Yurtdisinda turkiyeye temelli donus sikintisi :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
benimde bir akrabamm vardi geldi 1 yil olmadan kactii geri ulkesineee simdi hersene 10 gunlugune gelir gider..en fazla bu kadar dayanabiliyorum der..
yasamadan bilmiyor insan..
her ulkenin arti ve eksiler mutlaka var..

+10000000 hay ağzını öpeyim derler ya aynı öyle.

Dejenere olmak dinsizligi secmek escinseligi normal gormek , uyusturucu almak , isyankar olmak
İyi de Türkiyede de böyle olabilirler. Neden vatandaşlık istiyorsunuz diye sorulduğunda da çocuklar yurt dışında okumak isterse diye demişsiniz bence kafanız karışık ailecek konuşup karar vermelisiniz buna

Çocuğunuz escinselligi normal gorsun istermisib. Veya evlilik olmadan gebe kalmasını veya dinsizligi ben cok dindar degilm ama inancliyim. Veya ananenden teyzeden haladan uzak buyusun. Gidecek dogru duzgyn kapımız yok
Eşcinselin çocuğuma zararı yoksa normal görsün tabi. Kimin kimle fanfinfon yaptığından benim çocuğuma ne?

İnanmak istemezse de inanmaz. Ben anlatırım ama seçim onun.

Merak ettim kanada da yaşamanın zorluğu ne??
Eşcinselliği normal görmesinden korkuyorum demişsiniz. Tr de eşcinsel fenomen dolu burada da normal görebilir. Ayrıca herkesin yaşam tarzı kendine herkesin günahı kendine. Doğma büyüme Türkiye deyiz elimden geldiğince ibadet ederim ama eşim karşıdan bakar bilmem anlatabildim mi?

açıkçası ben de önceden homofobik biriydim. sonra youtube ve diğer sosyal mecralarda fenomen olan bir çok eşcinsel, vs kişinin konuşmalarını dinledim.
hepsi diyor ki "kendimi bildim bileli ruhumda diğer cinsi taşıyorum. bana doğduğum beden hep çok yabancı geldi". istisnasız hepsinin cümleleri bu anlama çıkıyor.
işte o zaman bu işin özenti ile olmayacağına, doğuştan gelen bir durum olduğuna inandım.
herkes bunu eşit ölçüde kabullenmek zorunda değil, dinen veya başka nedenlerle rahatsızlık duyanlar da olabilir. fakat dinini bu kadar iyi bilip, uygulayıp gelip buralarda ahkam kesen insanların önce dinin hoşgörü olduğunu bilmeleri gerek.

siz birkaç cümle ile olayın ülkeden, ortamdan bağımsız olduğunu çok güzel özetlemişsiniz. ekleme yapmadan geçemedim.

Ee bu kadar kötü (!) madem, herkes yollarda amansızca sevişiyor dönün gelin neyi soruyorsunuz? Aa ama o zaman vatandaşlık yanar, doğru tabii, iş eleştirmeye gelince yargılarsınız o insanları, ama o ülkenin vatandaşlığı için de böyle oturursunuz, hiç "ya ben ne yapıyorum, nasıl bir çelişki içinde yaşıyorum" diye durup düşünüyor musunuz acaba?

Eeeee peki Iranli escinseller nasil escinsel oldu peki? Adamlar mollara tarafindan yonetiliyor, basin yayin her sey din ustune, surekli bir din baskisi, zaten escinselligin cezasi idam. Yani soyle bir ortamda insanlar eglencesine mi escinsel oluyor sizce, keyfine mi yakalanirsan idam ediliyorsun?

Allah yarattığı kula yapacaklarını seçme hakkı tanımışken, insanların kendilerinden önce bu şekilde başkalarnıı yargılayıp güya din adına düzeltmeye çalışmaları çok acı bence.

kimse en mükemmeli eşcinsellik veya hetero olmak demiyor zaten. tek yaptığımız insanların seçimlerine saygı duymak.
ama bu en normal insan davranışı bile artık yanlış anlaşılıyor.
sorsan eşcinselliğe saygı duyanların hepsi dinsiz ama müslümanlığın en temel şartı hoşgörüyü bilmeyenlerin hepsi de cennetlik.

Ya inanın hiç bir zamann yadırgamadım. Bazı fenomenlerin davranışları çok uç oluyor takip bile etmiyorum ama mutlaka denk geliyor sosyal medyada sadece o uç ve şımarık davranışlar tuhaf geliyor. Konu sahibinin kafası epey karışık. 2 akraba görmek için koşa koşa gelecek. Çocukları özenerek eşcinsel olacaksa tr de de olacak orda da. Ya da dinini tanımamayı seçerse burda da olacak orda da. Hepimiz isteriz evlatlarımız güzel yetişsin ama bazen olmuyor.

Bakin simdi. Telefon faturası 40 dolar , kira kucuk bi evse 700 dolar eketrk en az 70 dolar kisin 150 200 dolar , otobus aylik 50 dolar , market aylik 4 5 kisilik aileyse en az 500 dolar gidiyor. Araban varsa onun masrafları.
Türkiye'de telefon faturası 15 tl, kira için eski bir evde 320 tl, elektrik 35 tl geliyor doğalgaz da kışın en soğukta 43 tl geldi. Akbil aylık 22 tl, 4 kişilik aile de marketten 200-230 tlye çıkabiliyor. Arabaları da devlet yardımıyla bayağı kolay ödüyoruz benzin filan ucuz derken hiç sıkıntı çıkmıyor. Çocuk başına 800 tl de yardım var çok güzel valla.

Şimdi evden çalışma döneminde mesela kimse çalışanlarını suistimal edip sabah 8-9dan gece 12lere kadar çalıştırıp üstüne mesai ödemesi olmayacak demiyor. :)

Dejenere olacak çocuk Türkiye’de de dejenere olur zaten. Burda her çevre sizin çok muhteşem gördüğünüz kültürü mü yaşatıyor sanıyorsunuz. Çocuklarınız buraya geldiğinde buradaki sizin beğenmediğiniz kültüre sahip çocuklarla arkadaşlık edecekler zaten çünkü orada gördükleri o.

Ne zaman gittiniz Kanada’ya? On günlük tatillerde geldiğinize gerçekten görüyor musunuz her şeyi? Buradaki gerçeklere ne zamandan beri gözlerinizi kapadınız? Ekonomik durumlarından şikayet edip en pahalı mobilyaları alan, ellerinden son model telefonla gezen akrabalarınız da sizin gibi riyakar demek ki. Hem karnım doysun hem pastam dursun. Kaldı ki Türkiye mobilya cenneti resmen o kadar ucuza o kadar lüks görünen mobilyalar yapıyorlar ki bazı yerlerde görseniz en az 30 40 bin sanırsınız.

Kara kara düşünüp sıkıntı çekeceğinize Türkiye’ye döndüğünüzde oturmayı planladığınız yerin kiralık veya satılık fiyatlarına bakın uygulamalardan, market fiyatlarına bakın, elektrik, su, doğalgaz birim fiyatlarına ödenen vergilere bakın, dil gelişimlerini sürdürebilmeleri için harcayacağınız tutara bakın. Ama bunları burada alacağınız teknisyen maaşını baz alarak ve aylık bilmem kaç dolar çocuk yardımı almayacağınızı düşünerek hesaplayın. O zaman vazgeçersiniz zaten.

Türkiye’ye temelli dönüşten bahsedip Avrupa daha iyi diyorsunuz. Demek ki şikayetçi olduğunuz şey memleket özlemi falan değil aslında. Sadece Kanada’yı beğenmiyorsunuz Avrupa’da yaşamak istiyorsunuz.

Yaşadığım yere çamur atmıyorum bizim ülkemiz temelde imkan olarak birçok ülkeden güzel. İmkanlarımızı berbat kullandığımız için şikayet ediyorum.

Yozlaşmaktan bahsedip sizi sadece Türklerin okuduğu bir forumda Fransızca konuşuyorsunuz kendi aranızda. Ben de Burhan Altıntop Fransızca’mla eşlik edeyim bari.

Nassığğğn, iyisiiiğn, vule vuğğ aveg muaaağğğ kesköseeeğğ meke mekeeee me keskössseeeğğğ.

bilmem kaç kişinin tecavuzune ugrayan cocuklar adanada dugunde tecavuze ugrarken kendi sesinden kulak zari patlayan tekrar oturtabilmek icin makatina onlarca dikis atilan cocuklardan onlarin serbest birakilan faillerinden falan hic bahsedilmiyor bu tarz konularda bir es cinsel bir ataist daha cok pirim yapiyor anca din iman ateist deist sunun babasi belli degil.
babasi belli olan cocuklara cok guzel sahip cikiyoruz ya sanki.
damacanaya hallenenler var ya su ictigim damacanayi sey yapacagina gitsin rahat rahat sevissin adam banane bizene.
birde vatandaslik almadan da gelmiyor ha. begenmiyorum ama yan cebimde dursun.

okuduğum en en güzel yorumlardan biri.

hangi ulkede olursaniz olun cocuklarinizi siz egiteceksiniz.. Turkiyede yasamak orf ve adetleri unutamamak demek degil.. ayrica Turkiyede hayat cok pahali.. kolay degil

Yazıldı mı bilmiyorum ama Kanada’da yaşayan bi İnstagram fenomeni 2 çocukla kesin dönüş yaptı, hiç de pişman olmadığını söylüyor, buradaki hayatından, insanların samimiyetinden çok mutluymuş. İsterseniz özelden adını veririm bi bakın sayfasına. Bu arada çocuklarının ikisi de okullu hatta geldiklerinde biri hiç Türkçe bilmiyordu

okuduğum en en güzel yorumlardan biri.

Çok teşekkür ederim. Konuyu nerden tutsam elimde kaldığı için, sizin vesilenizle yazmayı unuttuğum birkaç şeyi de yazayım bari.

Konu sahibi, çocuklarım eşcinselliği normal mi görsün demiş. Eşcinseller hakkında olumlu veya olumsuz bir yargım yok. Tıpkı bir insanı sırf kadın, erkek veya heteroseksüel diye sempatik veya antipatik bulmadığım gibi. Çünkü banane. Kendim dışında kimsenin cinsel tercihi veya yönelimiyle ilgilenmiyorum.

Çocuğum olursa da insanların cinsel hayatına kafa yoracak kadar meşguliyetsiz olmasını istemem. Ama illa bir tercih yapacaksam çocuğumun hiç tanımadığı birine, sırf eşcinsel veya trans diye ağzından köpükler saçarak saldırmasını da istemem. Eşcinselliği normal bulmak kötü de, eşcinsel veya trans bir insanı hayatı boyunca aşağılayarak, taksiden indiği gibi köprüden atlamasına sebep olmak iyi mi?

Artık Türkiye’de de bu tabu olmaktan çıkıyor. Ama kötü yönde. Sosyal medyada en çok onlar takip ediliyorlar hareketleri sempatik bulunduğu için ama dmden veya reelde toplum dışına itilmekten, ay iğrenç diye yaftalanmaktan kurtulamıyorlar. İğrençse takip etme. Seni rahatsız ediyorsa bakma. Normal bulmuyorsan kendince gene bulma ama saldırma. Bu ikiyüzlülük nereye kadar devam edecek merak ediyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…