- 6 Eylül 2019
- 769
- 1.000
- 53
- Konu Sahibi Hurihuri2013
- #14.781
Merhabalar, benim anlamadığım bir konu var doktorunuzla bu durumları tartışmıyor musunuz? Eğer dil engeliniz varsa bir tercüman talep edebilirsiniz ya da bi arkadaşınızla gidebilirsiniz. Durumun ciddiyetini anlatıp dava açacağınızı söyleyebilirsiniz. Hangi ülkedesiniz bilmiyorum. Benim bulunduğum ülkede de kontroller seyrek, Türkiyedeki kadar ilaç kullandırılmıyor kesinlikle ama doktorum her aşamada ayrıntılı bilgi veriyor çünkü vermek zorunda benim iznim olmadan tırnağıma bile dokunamaz işlem yapamaz. Ayrıca anlıyorum özel bir vakasınız ama yine de 5 kayıp yaşamışsınız ne kadar kanınızı alıp dozaj ayarlasa da doktorunuz başarılı olamamış belki sizin görmediğiniz yanlış işlemler uyguluyordu bunu da bilemeyiz. Türkiye sistemine yakından takibe alışanlar için yurtdışı zor maalesef ama bahsi geçen ülkeler de afrika ülkesi değil sağlıkta ileri ülkeler. Ben sağlık alanında doktora yapıyorum kendi doktorumla ortak aldığım ders var hiç bir zaman öğrenmekten vazgeçmiyorlar hep en iyi en gelişmiş teknolojileri takip ediyorlar.Yok anlamadınız bence benim türkiyedeki doktorum benim kanımı alıp onun ihtiyacına göre ilaç dozu ayarlıyordu ama bunlar kafasına göre verdi.elimde genetik testlerim var durumum kritik ama umurlarında olmadı.ben zaten bu yolda 5 kayıp verdim bu da 6 olacak sanırım.her doktor beni kendine göre denerse benim sonum ne olur bilmiyorum.Normal bi hasta olsam ya da normal bi gebelik yaşasam haklısınız.öyle olsa ben doğurana kadar kolay kolay doktora bile gitmezdim.Normal bi gebelik testi yaptırdım zorla özel bi klinikte.Daha önce dış gebelik geçirdiğim için iki güne bir artışa bakmam gerekiyordu ama 3 gün sonra sonuç çıktı.mesela her gebede tiroid şeker demir gibi değerlere bakılır ben de hiçbirine bakılmadı.Ben bebeğime ikili test yapılmasını istedim ona bile yok dediler ki benim bir önceki gebeliğim 21.haftada ağır engelinden dolayı sonlandı.çok değişik gerçekten.Sizin sorunlarınızı bilmiyorum belki normal şeyler geçti başınızdan çok farkedemediniz ama ben çok eksik hissettim.Ultrason görüntüsü bile vermiyorlar gerçekten çok farklı burası.