• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdisinda turkiyeye temelli donus sikintisi :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynı eyalette yaşıyoruz. Burada yaşadığıma her gün şükrediyorum. 60-70 dolar ile ben bir haftalık alışveriş yapıyorum, 3-5 şey alma bilgisi gerçekten inanılmaz, yok öyle bir şey. Québec eyaleti ülkenin en kolay geçinilen yeridir zaten. Eğer eşcinsellerin evlenebilmesi, insan gibi yaşayabilmesi, esrarın devlet eli ile satılması vs sizi rahatsız ediyorsa neden buradasınız? Üstelik bu fikirlerinizi dile getirirseniz başınız belaya bile girebilir, sizin gibi eşcinsel düşmanı, ırkçı vs insanlara yaklaşımı benden iyi biliyorsunuzdur nitekim adapte de olamamışsınız ve sürekli türk bulamamaktan yakınmışsınız. Türklerle beraber yaşayacaksanız neden başka bir ülkeye göç etmeye çalıştınız? Hiç anlamadığım insan tipisiniz. Merak edenler için aynı eyaletteyim ve geldikten çok kısa süre sonra yıllık yüzde 2 gibi bir faizle muhteşem bir ev satın aldık, iyi standartlarda yaşıyorum ve kimseden bana gelen bir ırkçılık ile hiç karşılaşmadım. Bilakis işyerindeki arkadaşlarım inanılmaz yakın davrandılar, hayatımın en doğru kararı buraya taşınmak oldu. Kimin fakir kimin zengin olduğunu dahi anlamak imkansız. İyi ki...
Alışverişlerinizi indirim takip ederekmi yapıyorsunuz? Turk marketleri bile Avrupa'daki Türk marketlerinden daha pahali. Tasarruf sağlamak için soruyorum.

Biz de esimle Türkiye de eğitim başta olmak üzere,yobazlik ,cahillik , hoşgörusuzluk yüzünden çocuk yapmıyoruz.Ben boyle söyleyeyim.
Ben escinsellige normal bakarım,insan ilişkilerinin özgür olması gerektiğini savunurum,hani 16 yaşındaki kızların çocuk gelin diye zorla evlendirilen bir ülke yerine nikahsız hamile kalanların yüksek olduğu bir ülkeyi tercih ederim,nikah ta bana göre sadece formalite ,atesitim.Ama Türkiye'nin küçük bir köyünde buyudum.Dayi teyze hala amcam toplam 11 ,kuzenlerim ise 32 tane,dede nene de vardi.yani Türkiye ye gelseniz de bu olabilir,sırf bunun için dönmeyin.
Kanada da 16 yaşında evlilik yasal yalnız.
Ha dünyanın hiçbir yerinde 16 yaşında çocuklar evlenmemeli o ayrı ve hiçbir ülkesinde evliliğe biz kadar anlam yüklenmiyodur evet. Ama bu çocuk gelinler muhabbetiyle yurtdışı savunmak bana çok saçma geliyor. Ondan belirtmek istedim.

Oui , je veux vraiment retourner a mon pays.
Googledan yazdigimimi dusundu :) j ai pas besoin a google parce que j ai etudie la langue francaise rt literature a l universite et ici j utilise francais dans la vie quatidienne . Ahahahah non je sais bien le francais . Birde evet kotu yazıyorum. Ugrasasim gelmiyor yazdiklarimi duzeltmekle bilmedigimden değil . Okadar enerjim yokki yazmaya bile üşeniyorum
Tamam da, gayet herkesin Türkçe konuştuğu platformda, çocuklarım kültürümüzden uzak deyip de, üniversitede fransiz dili edebiyatı okuyup bir de Türk platformunda Fransızca konuşmak neyin nesi? Asimile olmanın birinci adımı dili kaybetmek değil mi zaten? Başka dili konuşmaktan bahsetmiyorum, gereksizken konuşmaktan bahsediyorum. Samimi bulmuyorum. Klasik gurbetçi şikayetleri, siz Avrupa'da olsanız da muhtemelen benzer şeyden şikayet ederdiniz ama yine dönmezdiniz. Dönmek istiyorum diyorsanız da dönün, çocuklarınız vatandaşlık almış sizi tutan ne nihayetinde?

Bunun dışında realist tavsiyede bulunayım. Türkiye'ye eşinizin mesleği ile dönerseniz şu anki standartları karşılıyor olmanız çok düşük ihtimal, ki benim mesleğimle bağlantılı bir meslek eşinizinki o yüzden iyi bir teknisyenin kıymetinin başka olduğunu bilirim, bence burada da hak ettiği değeri görmeli ama maalesef burada düzen böyle... İki tercihten birini seçeceksiniz ya burada vasat bir ekonomik durumla çocuklarınıza da muhtemelen yeterince iyi eğitim veremeden yaşayacaksınız. Ya da orada yaşayıp, oranın değerlerine çamur atmayacak her yeri iyi kötüsüyle kucaklayacaksınız. İnsanların size kızdığı nokta bu, ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin.

Tamam da, gayet herkesin Türkçe konuştuğu platformda, çocuklarım kültürümüzden uzak deyip de, üniversitede fransiz dili edebiyatı okuyup bir de Türk platformunda Fransızca konuşmak neyin nesi? Asimile olmanın birinci adımı dili kaybetmek değil mi zaten? Başka dili konuşmaktan bahsetmiyorum, gereksizken konuşmaktan bahsediyorum. Samimi bulmuyorum. Klasik gurbetçi şikayetleri, siz Avrupa'da olsanız da muhtemelen benzer şeyden şikayet ederdiniz ama yine dönmezdiniz. Dönmek istiyorum diyorsanız da dönün, çocuklarınız vatandaşlık almış sizi tutan ne nihayetinde?

Bunun dışında realist tavsiyede bulunayım. Türkiye'ye eşinizin mesleği ile dönerseniz şu anki standartları karşılıyor olmanız çok düşük ihtimal, ki benim mesleğimle bağlantılı bir meslek eşinizinki o yüzden iyi bir teknisyenin kıymetinin başka olduğunu bilirim, bence burada da hak ettiği değeri görmeli ama maalesef burada düzen böyle... İki tercihten birini seçeceksiniz ya burada vasat bir ekonomik durumla çocuklarınıza da muhtemelen yeterince iyi eğitim veremeden yaşayacaksınız. Ya da orada yaşayıp, oranın değerlerine çamur atmayacak her yeri iyi kötüsüyle kucaklayacaksınız. İnsanların size kızdığı nokta bu, ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin.
Unide fransizca dersleri aldim . Bölümüm baska . Oylesine. Herseye bu kadar takilmayin ya

32 sayfayı okuyamadım ama ben de konuyla ilgili kendi fikrimi söyleyeyim. Hayır bir kere çocuklar niye dejenere olsun siz o kültürü verebildikten sonra? Ben yurtdışında doğup büyüyüp gayet Türk kültürüyle yetişen düzgün Türkçe konuşabilen çocuklar biliyorum. Hadi oldular diyelim dünyanın sonu mu? Şu an Türkiye'de yetişen nesil çok mu kültür biliyor, akrabadan akrabaya mı koşuyor sanıyorsunuz. Şimdiki ergenlerin çoğu Türkçe-İngilizce karışık konuşuyor havalı olmak için. Diğer meselelere gelince eşcinsellik, evlilik dışı ilişki, din farklılığı vs. Bana göre bunlarda yanlış olan en ufak bir şey yok. Herkes kendi hayatından sorumludur. Size göre yanlış olabilir saygı duyarım ama bilin diye söylüyorum bunlar büyük oranda Türkiye'de de var.

Ha asıl sorun mesafe uzaklığı derseniz işte bunu anlayabilirim. 13-14 saat uçak yolculuğu sürekli yapılmaz. Mesafe uzadıkça bilet fiyatı da artıyor. Eğer bu sizin için çok büyük bir problemse benim tavsiyem Avrupa'da buraya yakın bir ülkeye geçmeniz ama Türkiye'ye kesinlikle dönmemeniz yönünde. İngiltere olabilir mesela. Hem dil sorunu yaşamazsınız (Quebec tarafında yaşıyorsanız ayrı - o zaman da Fransa'yı düşünebilirsiniz) hem de çocuklar iyi bir eğitim alır, kaliteli şartlarda büyür. Ama iş güç olayları nasıl olur ne iş yaparsınız onu bilemem tabi. Yine de bence en mantıklı seçenek bu.

Dikkat ediyorum da Türkiye'de yaşayan Türkler ısrarla yurtdışına gitmek isterken yurtdışında yaşayan Türkler de ısrarla geri dönmek istiyor. Keşke topluca yer değiştirebilsek de hepimiz bi muradımıza ersek. 😄

Unide fransizca dersleri aldim . Bölümüm baska . Oylesine. Herseye bu kadar takilmayin ya
Kusura bakmayın Fransızcam sizinki kadar iyi değildir tabii ki, " j ai etudie la langue francaise rt literature a l universite " dediğinizi görünce o bölümü okudunuz diye varsaydım nihayetinde konu bu değil. Kültür, canım ülkem, buranın insanları böyle imkanları da kötü diye beyanlar duyunca tutarlı açıklamalar görmek istiyoruz. Yazımın geri kalanı sizin için daha önemli olmalıydı diye düşünüyorum ama sağlık olsun. Hayat sizin karar sizin, yeter ki riyakar bir tavra bürünüp yediğiniz kaba pislemeyin. Emin olun orada burada yaşayacağınızdan daha rahat koşullarda yaşıyorsunuzdur. Öyle düşünmüyorsanız da seyahat yasakları kalkıyor <3

32 sayfayı okuyamadım ama ben de konuyla ilgili kendi fikrimi söyleyeyim. Hayır bir kere çocuklar niye dejenere olsun siz o kültürü verebildikten sonra? Ben yurtdışında doğup büyüyüp gayet Türk kültürüyle yetişen düzgün Türkçe konuşabilen çocuklar biliyorum. Hadi oldular diyelim dünyanın sonu mu? Şu an Türkiye'de yetişen nesil çok mu kültür biliyor, akrabadan akrabaya mı koşuyor sanıyorsunuz. Şimdiki ergenlerin çoğu Türkçe-İngilizce karışık konuşuyor havalı olmak için. Diğer meselelere gelince eşcinsellik, evlilik dışı ilişki, din farklılığı vs. Bana göre bunlarda yanlış olan en ufak bir şey yok. Herkes kendi hayatından sorumludur. Size göre yanlış olabilir saygı duyarım ama bilin diye söylüyorum bunlar büyük oranda Türkiye'de de var.

Ha asıl sorun mesafe uzaklığı derseniz işte bunu anlayabilirim. 13-14 saat uçak yolculuğu sürekli yapılmaz. Mesafe uzadıkça bilet fiyatı da artıyor. Eğer bu sizin için çok büyük bir problemse benim tavsiyem Avrupa'da buraya yakın bir ülkeye geçmeniz ama Türkiye'ye kesinlikle dönmemeniz yönünde. İngiltere olabilir mesela. Hem dil sorunu yaşamazsınız (Quebec tarafında yaşıyorsanız ayrı - o zaman da Fransa'yı düşünebilirsiniz) hem de çocuklar iyi bir eğitim alır, kaliteli şartlarda büyür. Ama iş güç olayları nasıl olur ne iş yaparsınız onu bilemem tabi. Yine de bence en mantıklı seçenek bu.

Dikkat ediyorum da Türkiye'de yaşayan Türkler ısrarla yurtdışına gitmek isterken yurtdışında yaşayan Türkler de ısrarla geri dönmek istiyor. Keşke topluca yer değiştirebilsek de hepimiz bi muradımıza ersek. 😄
Öylede dusunuyorm. Ya ingiltere ya fransa belcika isvicre. Is bulablcgmz bi yer. Ama 5 yil sonra . Sagolun ins oyle olur. Hayir kimsenin tercihine asla karışmıyorum kinamiyorum. Benim derdim cocuklarim bizim kültürümüz ile yetissin ama bulunduğu ulkeye adapte olsun saygi duysun. Boyle olacağını bilsem endise etmem tabiki

Yurt dışında tanıdıklarım var
Hiç geri dönmek gibi bir niyetleri yok
Güney afrikasından kanadasına isviçresine kadar

Tamam guzel arkadasim,bu masraflar her yerde var. Turkiye sanki beles mi? Telefon faturasi hic 40 lira gelmez burda misal,herkesin cebinde bir telefon var en ucuz paket 30-40 liradan baslar. Kucucuk ev kiralari Bursada 1500 liradan basliyor. Market masrafi 4-5 kisilik aileye 500 lira olsa millet davul calip gobek atar sokaklarda. Biz TL kazanip TL harciyoruz ,siz de dolar kazanip dolar harciyorsunuz,oradaki hayat standartlari burdan cok daha iyi. Sadece ozledim memleketimi deseniz eyvallah da,asli astari olmayan gerekcelerle hayatinizi bitirmeyin diye oneride bulunuyoruz
Benimde yıllardır çözemediğim şey bu bunlar 2400 doları tl ye çevirip tr de olsak iyi olur diyor galiba başka türlü insan mantığı almıyor orada 2400 $ yi buranın 2400 tl si düşüneceksin yani gerçekten bu kadar basit yok şu bu kadar geliyor şu şu kadar geliyor e ona göre de hak ettiğin parayı alıyorsunuz yoksulluk yok buradakiler onu da alamıyor

Öylede dusunuyorm. Ya ingiltere ya fransa belcika isvicre. Is bulablcgmz bi yer. Ama 5 yil sonra . Sagolun ins oyle olur. Hayir kimsenin tercihine asla karışmıyorum kinamiyorum. Benim derdim cocuklarim bizim kültürümüz ile yetissin ama bulunduğu ulkeye adapte olsun saygi duysun. Boyle olacağını bilsem endise etmem tabiki
Canım sen uzaktasın davulun sesi ne kadar değişti haberin yok burada kültür mültür kalmadı bitti gitti her şey. Para yok fakirlik çok istiyorsan buyur gel..

bisey dicem sok olmayin ama...belcika, isvicre, ingiltere veya fransa eminim cok istekle kabul ederler sizi ama orda da gayler var...

1500 tl kira nerde istanbulun iyi biyeri olmasi lazm
Siz dünyadan bir habersiniz heralde. Ben 10 senelik binada asansörden başka lüksü olmayan 90 metrekare evime 2800 lira kira ödüyorum. İyi semtte falan da değil. Metroya 20 dk yürüyorum. 3 vesait ile gidiyorum işime.
Şartlarını bilmediğiniz ülkeye dönmeden evvel bir araştırma yapın.

Yurt dışında tanıdıklarım var
Hiç geri dönmek gibi bir niyetleri yok
Güney afrikasından kanadasına isviçresine kadar
Dürüst olayım benim de niyetim olmaz. 😄
Benimde yıllardır çözemediğim şey bu bunlar 2400 doları tl ye çevirip tr de olsak iyi olur diyor galiba başka türlü insan mantığı almıyor orada 2400 $ yi buranın 2400 tl si düşüneceksin yani gerçekten bu kadar basit yok şu bu kadar geliyor şu şu kadar geliyor e ona göre de hak ettiğin parayı alıyorsunuz yoksulluk yok buradakiler onu da alamıyor
Katılıyorum. Git ABD'de 1000 $ kazan. En son model iPhone'u alabilirsin. Burada 1000 TL'ye ne alabiliyoruz?

Kanadali kardeslerimiz bunlari okusa gozleri dolardı 🤣🤣🤣 yanlisa yanlisla cevap vermis cogunuz. Yasadiginiz yere bk atmayin diyenler yasadigi yere bk atiyor 🤣🤣 sakin olun biraz yasamayan bilemez sonucta
Bk atmiyorum anlamadinizki ne demek istedgmi. Burasi benm dgl onların ülkesi onların kuralları hayati. Saygım var. Istedgm cocuklari arada kalmadan turk kulturuyle ama buraya da saygili yetismeleri

Üstelik bu fikirlerinizi dile getirirseniz başınız belaya bile girebilir, sizin gibi eşcinsel düşmanı, ırkçı vs insanlara yaklaşımı benden iyi biliyorsunuzdur

Konu sahibesinin eşcinseller ve ateistler hakkında yazdıkları AB'de de suç, ABD'de de, Kanada'da da. Bu tip nefret ve ayrımcı söylemlerin suç olması bana mantıklı gelmiyor o ayrı, cahilse insan cahil suç diye cehaleti kenara bırakmak diye bir şey olmuyor nitekim.

Bk atmiyorum anlamadinizki ne demek istedgmi. Burasi benm dgl onların ülkesi onların kuralları hayati. Saygım var. Istedgm cocuklari arada kalmadan turk kulturuyle ama buraya da saygili yetismeleri
Ben konuya yorum yapanlara demistim aslinda. Donmek isterseniz donersiniz otesi berisi olmaz koca koca insanlarsiniz neden aciklama yapmak zorunda hissediyorsunuz

Konu sahibesinin eşcinseller ve ateistler hakkında yazdıkları AB'de de suç, ABD'de de, Kanada'da da. Bu tip nefret ve ayrımcı söylemlerin suç olması bana mantıklı gelmiyor o ayrı, cahilse insan cahil suç diye cehaleti kenara bırakmak diye bir şey olmuyor nitekim.
Ama bu kadar Cehaletin de bir bedeli olsun..
En azindan korkudan saygıları olsun bari.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X