32 sayfayı okuyamadım ama ben de konuyla ilgili kendi fikrimi söyleyeyim. Hayır bir kere çocuklar niye dejenere olsun siz o kültürü verebildikten sonra? Ben yurtdışında doğup büyüyüp gayet Türk kültürüyle yetişen düzgün Türkçe konuşabilen çocuklar biliyorum. Hadi oldular diyelim dünyanın sonu mu? Şu an Türkiye'de yetişen nesil çok mu kültür biliyor, akrabadan akrabaya mı koşuyor sanıyorsunuz. Şimdiki ergenlerin çoğu Türkçe-İngilizce karışık konuşuyor havalı olmak için. Diğer meselelere gelince eşcinsellik, evlilik dışı ilişki, din farklılığı vs. Bana göre bunlarda yanlış olan en ufak bir şey yok. Herkes kendi hayatından sorumludur. Size göre yanlış olabilir saygı duyarım ama bilin diye söylüyorum bunlar büyük oranda Türkiye'de de var.
Ha asıl sorun mesafe uzaklığı derseniz işte bunu anlayabilirim. 13-14 saat uçak yolculuğu sürekli yapılmaz. Mesafe uzadıkça bilet fiyatı da artıyor. Eğer bu sizin için çok büyük bir problemse benim tavsiyem Avrupa'da buraya yakın bir ülkeye geçmeniz ama Türkiye'ye kesinlikle dönmemeniz yönünde. İngiltere olabilir mesela. Hem dil sorunu yaşamazsınız (Quebec tarafında yaşıyorsanız ayrı - o zaman da Fransa'yı düşünebilirsiniz) hem de çocuklar iyi bir eğitim alır, kaliteli şartlarda büyür. Ama iş güç olayları nasıl olur ne iş yaparsınız onu bilemem tabi. Yine de bence en mantıklı seçenek bu.
Dikkat ediyorum da Türkiye'de yaşayan Türkler ısrarla yurtdışına gitmek isterken yurtdışında yaşayan Türkler de ısrarla geri dönmek istiyor. Keşke topluca yer değiştirebilsek de hepimiz bi muradımıza ersek.