- 12 Haziran 2007
- 4.523
- 785
- 363
- Konu Sahibi mercandedee
-
+10000000 hay ağzını öpeyim derler ya aynı öyle.Asla donus yapmam ben olsam
Uc kurus etmeyecek akrabalar icin hele hele asla
Dejenere olmak nedir tam olarak? Yasadigimiz ulkeye bagli bir sey degil ki,aile yapinizla alakali bir durum bu. Siz cocuklarinizi duzgun yetistirin,dunyali olsunlar Turkiyede olmalari sart degil. Evrensel dusunebilsinler,dogaya,insana hayvana saygili olsunlar. Bulunduklari yere hayirlari olsun. Boyle yetistirin onlara buyuk iyilik yapmis olursunuz.
İyi de Türkiyede de böyle olabilirler. Neden vatandaşlık istiyorsunuz diye sorulduğunda da çocuklar yurt dışında okumak isterse diye demişsiniz bence kafanız karışık ailecek konuşup karar vermelisiniz bunaDejenere olmak dinsizligi secmek escinseligi normal gormek , uyusturucu almak , isyankar olmak
Eşcinselin çocuğuma zararı yoksa normal görsün tabi. Kimin kimle fanfinfon yaptığından benim çocuğuma ne?Çocuğunuz escinselligi normal gorsun istermisib. Veya evlilik olmadan gebe kalmasını veya dinsizligi ben cok dindar degilm ama inancliyim. Veya ananenden teyzeden haladan uzak buyusun. Gidecek dogru duzgyn kapımız yok
Merak ettim kanada da yaşamanın zorluğu ne??
Eşcinselliği normal görmesinden korkuyorum demişsiniz. Tr de eşcinsel fenomen dolu burada da normal görebilir. Ayrıca herkesin yaşam tarzı kendine herkesin günahı kendine. Doğma büyüme Türkiye deyiz elimden geldiğince ibadet ederim ama eşim karşıdan bakar bilmem anlatabildim mi?
Ciddi misiniz? Çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum suanMaşallah ne güzel türkceniz var
Bunu büyük konuşmak için söylemiyorum ama eşcinsellik doğuştan gelen bir şey değil o yüzden benim çocuklarım doğuştan her çizgi filmi izleyemezler abur cubur (ne alakası var dimi sadece MSG ve titanyum dioksit bunları araştırın bir çok hazır gıdanın içinde var ve ileride titanyum dioksit ile insanlar uzaktan kumanda edilebilecekler bu iki madde sayesinde su anda bu cinsiyet ayrımı var )yani ben bu çocukları ergenlik çağına kadar bazı şeylere dikkat edip getirirsen o çocukta böyle bir eğilim olmaz.. çocuğun önüne açıp her çizgi filmi izletirsen evet yedi sekiz yaşında bile fikri değişmiş olabilir..yani demem iki kesinlikle ailenin büyük faktör olduğunu düşünüyorum.
Eeeee peki Iranli escinseller nasil escinsel oldu peki? Adamlar mollara tarafindan yonetiliyor, basin yayin her sey din ustune, surekli bir din baskisi, zaten escinselligin cezasi idam. Yani soyle bir ortamda insanlar eglencesine mi escinsel oluyor sizce, keyfine mi yakalanirsan idam ediliyorsun?
Ya inanın hiç bir zamann yadırgamadım. Bazı fenomenlerin davranışları çok uç oluyor takip bile etmiyorum ama mutlaka denk geliyor sosyal medyada sadece o uç ve şımarık davranışlar tuhaf geliyor. Konu sahibinin kafası epey karışık. 2 akraba görmek için koşa koşa gelecek. Çocukları özenerek eşcinsel olacaksa tr de de olacak orda da. Ya da dinini tanımamayı seçerse burda da olacak orda da. Hepimiz isteriz evlatlarımız güzel yetişsin ama bazen olmuyor.açıkçası ben de önceden homofobik biriydim. sonra youtube ve diğer sosyal mecralarda fenomen olan bir çok eşcinsel, vs kişinin konuşmalarını dinledim.
hepsi diyor ki "kendimi bildim bileli ruhumda diğer cinsi taşıyorum. bana doğduğum beden hep çok yabancı geldi". istisnasız hepsinin cümleleri bu anlama çıkıyor.
işte o zaman bu işin özenti ile olmayacağına, doğuştan gelen bir durum olduğuna inandım.
herkes bunu eşit ölçüde kabullenmek zorunda değil, dinen veya başka nedenlerle rahatsızlık duyanlar da olabilir. fakat dinini bu kadar iyi bilip, uygulayıp gelip buralarda ahkam kesen insanların önce dinin hoşgörü olduğunu bilmeleri gerek.
siz birkaç cümle ile olayın ülkeden, ortamdan bağımsız olduğunu çok güzel özetlemişsiniz. ekleme yapmadan geçemedim.
Türkiye'de telefon faturası 15 tl, kira için eski bir evde 320 tl, elektrik 35 tl geliyor doğalgaz da kışın en soğukta 43 tl geldi. Akbil aylık 22 tl, 4 kişilik aile de marketten 200-230 tlye çıkabiliyor. Arabaları da devlet yardımıyla bayağı kolay ödüyoruz benzin filan ucuz derken hiç sıkıntı çıkmıyor. Çocuk başına 800 tl de yardım var çok güzel valla.Bakin simdi. Telefon faturası 40 dolar , kira kucuk bi evse 700 dolar eketrk en az 70 dolar kisin 150 200 dolar , otobus aylik 50 dolar , market aylik 4 5 kisilik aileyse en az 500 dolar gidiyor. Araban varsa onun masrafları.
bilmem kaç kişinin tecavuzune ugrayan cocuklar adanada dugunde tecavuze ugrarken kendi sesinden kulak zari patlayan tekrar oturtabilmek icin makatina onlarca dikis atilan cocuklardan onlarin serbest birakilan faillerinden falan hic bahsedilmiyor bu tarz konularda bir es cinsel bir ataist daha cok pirim yapiyor anca din iman ateist deist sunun babasi belli degil.Kanadada yaşayıp konu sahibesi kadar cahil olmaya bravo diyorum
Kanada düşünce özgürlüğüne ve politik şeffaflığa önem veren bir ülke konu sahibesi hiç mi gazete okumaz, TV izlemez? Ortadoğudan çıktığı gibi kafası eşcinseller, dinsizler münafıklar, onun dini, bunun uçkuru ... bırakın bunları Allah aşkına karşıdaki İNSAN mı düzgün biri mi ona bakın yeter. Bizim ülkede inanılmaz bir kültürel dejenerasyonu var ayrıca. Hayvanlara işkence, kadın düşmanlığı, tecavüz olayları, şiddet olayları... en çok hayvan düşmanlığı midemi bulandırıyor. Ağzı dili olmayan kimseye zararı olmayan hayvanlara işkence yapılıyor.Bu nasıl bir vicdan aklım almıyor.
Türkiye'de son 10 yılda o kadar vahşice ve iğrenç olaylar yaşandı ki, ne din engelleyebildi bunları ne de ahlak. Özgecanı vahşice katlettiler. Ensest çok yaygın hala, gayet büyük bir şehirde çalışan doktor bir arkadaşım 15yaşında hamile çocuk gördüklerinde ilk kızın abisinden şüpheleniyorum diyor, tarikat denen yobazlık leşlik aldı başını gitti, halkı din adıyla uyutma var, cemaat mekanında erkek çocuklara istismar var da var ... işin daha kötüsü toplum tepki gösterse bile failler ceza almıyor. Toplum ataerkil tecavüzcü yırtıyor, cemaatleri iktidar koruyor bakan 1 kerecikten bir şey olmaz diyor. Nerde adalet? Adaletin olmadığı yerde insanlar nasıl rahat yaşasın? Burda kim yarın öbür gün mağdur olursa devletin yanında olacağına güvenebilir??
Konu sahibesi yazmış ki ateistler var, ne yaptı bu ateistler kendisine babasını mı öldürdü? Bunca dert edinecek şey varken masada hala eşcinsel, ateist, din elden gidiyeahhh yazan insana Ortadoğulu deniyor maalesef. Ortadoğulular akıllanmaz arkadaş. İçsavaşta birbirlerini de keserler, mezhep savaşında birbirlerini de yakarlar, hayvanları da öldürürler. Coğrafya kader de insan az biraz akıllanır yahu yüzyıllar geçti dünya aydınlanalı insanımız akıllanmadı.
Dejenere olacak çocuk Türkiye’de de dejenere olur zaten. Burda her çevre sizin çok muhteşem gördüğünüz kültürü mü yaşatıyor sanıyorsunuz. Çocuklarınız buraya geldiğinde buradaki sizin beğenmediğiniz kültüre sahip çocuklarla arkadaşlık edecekler zaten çünkü orada gördükleri o.
Ne zaman gittiniz Kanada’ya? On günlük tatillerde geldiğinize gerçekten görüyor musunuz her şeyi? Buradaki gerçeklere ne zamandan beri gözlerinizi kapadınız? Ekonomik durumlarından şikayet edip en pahalı mobilyaları alan, ellerinden son model telefonla gezen akrabalarınız da sizin gibi riyakar demek ki. Hem karnım doysun hem pastam dursun. Kaldı ki Türkiye mobilya cenneti resmen o kadar ucuza o kadar lüks görünen mobilyalar yapıyorlar ki bazı yerlerde görseniz en az 30 40 bin sanırsınız.
Kara kara düşünüp sıkıntı çekeceğinize Türkiye’ye döndüğünüzde oturmayı planladığınız yerin kiralık veya satılık fiyatlarına bakın uygulamalardan, market fiyatlarına bakın, elektrik, su, doğalgaz birim fiyatlarına ödenen vergilere bakın, dil gelişimlerini sürdürebilmeleri için harcayacağınız tutara bakın. Ama bunları burada alacağınız teknisyen maaşını baz alarak ve aylık bilmem kaç dolar çocuk yardımı almayacağınızı düşünerek hesaplayın. O zaman vazgeçersiniz zaten.
Türkiye’ye temelli dönüşten bahsedip Avrupa daha iyi diyorsunuz. Demek ki şikayetçi olduğunuz şey memleket özlemi falan değil aslında. Sadece Kanada’yı beğenmiyorsunuz Avrupa’da yaşamak istiyorsunuz.
Yaşadığım yere çamur atmıyorum bizim ülkemiz temelde imkan olarak birçok ülkeden güzel. İmkanlarımızı berbat kullandığımız için şikayet ediyorum.
Yozlaşmaktan bahsedip sizi sadece Türklerin okuduğu bir forumda Fransızca konuşuyorsunuz kendi aranızda. Ben de Burhan Altıntop Fransızca’mla eşlik edeyim bari.
Nassığğğn, iyisiiiğn, vule vuğğ aveg muaaağğğ kesköseeeğğ meke mekeeee me keskössseeeğğğ.
hangi ulkede olursaniz olun cocuklarinizi siz egiteceksiniz.. Turkiyede yasamak orf ve adetleri unutamamak demek degil.. ayrica Turkiyede hayat cok pahali.. kolay degilselamlar . Gurbettym . Avrupa dgl . Keske avrupa olsa idi. Turkiyeye donmek istiyorum. Nedenleri cocuklarin akraba görmeden kultur bilmeden ve buradakiler gibi olmalarindan korktuğum için donmek istiyorum. Baska sebeblerde var. Yalnızlık arkadsslarm var ama kendi ülken gibi olmuyor. Alışamıyorum. 3 gun iyiysem 5 gun ne isim var burda diyorum. Su an dönemem vatandaslgi beklemem gerekiyor. Esim donmek istemiyor. Yarina cikacagimiz belli dglken yılları yurtdisinda gecirmeye degermi diye düşünüp duruyorum. Bi arkadasim var memur yurtdisi istiyor ama parasinj kazanip donecek . Asla temeli istemiyor. Cocuklar dejenere olur diyor. Kulturumu koklerimizi bilsinler diyor. Cok uzuluyorum. Turkiyeye ne zaman dönüş yaptınız? Cocuklari için hangi yas aralığı daha iyi
okuduğum en en güzel yorumlardan biri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?