- 30 Nisan 2018
- 547
- 130
- 103
- 37
- Konu Sahibi mercandedee
-
Buralardaki kadar açık rahat dglBahsettiğiniz yapıda insanlar Türkiye de de var.
Bi arkadasmla konustuk. Oda yurtdisi dusunuyo ama para birikim icin sonra donecek. Bana sende dön cocuklar alismadan oranin kulturunu almadan. Akrabasini vatanini gorerek buyusunler diyoİsterim aksine eşcinselliği kötü bir şey görürse garipserim başkalarının tercihlerini ve yönelimlerini kendine dert edecek kadar düşük zekalı olmasını istemem kimsenin dini dili ırkı bizi ilgilendirmemeli asıl önemli olan karakteri bence. Sizin dinsizlik dediğiniz yer de onların dini veya inanmamayı tercih etmeleri yaşam felsefeleri kendinizden farklı herkesi böyle öcü görmekten vazgeçin şu sıralar kardeşime annelik yapmakla yükümlüyüm iki sene olacak bakımından her şeyinden sadece ben
sorumuyum anne kız gibiyiz ilk başlarda cinselliği öcü göstermezseniz bilinç kazandırırsanız zaten evlilik dışı böyle şeyler yaşama ihtimaliniz düşüyor evlilik dışı ilişkiye karşı değilim kimin ne yaptığı da beni ilgilendirmez ama genelde böyle şeyleri bilmeyen ayıp yapılmaz diye büyütülen çocuklara daha cazip geliyor çünkü yasak artı bütün sülalemle aynı ülkedeyim ama neredeyse iki senedir yüz yüze gelmedik gerek olursa denk gelirse toplanırız artık her şey teknoloji sayesinde bir adım ötemizde zaten burada kimse sandığınız gibi maaile mutlu mutlu geçinmiyor zaten herkes bir hayat sürdürme derdinde
Valla hayat bakisimiz dini degerimiz bambaska insanlar da var burda. Onlar da benzer dusunuyo. Cok uzak gidip gelmesi çok zor. Yalnızlık cok Türk olmadigu icin. Aileye uzaklık cocuklar yalniz buyuyo. Youtuba yazin görürsünüz pişmanlıkları. Tek iyi yani cocuklar doğuştan vatabdas. Kalma süresi calisma zorunlugu gibi şeyler istemiyo. Cocuklarim cifte vatandas.Böyle bir imkan elde etmişsiniz ama değerini bilmiyorsunuz. Bahsettiğiniz şeyler dünyanın her yerinde var ama aile doğru eğitimi verirse çocukta ona göre gelişir.
Neyse bence de sizin gibi insanlar dönmeli ve onun yerine değer bilen insanlar yerleşmeli.
Ya kendi para kazanmak için yurt dışına gidecek size de dön diyor öylemi. Kusura bakmayın da bu üst zekalı olan arkadaşı çok mu aradınız. Yahu madem ülkesine bayılıyor ne diye yurt dışına gidiyor otursun oturduğu yerdeBi arkadasmla konustuk. Oda yurtdisi dusunuyo ama para birikim icin sonra donecek. Bana sende dön cocuklar alismadan oranin kulturunu almadan. Akrabasini vatanini gorerek buyusunler diyo
Hayir oda 3 4 yil kalip donecek. Cocuklarini orda büyütmek istemiyor. Asimile olurlar diyeYa kendi para kazanmak için yurt dışına gidecek size de dön diyor öylemi. Kusura bakmayın da bu üst zekalı olan arkadaşı çok mu aradınız. Yahu madem ülkesine bayılıyor ne diye yurt dışına gidiyor otursun oturduğu yerde
Bir arkadaşlarını boşverin siz biraz rahat olmaya daha güzel şeyler düşünmeye odaklayın kendinizi çocuklarınıza bir şeyler katacak şeyler akraba , vasatın altında eğitim hayatı şu bu değil yanlış anlamayında siz akrabalarla vatanınızda kültürünüzle büyüdünüz ne oldu ? İnsanların dinini cinsel yönelimi kendinize dert eden birisiniz aman banane diyip geçin hayatınızı yaşayın kimse size zorla bizim gibi ol demedikten sonra ne yaptıkları sizi ilgilendirmez çocuklarınızı böyle yetiştirin hayatta değer verdiği şeyler bunlar olmak yerine farklı şeyler olsun iyi şeylere yöneltin iyi işler yapmaya buraya getirip çocuğunu kendinden olmayan herkesi dışlayan boş biri yapmayın daha ciddi şeyleri savunsun eşitliği şiddetin ne kadar kötü bir şey olduğunu gibi gibiBi arkadasmla konustuk. Oda yurtdisi dusunuyo ama para birikim icin sonra donecek. Bana sende dön cocuklar alismadan oranin kulturunu almadan. Akrabasini vatanini gorerek buyusunler diyo
Bizler de yurtdışında yaşıyoruz, ne Kanada ne de Avrupa'da ama bulunduğumuz ülkeye taşınmak verdiğimiz en iyi kararlardan biriydi. Buraya geldiğimiz zaman ilk başlarda maddi açıdan çok zor günler geçirdik ama sabrettik.Valla hayat bakisimiz dini degerimiz bambaska insanlar da var burda. Onlar da benzer dusunuyo. Cok uzak gidip gelmesi çok zor. Yalnızlık cok Türk olmadigu icin. Aileye uzaklık cocuklar yalniz buyuyo. Youtuba yazin görürsünüz pişmanlıkları. Tek iyi yani cocuklar doğuştan vatabdas. Kalma süresi calisma zorunlugu gibi şeyler istemiyo. Cocuklarim cifte vatandas.
Ozelden yazdim sizeBizler de yurtdışında yaşıyoruz, ne Kanada ne de Avrupa'da ama bulunduğumuz ülkeye taşınmak verdiğimiz en iyi kararlardan biriydi. Buraya geldiğimiz zaman ilk başlarda maddi açıdan çok zor günler geçirdik ama sabrettik.
Etrafımızda neredeyse hiç Türk yok ama aramıyorum da, bizim önceliğimiz para kazanmak ve çocuklarımıza iyi bir gelecek sunmak.
Oğlum burada okula başladı ve bu kültürün zenginliklerini de, kendi kökenini de çok iyi biliyor.
Çocuğu yönetmek ilk ebeveynlerin elindedir, oğlum doğruyu ve yanlışı ayırt edebilen bir çocuk.
Bu ülkenin vatandaşı değiliz ama bize çok şey kattı. Türkiye'ye senede bir gidince akrabalarımı, sokaklarda mutsuz, kavgacı insanlar görüyorum. Dedikodu dinlemekten, söylemediğin şeyleri söyledin gibi duymaktan sıkılıyorum.
Buraya tekrar gelince huzuru buluyorum, ne karışanım ne edenim var. İyi ki gelmişiz buraya.
Tsk ederim yaznz3biraz rahatlattı beni. Niyetim cocuklarin dili öğrenmesi. Vatandaslk. Sonra avrupa kapısı kolay olur . Bilemiyorum.Bir arkadaşlarını boşverin siz biraz rahat olmaya daha güzel şeyler düşünmeye odaklayın kendinizi çocuklarınıza bir şeyler katacak şeyler akraba , vasatın altında eğitim hayatı şu bu değil yanlış anlamayında siz akrabalarla vatanınızda kültürünüzle büyüdünüz ne oldu ? İnsanların dinini cinsel yönelimi kendinize dert eden birisiniz aman banane diyip geçin hayatınızı yaşayın kimse size zorla bizim gibi ol demedikten sonra ne yaptıkları sizi ilgilendirmez çocuklarınızı böyle yetiştirin hayatta değer verdiği şeyler bunlar olmak yerine farklı şeyler olsun iyi şeylere yöneltin iyi işler yapmaya buraya getirip çocuğunu kendinden olmayan herkesi dışlayan boş biri yapmayın daha ciddi şeyleri savunsun eşitliği şiddetin ne kadar kötü bir şey olduğunu gibi gibi
Su an gidemem mumkub dgl vatabdaslgi bekliyorm oda 4 5 yila ancak olur. Temelli istiyorum. Avruoa da olsaydm kalirdim yaşardım orda. Orasi cok rahag. Hem daha ucuz hem turkiyeyw cok yakin ve heryer turk insan kendini yabanci hissetmezBen de Kanada da yasiyorum 13 sene oldu burdayim,cocuklara her ne kadar kendi kulturumuzu,dilimizi ogretmeye calissamda burada okuduklari icin buranin kulturunu aliyorlar.Turkceleri cok iyi kindergarden donemine kadar ingilizce bilmiyorlar ana dilleri turkce olsada kendi aralarinda ingilizce konusmak islerine geliyor.Acikcasi bende donmeyi cok istiyorum,dediginiz gibi es,dost akraba ortaminda buyumelerini cok cok istiyorum,lakin okul adaptasyonu cok buyuk problem.Turkiye deki egitim sistemi cok zorlayici nitelikte.Buranin egitim sistemi Turkiye ile kiyaslanamayacak derece de rahat,sahsen benim cocuklarim ne bu kadar odevi kaldiracaklarina,test cozeceklerine vs asla sanmam.Sonrasin da esimin dogru duzgun bir meslegi yok,oraya gelsek sikinti,ben desem burada college devam ediyorum,elle tutulur diplomam yok.Yani henuz cesaretim yok.Lakin herseye ragmen vatanimi cok ozluyorum,burada hayatin ne kadar dort dorlukte olsa ,imkanlarin cok iyi de olsa tarif edemeyecegim bir eksiklik var.Aidiyet duygusu,misafir gibi hissediyosun,ait degilmissin gibi,yabanci gibi...Bu duygu insani icten icte mutsuzlastiriyor,eksik hissetiriyor.Size gelince maddi olarak endiseniz yoksa,yapabiliriz diyorsaniz,temelli de olmasa en azindan yarin donem,yada bir senelik gibi bir sureci Turkiye de gecirin derim.Baktiniz olmuyor tekrar gelirsiniz,hersey acikcasi maddiyata bagli.Maddi imkaniniz siz yokken kira yada mortgage,faturalar vs odemeye yetiyorsa bir senelik gidip yasayin.Hatta esiniz kalsin siz cocuklarla deneyin.Boyle yapan cok Turk var.
Türkiye'de pahalı ucuz mu sanıyorsunuzAy aminnnn vallahi hayirlsiyla ins aminnnn. Bakin kanada reklami yapılan bir ülke ama ici zor. Ornegin adam mühendis geliho ise giremiyor niye kanada deneyimi istiyor. Ikincisi cok pahali ya hem avrupadan hem abd den cok pahali. Avrupada markete 50 60 euro verihosn dolu sey aliyosun burda 3 5 bisey anca. Faturalar pahali
Burada bu saydığınız şeyler yok mu sanıyorsunuz tv lerde sürekli sosyal medyada sürekli. Her yerde varlar. Aileniz size uzak diye şirin geliyor yanında iken bir sürü sorun yaşayan varÇocuğunuz escinselligi normal gorsun istermisib. Veya evlilik olmadan gebe kalmasını veya dinsizligi ben cok dindar degilm ama inancliyim. Veya ananenden teyzeden haladan uzak buyusun. Gidecek dogru duzgyn kapımız yok
Kanada da degilmisiniz hangi eyalettesiniz?Ontario,Alberta,Quebec cok Turk var.buarada dil probleminizi cozdunuz mu?vatandaslik icin mininmum CLB4 seviyesinde ingilizce bilmeniz gerekliSu an gidemem mumkub dgl vatabdaslgi bekliyorm oda 4 5 yila ancak olur. Temelli istiyorum. Avruoa da olsaydm kalirdim yaşardım orda. Orasi cok rahag. Hem daha ucuz hem turkiyeyw cok yakin ve heryer turk insan kendini yabanci hissetmez
Quebec . Fransizcam varKanada da degilmisiniz hangi eyalettesiniz?Ontario,Alberta,Quebec cok Turk var.buarada dil probleminizi cozdunuz mu?vatandaslik icin mininmum CLB4 seviyesinde ingilizce bilmeniz gerekli
Çocuğunuz escinselligi normal gorsun istermisib. Veya evlilik olmadan gebe kalmasını veya dinsizligi ben cok dindar degilm ama inancliyim. Veya ananenden teyzeden haladan uzak buyusun. Gidecek dogru duzgyn kapımız yok
Bu arada Avrupa bizi kıskanıyor. Nedir bu Avrupalı göçmenlerden çektiğimizDön bacım dön
Vatandaşlığını bekleme
Ne gerek var elin gavur memleketlerinde sürünmeye
Türkiye vatandaşı olmak yeter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?