• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdisinda turkiyeye temelli donus sikintisi :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Fransizcasini elestirdin sandim. Yanlis anlamisim. Ama fransizcayi turkceden daha iyi bilmesi normal
Googledan yazdigimimi dusundu :) j ai pas besoin a google parce que j ai etudie la langue francaise rt literature a l universite et ici j utilise francais dans la vie quatidienne . Ahahahah non je sais bien le francais . Birde evet kotu yazıyorum. Ugrasasim gelmiyor yazdiklarimi duzeltmekle bilmedigimden değil . Okadar enerjim yokki yazmaya bile üşeniyorum

Googledan yazdigimimi dusundu :) j ai pas besoin a google parce que j ai etudie la langue francaise rt literature a l universite et ici j utilise francais dans la vie quatidienne . Ahahahah non je sais bien le francais . Birde evet kotu yazıyorum. Ugrasasim gelmiyor yazdiklarimi duzeltmekle bilmedigimden değil . Okadar enerjim yokki yazmaya bile üşeniyorum
E Fransızcayi gayet iyi yazıyorsun ama :)
Dur ben de yazayım bak şimdi. Je connais bien le français et j'écris très bien
Nasıl ?

Çocuklarınız kültür dejenere
Uğramadan geliniz
Yurtdışında 2 kültürlü olmak ve bir yere ait hissi olmaması korkunç, bunu yaşamayan zaten bilemez, çocuklarınız yetişkin olduğunda yine yurtdışına gidebilir ama temeli burdan alsın

Aynı eyalette yaşıyoruz. Burada yaşadığıma her gün şükrediyorum. 60-70 dolar ile ben bir haftalık alışveriş yapıyorum, 3-5 şey alma bilgisi gerçekten inanılmaz, yok öyle bir şey. Québec eyaleti ülkenin en kolay geçinilen yeridir zaten. Eğer eşcinsellerin evlenebilmesi, insan gibi yaşayabilmesi, esrarın devlet eli ile satılması vs sizi rahatsız ediyorsa neden buradasınız? Üstelik bu fikirlerinizi dile getirirseniz başınız belaya bile girebilir, sizin gibi eşcinsel düşmanı, ırkçı vs insanlara yaklaşımı benden iyi biliyorsunuzdur nitekim adapte de olamamışsınız ve sürekli türk bulamamaktan yakınmışsınız. Türklerle beraber yaşayacaksanız neden başka bir ülkeye göç etmeye çalıştınız? Hiç anlamadığım insan tipisiniz. Merak edenler için aynı eyaletteyim ve geldikten çok kısa süre sonra yıllık yüzde 2 gibi bir faizle muhteşem bir ev satın aldık, iyi standartlarda yaşıyorum ve kimseden bana gelen bir ırkçılık ile hiç karşılaşmadım. Bilakis işyerindeki arkadaşlarım inanılmaz yakın davrandılar, hayatımın en doğru kararı buraya taşınmak oldu. Kimin fakir kimin zengin olduğunu dahi anlamak imkansız. İyi ki...

Çocuklarınız kültür dejenere
Uğramadan geliniz
Yurtdışında 2 kültürlü olmak ve bir yere ait hissi olmaması korkunç, bunu yaşamayan zaten bilemez, çocuklarınız yetişkin olduğunda yine yurtdışına gidebilir ama temeli burdan alsın
Evet simdi öğretiyoruz bazi değerleri ergen olmadan gelirim ins diye dusunuyorum

Avrupada doğup büyümüş ve yaşayan biri olarak cevabım: birazda çocuklarinizi düsünün. Belki siz ayak uyduramamis olabilirsiniz ama eminim ki cocuklariniz icin alistiklari ortamdan ayrilmak ve yeni bir düzene adapte olmaya calismak daha da zor olacaktir. Kaldi ki dejenere olurlar lafi bana biraz da bahane gibi geldi cünki bu cevreyle alakali birsey degil ilk etapta, anne babanin cocuklarini nasil yetistirdigine bagli. Benimde ömrüm gurbette gecti, geciyorda ama yine de dilimi dinimi vesaire unutturmadi kimse bana. Kaldi ki gurbet dedigimiz yerde coktandir vatanim oldu zaten, alistigim ve sevdigim icin. Büyük ihtimal cocuklariniz da böyle düsünüyor olabilir, bir anne olarak bunu göz ardi etmemeniz gerekir diye düsünüyorum.
Maşallah ne güzel türkceniz var

Aynı eyalette yaşıyoruz. Burada yaşadığıma her gün şükrediyorum. 60-70 dolar ile ben bir haftalık alışveriş yapıyorum, 3-5 şey alma bilgisi gerçekten inanılmaz, yok öyle bir şey. Québec eyaleti ülkenin en kolay geçinilen yeridir zaten. Eğer eşcinsellerin evlenebilmesi, insan gibi yaşayabilmesi, esrarın devlet eli ile satılması vs sizi rahatsız ediyorsa neden buradasınız? Üstelik bu fikirlerinizi dile getirirseniz başınız belaya bile girebilir, sizin gibi eşcinsel düşmanı, ırkçı vs insanlara yaklaşımı benden iyi biliyorsunuzdur nitekim adapte de olamamışsınız ve sürekli türk bulamamaktan yakınmışsınız. Türklerle beraber yaşayacaksanız neden başka bir ülkeye göç etmeye çalıştınız? Hiç anlamadığım insan tipisiniz. Merak edenler için aynı eyaletteyim ve geldikten çok kısa süre sonra yıllık yüzde 2 gibi bir faizle muhteşem bir ev satın aldık, iyi standartlarda yaşıyorum ve kimseden bana gelen bir ırkçılık ile hiç karşılaşmadım. Bilakis işyerindeki arkadaşlarım inanılmaz yakın davrandılar, hayatımın en doğru kararı buraya taşınmak oldu. Kimin fakir kimin zengin olduğunu dahi anlamak imkansız. İyi ki...
Hayir karsi dglm kim nasil istiyorsa öyle yasasin. Çocuklarımıda bunu öğretirim saygili olmayı. Ben cocuklar kultur ler arasında kalırlar nereye ait olduklarını hissetmek konusunda zorlanirlar . Türk kulturu alarak buraya da adapte olarak yaşayacaklarına bilsem kalirim . Bunu anlatmaya çalışıyorum. Ve tecrube edenlerden tavsiye istiyorum. Biz zaten burda misafiriz neticede gocmeniz. Gidip buranin insanına bisey deme hakkim asla yok. Onlarin vatani neticede.
Evet ev alan çok kişi var. Marketler pahali 60 dolara sepet dolmazki. Avrupayabda gittim gercekten cok fark var. Lidl aldi marketleri buraya da acilmali. Dunyanin heryerindenvarlar birtek burda yoklar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X