacakmisim.
Burada sigorta ödese de teklif etmiyorlar galiba :) neye göre ihtiyaç duyuyorlar bilmiyorum. Burada tedavi öncesi bir kişiden istediklerini gördüm tanıdıklarım arasında, onun da bizden farkı neydi bilmiyorum. Görünürde bir sorun yoktu aslında.
Anestezisiz yumurta toplama nasıl olacak acaba? Yapmıyor ama demek ki başka bir yöntemleri var.. bakalım seninle göreceğiz. Rahim filmi çekileceği zaman anestezi yok diye neredeyse Türkiye’ye kaçacaktım ağlayarak :)Sigorta odesede ulkenin cebinden ciktigi icin yanasmiyorlar. Benim esim yasadigimiz ulkenin vatandasi o soyledi bana. Hollanda anestezi bile yapmak istemiyor para harcamamak icin.
Anestezisiz yumurta toplama nasıl olacak acaba? Yapmıyor ama demek ki başka bir yöntemleri var.. bakalım seninle göreceğiz. Rahim filmi çekileceği zaman anestezi yok diye neredeyse Türkiye’ye kaçacaktım ağlayarak :)
Bana iki saat önce 2 buskopan 2 apranaks al dedi. Bunları içtim. Yarım saat kala da 1 apranaks 1 buskopan daha içtim korktuğum için. Çok acı çekmedim ilaçlar sayesinde :)Ay evet ya cok aci cektim ben o rahim filiminde. Sende de oldumu?