• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdisinda turkiyeye temelli donus sikintisi :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Quebec . Fransizcam var
Tu as raison de vouloir retouner en turquie. 🙂🙂
Ben avrupadayim. Maddi yondd burasi cok iyi. Ama zengin olsam burda ne isim var turkiyeye kurban oluyum ya .
Yorumunuzu ne diye begenmemisler hayret ediyorum bu arada.
Dogdugun yer degil doydugun yer evet ama gurbetlik cok zor

Bisey dicem konu sahibinin su anki kiralari, maaslari, ekonomik durumu bilmemesi normal. Cunku muhtemelen o Kanada'ya yerlestiginde ekonomik kriz bu kadar etkilemiyordu, maas-kira-hayat masraflari orani bu kadar degildi.

Konu sahibi size tavsiyem esinizin maasi ne olur, kiralar ne durumda, hepsini arastirmadan donmeyin... Bir de yenGEnC yenGEnC arkadasima katiliyorum, donmeden mutlaka birikim yapin, ev alin, en azindan kira derdiniz olmaz hazir bir ev olur...

Tu as raison de vouloir retouner en turquie. 🙂🙂
Ben avrupadayim. Maddi yondd burasi cok iyi. Ama zengin olsam burda ne isim var turkiyeye kurban oluyum ya .
Yorumunyzy ne diye begenmemisler hayret ediyorum bu arada.
Dogdugun yer degil doydugun yer evet ama gurbetlik cok zor
Oui , je veux vraiment retourner a mon pays.

Konu sahibi diyelimki hiç haber izlemiyorsunuz veya netten dünyanın genel durumunu takip etmiyorsunuz.
Akrabalarınızın durumu nasıl ? Türkiye'ye tatile gidince çok mutlu, refah içinde yaşayan insanlar mı görüyorsunuz ?
Valla rahat yasiyolar sanki istanbulda dgller. Mutlular

Dejenere olmak dinsizligi secmek escinseligi normal gormek , uyusturucu almak , isyankar olmak

demişsiniz.

Bizde de bunlardan çokca var. Köy denileyecek bir şehirde üniversite okudum. Baskıcı ailelerden gelen çoğu arkadaşım günübirlik ilişkilerde bakireliklerini kaybetti. Sex bağımlısı olup tedavi gören bile vardı. Mezun olmaya yakın nasıl kızlık zarı diktiririz, ailemize ne derizin derdine düştüler. Yabancılar da en azından 'kızlığım bozulursa diktireyim olmadı arkadan yapayım' kafası yok. Sizin çocuklarınız kendi iradelerine sahip çıkmadıkça bunlar başlarına dünyanın neresine giderse gitsin gelir.

Uyuşturucu demişsiniz en fakiri hiç olmasa bonzai kullanıyor. Sokakta baygın bir şekilde bulunuyor. Hocalarım, arkadaşlarım ot mu ne ondan kullanıyordu. Bunlar Türkiye'de de olan şeyler, hatta 1.sınıf emniyet mensubunun arabasından 2 kilo esrar çıkmıştı. Haberlere bakın.

İsyankar olmakla hak aramayı kastettiniz sanırım, size ne zararı var bunun?
Ayrıca eşcinsel çok arkadaşım var. Bazı gay arkadaşlar evli toplu baskısından dolayı. Siz yok zannediyorsunuz ama akrabalarınız da bile gizleyen/baskılayan vardır.

Konu sahibi diyelimki hiç haber izlemiyorsunuz veya netten dünyanın genel durumunu takip etmiyorsunuz.
Akrabalarınızın durumu nasıl ? Türkiye'ye tatile gidince çok mutlu, refah içinde yaşayan insanlar mı görüyorsunuz ?
Kiz soruyu bana sormuyosunda vallah bu soruyu gorunce dayanamadim.
Bacim vallahi kizan kizsin bana. Ama ben trye gittigimde akrabalarim hep yakiniyor maddi acidan. Evlerindeki mobilya bende yok. Oturdugu evler bende yok. Altindaki araba bende yok. Gun asiri lokantalarda yemek yemek bende yok. Dinleyince sadska veresin geliyor ama o luks yasamlari bende yok. Avrupqda ne cilelerle biriktirdim bu parayi. Parayi onlar gibi savurmuyoruz biriktiriyoruz sonra onlar bizi zengin goruyo. Geneleme yapmiyorum ama benim akrabalarim ve tanidiklarim hep boyle

Dejenere olmak dinsizligi secmek escinseligi normal gormek , uyusturucu almak , isyankar olmak

demişsiniz.

Bizde de bunlardan çokca var. Köy denileyecek bir şehirde üniversite okudum. Baskıcı ailelerden gelen çoğu arkadaşım günübirlik ilişkilerde bakireliklerini kaybetti. Sex bağımlısı olup tedavi gören bile vardı. Mezun olmaya yakın nasıl kızlık zarı diktiririz, ailemize ne derizin derdine düştüler. Yabancılar da en azından 'kızlığım bozulursa diktireyim olmadı arkadan yapayım' kafası yok. Sizin çocuklarınız kendi iradelerine sahip çıkmadıkça bunlar başlarına dünyanın neresine giderse gitsin gelir.

Uyuşturucu demişsiniz en fakiri hiç olmasa bonzai kullanıyor. Sokakta baygın bir şekilde bulunuyor. Hocalarım, arkadaşlarım ot mu ne ondan kullanıyordu. Bunlar Türkiye'de de olan şeyler, hatta 1.sınıf emniyet mensubunun arabasından 2 kilo esrar çıkmıştı. Haberlere bakın.

İsyankar olmakla hak aramayı kastettiniz sanırım, size ne zararı var bunun?
Ayrıca eşcinsel çok arkadaşım var. Bazı gay arkadaşlar evli toplu baskısından dolayı. Siz yok zannediyorsunuz ama akrabalarınız da bile gizleyen/baskılayan vardır.

Valla bence de, Turkiye'deki yeni neslin Avrupali yasitlarindan farki yok. Tek farklari belki ikiyuzlulukleri olabilir :D :P Benim ex manita ic akdeniz'de kucuk bir sehirde kitapciydi, universite ortamini cok iyi biliyorum. Yeni nesil icin cinsellik de, escinsellik de, icki de, uyusturucu da tabu degil artik. Ha, muhafazakar gencler de var, ama gencler git gide geleneksel degerleri birakiyorlar bence.

Bacim vallahi kizan kizsin bana. Ama ben trye gittigimde akrabalarim hep yakiniyor maddi acidan. Evlerindeki mobilya bende yok. Oturdugu evler bende yok. Altindaki araba bende yok. Gun asiri lokantalarda yemek yemek bende yok. Dinleyince sadska veresin geliyor ama o luks yasamlari bende yok. Avrupqda ne cilelerle biriktirdim bu parayi. Parayi onlar gibi savurmuyoruz biriktiriyoruz sonra onlar bizi zengin goruyo. Geneleme yapmiyorum ama benim akrabalarim ve tanidiklarim hep boyle
Aynen oyle

Oui , je veux vraiment retourner a mon pays.
Elifsitare qui'den sonra virgül koyabilmen takdire şayan .
Türkçeyi bu kadar iyi kullanamiyorsun :)
Üstelik kendi ana dilinken yazdigin her kelimede ya harf eksik ya imla hatasi var.
Çeviri programlari insana Urducayi bile öğretir. Ajhshabs

Bizde hiç öyle değil akrabalarımın çoğu dert yanıyor, hatta yurtdışına gitmenin yollarını arıyorlar. Kuzenim bir çok ülkeye gitmeyi denedi ama bir türlü olmadı.
Ablamlar bizim bulunduğumuz ülkeye gelmenin yollarını arıyorlar ama öyle kolay değil maalesef.

selamlar . Gurbettym . Avrupa dgl . Keske avrupa olsa idi. Turkiyeye donmek istiyorum. Nedenleri cocuklarin akraba görmeden kultur bilmeden ve buradakiler gibi olmalarindan korktuğum için donmek istiyorum. Baska sebeblerde var. Yalnızlık arkadsslarm var ama kendi ülken gibi olmuyor. Alışamıyorum. 3 gun iyiysem 5 gun ne isim var burda diyorum. Su an dönemem vatandaslgi beklemem gerekiyor. Esim donmek istemiyor. Yarina cikacagimiz belli dglken yılları yurtdisinda gecirmeye degermi diye düşünüp duruyorum. Bi arkadasim var memur yurtdisi istiyor ama parasinj kazanip donecek . Asla temeli istemiyor. Cocuklar dejenere olur diyor. Kulturumu koklerimizi bilsinler diyor. Cok uzuluyorum. Turkiyeye ne zaman dönüş yaptınız? Cocuklari için hangi yas aralığı daha iyi
Gurbetlik zor anlıyorm sizi gurbette yasamayana konusmak kolay bakmayın kimsenin lafına..cocuklar okula baslamadan dönersenz iyi olur yoksa cocuklar akademi hayatında cok zorlanırlar

Turkiyedeki genis evler surekli kahve yemekteler araba telefon herseyleri var. İlginç bi durum

Elifsitare qui'den sonra virgül koyabilmen takdire şayan .
Türkçeyi bu kadar iyi kullanamiyorsun :)
Üstelik kendi ana dilinken yazdigin her kelimede ya harf eksik ya imla hatasi var.
Çeviri programlari insana Urducayi bile öğretir. Ajhshabs
Fransizcasini elestirdin sandim. Yanlis anlamisim. Ama fransizcayi turkceden daha iyi bilmesi normal

Gurbetlik zor anlıyorm sizi gurbette yasamayana konusmak kolay bakmayın kimsenin lafına..cocuklar okula baslamadan dönersenz iyi olur yoksa cocuklar akademi hayatında cok zorlanırlar
Niyetim oyle ins buyuk kizim o zamana 9 yasinda olacak . Iyi bi yas bence. Alısirlar. Bende sertifika egitim alicam ins turkiyede dil eğitmenligi düşünüyorum. Kismet Allah büyük

Dönecekseniz ergen olmadan dönün mesela ilkokul çağında Türkçeyi konuşmayı ve okumayı rahat çözerler ve kültürümüze hemen uyum sağlarlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X